Heeft u vragen over uw reis m.b.t. het Coronavirus (COVID-19)?

Meer info
Terug naar huis

Umbrië, het groene hart van Italië

Italië

-€ 50

vanaf € 1.047 /pers.; in de plaats van € 1.099

 • 8 Dagen / 7 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Kamer & ontbijt
Umbrië, het groene hart van Italië - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • Min. 15 personen, max. 20 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Op ontdekking in "het land van Franciscus van Assisi"
 • Oude, ommuurde heuvelstadjes met middeleeuwse straten
 • Landschap van glooiende zachtgroene heuvels en wijn- en olijfgaarden
 • De watervallen van Marmore
 • IN DE KIJKER: Centraal gelegen hotels met restaurants op wandelafstand

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 woe 2 don 3 vri 4 zat 5 zon
6 maa 7 din 8 woe 9 don 10 vri 11 zat € 1.047 € 1.099 terugreis op 18/06/2022 Slechts 10 plaatsen beschikbaar Kies 12 zon
13 maa 14 din 15 woe 16 don 17 vri 18 zat 19 zon
20 maa 21 din 22 woe 23 don 24 vri 25 zat 26 zon
27 maa 28 din 29 woe 30 don
 • Laatste beschikbare plaatsen
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Engelstalige lokale gids op dag 5
 • Internationale vluchten met Brussels Airlines
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 7x ontbijt
 • Audiosysteem
 • Bezoek Museo di San Francesco en de Chiesa di Santa Chiara in Montefalco, Spoleto, de Dom van Todi, de Santa Maria della Consolazione, Carsulae en de Cascate delle Marmore, Lugnano, Amelia, Orvieto en de Dom, de Pozzo di San Patrizio,  Bevagna, Spello en de kerk Santa Maria Maggiore, Assisi en de Santa Maria degli Angeli en de Sint-Franciscusbasiliek, Gubbio en de Dom, Città di Castello en de Pinacoteca Palazzo Vitelli, Perugia met het Palazzo dei Priori met de Galleria Nazionale dell'Umbria en de Etruskische Poort

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gids en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Rome - Montefalco - Spoleto

  Vlucht naar Rome. Bij aankomst rijden we aansluitend naar Montefalco voor een eerste kennismaking met de regio. Deze ommuurde stad, die hoog boven de wijngaarden uittorent, wordt ook wel het 'balkon van Umbrië' genoemd. We wandelen door de Corso Mameli naar de Chiesa di Sant'Agostino en naar het centraal gelegen Palazzo del Comune. De middeleeuwse toren biedt je een schitterend vergezicht over Spoleto, Assisi, Perugia en andere Umbrische steden die je de volgende dagen zal ontdekken. Verder staan onder andere het Museo di San Francesco, met de fresco's van Benozzo, en de Chiesa di Santa Chiara op het programma. Montefalco heeft ook voor de fijnproevers heel wat te bieden. Proef tijdens je vrije lunch van de heerlijke Umbrische olijfolie of bestel een glas 'Sagrantino di Montefalco', één van de beste Italiaanse rode wijnen. In de namiddag rijden we verder naar Spoleto voor check-in in hotel Clitunno****, waar we vier nachten verblijven.

  Assisi
 2. 2e dag

  Spoleto - Todi - Carsulae - Marmore - Spoleto

  In het sfeervolle stadje Todi duiken we de middeleeuwen in. We bezoeken de Dom met zijn indrukwekkende trap en de Piazza Garibaldi, een plein dat een mooi uitzicht biedt over het dal, de heuvels in de verte en de oude stadspoorten. Aan de Piazza del Popolo bevinden zich het gotische Palazzo dei Priori dat vroeger de zetel was van de stadsbestuurder, het Palazzo del Capitano en het Palazzo del Popolo, een van de oudste gemeentepaleizen van Italië. Buiten de stadspoorten bevindt zich de mooiste renaissancekerk van Umbrië: de Santa Maria della Consolazione. We vervolgen onze weg naar de archeologische site van Carsulae en de Cascate delle Marmore, de hoogste kunstmatige waterval van Europa die door de Romeinen werd aangelegd om overstromingen te voorkomen. Overnachting in het hotel.

  ontbijt

  Cascate delle Marmore
 3. 3e dag

  Spoleto - Lugnano - Amelia - Orvieto - Spoleto

  Na het ontbijt bezoeken we Lugnano en de historische stad Amelia. Hierna rijden we verder naar Orvieto, prachtig gelegen op een 315 m hoog plateau met steile wanden van vulkanische tufsteen. Het stadsbeeld wordt hier volledig gedomineerd door de Dom waar een uiterst kostbaar reliekschrijn wordt bewaard. De fresco's in de Madonna di San Brizio kapel zijn ook een pareltje. We bezoeken hierna de Pozzo di San Patrizio, een historische waterput. Een zicht op de stadswallen en de vlakte rondom laat vermoeden wat een versterkte site Orvieto ooit is geweest. Overnachting in het hotel.

