Terug naar huis

Rum, salsa & sigaren

Cuba

vanaf € 2.112 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 12 Dagen / 10 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
Rum, salsa & sigaren - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 10 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige lokale gids

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • historisch Havana met haar forten en koloniale herenhuizen 
 • heerlijk relaxen aan de stranden van Playa Azul in Varadero
 • la vida local: verblijf in een casa particular 
 • typisch Cubaanse salsa-avond in swingend Trinidad

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 vri 2 zat 3 zon
4 maa 5 din 6 woe 7 don 8 vri 9 zat 10 zon
11 maa 12 din 13 woe 14 don 15 vri 16 zat 17 zon
18 maa 19 din 20 woe 21 don 22 vri 23 zat 24 zon € 2.112 terugreis op 04/02/2021 Kies
25 maa 26 din 27 woe 28 don 29 vri 30 zat 31 zon
 • Vertrek gegarandeerd
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

voor vertrekken t.e.m. 06/04/2020
- Nederlandstalige lokale gids
- internationale vluchten met TUI fly incl. bagage & maaltijden naar Varadero
- internationale vluchten met Iberia
  in economy incl. bagage en maaltijden naar Havana voor het vertrek in de paasvakantie (06/04/20)
- alle luchthaventaksen op het ticket
- bagageservice op de luchthaven en in de hotels
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar (met airconditioning)
- alle vermelde lokale transfers
- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
- alle overnachtingen
- maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
- verblijf op basis van all inclusive in Varadero 
- alle lokale taksen
 
Voor vertrekken vanaf 31/05/2020
- Nederlandstalige lokale gids
- internationale vluchten met TUI fly 
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
- bezoek aan Havana, Cienfuegos en Trinidad
- excursie naar Viñales
- bezoek aan de treinwagon en het mausoleum van Che Guevara in Santa Clara
- alle overnachtingen
- 10x ontbijt, 5x middagmaal, 6x avondmaal

 

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen
- fooien voor gids en chauffeur

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel – Varadero - Havana

  Vertrek vanuit Brussel naar Varadero. Bij aankomst transfer naar het Memories Miramar hotel*** in Havana. Na het inchecken kun je voor het eerst kennis maken met deze prachtige koloniale stad.

  avondmaal 

   
   
 2. 2e dag

  Havana

  Vandaag ga je op ontdekking in Havana. Het centrum is door UNESCO benoemd tot cultureel werelderfgoed. Je brengt er onder andere een bezoek aan de Plaza de la Cathedral, de Plaza de Armas en El Cristo de La Habana. ’s Avonds heb je vrije tijd om een (eerste) typische mojito of cuba libre te gaan drinken in het stadscentrum. Overnachting in het Memories Miramar hotel*** in Havana.

   


  ontbijt  

 3. 3e dag

  Havana – Viñales - Havana

  Je reis is niet compleet zonder een bezoek aan Viñales, de mooiste provincie van Cuba. De tabaksplantages liggen hier verspreid in een glooiend landschap met typische stompe bergen: ‘mojotes’. In de sigarenfabriek zie je met eigen ogen hoe de beroemde sigaren gemaakt worden. Alvorens terug te keren maak je nog een boottocht op een ondergrondse rivier in de Cueva del Indio. Overnachting in het Memories Miramar hotel***.

   

  ontbijt - middagmaal  

 4. 4e dag

  Havana

  Vandaag heb je een hele dag vrij om deze bruisende hoofdstad op eigen houtje te verkennen. Om je heen zie je overal een bontgekleurde mix van klassieke oldimers, paard-en-kar en koloniale herenhuizen. Overnachting in het Memories Miramar hotel***.

   

   

  ontbijt 

 5. 5e dag

  Havana - Cardenas - Cienfuegos

  Na het ontbijt verlaat je Havana. In Cardenas breng je een bezoek aan het oude centrum van de stad en het Oscar Maria Rojas museum. Hierna geniet je van een traditonele lunch in een paladar, een privaat restaurant dat wordt uitgebaat door gewone Cubanen. In de namiddag kom je aan in Cienfuegos waar je een bezoek brengt aan het centrum alvorens terug te keren naar het hotel voor het avondmaal. Overnachting in Hotel Faro de Luna*** in Cienfuegos.

