Terug naar huis

World Explorer - De mooiste Noorse Fjorden

Noorwegen

vanaf € 4.044 /pers.;

 • 8 Dagen / 7 Overnachtingen
 • Exclusief vlucht
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volpension (dranken niet inbegrepen)
World Explorer - De mooiste Noorse Fjorden - TUI

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 zat 2 zon
3 maa 4 din 5 woe 6 don 7 vri 8 zat 9 zon
10 maa 11 din 12 woe 13 don 14 vri 15 zat 16 zon
17 maa 18 din 19 woe 20 don 21 vri 22 zat 23 zon
24 maa 25 din 26 woe 27 don 28 vri 29 zat € 4.044 terugreis op 05/06/2021 Slechts 6 plaatsen beschikbaar Kies 30 zon
31 maa
 • Laatste beschikbare plaatsen
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

• De transfer vanuit de belangrijkste Belgische steden naar Duinkerke en terug met een luxe-autocar (lijst op aanvraag)
• De haventaksen (momenteel € 120), variabel en onderhevig aan wijzigingen
• Het verblijf aan boord in de gekozen kajuitcategorie
• Volpension (ontbijt, lunch, vieruurtje en diner) met water, wijn, thee of koffie tijdens de maaltijden aan boord
• Alle activiteiten en animatie aan boord (cocktail, Kapiteinsavond, workshops, voorstellingen)
• Bagageservice bij het inschepen en ontschepen
• Servicekosten voor het boordpersoneel
• Diensten van een tweetalige (Nederlands / Frans) cruisedirecteur en zijn of haar team
• Een reeks voordrachten door een specialist van de regio

Niet inbegrepen

• Andere dranken dan deze vermeld in het programma
• De optionele excursies
• Persoonlijke uitgaven
• Alle verzekeringen 

Reisdagboek

 1. 1e Dag

  Duinkerke, Frankrijk

  Transfer per luxe-autocar vanuit de belangrijkste Belgische steden naar de haven van Duinkerke. Inscheping en toewijzing van jouw kajuit aan boord van de World Explorer. Diner aan boord.

 2. 2e Dag

  Op zee

  Maak gebruik van deze dag op zee om deel te nemen aan de vele activiteiten aan boord. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

 3. 3e Dag

  Bergen, Noorwegen

  Bergen, dat omringd wordt door fjorden en bergmassieven, is een echt juweeltje aan de Noorse zuidwestkust. Met zijn kleurrijke houten gebouwen, zijn woningen op de heuvelflank en zijn kasseistraatjes is het een van de mooiste steden van het land. De traditionele architectuur in geschilderd hout contrasteert met de blauwe zee en de groene bergen en baadt in een vrolijke en hartelijke sfeer. De schilderachtige kaaien met oude magazijnen zijn Unesco-werelderfgoed en getuigen van de periode waarin Hanzestad Bergen een belangrijke draaischijf was voor de handel met de rest van Europa. Vandaag zijn er musea, winkels, galerijen en restaurants te vinden, waardoor het een populaire en gezellige plek is. Niet ver daarvandaan bevoorraadt de levendige vismarkt al sinds 1276 de lokale bevolking. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

   

  Optionele excursies:

   

  01 - BERGEN 31/05 - KENNISMAKING MET BERGEN (beperkt aantal plaatsen) : € 75 per persoon

  Op de ‘trollenheuvel’ of Troldhaugen bezoeken we de woning annex museum van de beroemde componist Edvard Grieg. We ontdekken er niet alleen tal van Griegs persoonlijke objecten, maar wonen er ook een mooi concert bij. Daarna maken we een wandeling door de Hanzewijk Bryggen, die Unescowerelderfgoed is. Nederlandstalige vertaling van de gids gegarandeerd (vanaf 20 NL deelnemers).

