Terug naar huis

Sicilië, archeologisch museum

Italië

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Sicilië, archeologisch museum - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • Min. 15 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel,
  Nederlandstalige lokale gids in Palermo en Monreale en
  Nederlands- of Engelstalige lokale gidsen in Syracuse, Agrigento, Taormina & Piazza Armerina     

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Bezoek aan Palermo, de ‘City of Happiness’ vol schitterende contrasten
 • Twee overnachtingen op Lipari, het grootste van de Liparische eilanden
 • UNESCO Werelderfgoed in de prachtige barokke stad Noto
 • Boottocht ’s avonds langs de Sciara Del Fuoco
 • IN DE KIJKER:
  • Nederlandstalige lokale gids in Palermo en Monreale, Nederlands- of Engelstalige lokale gidsen in Syracuse, Agrigento, Taormina & Piazza Armerina     
  • Typische Siciliaanse lunch op dag 3 
  • 2 overnachtingen op Lipari

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Palermo

  Vertrek naar Palermo, de hoofdstad van Sicilië. Bij aankomst transfer naar hotel Porta Felice**** of Domina Zagarella**** waar we 2 nachten verblijven.

  Palermo
 2. 2e dag

  PALERMO - MONREALE - PALERMO

  Samen met de lokale Nederlandstalige gids brengen we een uitgebreid bezoek aan Palermo, ook wel de ‘City of Happiness’ genoemd vanwege de wuivende palmbomen, de prachtig aangelegde tuinen en parken en de vele culturele schatten. De voornaamste monumenten vinden we terug aan de lange Corso Vittorio Emanuele die van het Palazzo dei Normanni naar de haven leidt. We brengen een bezoek aan dit paleis met de Cappella Palatina want het interieur straalt nog altijd de charme en grandeur van weleer uit. De kerk San Giovanni degli Eremiti mag zeker niet ontbreken. In het historische centrum houden we halt bij o.a. de Quattro Canti en de prachtige fontein op de Piazza Pretoria. Na de vrije lunch gaan we verder naar Monreale, wereldwijd bekend om haar prachtige romaanse kathedraal, een oogverblindende mengeling van Arabische, Byzantijnse en Normandische stijlen.

  ontbijt

  Palermo
 3. 3e dag

  PALERMO - SEGESTA - SELINUNTE - AGRIGENTO

  Vertrek naar Segesta, een belangrijk Grieks heiligdom en een van de best bewaarde archeologische sites. Midden in een glooiend landschap vind je een Dorische zuilentempel. Het dak ontbreekt en het is niet bekend aan welke god deze tempel is gewijd maar dit doet niets af aan de schoonheid van deze prachtig bewaard gebleven tempel. Even indrukwekkend is het amfitheater op de helling van de Monte Barbaro dat nog altijd gebruikt wordt voor voorstellingen. Tijdens de lunch proef je van de heerlijke streekproducten bij een plaatselijke boerderij. Verder naar de archeologische site van Selinunte. Nadien naar Agrigento voor het diner en overnachting in hotel Scala dei Turchi****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Agrigento
 4. 4e dag

  AGRIGENTO - PIAZZA ARMERINA - CEFALÙ

  In de voormiddag bezoeken we de prachtige tempelvallei van Agrigento. De tempelruïnes hier zijn volgens experts minstens even mooi als die in Griekenland. Tijdens een wandeling passeren we o.a. de tempel van Hercules die naar verluidt even groot was als het Panthenon in Athene. Na de vrije lunch verder naar Piazza Armerina voor een bezoek aan de indrukwekkende Villa Romana del Casale, vooral bekend om de vele prachtige mozaïekvloeren. Avondmaal en overnachting in hotel Baia del Capitano**** in Cefalù.

  ontbijt, avondmaal

  Cefalù
 5. 5e dag

  CEFALÙ - MILAZZO - LIPARI - VULCANO - LIPARI

  Na het ontbijt vertrekken we naar het noordelijke havenstadje Milazzo. Van hieruit schepen we in voor een boottocht naar de haven van Marina Lunga op het vulkanische eiland Lipari, het grootste van de Liparische eilanden. ’s Namiddags varen we naar het eiland Vulcano, dat naast zijn vulkaan ook bekend is om zijn natuurlijke modderbaden en warmwaterbronnen. In de gigantische lavarotsen zijn allerlei figuren en grotten te ontdekken. Hier bezoeken we de Grotte della Lume. Na wat vrije tijd voor de lunch, winkelen of een bezoek aan de thermische modderbaden, vervolgen we onze tocht naar de rotsformaties in de zee: de I Faraglioni, de Scoglio delle Sirene, de natuurlijke baden van Piscinadi Venere en de grotten van Cavallo. Nadien keren we terug naar Lipari voor de overnachting in hotel Rocce Azzurre *** waar we 2 nachten verblijven.

  ontbijt

  Vulcano
 6. 6e dag

  LIPARI - PANAREA - STROMBOLI - LIPARI

  's Morgens staat het archeologisch museum van Lipari op het programma. Een bezoek aan de indrukwekkende collectie maskers en kraters uit de bronstijd is een must. In de namiddag maken we een mini-cruise naar Panarea en Stromboli. Aan boord kan je genieten van een typische maccheronate met een glaasje lokale wijn. Tijdens de terugvaart naar Lipari genieten we van het spektakel dat de Sciara del Fuoco biedt vanaf de zee. Een onvergetelijk schouwspel!

