Heeft u vragen over uw reis m.b.t. het Coronavirus (COVID-19)?

Meer info
Terug naar huis

Rum, salsa & sigaren

Cuba

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 027 178 660
Rum, salsa & sigaren - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • Min. 15 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige lokale gids

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Rit in een prachtige, kleurrijke bolide door Havana
 • Bezoek aan het mausoleum van Che Guevara in Santa Clara
 • Heerlijk relaxen aan de stranden van Playa Azul in Varadero
 • Leer feesten zoals de echte Cubanen met salsa- en drumles

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Havana

  Vertrek vanuit Brussel naar Havana. Bij aankomst transfer naar het Memories Miramar hotel***, waar we 3 nachten verblijven. Na het inchecken maak je voor het eerst kennis met deze prachtige koloniale stad.

  avondmaal

 2. 2e dag

  Havana

  Vandaag ga je op ontdekking in Havana. Het centrum is door UNESCO benoemd tot cultureel werelderfgoed. Je brengt er o.a. een bezoek aan de Plaza de la Cathedral, de Plaza de Armas en El Cristo de La Habana. Na de lunch bezoeken we het Havana Club Rum Museum inclusief proeverij. In de namiddag neem je plaats in één van de prachtige oldtimers. Tijdens deze 2 uur durende rit passeer je o.a. het Capitool, de Floridita bar, John Lennon Park en het Plaza de la Revolución, het plein waar Fidel Castro zijn toespraken hield. ’s Avonds heb je vrije tijd om een typische mojito of cuba libre te gaan drinken in het stadscentrum.

  ontbijt

 3. 3e dag

  Havana - Viñales - Havana

  Een rondreis door Cuba zonder een bezoek aan Viñales is zoals een mojito zonder rum: niet compleet. Viñales is de mooiste provincie van Cuba. De tabaksplantages liggen hier verspreid in een glooiend landschap met typische stompe bergen: ‘mojotes’. In een sigarenfabriek zie je met eigen ogen hoe de beroemde sigaren gemaakt worden. We nemen een kijkje bij Mural de la Prehistoria, een grote kleurrijke muurschildering op een rots. Nadien maak je nog een boottocht op een ondergrondse rivier in de Cueva del Indio.

  ontbijt, middagmaal

 4. 4e dag

  Havana - Cardenas - Cienfuegos

  Na het ontbijt verlaat je Havana. Onderweg breng je een bezoek aan de bakermat van de wereldberoemde Havana Club Rum. Je ziet van dichtbij de machines en apparatuur die worden gebruikt voor de productie van suiker en maakt een rondleiding door de rijpingskelders. In de namiddag kom je aan in Cienfuegos. Kort bezoek aan het stadscentrum alvorens in te checken in hotel Jagua***.

  ontbijt

 5. 5e dag

  Cienfuegos - Trinidad

  Vanuit Cienfuegos reis je door naar Trinidad, waar je een begeleide wandeling maakt door het kleurrijke stadscentrum. Je brengt onder andere een bezoek aan het stadsmuseum en Casa del Alfarero. We rijden ook naar de groene Valle de Los Ingenios. 

  ontbijt 

  Best of Cuba
 6. 6e dag

  Trinidad

  Vandaag geniet je op eigen tempo van Trinidad. Ga zelf op ontdekking langs de klinkerstraatjes en pastelkleurige huizen. Het knusse centrum is gemakkelijk op eigen houtje te verkennen. Of neem een taxi naar het Parque El Cubano, een mooi natuurpark met verschillende watervallen dat net buiten Trinidad ligt. Een korte wandeling leidt naar de Javira waterval. Neem zeker je zwemgerief mee voor een frisse duik! In het park is een restaurant aanwezig, dus je hoeft geen lunchpakket te voorzien. Ken je dat nummer ‘Cuba, quiero bailar la salsa’? Wel, vanavond leer je feesten zoals de echte Cubanen dankzij de salsa- en drumles in het swingende hart van dit geweldige stadje.

  ontbijt

 7. 7e dag

  Trinidad - Santa Clara

  In de voormiddag kun je zelf op ontdekking gaan langs de klinkerstraatjes en pastelkleurige huizen. Het knusse centrum is gemakkelijk op eigen houtje te verkennen. ’s Namiddags reis je door naar Santa Clara, waar je een bezoek brengt aan de beruchte treinwagon en het mausoleum van Che Guevara, die door de Cubanen als een grote held wordt beschouwd. Zijn persoonlijke bezittingen zijn in chronologische volgorde te bezichtigen, waardoor je ziet hoe zijn revolutionaire ideeën zich in de loop van de jaren hebben ontwikkeld. Diner en overnachting in hotel La Granjita*** of hotel Los Caneyes***.

  ontbijt, avondmaal

  Trinidad
 8. 8e dag

  Santa Clara - Varadero

  Onderweg naar Varadero breng je een bezoek aan de ecologische boerderij van de Correa familie. Op deze boerderij maak je kennis met de verschillende lokale producten en traditionele pottenbak technieken. Na de lunch verkennen we ook Cardenas en bezoeken we het Oscar Maria de Rojas museum. Daarna is het tijd om te relaxen en reizen we verder naar de witte stranden van Playa Azul. Hier nemen we afscheid van onze lokale gids. De volgende 3 nachten verbijven we op basis van all inclusive in het Meliá Marina Varadero Hotel****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal 

  Varadero
 9. 9e-10e dag

  Varadero

  Je bent de hele dag vrij om optimaal van het strandverblijf te genieten en gebruik te maken van de vele faciliteiten.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Melia Marina Varadero
 10. 11e dag

  Varadero - Havana - Brussel

  Aan deze memorabele reis komt vandaag jammer genoeg een eind. Transfer naar de luchthaven van Havana voor de terugvlucht.

  ontbijt 

 11. 12e dag

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

Nuttige informatie

Hotels

 • 3n in Havana in Memories Miramar hotel***
 • 1n in Cienfuegos in hotel Jagua***
 • 2n in Trinidad in hotel Las Cuevas***
 • 1n in Santa Clara in in hotel La Granjita*** of hotel Los Caneyes***
 • 3n in Varadero in in het Playa Vista Azul Hotel*****

Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 25 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦♦◊ 
Natuur ♦♦♦◊◊ 
Accommodatie ♦♦♦◊◊ 
Fysiek ♦♦◊◊◊ 


Opmerking

 • Het is aan te raden om euro's (cash) mee te nemen.

Bestemming

Cuba

Reisformaliteiten

 • Internationaal paspoort (min. geldig tot vertrek uit Cuba)
 • Visum of toeristenkaart (inbegrepen wanneer je een vlucht met TUI fly boekt)
 • Een geldige reis- en bijstandsverzekering (bij een verzekeringsmaatschappij die een rechtstreeks contract heeft met Asistur). Reizigers die niet beschikken over een Belgische reisverzekering die de medische kosten dekt of geen attest kunnen voorleggen worden verplicht een plaatselijke verzekering aan te gaan bij aankomst.
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties.
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Het klimaat is tropisch en op te delen in 2 seizoenen. Het droge seizoen loopt van november tot eind april. De gemiddelde temperatuur in Cuba is dan 25 graden. Het regenseizoen begint in mei en duurt tot oktober - november. Het wordt gekenmerkt door hevige regens, meestal van korte duur en aan het einde van de dag. Het is ook warmer, de gemiddelde temperatuur is 29 graden. Vooral in september en oktober is er kans op tropische stormen en cyclonen.

Tijdsverschil

Zomer & winter: - 6u

Lokale munt

Cubaanse peso (CUP)


Opladen