   

  02 - BERGEN 31/05 - BERGEN EN DE BERG FLOYEN : € 70 per persoon                           

  We wandelen door de Hanzewijk Bryggen, die bekendstaat om zijn unieke architectuur. In de oude huizen zijn vandaag souvenirwinkeltjes, restaurants en musea gevestigd. Van Bryggen trekken we vervolgens naar de berg Floyen, waar een tandradtreintje ons naar de 320 m hoge top voert. Het uitzicht is ronduit subliem. Nederlandstalige vertaling van de gids gegarandeerd (vanaf 20 NL deelnemers).

   

  03 - BERGEN 31/05 - TROLDHAUGEN EN DE KERK VAN FANTOFT: € 70 per persoon

  We trekken naar Troldhaugen en de woning annex museum van componist Edvard Grieg via de oude Hanzewijk Bryggen. Grieg woonde 22 jaar in deze woning boven het Nordåsmeer en componeerde in dit idyllische kader tal van meesterwerken. Daarna brengen we een bezoek aan de staafkerk van Fantoft. Het gebouw werd oorspronkelijk in 1150 opgetrokken in Fortun en eind 19e eeuw verplaatst. In 1992 brandde de kerk af, waarna ze identiek opnieuw werd opgebouwd. Excursies met Frans- of Engelstalige gids

  Bergen - Fantoft Church
 4. 4e Dag

  Geiranger, Geirangerfjord, Noorwegen

  Het dorp Geiranger ligt aan het uiteinde van de gelijknamige fjord. De 16 km lange fjord is de smalste, natuurlijkste en indrukwekkendste van het land en behoort dan ook tot het werelderfgoed van de Unesco. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

   

  Optionele excursies:

   

  04 - GEIRANGER 01/06 - DE ARENDSWEG EN DE HERDALVALLEI (beperkt aantal plaatsen): € 120 per persoon

  Op deze excursie trekken we de grandioze natuur in, met sublieme landschappen, hoog oprijzende bergen, klaterende watervallen, diepe fjorden en vruchtbare valleien. Met zijn 11 haarspeldbochten is de beroemde Arendsweg een duizelingwekkende en verbluffende ervaring. Tijdens de beklimming stoppen we aan de Ørnesvingen (Arendsbocht) om te genieten van het prachtige uitzicht op de Geirangerfjord, die Unesco-werelderfgoed is. Daarna zetten we onze weg voort doorheen de uitzonderlijk mooie omgeving met besneeuwde bergen en groene valleien naar het dorpje Eidsdal, aan de Storfjord. We eindigen met een wandeling naar Herdalssetra, een van de beroemde zomerboerderijen, waar we lokale specialiteiten proeven. Nederlandstalige vertaling van de gids gegarandeerd (vanaf 20 NL deelnemers).

   

  05 - GEIRANGER 01/06 - BEKLIMMING VAN DE BERG DALSNIBBA (beperkt aantal plaatsen): € 90 per persoon

  We rijden via de Nibbevegen weg naar de top van de berg Dalsnibba, op een hoogte van 1495 m. Tijdens de rit zijn er prachtige uitzichtpunten op het donkere water van de fjord en de omringende bergen. Vanaf het meer Djupvatnet, op zo’n 1000 m hoogte, verandert de omgeving in een landschap van ruwe rotsen, ijs en sneeuw. Op de terugweg stoppen we aan de Djupvasshytta-chalet die aan de oever van het Djupvatnet-meer ligt, om er te smullen van een heerlijk gebakje. Nederlandstalige vertaling van de gids gegarandeerd (vanaf 20 NL deelnemers).

  Geiranger Fjord, Noorwegen
 5. 5e Dag

  Flåm - Gudvangen, Noorwegen

  Ook Flåm ligt op het einde van een zeer smalle fjord, in een diep ingesneden landschap met tal van watervallen. Het is al sinds het einde van de 19e eeuw een populaire toeristische bestemming, die bekendstaat om zijn eeuwenoude boerderijen en vooral om zijn tandradbaan, die op een van de steilste trajecten ter wereld door een fenomenaal mooi landschap rijdt.