  ontbijt, avondmaal

  Lipari
 7. 7e dag

  LIPARI - TAORMINA

  Vandaag keren we met de boot terug naar de haven van Milazzo en rijden we van daaruit verder naar Taormina voor een stadstour en een bezoek aan het Griekse theater. Nadien vrije tijd en transfer naar het hotel voor het avondmaal. De volgende 3 nachten verblijven we in hotel Sant’Alphio Garden**** in Giardini Naxos.

  ontbijt, avondmaal

  Taormina
 8. 8e dag

  TAORMINA - CATANIA - ETNA - TAORMINA

  Vrije dag. Optioneel kan je een dagexcursie reserveren: je start de dag met een bezoek aan de Catania. Deze stad werd door de eeuwen heen meermaals verwoest door aardbevingen en de allesvernietigende uitbarstingen van de Etna. Catania is misschien wel de meest levendige stad van Sicilië, met een rijk cultureel leven, veel gezellige terrasjes, toeterende auto's, een charmante kleine haven en smalle steegjes. Vrije tijd voor lunch. In de namiddag naar de Etna, een van de grootste nog actieve vulkanen in Europa. Een busrit door de groene olijfboom- en citroenvelden brengt je naar het begin van het indrukwekkende maanlandschap. De bus stopt op een hoogte van 2.000 m, waar je de uitgedoofde kraters al kan bewonderen. Van hieruit kan je facultatief per kabelbaan en jeep nog hoger tot ongeveer 3.000 m gaan, voorzie hiervoor ongeveer € 65. 

  ontbijt, avondmaal

  Etna
 9. 9e dag

  TAORMINA - SYRACUSE - NOTO - TAORMINA

  Na een deugddoend ontbijt, vertrek naar Syracuse. Deze stad schittert aan een mooie baai en het oude stadsgedeelte ligt op een schiereilandje in de Ionische Zee. We bezoeken het archeologische park met onder meer het Griekse theater, de Kathedraal van Maria del Piliero, de Apollo en Artemis-tempel en het Romeinse amfitheater. In de namiddag staat een bezoek aan het stadje Noto op het programma. Na de zware aardbeving van 1693 moest Noto weer helemaal worden heropgebouwd en het resultaat is indrukwekkend: een prachtige barokke stad. Met al dat moois is het dan ook geen wonder dat Noto op de Unesco Werelderfgoedlijst vermeld staat.

  ontbijt, avondmaal

  Syracuse
 10. 10e dag

  TAORMINA - CATANIA - BRUSSEL

  Transfer naar de luchthaven van Catania voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Syracuse

Nuttige informatie

Hotels

 • 2n in Palermo in hotel Porta Felice**** of Domina Zagarella****
 • 1n in Agrigento in hotel Scala dei Turchi****
 • 1n in Cefalù in hotel Baia del Capitano****
 • 2n in Lipari in hotel Rocce Azzurre***
 • 3n in Giardini Naxos in hotel Sant'Alphio Gardens****

Boek op voorhand je excursie naar Catania en de Etna*

8e dag: Stadstour Catania gevolgd door bezoek aan vulkaan Etna tot op 2.000 m hoogte. (lunch niet inbegrepen)

*Het is niet mogelijk deze excursies ter plaatse te boeken.

€ 46 per persoon

Indien je per kabelbaan en jeep nog hoger wil gaan tot ongeveer 3.000 m, voorzie je best ongeveer € 65. Dit is niet inbegrepen in de excursieprijs en kan enkel ter plaatse betaald worden.


Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 25 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦◊
Accommodatie ♦♦♦◊◊
Fysiek ♦♦◊◊◊


Bestemming

Italië

Reisformaliteiten

 • Geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Het centrale en zuidelijke deel van het Italiaanse vasteland, kennen, samen met de eilanden Sicilië en Sardinië, een mediterraan klimaat waarbij de zomers warm en droog zijn en de winters mild en regenachtiger. De beste reisperiode is bijgevolg van mei tot en met september. In deze periode geniet je van aangename of warme temperaturen en amper neerslag. De gemiddelde dagtemperaturen variëren van 21 tot 24 °C in mei en 24 tot 27 °C in juni en september. Juli en augustus zijn de warmste maanden. Met temperaturen van rond en soms ver boven 30 °C worden deze zomermaanden soms als drukkend en benauwend ervaren. Ook voor het noorden van Italië is de beste reisperiode van mei tot en met september. Maar door de aanwezigheid van gebergtes is het weer in het noorden wat onvoorspelbaarder. Hierdoor heb je steeds wel een redelijk kans op regen en liggen de temperaturen een paar graden lager.

Tijdsverschil

Geen tijdsverschil

Lokale munt

Euro (EUR)Sicilië

Reisformaliteiten

 • Geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Sicilië heeft een mediterraan klimaat waarbij de zomers warm en droog zijn en de winters mild en regenachtiger. De beste reisperiode voor Sicilië is bijgevolg van mei tot en met september. In deze periode geniet je van aangename of warme temperaturen en amper neerslag. De gemiddelde dagtemperaturen variëren van 22 °C in mei en 26 °C in juni en september. Juli en augustus zijn, met temperaturen van rond 30 °C, de warmste maanden. Deze zomermaanden worden soms als drukkend en benauwend ervaren.

Tijdsverschil

Geen tijdsverschil

Lokale munt

Euro (EUR)


Opladen