Terug naar huis

Sorrento en de golf van Napels

Italië

vanaf € 1.749 /pers.;

 • 8 Dagen / 7 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Maaltijden volgens programma
Sorrento en de golf van Napels - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • Min. 15 personen, max. 20 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel,
  Nederlandstalige lokale gids op dag 2, 3 en 5
  en Engelstalige lokale gids op dag 6 en 7

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • De verloren stad van Pompeï
 • Schilderachtige stadjes aan de mooiste kust van Italië
 • Wijndegustatie aan de voet van de Vesuvius
 • Bezoek Capri & Anacapri
 • Paestum, de best bewaarde Griekse tempels in Italië
 • IN DE KIJKER:
  • Inclusief alle inkomgelden
  • Centraal gelegen **** hotels in Napels en Sorrento

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 zon
2 maa 3 din 4 woe 5 don 6 vri 7 zat 8 zon
9 maa 10 din 11 woe 12 don 13 vri 14 zat 15 zon
16 maa 17 din 18 woe 19 don 20 vri 21 zat 22 zon
23 maa 24 din 25 woe 26 don 27 vri € 1.749 Vertrek gegarandeerd terugreis op 03/09/2021 Slechts 10 plaatsen beschikbaar Kies 28 zat 29 zon
30 maa 31 din
 • Laatste beschikbare plaatsen
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Nederlandstalige lokale gids op dag 2, 3 en 5
 • Engelstalige lokale gids op dag 6 en 7
 • Internationale vluchten met TUI fly
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 7x ontbijt, 2x middagmaal, 2x avondmaal
 • Audiosysteem
 • Bezoek aan Napels en het archeologisch museum, de kloostertuin en de Santa Chiara kerk, Pompeï, Vesuvius, wijndegustatie, Amalfi en de Domkerk, Ravelo en de Villa Rufolo, Herculaneum, Capri en de tuinen van Augustus, Anacapri met de Villa San Michele, museum en tempel in Paestum en de buffelboerderij Barlotti.

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gidsen en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Napels

  Vlucht naar Napels. Bij aankomst in de stad geniet je eerst van een korte stadsrondrit en kan je meteen de eerste indrukken opdoen van deze uiterst boeiende regio, alvorens je doorrijdt naar het hotel. Nadien kan je tijdens een wandeling deze prachtige Zuid-Italiaanse stad verkennen. Vervolgens worden we in het hotel verwacht voor een welkomstdrankje en een heerlijk avondmaal. Overnachting in hotel Palazzo Salgar/Hotel Naples****, waar we vier nachten verblijven.

  avondmaal

  Napels
 2. 2e dag

  Napels

  Na het ontbijt neemt de reisleider ons mee door de stad en krijgen we een klare kijk op het heden en verleden van Napels, de derde stad van Italië en tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie. We starten de dag met een wandeling door Spaccanapoli met een bezoek aan de kloostertuin en het bijhorend museum van Santa Chiara. We wandelen verder langs de Galleria Umberto I en de Piazza del Plebiscito met het Palazzo Reale en het Teatro San Carlo. Vervolgens bezoeken we in het centrum van het oudere Napels het archeologisch museum. Vooral de vondsten uit Pompeï, Herculaneum en andere door de Vesuvius bedolven steden en sites krijgen hier onze aandacht. Overnachting in het hotel.

  ontbijt

  Napels
 3. 3e dag

  Pompeï - Vesuvius

  Vandaag staat één van de hoogtepunten van de reis op het programma. Met een lokale Nederlandstalige gids bezoeken we in de voormiddag de archeologische site van Pompeï. Op 24 augustus 79 werd Pompeï bedolven door een asregen die afkomstig was van de Vesuvius die tot volle uitbarsting kwam. Gebouwen stortten in en alle leven kwam tot stilstand. Een boeiende wandeling laat ons kennismaken met het dagelijks leven in een welvarende handelsstad uit de eerste eeuw na Chr. Nadien pikt de bus ons op voor een wijndegustatie en een ontspannende lunch. Aan de voet van de Vesuvius proeven we de lokale wijn, de ideale plek om te genieten van deze regionale specialiteit! In de namiddag richten we onze aandacht op de Vesuvius zelf. Met de bus bereiken we het Parco Nazionale del Vesuvio. Bij de parking verlaten we de bus waarna we samen met de reisleider de klim naar de vulkaankrater kunnen ondernemen of op een terras rustig kunnen genieten van het majestueuze zicht over de weidse Golf van Napels. Overnachting in het hotel.

