Terug naar huis

Terug naar het begin

Israël

vanaf € 1.295 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 7 Dagen / 6 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
Terug naar het begin - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Het hippe Tel Aviv en de gezellige havenstad Jaffa
 • Ervaar het gewichtloos drijven in de Dode Zee
 • Jeruzalem, de plek waar elke steen eeuwenoude historie ademnt
 • Bezoek aan de impressionante Klaagmuur en de Heilige Grafkerk

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 zon
2 maa € 1.295 terugreis op 08/11/2020 Kies 3 din 4 woe 5 don 6 vri 7 zat 8 zon
9 maa 10 din 11 woe 12 don 13 vri 14 zat 15 zon
16 maa 17 din 18 woe 19 don 20 vri 21 zat 22 zon
23 maa 24 din 25 woe 26 don 27 vri 28 zat 29 zon
30 maa
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen (voor vertrekken tot en met 16/03/20)

- Nederlandstalige lokale gids
- rechtstreekse internationale vluchten met El Al
- alle luchthaventaksen op het ticket
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
- alle vermelde lokale transfers
- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en activiteiten
- alle overnachtingen
- maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
- alle lokale taksen

Inbegrepen (voor vetrekken vanaf 11/05/20)

- Nederlandstalige lokale gids

- rechtstreekse internationale vluchten met El Al Israel Airlines

- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning

- alle overnachtingen in het vermelde hotel

- 6x ontbijt

- ontdekking van Jaffa en Tel Aviv

- bezoek aan Qumran

- citadel van Massada per kabelbaan

- drijven op de Dode Zee

- volledige dag stadsbezoek aan de oude stad van Jeruzalem

- opgravingen van Caesarea

- bezoek aan Haifa en Akko

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Tel Aviv - Jeruzalem

  Vlucht van Brussel naar Tel Aviv. Bij aankomst staat je lokale gids je op te wachten en vertrek je samen naar Jeruzalem. Overnachting in hotel Eyal Jerusalem****.

 2. 2e dag

  Jeruzalem

  Na het ontbijt is het de hoogste tijd om met je bezoek van Jeruzalem te beginnen. Waar anders start je de dag dan op de Olijfberg. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht op het oude Jeruzalem. Neem de tijd voor je bezoek van de berg, want je vindt hier niet alleen olijfbomen maar ook talrijke kerken en graven. Volgens de overlevering zouden nog 8 olijfbomen die je in de tuin van Gethsemane terugvindt, dateren uit de tijd van Jezus. De Leeuwenpoort verwelkomt ons nadien in het oude stadsgedeelte waar je de St. Annakerk en de Bethesdavijver bewondert. Om bij de Heilige Grafkerk te komen, de plek waar Christus werd gekruisigd, werd begraven en vervolgens herrees, wandelen we via de verschillende haltes van de kruisweg of Via Dolorosa. Je zet je tocht verder via de Cardo, de voormalige hoofdweg van de stad, en de Joodse wijk om zo bij de Zionberg te komen. Hier bezoek je, naast de kamer waar het Laatste Avondmaal werd genuttigd, ook het graf van koning David en de Dormitio-abdij. Je eindigt deze bijzondere dag bij de Westelijke Muur die wij ook kennen als de Klaagmuur. ’s Avonds ben je op de citadel, ook gekend als de Toren van David, getuige van een adembenemend klank- en lichtspel. Overnachting in hotel Eyal Jerusalem****.

  ontbijt

 3. 3e dag

  Jeruzalem - Bethlehem - Ein Karem - Jeruzalem

  Je start de dag met een bezoek aan Betlehem, de stad van de geboorte van Jezus en David, en aan Ein Kerem, de geboorteplaats van Johannes de Doper. Nadien, wanneer we terug in Jeruzalem zijn, wandel je langs het Israëlische parlement, oftewel de Knesset, en de vijf meter hoge menora of vijfarmige kandelaar. In het Israëlmuseum vind je in het Schrijn van het Boek maar dan 200 fragmenten van tot de verbeelding sprekende Dode Zeerollen terug. Je verblijf in Jeruzalem is niet compleet zonder een bezoek aan Yad Vahsem, het indrukwekkende en aangrijpende holocaustmuseum. Overnachting in hotel Eyal Jerusalem****.

