Heeft u vragen over uw reis m.b.t. het Coronavirus (COVID-19)?

Meer info
Terug naar huis

Winters IJsland & het noorderlicht

IJsland

-€ 50

vanaf € 1.049 /pers.; in de plaats van € 1.098

 • 5 Dagen / 4 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Kamer & ontbijt
Winters IJsland & het noorderlicht - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • Min. 15 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Op jacht naar het indrukwekkende noorderlicht
 • Ontdek de prachtige natuurroute ‘Golden Circle’
 • Het schiereiland Snaefellsnes, IJsland in het klein
 • Ontspannen in het warme water van de Blue Lagoon met uitzicht over het IJslandse winterlandschap
 • IN DE KIJKER: ‘Vlieg’ over IJsland tijdens de spectaculaire 4D ‘experience’ FlyOver Iceland.

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 woe 2 don 3 vri 4 zat 5 zon
6 maa 7 din 8 woe 9 don 10 vri 11 zat 12 zon
13 maa 14 din 15 woe 16 don 17 vri 18 zat 19 zon € 1.049 € 1.099 Vertrek gegarandeerd terugreis op 23/03/2023 Slechts 10 plaatsen beschikbaar Kies
20 maa 21 din 22 woe 23 don 24 vri 25 zat 26 zon
27 maa 28 din 29 woe 30 don 31 vri
 • Laatste beschikbare plaatsen
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Internationale vluchten met Icelandair
 • Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in het vermelde hotel
 • 4x ontbijt
 • Toegang tot de Blue Lagoon en gebruik van handdoek
 • Stadsbezoek aan Reykjavík met de 4D ‘experience’ FlyOver Iceland
 • Avondlijke noorderlichtexcursie
 • Volledige dag excursie naar het schiereiland Snaefellsnes
 • Volledige dag excursie naar de Golden Circle met het heetwaterbronnengebied Geysir, de waterval Gullfoss en het Nationaal Park Thingvellir

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gids en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in het hotel
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Keflavík - Blue Lagoon - Reykjavík

  Vlucht naar Keflavík. Ben je klaar voor een winters avontuur? Bij aankomst staat er meteen een IJslands hoogtepunt op ons te wachten: de Blue Lagoon, de belangrijkste geothermische spa van het land, gelegen in een desolaat lavalandschap. Het mineraalrijke lichtblauwe water dat naar boven borrelt uit de natuurlijke bronnen staat bekend om zijn geneeskrachtige werking en heeft een positieve werking op de huid! Hoewel de temperatuur zich rond het vriespunt bevindt, ga je het zeker niet koud hebben. Met een temperatuur van ongeveer 40 graden, is het water aangenaam warm. Nadien rijden we door naar de hoofdstad Reykjavík voor 4 overnachtingen in hotel Klettur***.

  Blue Lagoon
 2. 2e dag

  Reykjavík

  We gaan op ontdekking door de IJslandse hoofdstad Reykjavík. Deze stad is prachtig gelegen op een schiereiland met heuvels en bergketens op de achtergrond. Een stadstour laat ons kennismaken met de belangrijkste hoogtepunten. We maken fotostops aan onder meer de beroemde en eigenzinnige Hallgrimskerk en het Höfði-huis waar er gesproken is over het einde van de Koude Oorlog. Tijd voor de attractie FlyOver Iceland. Tijdens deze 4D ‘experience’ lijkt het alsof je over IJsland vliegt. De spectaculaire beelden, de bewegende stoelen en de ‘special effects’ zoals wind en mist zorgen voor een geweldige ervaring. In de namiddag kan je de stad zelf gaan ontdekken. Loop bijvoorbeeld door de Langavegur, de bekendste winkelstraat waar je verschillende winkels vindt of bezoek een museum. ‘s Avonds gaan we op zoek naar het noorderlicht*. Dit unieke natuurverschijnsel is werkelijk magisch en enkel in de wintermaanden te zien. Om de kansen te vergroten, rijden we naar het platteland waar we geen last hebben van de stadsverlichting. Al kijkend naar een donkere hemel stijgt de spanning. Zouden we dan dadelijk echt het welbekende noorderlicht zien? Met wat geluk worden we beloond met groene bewegende lichtbogen boven ons, ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring.

