Heeft u vragen over uw reis m.b.t. het Coronavirus (COVID-19)?

Meer info
Terug naar huis

Tuin van Eden

Zuid-Afrika

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 027 178 660
Tuin van Eden - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • Min. 10 personen, max. 16 personen

 • Afrikaanstalige (nauw verwant aan het Nederlands) lokale gids

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Zuid-Afrika’s mooiste route: de Panoramaroute
 • Natuurpracht langs de tuinroute
 • Bruisende metropool Kaapstad en de wijnlanden
 • Safari in een privéwildreservaat grenzend aan Krugerpark
 • IN DE KIJKER:
  • Verblijf in superieure lodges en hotels, waaronder 3-daags verblijf in een privéwildreservaat
  • Veel excursies en maaltijden reeds inbegrepen

Reisdagboek

 1. 1e dag

  BRUSSEL - JOHANNESBURG

  Vertrek uit Brussel naar Johannesburg.

 2. 2e dag

  JOHANNESBURG - PRETORIA

  Welkom in Zuid-Afrika! De lokale gids en chauffeur brengen ons naar Pretoria, de administratieve hoofdstad. Wandel langs de regeringsgebouwen en kom meer te weten over de geschiedenis van de blanke Afrikaner in het Voortrekker monument. Overnachting in Kievits Kroon Country Estate****.

  avondmaal

  Pretoria
 3. 3e dag

  PRETORIA - HOEDSPRUIT

  We verlaten Pretoria en reizen via Tzaneen verder naar de regio rond Hoedspruit. In de namiddag genieten we in open 4x4 van onze eerste game drive in Karongwe Private Game Reserve. De volgende 2 nachten verblijf je in Shiduli of Chisomo Lodge****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 4. 4e dag

  HOEDSPRUIT REGIO

  Zowel in de ochtend als in de namiddag beleven we unieke safari's in het Karongwe privéwildreservaat. Via off road paden brengt de ranger ons dicht bij de dieren. De voltallige Grote Vijf is hier aanwezig. De spanning is te snijden wanneer een leeuw zo kort nadert dat je hem bijna kan aanraken! Kijk goed rond, want misschien zie je wel een luipaard slapen in een boom. Om nog maar te zwijgen van de sundowner. Geniet op een idyllische plaats in de bush van een hapje en een drankje bij de ondergaande zon.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 5. 5e dag

  HOEDSPRUIT REGIO - HAZYVIEW

  Vroeg uit de veren voor een laatste game drive. Daarna rijden we naar Hazyview via de spectaculaire Panoramaroute. Bewonder prachtige landschappen vanaf de uitkijkpunten God's Window en de Three Rondavels. Verder naar de ongewone rotsformaties bij Bourke’s Luck. In het oude mijnwerkersdorpje Pilgrim’s Rest stappen we even terug in de tijd. De volgende 2 nachten verblijf je in hotel Sabi River Sun Resort****.

  ontbijt, avondmaal

  Panoramaroute
 6. 6e dag

  KRUGER NATIONAL PARK

  Volledige dag safari onder leiding van een ervaren ranger in een open 4x4 in het wereldberoemde Krugerpark.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Krugerpark
 7. 7e dag

  HAZYVIEW - JOHANNESBURG - PORT ELIZABETH

  Rit naar de luchthaven voor de namiddagvlucht naar Port Elizabeth, een stad waar de Britse invloeden goed merkbaar zijn. Overnachting in Kelway hotel****.

  ontbijt, avondmaal

  Port Elizabeth
 8. 8e dag

  PORT ELIZABETH - PLETTENBERG BAY

  ‘s Ochtends maken we een stadswandeling in Port Elizabeth. Onderweg bezoeken we een farm stall en proteaboerderij, waar we proeven van de plaatselijke ‘Roosterkoek’. In het Tsitsikammawoud wandelen we tussen reusachtige bomen en over de bekende hangbrug aan de monding van de Storms rivier. Verder naar de populaire badplaats Plettenberg Bay, prachtig gelegen aan de Indische Oceaan. De volgende 2 nachten verblijf je in The Robberg Beach Collection*****.

  ontbijt, avondmaal

  Tsitsikammawoud
 9. 9e dag

  PLETTENBERG BAY

  Hier valt zo veel te beleven dat we de keuze vandaag aan jou laten. Tijdens een optionele boottocht in de ochtend kan je pelsrobben en dolfijnen gaan spotten. Van juni tot november maak je zelfs kans om walvissen te zien. Ga wandelen in het prachtige Robberg Nature Reserve, bezoek een township of scoor een hole-in-one op het golfterrein van Plettenberg Bay Country Club. Een rustige namiddag aan het strand kan uiteraard ook.

  ontbijt

  Plettenberg Bay
 10. 10e dag

  PLETTENBERG BAY - OUDTSHOORN

  We volgen de Tuinroute verder naar Knysna waar je een stop maakt aan de Knysna Heads. Deze twee zandstenen kliffen scheiden de lagune van de zee. In George breng je een bezoek aan de Garden Route Botanical Garden Trust, waar je meer te weten komt over allerlei inheemse boomsoorten en er samen met de groep zelfs één plant. De volgende stop is de struisvogelboerderij in Oudtshoorn, waar verschillende soorten struisvogels ronddartelen. Ze krijgen de naam van een beroemdheid dus wie weet ontmoet je Lady Gaga wel! Proef hier van de heerlijke struisvogelspecialiteiten. Overnachting in Hlangana Lodge****.