  In de namiddag zetten we koers naar Gudvangen, een dorp uit de Vikingtijd in een ingesloten vallei aan het einde van een fjord. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies vanuit Flåm. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

   

  Optionele excursies: 

   

  06 - FLÅM/GUDVANGEN 02/06 - HET TREINTJE VAN FLÅM (volledige dag met lunch-beperkt aantal plaatsen): € 160 per persoon

  Vanuit Flåm vertrekken we met de trein voor een rit door het hooggebergte. Na een stop aan de Kjosfossen-waterval komen we aan in Myrdal, vanwaar we naar Voss sporen. Onze route loopt langs steile hellingen en besneeuwde bergen, en telt meer dan 20 tunnels. Na de lunch rijden we met een autocar naar Gudvangen doorheen prachtige berglandschappen. Nederlandstalige vertaling van de gids gegarandeerd (vanaf 20 NL deelnemers).

   

  07 -FLÅM/GUDVANGEN 02/06 - HET DORP AURLAND EN DE SOGNEFJORD: € 60 per persoon

  Met een autocar rijden we van Flåm langs de indrukwekkende Sognefjord naar Aurland, een traditioneel dorpje rond een kerk uit de 13e eeuw. We stoppen ook even aan de Stegastein. Dit observatieplatform op 650 m hoogte heeft een unieke architectuur en biedt bovendien een adembenemend uitzicht op een van de mooiste fjorden ter wereld. Onvergetelijk! Vrij moment om het dorp te verkennen voor we terugkeren naar Flåm. Nederlandstalige vertaling van de gids gegarandeerd (vanaf 20 NL deelnemers).

  Flam
 6. 6e Dag

  Stavanger, Noorwegen

  In de voormiddag varen we doorheen de Zuid- Noorse wateren naar de prachtige baai van Stavanger. De vierde grootste stad van Noorwegen is sinds 1969 de hoofdstad van de petroleumindustrie, toen ten zuidwesten van de stad het eerste olieveld werd ontdekt. In de stad van het zwarte goud bevindt zich ook het Noorse petroleummuseum. Het historische centrum bestaat uit heel wat musea, de Sint Svithun-kathedraal, die tussen 1100 en 1125 in Anglo-Normandische stijl gebouwd werd, en de best bewaarde houten wijk van Europa, met zo’n 170 woningen opgetrokken uit naaldhout. Daarnaast is Stavanger een bijzonder aangename universiteitsstad. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

   

  Optionele excursies: 

   

  08 - STAVANGER 02/06 - KENNISMAKING MET STAVANGER: € 85 per persoon

  We bezoeken de kathedraal van Stavanger, een van de weinige Noorse kerken waarvan het oorspronkelijke uitzicht behouden is. Daarna maken we kennis met de ‘ijzertijdboerderij’, een gereconstrueerde landbouwgemeenschap uit de jaren 550 tot 350 voor Chr. Via residentiële wijken gaat het vervolgens naar het uitzichtpunt Ullandhaug. Afsluiten doen we met een wandeling door het oude Stavanger, waar meer dan 170 woningen staan uit de 18e en 19e eeuw. Nederlandstalige vertaling van de gids gegarandeerd (vanaf 20 NL deelnemers).

   

  09 - STAVANGER 03/06 - STAVANGER EN HET PETROLEUMMUSEUM: € 80 per persooon

  Via de wijken van de oude stad wandelen we naar de boerenmarkt. We houden halt aan het uitzichtpunt Ullandhtaug en bezoeken daarna de kathedraal van Stavanger, die tussen 1100 en 1125 gebouwd werd in zuivere Anglo-Normandische stijl. Vervolgens brengen we een bezoek aan het Noorse petroleummuseum, waar de prospectie, de productie en het gebruik van petroleum en aardgas worden toegelicht. Het museum toont de ontwikkeling van de technologie, van de eerste boorplatformen in de Noordzee tot de modernste ontginningstechnieken. Excursies met Frans- of Engelstalige gids.

