Terug naar huis

Terug naar het begin

Israël

vanaf € 1.612 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 8 Dagen / 7 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
Terug naar het begin - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Het historische Jeruzalem vs. het bruisende Tel Aviv
 • Bezoek aan de Klaagmuur en de Heilige Grafkerk
 • Gewichtloos drijven in de Dode Zee
 • Ontdekkingstocht per fiets en graffiti workshop in Tel Aviv

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 zon
2 maa 3 din 4 woe 5 don 6 vri 7 zat 8 zon
9 maa 10 din 11 woe 12 don 13 vri 14 zat 15 zon
16 maa € 1.612 terugreis op 23/03/2020 Kies 17 din 18 woe 19 don 20 vri 21 zat 22 zon
23 maa 24 din 25 woe 26 don 27 vri 28 zat 29 zon
30 maa 31 din
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

- Nederlandstalige lokale gids
- rechtstreekse internationale vluchten met El Al
- alle luchthaventaksen op het ticket
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
- alle vermelde lokale transfers
- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en activiteiten
- alle overnachtingen
- maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
- alle lokale taksen

Niet inbegrepen

- optionele excursies (onze tips): ter plaatse te reserveren en te betalen, prijzen onder voorbehoud
- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen
- fooien voor de gids en chauffeur
- fooien tijdens optionele excursies
- bagageservice in de hotels

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Tel Aviv - Jeruzalem

  Vlucht van Brussel naar Tel Aviv. Bij aankomst staat je lokale gids je op te wachten en vertrek je samen naar Jeruzalem. Overnachting in hotel Eyal Jerusalem****.

 2. 2e dag

  Jeruzalem

  Na het ontbijt is het de hoogste tijd om met je bezoek van Jeruzalem te beginnen. Waar anders start je de dag dan op de Olijfberg. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht op het oude Jeruzalem. Neem de tijd voor je bezoek van de berg, want je vindt hier niet alleen olijfbomen maar ook talrijke kerken en graven. Volgens de overlevering zouden nog 8 olijfbomen die je in de tuin van Gethsemane terugvindt, dateren uit de tijd van Jezus. De Leeuwenpoort verwelkomt ons nadien in het oude stadsgedeelte waar je de St. Annakerk en de Bethesdavijver bewondert. Om bij de Heilige Grafkerk te komen, de plek waar Christus werd gekruisigd, werd begraven en vervolgens herrees, wandelen we via de verschillende haltes van de kruisweg of Via Dolorosa. Je zet je tocht verder via de Cardo, de voormalige hoofdweg van de stad, en de Joodse wijk om zo bij de Zionberg te komen. Hier bezoek je, naast de kamer waar het Laatste Avondmaal werd genuttigd, ook het graf van koning David en de Dormitio-abdij. Je eindigt deze bijzondere dag bij de Westelijke Muur die wij ook kennen als de Klaagmuur. ’s Avonds ben je op de citadel, ook gekend als de Toren van David, getuige van een adembenemend klank- en lichtspel. Overnachting in hotel Eyal Jerusalem****.

  ontbijt

 3. 3e dag

  Jeruzalem - Bethlehem - Ein Karem - Jeruzalem

  Je start de dag met een bezoek aan Betlehem, de stad van de geboorte van Jezus en David, en aan Ein Kerem, de geboorteplaats van Johannes de Doper. Nadien, wanneer we terug in Jeruzalem zijn, wandel je langs het Israëlische parlement, oftewel de Knesset, en de vijf meter hoge menora of vijfarmige kandelaar. In het Israëlmuseum vind je in het Schrijn van het Boek maar dan 200 fragmenten van tot de verbeelding sprekende Dode Zeerollen terug. Je verblijf in Jeruzalem is niet compleet zonder een bezoek aan Yad Vahsem, het indrukwekkende en aangrijpende holocaustmuseum. Overnachting in hotel Eyal Jerusalem****.