  ontbijt

 4. 4e dag

  Jeruzalem - Qumram - Massada - Dode Zee

  We verlaten Jeruzalem via de Judeawoestijn en rijden zo in de richting van Qumram, de plek waar de meer dan 2000 jaar oude Dode Zeerollen werden gevonden. Via het bezoekerscentrum ga je naar de grotten rond Qumram waar de rollen werden teruggevonden. Nadien rijden we naar Massada, de door koning Herodes gebouwde rotsvesting die een prachtig uitzicht heeft over de omgeving. Een kabellift brengt je naar boven waar je ruïnes van het paleis van Herodes kan bezoeken. Nadien rijden we verder in de richting van de Dode Zee. Overnachting in hotel Hod****.

  ontbijt - avondmaal

 5. 5e dag

  Dode Zee - Tel Aviv

  Geniet na het ontbijt zeker van een 'zwempartijtje' in de Dode Zee en ervaar hoe het voelt om niet te zinken. De Dode Zee ligt 400m onder de zeespiegel en door de hoge zoutconcentratie in het water blijft een mens drijven. Naar alle waarschijnlijkheid kreeg het meer de naam Dode Zee omdat er zoveel mineralen in te vinden zijn, waardoor er geen direct zichtbare levende wezens in voorkomen. Nadien rijd je via Jaffa, een oude Arabische havenstad naar Tel Aviv. Neem in Jaffa zeker de tijd om te genieten van de kunstenaarswijk en de oude haven. Van hieruit heb je een prachtig zicht op de kustlijn van Tel Aviv. Overnachting in hotel Grand Beach Tel Aviv****.

  ontbijt

 6. 6e dag

  Tel Aviv

  Na het ontbijt nemen we je mee naar de Carmel Markt, de grootste markt van Tel Aviv. Hier vind je naast verse groenten en fruit ook een zeer groot aanbod aan lokale en regionale gerechten. Hier proef je verschillende Israëlische specialiteiten. Nadien is het de grootste tijd om Tel Aviv te ontdekken! En hoe doe je dit beter dan op een (elektrische) fiets? De stad leent zich uitstekend voor het maken van een ontspannende fietstocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden. In de namiddag ben je vrij om op eigen houtje de stad verder te ontdekken. Overnachting in hotel Grand Beach Tel Aviv****.

  ontbijt

 7. 7e dag

  Tel Aviv

  Geniet van een vrije voormiddag. Ga zeker naar het eindeloos lange strand van de stad en haar brede wandelpromenade. ’s Namiddags nemen we je mee op een wandeltocht die je laat kennismaken met een heel andere kant van Tel Aviv. De wandeling loopt langs een parcours met allemaal verschillende graffitikunstwerken. Om de dag af te sluiten mag je zelf aan de slag met enkele spuitbussen om je eigen kunstwerk te vereeuwigen op de muren van Tel Aviv. Plezier verzekerd! Overnachting in hotel Grand Beach Tel Aviv****.

  ontbijt

 8. 8e dag

  Tel Aviv - Brussel

  Je kan nog van een laatste vrije voormiddag in Tel Aviv genieten vooraleer je naar de luchthaven vertrekt voor je terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

 1. 1e dag

  Brussel - Tel Aviv - Netanya

  Vlucht

 2. 2e dag

  Netanya - Tel Aviv - Jaffa - Netanya

  De gids neemt ons mee naar het bruisende en hippe Tel Aviv. Vooruitgang en vrijheid zijn de sleutelwoorden van deze mediterrane stad. We starten op de ambachtsmarkt Nachalat Benyamin en verkennen vervolgens de kleurrijke Carmel Markt, de grootste markt van Tel Aviv. Hier vinden we naast verse groenten en fruit ook een zeer groot aanbod aan lokale en regionale gerechten.
  We wandelen door de Rothschild Avenue, gekend als de Champs-Elysées van Israël, en vergapen ons aan de gekende Bauhaus-architectuur die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Nadien gaan we naar Jaffa, een oude Arabische havenstad en tegenwoordig een stadsdistrict van Tel Aviv. We slenteren door de gezellige steegjes en bezoeken de kunstenaarswijk. Vanuit de oude haven hebben we een prachtig zicht op de kustlijn van Tel Aviv.