   

  10 - STAVANGER 03/06 - MINICRUISE IN DE LYSEFJORD (beperkt aantal plaatsen): € 110 per persoon 

  We schepen in voor een minicruise en ontdekken de levenswijze van de Noorse bevolking in deze regio met z’n vele schilderachtige eilandjes. De prachtige Lysefjord wordt gedomineerd door de beroemde Preikestolen. Deze legendarische rots steekt 200 m boven de fjord uit en is een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Noorwegen. Aan boord of tijdens een stop in de fjord wacht ons een verfrissing. Nederlandstalige vertaling van de gids gegarandeerd (vanaf 20 NL deelnemers).

 7. 7e Dag

  Op zee

  Maak gebruik van deze zeedag om deel te nemen aan de vele activiteiten aan boord. Ontbijt, lunch en diner aan boord .

 8. 8e Dag

  Duinkerke, Frankrijk

  Ontbijt aan boord. Ontscheping en vertrek per luxeautocar naar de belangrijkste Belgische steden.

Nuttige informatie

Het schip

World Explorer

 

De gloednieuwe World Explorer werd opgeleverd in augustus 2019. Dit schitterende expeditiejacht is uitgerust met de modernste technologie om in optimale omstandigheden te kunnen reizen. Het milieuvriendelijke, ruime en gezellige schip is ideaal om samen te reizen en weg te dromen tijdens unieke cruises op mensenmaat. De World Explorer is door ervaren cruisespecialisten speciaal ontworpen om de wereld en de natuur te ontdekken. Het schip beschikt dan ook over tal van binnen- en buitenlocaties om volop te genieten van de prachtige omgeving. Of u nu kiest voor het ruime observatiedek (dek 8) of comfortabel wilt genieten in het observatiesalon (dek 7), overal bent u verzekerd van uitzonderlijk mooie panoramische uitzichten. Het is ook mogelijk om u terug te trekken in de gezellige bibliotheek, die de klok rond open is, om op uw gemak een boek te lezen, te kaarten, te schaken of Scrabble te spelen. Of geniet van deugddoende momenten samen in het Explorer-salon, met een vers kopje koffie of een goed glas. De sprekers aan boord geven tijdens de cruise lezingen in het elegante en perfect uitgeruste auditorium, dat beschikt over een groot scherm en comfortabele zetels. En om helemaal tot rust te komen beschikt de World Explorer over een wellness by l’Occitane (betalend) met behandelingen en massages, een goed uitgeruste fitnesszaal en een hardlooppiste (buiten). Aan het verwarmde buitenzwembad met zijn vele ligstoelen bevinden zich ook twee jacuzzi's en een buitensnackbar, waar tussen-doortjes en salades kunnen worden besteld. Onder de centrale koepel van het observatiesalon werd bovendien een hoogtechnologisch, cirkelvormig beeldscherm geplaatst, waarop live te zien is wat zich afspeelt onder water, gefilmd door een camera onder de romp. De beelden, die vaak de peilloze diepte onder het schip tonen, zorgen in combinatie met de voorbijglijdende landschappen voor een unieke zintuiglijke ervaring. Er is tevens een winkel aan boord van de World Explorer, waar u niet alleen kledij vindt (sweatshirts, polo's, T-shirts, windjacks enz.), maar ook postkaartjes, basisproducten, souvenirs enz.


De Kajuiten

De kajuiten

De kajuiten van de World Explorer  hebben stuk voor stuk uitzicht op zee. De grootte van het raam hangt af van de gekozen categorie (groot gesloten raam, panoramisch raam, schuifdeur of dubbele schuifdeur met toegang tot balkon of terras). Elke kajuit is ruim bemeten (17 tot 44 m²) en beschikt over een in grootte variërend bureau-salon met tafel, fauteuils of sofa. De twinbedden kunnen als één bed of afzonderlijk worden gebruikt. De kajuiten beschikken ook over een televisie, een garderobe of dressing, individuele airco, een compacte koelkast, een haardroger en een kluis. Alle badkamers zijn voorzien van een ruime inloopdouche. De suites hebben eigen gemeubileerd terras (met 2 stoelen, een lage tafel en 2 ligstoelen). In bepaalde suites is er naast de inloopdouche ook een ligbad en een dubbele wastafel. De World Explorer telt 9 kajuitcategorieën.