  ontbijt, avondmaal

  Oudtshoorn
 11. 11e dag

  OUDTSHOORN - STELLENBOSCH

  ’s Ochtends bewonderen we de prachtige druipsteenformaties in de Cangogrotten. Nadien reizen we via de Route 62 naar Stellenbosch. De volgende 2 nachten verblijf je tussen de wijngaarden in De Zalze Lodge****.

  ontbijt, avondmaal

  Stellenbosch
 12. 12e dag

  KAAPSE WIJNSTREEK

  Vandaag staat de Kaapse wijnstreek op het programma. Een degustatie kan uiteraard niet ontbreken. Eerste stop is Stellenbosch, met zijn typische witte Kaap-Hollandse huizen. In Franschhoek herdenkt het Huguenot monument de komst van de Fransen, die ook de wijncultuur met zich meebrachten. Nadien korte stop aan het Taalmonument in Paarl.

  ontbijt, middagmaal

  Kaapse wijnstreek
 13. 13e dag

  STELLENBOSCH - KAAPSTAD

  Vandaag gaan we op verkenning in de Moederstad. Met de kabellift gaan we naar de top van de Tafelberg om bij een blauwe lucht van het prachtige uitzicht te genieten. Nadien verder naar Company’s Gardens voor de lunch. We bezoeken ook de kleurrijke Bo-Kaap en het beklijvende District 6 Museum, waar het verhaal over het apartheidsregime wordt verteld. Rest van de namiddag vrije tijd aan het V&A Waterfront. De volgende 2 nachten verblijf je in Commodore Hotel****.

  ontbijt, middagmaal

  Tafelberg, Kaapstad
 14. 14e dag

  KAAPS SCHIEREILAND

  Het Kaaps Schiereiland is een van de mooiste ter wereld. Vanuit Houtbaai maak je bij goed weer een boottocht naar Duiker Island om een kolonie pelsrobben van dichtbij te bewonderen. Verder naar Kaap de Goede Hoop en Cape Point voor een adembenemend uitzicht. Na een bezoek aan de pinguïnkolonie van Boulders Beach is er tijd voor een wandeling in de botanische tuinen van Kirstenbosch. 's Avonds afscheidsdiner.

  ontbijt, avondmaal

  Boulders Beach, Kaaps Schiereiland
 15. 15e dag

  KAAPSTAD - BRUSSEL

  Vrije tijd om deze bruisende stad verder te verkennen of op souvenirjacht te gaan. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Bo-Kaap, Kaapstad
 16. 16e dag

  BRUSSEL

  Aankomst in Brussel.

Nuttige informatie

Hotels

 • 1n in Pretoria in hotel Kievits Kroon Country Estate****
 • 2n in de Hoedspruit regio in Shiduli of Chisomo Lodge****
 • 2n in Hazyview in hotel Sabi River Sun Resort****
 • 1n in Port Elizabeth in hotel Kelway****
 • 2n in Plettenberg Bay in hotel The Robberg Beach Collection*****
 • 1n in Oudtshoorn in Hlangana Lodge****
 • 2n in Stellenbosch in de De Zalze Lodge****
 • 2n in Kaapstad in hotel Commodore****

Aantal deelnemers

Min. 10 personen, max. 16 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦◊◊ 
Natuur ♦♦♦♦◊ 
Accommodatie ♦♦♦♦◊ 
Fysiek ♦♦◊◊◊


Bestemming

Zuid-Afrika

Reisformaliteiten

 • Internationaal paspoort (min. 30 dagen geldig na vertrek uit Zuid-Afrika) met min. 2 lege pagina’s.
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties.
 • Het innemen van malariatabletten wordt sterk aangeraden van september tot en met mei in het uiterste noorden en noordoosten van het land (met inbegrip van het Kruger National Park). Er is geen malariarisico in de zuidelijke helft van het land.
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Dankzij het zachte klimaat is Zuid-Afrika het hele jaar door bereisbaar. Door zijn grootte kent het land verschillende klimaatzones. De periode van oktober tot eind april is het meest geschikt om de zuidelijke regio rond Kaapstad te bezoeken. Dan is het er warm en droog, vergelijkbaar met de zomers in Spanje. In de noordelijke regio’s is er in deze periode meer kans op neerslag. Het ideale seizoen voor een bezoek aan een wildpark, zoals Kruger is van mei tot eind september. Er valt dan zo goed als geen neerslag, waardoor dieren makkelijker te spotten zijn. Overdag geniet je van aangename temperaturen. ’s Avonds en ’s nachts koelt het af. In de Kaapregio dien je in deze periode rekening te houden met kans op neerslag. Wil je graag het hele land doorreizen? Kies dan voor de overgangsmaanden (maart–mei of september–november).

Tijdsverschil

Zomer: geen tijdsverschil
Winter: + 1u 

Lokale munt

Zuid-Afrikaanse rand (ZAR)


Opladen