  ontbijt

 4. 4e dag

  Jeruzalem - Qumram - Massada - Dode Zee

  We verlaten Jeruzalem via de Judeawoestijn en rijden zo in de richting van Qumram, de plek waar de meer dan 2000 jaar oude Dode Zeerollen werden gevonden. Via het bezoekerscentrum ga je naar de grotten rond Qumram waar de rollen werden teruggevonden. Nadien rijden we naar Massada, de door koning Herodes gebouwde rotsvesting die een prachtig uitzicht heeft over de omgeving. Een kabellift brengt je naar boven waar je ruïnes van het paleis van Herodes kan bezoeken. Nadien rijden we verder in de richting van de Dode Zee. Overnachting in hotel Hod****.

  ontbijt - avondmaal

 5. 5e dag

  Dode Zee - Tel Aviv

  Geniet na het ontbijt zeker van een 'zwempartijtje' in de Dode Zee en ervaar hoe het voelt om niet te zinken. De Dode Zee ligt 400m onder de zeespiegel en door de hoge zoutconcentratie in het water blijft een mens drijven. Naar alle waarschijnlijkheid kreeg het meer de naam Dode Zee omdat er zoveel mineralen in te vinden zijn, waardoor er geen direct zichtbare levende wezens in voorkomen. Nadien rijd je via Jaffa, een oude Arabische havenstad naar Tel Aviv. Neem in Jaffa zeker de tijd om te genieten van de kunstenaarswijk en de oude haven. Van hieruit heb je een prachtig zicht op de kustlijn van Tel Aviv. Overnachting in hotel Grand Beach Tel Aviv****.

  ontbijt

 6. 6e dag

  Tel Aviv

  Na het ontbijt nemen we je mee naar de Carmel Markt, de grootste markt van Tel Aviv. Hier vind je naast verse groenten en fruit ook een zeer groot aanbod aan lokale en regionale gerechten. Hier proef je verschillende Israëlische specialiteiten. Nadien is het de grootste tijd om Tel Aviv te ontdekken! En hoe doe je dit beter dan op een (elektrische) fiets? De stad leent zich uitstekend voor het maken van een ontspannende fietstocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden. In de namiddag ben je vrij om op eigen houtje de stad verder te ontdekken. Overnachting in hotel Grand Beach Tel Aviv****.

  ontbijt

 7. 7e dag

  Tel Aviv

  Geniet van een vrije voormiddag. Ga zeker naar het eindeloos lange strand van de stad en haar brede wandelpromenade. ’s Namiddags nemen we je mee op een wandeltocht die je laat kennismaken met een heel andere kant van Tel Aviv. De wandeling loopt langs een parcours met allemaal verschillende graffitikunstwerken. Om de dag af te sluiten mag je zelf aan de slag met enkele spuitbussen om je eigen kunstwerk te vereeuwigen op de muren van Tel Aviv. Plezier verzekerd! Overnachting in hotel Grand Beach Tel Aviv****.

  ontbijt

 8. 8e dag

  Tel Aviv - Brussel

  Je kan nog van een laatste vrije voormiddag in Tel Aviv genieten vooraleer je naar de luchthaven vertrekt voor je terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Jeruzalem

3

Eyal Jerusalem****

Dode Zee

1

Hod****

Tel Aviv

3

Grand Beach Tel Aviv****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 20 personen


Wereldweetjes

reisdocumenten:

internationaal paspoort, geldig tot minstens 6 maanden na terugkeer. Bewijzen van vroegere verblijven in landen die geen diplomatieke relaties onderhouden met Israël (visa of stempels in paspoort) vormen in regel geen belemmering om Israël binnen te komen. Eventueel kunnen de Israëlische autoriteiten reizigers vragen stellen over de aard van deze vroegere reizen.

inentingen:

geen

munteenheid:

de nieuwe Israëlische sjekel (NIS)

tijdsverschil:

winter: +1, zomer: +1

stroom:

220 volt

 


Opladen