 

Bij ons boekbaar:

Deluxe kajuit – met balkon categorie 4 (dek 5) en categorie 5 (dek 6)

Deze kajuiten op dek 5 en 6 hebben een oppervlakte van 20 m² en beschikken over twinbedden en een balkon van 5m². Elke kajuit heeft ook een garderobe, een salon met zetel en bureau, een compacte koelkast, een televisie en een afzonderlijke badkamer met wc en ruime inloopdouche.


Culinair: het restaurant

Voor het avondmaal wordt in het restaurant gewerkt met één shift per avond, waarbij heerlijke en geraffineerde à-la-cartegerechten worden opgediend. Voor een maximale versheid worden de maaltijden bereid op basis van de bestellingen, waarbij optimaal kan worden ingespeeld op uw wensen. Het ontbijt en de lunch zijn meestal in buffetvorm. Als u dat wenst en de weersomstandigheden goed zijn, kunt u ook buiten eten. In de namiddag serveren we een tussendoortje met koekjes en heerlijk gebak. Warme dranken kunt u de hele dag door zelf nemen. Wijn en water zijn overigens gratis bij het middag- en het avondmaal. 


Gezellig

Gezelligheid en begeleiding zijn twee van de kernwoorden in het cruiseconcept van All Ways. Aan boord van de nieuwe World Explorer wordt alles in het werk gesteld om deze belangrijke waarden te verwezenlijken. Bovendien veranderen we ons oorspronkelijk concept niet en bijlven de cruises van All Ways tweetalig (Nederlands/Frans). Aan boord staat het All Ways-team (cruisedirecteur, begeleiders, sprekers, experten en artiesten) steeds voor u klaar. Bovendien legt het videoteam de beste en mooiste momenten vast voor later en ontvangt u op het einde een compilatiefilm als leuke herinnering. Onze enthousiaste teamleden zorgen ervoor dat uw dagen en avonden goed gevuld zijn en vergezellen u op de excursies om een optmimaal verloop van de cruise te garanderen. Ze zorgen voor een goede verstandhouding en bevorderen authentieke contacten tussen alle passagiers aan boord. In tegenstelling tot klassieke cruises met duizenden passagiers van overal ter wereld organiseert All Ways op de World Explorer originele, gezellige en cultureel verrijkende reizen die aansluiten bij de waarden van de onderneming. 


Bestemming

Noorwegen

Reisformaliteiten

 • Geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Door het Scandinavisch Hoogland kent het oosten van Noorwegen een ander klimaat dan het westen. In het oosten heerst een landklimaat met warme zomers en koude winters. Het westen, het fjordengebied, kent een zacht gematigd zeeklimaat, iets frisser dan België. Het is daar het hele jaar door mild en vochtig. Dankzij de noordelijke ligging, staat Noorwegen bekend om haar lange zomerdagen waarbij de zon nauwelijks ondergaat en korte, donkere winterdagen met kans op noorderlichtspektakels. De beste periode voor een rondreis in Noorwegen is van juni tot augustus. Je geniet dan van lange zomerdagen en milde temperaturen die variëren van ongeveer 17 tot 22 °C in het zuiden en het westen van het land en van ongeveer 12 tot 16 °C in de noordelijke gebieden. Noorwegen is en blijft een Scandinavisch land waar je de ene dag van stralend zomerweer geniet en waar regenbuien je nareizen op de andere dag.

Tijdsverschil

Geen tijdsverschil

Lokale munt

Noorse kroon (NOK)


Activiteiten

Belangrijk

Alle excursies zijn facultatief en betalend. De prijzen van de excursies zijn indicatief en onder voorbehoud van wijzigingen. Bedankt om ons te raadplegen. Door weersomstandigheden kunnen de excursies en de vaarroutes aangepast worden. Alleen de kapitein is bevoegd deze beslissingen te nemen. Het programma kan gewijzigd worden als gevolg van culturele evenementen of omwille van technische redenen.

*Ontscheping met sloepen

Opladen