Terug naar huis

Van eindeloze savannes naar tropische stranden

Tanzania

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 027 178 660
Van eindeloze savannes naar tropische stranden - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 12 personen, max. 18 personen

 • Engelstalige lokale gids/chauffeur

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Op safari in de Ngorongoro vulkaankrater
 • Families olifanten spotten in Tarangire
 • Kom tot rust aan de parelwitte stranden van Zanzibar
 • Aperitief bij de ondergaande zon in Serengeti
 • IN DE KIJKER: strandverblijf Zanzibar in all inclusive

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel – Kilimanjaro

  Vertrek vanuit Brussel. Vlucht naar Kilimanjaro Airport.

 2. 2e dag

  Kilimanjaro – Arusha

  Bij aankomst op de luchthaven in de vroege namiddag, brengt een transfer je naar Arusha. Na een uurtje bereik je de lodge, waar je aan de rand van het zwembad kan uitrusten van de vlucht. Overnachting in Ilboru Safari Lodge***.

  avondmaal

 3. 3e dag

  Arusha – Tarangire – Lake Manyara

  Vanochtend maak je kennis met de chauffeurs/gidsen die jullie tijdens dit avontuur vergezellen. Een prachtig landschap met eeuwenoude baobab bomen vormt het decor voor je eerste safari. De Tarangire rivier lokt met zijn frisse drinkwater kuddes olifanten, maar ook giraffen, zebra’s en buffels kunnen je pad kruisen. ‘s Middags schuif je aan tafel voor een lekkere lunch. In de namiddag gaat de reis verder naar Lake Manyara. Wie wenst, kan hier vanavond optioneel deelnemen aan een night game drive. Sommige dieren worden pas na zonsondergang actief. Van welk dier zie jij de ogen oplichten in het donker? Overnachting in Manyara Wildlife Safari Camp***. 

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  in de schaduw van de Kilimanjaro
 4. 4e dag

  Lake Manyara – Serengeti

  We laten Manyara achter ons en gaan verder naar één van de hoogtepunten van de reis: het Serengeti National Park. Onderweg stop je voor een korte picknicklunch. Serengeti betekent in het Masai “eindeloze vlaktes” en dat is exact wat je hier kan verwachten. Bij het binnenrijden van de gate begint de zoektocht naar het grote wild. Met meer dan 3 miljoen dieren op de teller, kijk je hier ongetwijfeld je ogen uit! Een gracieuze giraf die je vanuit de hoogte aanstaart of olifantenreuzen die de weg versperren, het leven in de savanne verveelt nooit. Overnachting in een tented chalet in Mbalageti****. Vanuit de lodge, die op een heuvel gebouwd is, geniet je van een prachtig uitzicht.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 5. 5e dag

  Serengeti

  Beleef een volledige dag game drive in het bekendste park van Tanzania. Lunchen doen we eveneens in het park met een picknick. Wees extra aandachtig in de buurt van “kopjes”, de granieten rotsheuvels die in de savanne opduiken. Leeuwen en cheetah’s gebruiken deze kopjes voor hun middagdutjes of als uitkijkpost om hun prooi te bespieden. Als de zon achter de acacia’s verdwijnt, tovert de gids een koelbox tevoorschijn, gevuld met jouw favoriete drankje. Een sundowner is de ideale afsluiter van deze spannende dag. Geniet van een roodgele zonsondergang, zoals je die enkel in Afrika ziet. Overnachting in Mbalageti****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 6. 6e dag

  Serengeti – Karatu

  Na een vroeg ontbijt zet je de reis verder richting Karatu, een landbouwcentrum aan de voet van de Ngorongoro krater. Onderweg stoppen we aan de Olduvaikloof of “de wieg van de mensheid”. In Karatu, kan je optioneel een koffieplantage bezoeken (indien de tijd het toelaat). Koffie behoort tot Tanzania’s belangrijkste exportproducten. Overnachting in Bougainvillea Safari Lodge***+.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 7. 7e dag