  ontbijt

 3. 3e dag

  Netanya - Qumran - Massada - Dode Zee - Netanya

  We rijden naar Qumram, de plek waar de meer dan 2000 jaar oude Dode Zeerollen werden gevonden. Via het bezoekerscentrum gaan we naar de grotten rond Qumram waar de rollen werden teruggevonden. Nadien rijden we naar Massada, de door koning Herodes gebouwde rotsvesting die een prachtig uitzicht heeft over de omgeving. Een kabellift brengt ons naar boven waar we de ruïnes van het paleis van Herodes bezoeken. Nadien rijden we verder naar de Dode Zee waar we genieten van een 'zwempartijtje’. Deze bijzondere zee ligt 400 m onder de zeespiegel en door de hoge zoutconcentratie in het water blijft een mens drijven. Een bijzondere ervaring.

  ontbijt

 4. 4e dag

  Netanya - Jeruzalem - Netanya

  Tijd om Jeruzalem te ontdekken! We starten op de Olijfberg waar we genieten van een prachtig uitzicht over de oude stad. Hier op de Olijfberg vinden we niet alleen olijfbomen maar ook talrijke kerken en graven. Volgens de overlevering zouden nog 8 olijfbomen die we in de tuin van Gethsemane terugvinden, dateren uit de tijd van Jezus. De Leeuwenpoort verwelkomt ons nadien in het oude stadsgedeelte waar we de St. Annakerk en de Bethesdavijver bewonderen. Om bij de Heilige Grafkerk te komen, de plek waar Christus werd gekruisigd, werd begraven en vervolgens herrees, wandelen we via de verschillende haltes van de kruisweg of Via Dolorosa. We zetten de tocht verder via de Cardo, de voormalige hoofdweg van de stad, en de Joodse wijk om zo bij de Zionberg te komen. Hier bezoeken we, naast de kamer waar het Laatste Avondmaal werd genuttigd, ook het graf van koning David en de Dormitio-abdij. We eindigen deze bijzondere dag bij de indrukwekkende Westelijke Muur die wij ook kennen als de Klaagmuur.

  ontbijt

 5. 5e dag

  Netanya

  Vandaag geniet je van een vrije dag. Ontspan aan het strand van Netanya of ga zelf op ontdekking in het hippe Tel Aviv. Geïnteresseerden kunnen de optionele excursie naar Bethlehem en het nieuwe stadsgedeelte van Jeruzalem boeken. Samen met de Nederlandstalige lokale gids starten we de dag met een bezoek aan Bethlehem, gelegen op de Westelijke Jordaanoever en de geboortestad Jezus en David. Op het Kribbeplein bezoeken we de door keizer Constantijn gebouwde Geboortekerk, een van de heiligste plaatsen van het christendom en bovendien UNESCO Werelderfgoed. Ondergronds bevindt zich Jezus’ geboorteplaats, aangeduid door een zilveren 14-puntige ster. Vervolgens bezoeken we het nieuwe stadsgedeelte van Jeruzalem. We wandelen langs het Israëlische parlement, oftewel de Knesset, en de vijf meter hoge menora of vijfarmige kandelaar. In het Israëlmuseum vinden we in het Schrijn van het Boek meer dan 200 fragmenten van tot de verbeelding sprekende Dode Zeerollen terug. We eindigen de excursie met een aangrijpend bezoek aan Yad Vahsem, het indrukwekkende holocaustmuseum.

  ontbijt

 6. 6e dag

  Netanya - Caesarea - Haifa - Akko - Netanya

  Na het ontbijt volgen we de mediterrane kustlijn richting Akko. Onderweg stoppen we bij de archeologische site van Caesarea. De middeleeuwse stadsmuren, het aquaduct, het paleis van Herodus en het Romeinse theater zijn goed bewaard gebleven. Vervolgens rijden we door naar de levendige havenstad Haifa. Onderweg worden we getrakteerd met prachtige uitzichten over het Karmelgebergte. In Haifa maken we een wandeling door de gekende Perzische tuinen rondom de Bahá’i-tempel, UNESCO Werelderfgoed. Nadien houden we halt bij een typisch Druze dorpje in het Karmelgebergte. Alvorens terug te keren naar Netanya rijden we nog even verder naar Akko, een stadje dat zowel oosters als middeleeuws aanvoelt.

  ontbijt

 7. 7e dag

  Netanya - Tel Aviv - Brussel

  Einde van een mooie reis. Transfer naar de luchthaven van Tel Aviv voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt


Nuttige informatie

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Jeruzalem

3

Eyal Jerusalem****

Dode Zee

1

Hod****

Tel Aviv

3

Grand Beach Tel Aviv****

 


Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Netanya

6

Hotel Margoa***

 Opladen