  ontbijt, middagmaal

  Pompeï
 4. 4e dag

  Napels

  Geniet van een vrije dag. Ga zelf op ontdekking in de omgeving of ontspan op het ritme van de Italiaanse cultuur. Je kan optioneel deelnemen aan een daguitstap naar de Amalfitaanse kust: één van de mooiste kustlijnen van Italië. Enerzijds primeert hier het ruige karakter van deze kust, gevormd door steile hellingen, diepe landengten en Saraceense verdedigingstorens. Anderzijds zorgen vissersdorpjes, een weelderige plantengroei en tegen de bergflank opgebouwde stadjes voor rust en harmonie. De prachtige route brengt ons naar Amalfi, ooit een machtige zeerepubliek en een geduchte concurrent van Genua en Pisa. Nu leeft dit stadje van het toerisme. We bezoeken hier de imposante domkerk met haar kloostergang, museum en crypte. We hebben in Amalfi ook oog voor alle pittoreske hoekjes van deze leuke stad. In Ravello brengt een wandeling door steegjes, langs trappen en overwelfde doorgangen ons bij de Villa Rufolo met haar prachtige tuin en uitzonderlijk panorama. Via het Lattarigebergte en de vruchtbare maar dichtbevolkte vlakte tussen het gebergte en de Vesuvius keren we terug naar ons hotel. De Amalfitaanse kust laat ongetwijfeld een onuitwisbare indruk op je achter. In de avond wacht ons een Napolitaans avondmaal in het centrum van de stad. Overnachting in het hotel.

  ontbijt, avondmaal

  Amalfitaanse kust
 5. 5e dag

  Napels - Herculaneum - Sorrento

  We verlaten Napels en begeven ons richting Sorrento. Onderweg maken we een stop bij de historische site van Herculaneum. Het antieke, residentiële Herculaneum ligt zowat 20 meter onder het hedendaagse Ercolano, een voorstad van Napels. In tegenstelling tot Pompeï werd Herculaneum in augustus 79 na Chr. niet bedolven door lavaregen, maar wel in een mum van tijd hermetisch van de buitenwereld afgesloten door binnenstromende modder. Het bezoek aan de site van Herculaneum levert ons een uniek beeld op van het dagelijkse leven in deze residentiële stad uit de eerste eeuw na Chr. Na dit bezoek reizen we verder naar Sorrento waar je tijdens een vrije namiddag heerlijk door de stad kan flaneren. Overnachting in hotel La Residenza ****, waar we drie nachten verblijven.

  ontbijt

  Herculaneum
 6. 6e dag

  Capri & Anacapri

  Vanuit Sorrento bereiken we per boot het eiland Capri. Een hele dag genieten we niet alleen van de unieke natuurlijke schoonheid en rijke vegetatie op en rond het eiland, maar ook van de historisch belangrijke plaatsen in de stadjes Capri en Anacapri. In Anacapri bezoeken we de Villa San Michele, gebouwd door de bekende auteur Axel Munthe. Ons bezoek aan het mondaine Capri kunnen we facultatief afronden met een boottochtje langs de oost- en zuidkust. Met de veerboot keren we vervolgens terug naar Sorrento. Overnachting in het hotel.

  ontbijt

  Capri
 7. 7e dag

  Paestum

  Vandaag brengen we een bezoek aan de prachtige site van Paestum, een van de belangrijkste vindplaatsen in Italië. Met een lokale gids nemen we hier de Heilige Weg waarlangs de drie goed bewaard gebleven Griekse tempels liggen. Na een bezoek aan het archeologische museum van Paestum zetten we onze tocht verder naar buffelboerderij Barlotti waar we aan tafel schuiven voor een heerlijke lunch. Na het middagmaal krijgen we meer informatie over het ambachtelijke productieproces van de buffelmozzarella. Overnachting in hotel La Residenza****.

  ontbijt, middagmaal

  Paestum
 8. 8e dag

  Sorrento - Napels - Brussel

  Ontbijt in het hotel. Einde van deze prachtige rondreis. Transfer naar de luchthaven van Napels voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Limoncello

Nuttige informatie

Hotels

 • 4n in Napels in hotel Palazzo Salgar**** of Naples****
 • 3n in Sorrento in hotel La Residenza****

Boek op voorhand de uitstap naar Amalfi*

4e dag: daguitstap naar de Amalfitaanse kust en zijn pittoreske dorpjes met bezoek aan de Vila Rufolo en de domkerk van Amalfi.

*Het is niet mogelijk deze excursie ter plaatse te boeken.

€ 105 per persoon


Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 20 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦♦◊
Natuur ♦♦♦♦◊
Accommodatie ♦♦♦♦◊
Fysiek ♦♦♦◊◊


Bestemming

Italië

Reisformaliteiten

 • Geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Het centrale en zuidelijke deel van het Italiaanse vasteland, kennen, samen met de eilanden Sicilië en Sardinië, een mediterraan klimaat waarbij de zomers warm en droog zijn en de winters mild en regenachtiger. De beste reisperiode is bijgevolg van mei tot en met september. In deze periode geniet je van aangename of warme temperaturen en amper neerslag. De gemiddelde dagtemperaturen variëren van 21 tot 24 °C in mei en 24 tot 27 °C in juni en september. Juli en augustus zijn de warmste maanden. Met temperaturen van rond en soms ver boven 30 °C worden deze zomermaanden soms als drukkend en benauwend ervaren. Ook voor het noorden van Italië is de beste reisperiode van mei tot en met september. Maar door de aanwezigheid van gebergtes is het weer in het noorden wat onvoorspelbaarder. Hierdoor heb je steeds wel een redelijk kans op regen en liggen de temperaturen een paar graden lager.

Tijdsverschil

Geen tijdsverschil

Lokale munt

Euro (EUR)


Opladen