  Karatu - Ngorongoro krater – Karatu

  Voorzien van een picknicklunch, vertrek je vandaag voor een unieke safaribeleving in de 600 meter diepe Ngorongoro krater. Wat ooit deel uitmaakte van een reusachtige vulkaan, is nu een grote komvormige krater. De steile wand vormt een natuurlijke afsluiting voor de naar schatting 30.000 wilde dieren die hier leven. Nergens ter wereld vind je een grotere concentratie aan wildlife. Dit reservaat krijgt terecht de bijnaam “Ark van Noah”. Je rijdt langs moerassen, meren, open graslanden en zandduinen. Het is je laatste kans om de voltallige big five van je lijstje te schrappen. Overnachting in Bougainvillea Safari Lodge***+.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  in de schaduw van de Kilimanjaro
 8. 8e dag

  Karatu – Arusha – Zanzibar

  Het einde van de safari is in zicht. Voor we de terugreis inzetten proef je van de couleur locale. Je bezoekt de traditionele markt van Karatu, waar je lokale specerijen, houtsnijwerk en sieraden terugvindt. Ideaal voor leuke souvenirs! Na de lunch in Arusha, rij je naar de luchthaven voor de vlucht naar het exotische eiland Zanzibar. Hier neem je afscheid van de chauffeurs/gidsen. Het warme zeewater van de Indische oceaan lonkt. Overnachting in Kiwengwa Beach Resort****, op basis van all inclusive.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 9. 9e-11e dag

  Zanzibar

  Geniet van de rust, de parelwitte stranden, de wuivende palmbomen en de vele faciliteiten die het hotel te bieden heeft. Ga snorkelen tussen de adembenemende koraalriffen of struin door de smalle straatjes in het historische Stone Town. Ontspan en doe waar jij zin in hebt! Overnachting in Kiwengwa Beach Resort****, op basis van all inclusive.

  all inclusive

  Kiwengwa Beach Resort
 10. 12e dag

  Zanzibar – Brussel

  De tijd is aangebroken om afscheid te nemen van deze zonovergoten bestemming. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

 11. 13e dag

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

Nuttige informatie

Hotels

 • 1n in Arusha in Ilboru Safari Lodge***
 • 1n in Lake Manyara in Manyara Wildlife Safari Camp***
 • 2n in Serengeti in Mbalageti**** (tented chalet)
 • 2n in Karatu in Bougainvillea Safari Lodge***+
 • 4n in Zanzibar in Kiwengwa Beach Resort****

Boek op voorhand een night game drive

3e dag: Je rijdt na sluitingstijd het Lake Manyara park binnen en ziet dieren die je overdag niet tegenkomt. Een Engelstalige gids vertelt je alles over deze nachtdieren. De game drive vertrekt om 20u00 en duurt 2,5 uur. 
 
€ 217 per persoon

 


TUI paspoort

Cultuur ♦♦◊◊◊ 
Natuur ♦♦♦♦♦ 
Accommodatie ♦♦♦♦◊ 
Fysiek ♦♦◊◊◊ 


Aantal deelnemers

Min. 11 personen, max. 18 personen


Opmerkingen

 • Wil je Tanzania in select gezelschap ontdekken? Boek deze rondreis met een privéchauffeur/gids (Best of Tanzania) p. 191
 • Liefst een zachte reistas voorzien tijdens de safari (wegens transport in 4x4)

Bestemming

Tanzania

Reisformaliteiten

 • Internationaal paspoort (min. 6 maanden geldig na aankomst in Tanzania)
 • Een visum is verplicht voor wie reist naar Tanzania. Je kan dit bij aankomst bekomen of je kan dit voor afreis online aanvragen via https://eservices.immigration.go.tz/visa en met kredietkaart betalen. Na goedkeuring van de aanvraag, blijft je visum 90 dagen geldig. $ 50 per persoon (onder voorbehoud van wijzigingen). 
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Gele koorts vaccinatie aanbevolen (min. 10 dagen voor aankomst).
 • Het innemen van malariatabletten wordt sterk aangeraden. 
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

In hooggelegen gebieden, zoals Serengeti en Ngorongoro  geniet je overdag van aangename temperaturen, maar koelt het ‘s nachts aanzienlijk af. Op Zanzibar is het bijna het hele jaar door warm en vochtig en zakken de temperaturen ‘s nachts nauwelijks onder de 20 graden. Tanzania kent 2 regenseizoenen: van april tot half juni en november. In de droge seizoenen maken we een onderscheid tussen een hete periode (van december tot februari) en een iets koelere periode (van juni tot oktober), met nog altijd aangename temperaturen.

Tijdsverschil

Zomer: + 1u
Winter: + 2u

Lokale munt

Tanzaniaanse shilling (TZS)


Opladen