Terug naar huis

Terug naar het begin

Israël

vanaf € 1.298 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 7 Dagen / 6 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
Terug naar het begin - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • Min. 10 personen, max. 20 personen

 • Nederlandstalige lokale gids

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Ontdekking van de mediterrane kustlijn
 • Het hippe Tel Aviv en de gezellige havenstad Jaffa
 • Ervaar het gewichtloos drijven op de Dode Zee
 • Jeruzalem, de plek waar elke steen eeuwenoude historie ademt
 • Bezoek aan de impressionante Klaagmuur en de Heilige Grafkerk

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 maa 2 din 3 woe 4 don 5 vri 6 zat 7 zon
8 maa 9 din 10 woe 11 don 12 vri 13 zat 14 zon
15 maa € 1.298 terugreis op 21/03/2021 Kies 16 din 17 woe 18 don 19 vri 20 zat 21 zon
22 maa 23 din 24 woe 25 don 26 vri 27 zat 28 zon
29 maa 30 din 31 woe
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

- Nederlandstalige lokale gids

- rechtstreekse internationale vluchten met El Al Israel Airlines

- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning

- alle overnachtingen in het vermelde hotel

- 6x ontbijt

- ontdekking van Jaffa en Tel Aviv

- bezoek aan Qumran

- citadel van Massada per kabelbaan

- drijven op de Dode Zee

- volledige dag stadsbezoek aan de oude stad van Jeruzalem

- opgravingen van Caesarea

- bezoek aan Haifa en Akko

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
- optionele excursie naar Bethlehem en het nieuwe stadgedeelte van Jeruzalem
- fooien voor de gids en chauffeur
- bagageservice op de luchthaven en in het hotel
- annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Tel Aviv - Netanya

  Vlucht naar Tel Aviv. Bij aankomst staat de Nederlandstalige lokale gids ons op te wachten en vertrekken we samen naar Netanya, een mooie kustplaats, ten noorden van Tel Aviv, aan de Middellandse Zee. Netanya is een leuke stad die erg geliefd is dankzij de uitgestrekte stranden en het zonnige weer. In het centrum en langs de grote kustboulevard vinden we talloze restaurants en gezellige cafeetjes. Kortom, Netanya is de ideale uitvalsbasis om Israël te ontdekken! We verblijven 6 nachten in hotel Margoa*** in Netanya.

  Israël
 2. 2e dag

  Netanya - Tel Aviv - Jaffa - Netanya

  De gids neemt ons mee naar het bruisende en hippe Tel Aviv. Vooruitgang en vrijheid zijn de sleutelwoorden van deze mediterrane stad. We starten op de ambachtsmarkt Nachalat Benyamin en verkennen vervolgens de kleurrijke Carmel Markt, de grootste markt van Tel Aviv. Hier vinden we naast verse groenten en fruit ook een zeer groot aanbod aan lokale en regionale gerechten. We wandelen door de Rothschild Avenue, gekend als de Champs-Elysées van Israël, en vergapen ons aan de gekende Bauhaus-architectuur die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Nadien gaan we naar Jaffa, een oude Arabische havenstad en tegenwoordig een stadsdistrict van Tel Aviv. We slenteren door de gezellige steegjes en bezoeken de kunstenaarswijk. Vanuit de oude haven hebben we een prachtig zicht op de kustlijn van Tel Aviv.

  ontbijt

  Jaffa
 3. 3e dag

  Netanya - Qumran - Massada - Dode Zee - Netanya

  We rijden naar Qumram, de plek waar de meer dan 2000 jaar oude Dode Zeerollen werden gevonden. Via het bezoekerscentrum gaan we naar de grotten rond Qumram waar de rollen werden teruggevonden. Nadien rijden we naar Massada, de door koning Herodes gebouwde rotsvesting die een prachtig uitzicht heeft over de omgeving. Een kabellift brengt ons naar boven waar we de ruïnes van het paleis van Herodes bezoeken. Nadien rijden we verder naar de Dode Zee waar we genieten van een 'zwempartijtje’. Deze bijzondere zee ligt 400 m onder de zeespiegel en door de hoge zoutconcentratie in het water blijft een mens drijven. Een bijzondere ervaring.