  ontbijt

  Orvieto
 4. 4e dag

  Spoleto - Bevagna - Spoleto

  Vandaag bezoeken we Bevagna, een charmant stadje met een typisch middeleeuwse sfeer die je vooral aantreft aan het Piazza Silvestri. Rond het plein staan drie mooie romaanse kerken: Chiesa San Silvestro, Chiesa San Michele en S.S. Domenica e Giacomo. Nadien rijden we terug naar Spoleto met zijn vele gezellige steile steegjes en verdoken pleinen en fonteinen. Overnachting in het hotel.

  ontbijt

  Umbrië
 5. 5e dag

  Spoleto - Spello - Assisi

  Het prachtige Spello verrijst steil op de uiterste zuidflank van de Monte Subasio. Dit versterkt stadje is geheel opgetrokken uit natuursteen die uit de berg is gedolven. We vinden hier tal van Romeinse poorten en middeleeuwse kerken terug. In de kerk Santa Maria Maggiore bevinden zich schitterende fresco's van Pinturicchio en Perugino. We vervolgen de dag met een begeleid bezoek aan Assisi dat prachtig is gelegen in het heuvelachtige landschap. Het charmante centrum kenmerkt zich door smalle straatjes, pittoreske winkels en talrijke monumenten die hun middeleeuwse karakter hebben behouden. Net buiten het stadscentrum bevindt zich de Santa Maria degli Angeli. Centraal in deze 16e-eeuwse basiliek staat de oude kapel La Porziuncola. Het fresco boven het altaar beeldt enkele episodes uit van de geschiedenis van de franciscaanse orde. In het hart van de stad staat de Sint-Franciscusbasiliek centraal. Overnachting in hotel Cenacolo**** in Santa Maria degli Angeli nabij Assisi, waar we drie nachten verblijven.

  ontbijt

  Assisi
 6. 6e dag

  Assisi - Gubbio - Città di Castello - Assisi

  Gubbio is gelegen in het noorden van Umbrië. Dit plaatsje ligt op een steile helling van de Monte Ingino. We klimmen tot bij het Palazzo dei Consoli en nog hoger tot aan de Dom. De tweede stad die we vandaag bezoeken is Città di Castello. Haar historische kern wordt afgeschermd door oude stadsmuren waardoor haar middeleeuwse karakter goed behouden blijft. Het Palazzo Vitelli met zijn pinacotheek is een aanrader. Ook de nabijgelegen San Domenicokerk, de Dom, het Palazzo dei Priori en de San Francescokerk zijn een bezoekje waard. Voor de liefhebbers van moderne kunst zijn er de musea van Burri. Overnachting in het hotel.

  ontbijt

  Gubbio
 7. 7e dag

  Assisi - Perugia - Assisi

  Vandaag is Perugia aan de beurt, de heuvelachtige hoofdstad van Umbrië en tevens een levendige universiteitsstad. We komen de stad binnen doorheen de Rocca Paolina. Hierop stond vroeger de pauselijke burcht die door een ondergronds netwerk van gangen uit historische tijden verbonden was met verschillende strategische punten in de stad. Rond het plein Piazza IV Novembre staan de kathedraal van San Lorenzo, de Loggia di Braccio Fortebraccio en het Palazzo dei Priori met de Galleria Nazionale dell'Umbria. Een bezoek aan de Etruskische Poort, het oratorium van San Bernardino en de charmante Sant’Angelokerk in het noordelijke stadsgedeelte vragen een zeker uithoudingsvermogen vanwege de hoogteverschillen. Overnachting in het hotel.

  ontbijt

  Perugia
 8. 8e dag

  Assisi - Rome - Brussel

  Ontbijt in het hotel. Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Rome voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Umbrië

Nuttige informatie

Hotels

 • 4n in Spoleto in hotel Clitunno****
 • 3n in Santa Maria degli Angeli, nabij Assisi, in hotel Cenacolo**** 

Opmerkingen

Tijdens het vertrek van 09/07 wordt er eerst drie nachten in Assisi overnacht, vervolgens vier nachten in Spoleto.


Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 20 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦♦◊
Natuur ♦♦♦♦◊
Accommodatie ♦♦♦♦◊
Fysiek ♦♦♦◊◊


Bestemming

Italië

Reisformaliteiten

 • Geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Het centrale en zuidelijke deel van het Italiaanse vasteland, kennen, samen met de eilanden Sicilië en Sardinië, een mediterraan klimaat waarbij de zomers warm en droog zijn en de winters mild en regenachtiger. De beste reisperiode is bijgevolg van mei tot en met september. In deze periode geniet je van aangename of warme temperaturen en amper neerslag. De gemiddelde dagtemperaturen variëren van 21 tot 24 °C in mei en 24 tot 27 °C in juni en september. Juli en augustus zijn de warmste maanden. Met temperaturen van rond en soms ver boven 30 °C worden deze zomermaanden soms als drukkend en benauwend ervaren. Ook voor het noorden van Italië is de beste reisperiode van mei tot en met september. Maar door de aanwezigheid van gebergtes is het weer in het noorden wat onvoorspelbaarder. Hierdoor heb je steeds wel een redelijk kans op regen en liggen de temperaturen een paar graden lager.

Tijdsverschil

Geen tijdsverschil

Lokale munt

Euro (EUR)


Opladen