  * Het noorderlicht is een natuurverschijnsel dat zichtbaar kan zijn van september tot en met april, we doen ons best om het te kunnen aanschouwen, maar er is echter geen garantie.

  ontbijt

  Noorderlicht
 3. 3e dag

  Reykjavík - schiereiland Snaefellsnes - Reykjavík

  Op het programma vandaag staat het schiereiland Snaefellsnes, in het westen van IJsland, ook wel ‘IJsland in het klein’ of 'miniatuur-IJsland' genoemd. We zien hier namelijk imposante zeekliffen, eeuwenoude gletsjers, vulkanische pieken, kleine vissersdorpjes, we spotten unieke vogels en genieten van de watervallen. Kortom, we bevinden ons in een spectaculair en fascinerend landschap. We bezoeken de vissersplaatsjes Stykkishólmur en Arnarstapi. Arnarstapi is gekend voor de vele mooie basaltformaties en vogelkolonies. Een stop aan de iconische berg Kirkjufell mag zeker niet ontbreken. Dankzij haar perfecte geometrische vorm kunnen we de naam vertalen als ‘Kerkberg’. De 463 meter hoge berg ligt in een grandioos, maar ruig landschap. De waterval voor de berg zorgt al jaren voor ongeëvenaarde foto’s. Aan het einde van de dag rijden we terug naar Reykjavík. Onderweg hebben we nog kans op het spotten van IJslandse paarden. Deze oerpaarden zijn alléén in IJsland te vinden en uniek in hun soort.

  ontbijt

  Snaefellsnes
 4. 4e dag

  Reykjavík - Golden Circle - Reykjavík

  Vandaag ontdekken we de Golden Circle, de drie bekendste hoogtepunten van IJsland: Geysir, Gullfoss en Thingvellir National Park. Eerst gaan we naar het heetwaterbronnengebied Geysir. De grote Geysir is nu slapende, maar gelukkig stelt de naastgelegen Strokkur ons niet teleur. Terwijl we wachten, zien we het water steeds meer borrelen totdat een helderblauwe bal water plots ontstaat en ineens 30 meter de lucht in spuit. Dit schouwspel van dichtbij meemaken is zéér bijzonder. Heb je het spektakel gemist? Geen probleem, de zeer actieve Strokkur katapulteert elke 5 à 10 minuten een grote hoeveelheid water de lucht in. Niet ver hier vandaan zien we de waterval Gullfoss, voor velen de mooiste waterval van IJsland. Dankzij de grote kracht waarmee het water de kloof instort, vormen er zich grote nevelwolken die bij zonnig weer vrijwel altijd een mooie regenboog veroorzaken. Daarom dat de waterval ook wel de ‘gouden waterval’ wordt genoemd. In de wintermaanden bevriest een deel van de waterval wat het een sprookjesachtige aanblik geeft. Deze prachtige dag sluiten we af met een bezoek aan het Nationaal Park Thingvellir, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Uit historisch oogpunt is dit de belangrijkste plek in IJsland. In 930 werd hier ’s werelds eerste parlement opgericht. Bovendien vormt Thingvellir de grens tussen twee tektonische platen. Het geeft ons dus een perfect beeld van de geologie van IJsland. Terug naar Reykjavík voor de overnachting.

  ontbijt

  Stokkur
 5. 5e dag

  Reykjavík - Keflavík - Brussel

  Transfer naar de luchthaven van Keflavík voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Reykjavik

Nuttige informatie

Hotel

4n in Reykjavík in hotel Klettur***


Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 25 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦◊◊◊◊
Natuur ♦♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦◊◊
Fysiek ♦♦◊◊◊


Bestemming

IJsland

Reisformaliteiten

 • Geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

IJsland geniet van een koud zeeklimaat met koele zomers en milde winters. De zomermaanden juni, juli en augustus vormen de beste reisperiode voor een mooie rondreis. De temperaturen overdag zijn dan het hoogste en er valt relatief weinig regen. De gemiddelde dagtemperatuur varieert tussen 12 en 15 °C. Soms zijn er pieken tot 20 °C. Bovendien geniet je van lange zomerdagen. In juni en juli blijft het zelfs bijna dag en nacht licht. Ook in de maanden mei en september kan je naar IJsland reizen. De hotelprijzen zijn voordeliger en de gemiddelde dagtemperaturen blijven nog steeds aangenaam, van 9 tot 12 °C. In de wintermaanden, van oktober tot en met maart, schommelen de temperaturen rond het vriespunt. Sneeuw en ijs karakteriseren het landschap. Dankzij de korte dagen en lange nachten kan je in deze periode het noorderlicht bewonderen.

Tijdsverschil

Zomer: - 2u
Winter: - 1u

Lokale munt

IJslandse kroon (ISK)


Opladen