  ontbijt

 4. 4e dag

  Netanya - Jeruzalem - Netanya

  Tijd om Jeruzalem te ontdekken! We starten op de Olijfberg waar we genieten van een prachtig uitzicht over de oude stad. Hier op de Olijfberg vinden we niet alleen olijfbomen maar ook talrijke kerken en graven. Volgens de overlevering zouden nog 8 olijfbomen die we in de tuin van Gethsemane terugvinden, dateren uit de tijd van Jezus. De Leeuwenpoort verwelkomt ons nadien in het oude stadsgedeelte waar we de St. Annakerk en de Bethesdavijver bewonderen. Om bij de Heilige Grafkerk te komen, de plek waar Christus werd gekruisigd, werd begraven en vervolgens herrees, wandelen we via de verschillende haltes van de kruisweg of Via Dolorosa. We zetten de tocht verder via de Cardo, de voormalige hoofdweg van de stad, en de Joodse wijk om zo bij de Zionberg te komen. Hier bezoeken we, naast de kamer waar het Laatste Avondmaal werd genuttigd, ook het graf van koning David en de Dormitio-abdij. We eindigen deze bijzondere dag bij de indrukwekkende Westelijke Muur die wij ook kennen als de Klaagmuur.

  ontbijt

  Israël
 5. 5e dag

  Netanya

  Vandaag geniet je van een vrije dag. Ontspan aan het strand van Netanya of ga zelf op ontdekking in het hippe Tel Aviv. Geïnteresseerden kunnen de optionele excursie naar Bethlehem en het nieuwe stadsgedeelte van Jeruzalem boeken. Samen met de Nederlandstalige lokale gids starten we de dag met een bezoek aan Bethlehem, gelegen op de Westelijke Jordaanoever en de geboortestad Jezus en David. Op het Kribbeplein bezoeken we de door keizer Constantijn gebouwde Geboortekerk, een van de heiligste plaatsen van het christendom en bovendien UNESCO Werelderfgoed. Ondergronds bevindt zich Jezus’ geboorteplaats, aangeduid door een zilveren 14-puntige ster. Vervolgens bezoeken we het nieuwe stadsgedeelte van Jeruzalem. We wandelen langs het Israëlische parlement, oftewel de Knesset, en de vijf meter hoge menora of vijfarmige kandelaar. In het Israëlmuseum vinden we in het Schrijn van het Boek meer dan 200 fragmenten van tot de verbeelding sprekende Dode Zeerollen terug. We eindigen de excursie met een aangrijpend bezoek aan Yad Vahsem, het indrukwekkende holocaustmuseum.

  ontbijt

  Bethlehem
 6. 6e dag

  Netanya - Caesarea - Haifa - Akko - Netanya

  Na het ontbijt volgen we de mediterrane kustlijn richting Akko. Onderweg stoppen we bij de archeologische site van Caesarea. De middeleeuwse stadsmuren, het aquaduct, het paleis van Herodus en het Romeinse theater zijn goed bewaard gebleven. Vervolgens rijden we door naar de levendige havenstad Haifa. Onderweg worden we getrakteerd met prachtige uitzichten over het Karmelgebergte. In Haifa maken we een wandeling door de gekende Perzische tuinen rondom de Bahá’i-tempel, UNESCO Werelderfgoed. Nadien houden we halt bij een typisch Druze dorpje in het Karmelgebergte. Alvorens terug te keren naar Netanya rijden we nog even verder naar Akko, een stadje dat zowel oosters als middeleeuws aanvoelt.

  ontbijt

  Haifa
 7. 7e dag

  Netanya - Tel Aviv - Brussel

  Einde van een mooie reis. Transfer naar de luchthaven van Tel Aviv voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Netanya 6 Hotel Margoa***

 


Aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 20 personen


Boek op voorhand de excursie naar Bethlehem en het nieuwe stadgedeelte van Jeruzalem

Op dag 5 kan je samen met de Nederlandstalige lokale gids Bethlehem met de Geboortekerk van Jezus ontdekken. De excursie gaat verder naar het nieuwe stadsgedeelte van Jeruzalem met een bezoek aan Yad Vahsem, het holocaustmuseum.

* het is niet mogelijk deze excursie ter plaatse te boeken

€ 66 per persoon


Nuttige info

reisdocumenten: internationaal paspoort, geldig tot minstens 6 maanden na terugkeer. Bewijzen van vroegere verblijven in landen die geen diplomatieke relaties onderhouden met Israël (visa of stempels in paspoort) vormen in regel geen belemmering om Israël binnen te komen. Eventueel kunnen de Israëlische autoriteiten reizigers vragen stellen over de aard van deze vroegere reizen.
  Raadpleeg tijdig de website www.diplomatie.be voor meer gedetailleerde informatie.
inentingen: geen
tijdsverschil: winter: +1, zomer: +1

 


Opladen