   


  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 6. 6e dag

  Cienfuegos - Trinidad

  Vanuit Cienfuegos reis je door naar Trinidad, waar je een begeleide wandeling maakt door het kleurrijke stadscentrum. Je brengt onder andere een bezoek aan het stadsmuseum en Casa del Alfarero. Om de unieke sfeer van Trinidad nog beter te kunnen ervaren, slaap je deze nacht in een casa particular. Je Cubaanse gastheer of gastvrouw staat garant voor een warme ontvangst en uiteraard alle nodige comfort, inclusief je eigen badkamer. Het belangrijkste? Couleur locale verzekerd! ’s Avonds ga je met de hele groep naar het stadscentrum voor een typisch Cubaanse salsa-avond in het swingende hart van deze geweldige stad.

   


  ontbijt - avondmaal

 7. 7e dag

  Trinidad

  Iets buiten Trinidad ligt Parque El Cubano, een mooi natuurpark met verschillende watervallen. Onder begeleiding onderneem je een korte trektocht naar de Javira waterval Neem zeker je zwemgerief mee voor een frisse duik! Na de lunch keer je terug naar Trinidad. Overnachting in een casa particular.

   
   

  ontbijt - middagmaal

 8. 8e dag

  Trinidad - Remedios

  In de voormiddag kun je zelf op ontdekking gaan langs de klinkerstraatjes en de koloniale woningen. Het knusse centrum is gemakkelijk op eigen houtje te verkennen. ’s Namiddags reis je door naar Santa Clara, waar je een bezoek brengt aan het treinmuseum en het mausoleum van Che Guevarra. Nadien reis je door naar Remedios. Diner en overnachting in hotel E Barcelona***.

   

   

   

  ontbijt - avondmaal 

 9. 9e dag

  Remedios - Varadero

  Onderweg naar Varadero breng je een bezoek aan de oude suikermolen waar je meer te weten komt over de verwerking van suikerriet en hoe rum gemaakt wordt. Met een oude stoomtrein maak je een ritje door het prachtige landschap. Op de Correa boerderij maak je kennis met de verschillende lokale producten en traditionele pottenbak technieken. Na de lunch reis je verder naar de witte stranden van Playa Azul: tijd om te relaxen! Overnachting in het Melia Marina Varadero*****.

   

   
   

  ontbijt - avondmaal

 10. 10-11e dag

  Varadero

  Je hebt de hele dag vrije tijd om optimaal van het strandverblijf te genieten en gebruik te maken van de vele faciliteiten. Verblijf op basis van all inclusive in het Melia Marina Varadero Hotel*****.

   

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

   

 11. 13e dag

  Brussel

  Aankomst in Brussel. 

   

 12. 12e dag

  Varadero

  Aan deze memorabele reis komt vandaag jammer genoeg een eind. Na het ontbijt heb je nog even vrije tijd alvorens je teruggebracht wordt naar de luchthaven van Varadero voor de terugvlucht.

   

   

  ontbijt

 1. 1e dag

  Brussel – Varadero - Havana

  Vertrek vanuit Brussel naar Varadero. Bij aankomst transfer naar het Memories Miramar hotel*** in Havana. Na het inchecken kun je voor het eerst kennis maken met deze prachtige koloniale stad.

 2. 2e dag

  Havana

  Vandaag ga je op ontdekking in Havana. Het centrum is door UNESCO benoemd tot cultureel werelderfgoed. Je brengt er onder andere een bezoek aan de Plaza de la Cathedral, de Plaza de Armas en El Cristo de La Habana. In de namiddag kan je (facultatief) deelnemen aan een rondrit met oldtimers die je o.a. naar het Capitool en het John Lennon Park brengen. ’s Avonds heb je vrije tijd om een (eerste) typische mojito of cuba libre te gaan drinken in het stadscentrum. Overnachting in het Memories Miramar hotel*** in Havana.

  ontbijt

 3. 3e dag

  Havana – Viñales - Havana

  Je reis is niet compleet zonder een bezoek aan Viñales, de mooiste provincie van Cuba. De tabaksplantages liggen hier verspreid in een glooiend landschap met typische stompe bergen: ‘mojotes’. In de sigarenfabriek zie je met eigen ogen hoe de beroemde sigaren gemaakt worden. Alvorens terug te keren maak je nog een boottocht op een ondergrondse rivier in de Cueva del Indio. Overnachting in het Memories Miramar hotel***.

  ontbijt, middagmaal

 4. 4e dag

  Havana – Cardenas - Cienfuegos

  Na het ontbijt verlaat je Havana. Onderweg breng je een bezoek aan een oude suikermolen waar je meer te weten komt over de verwerking van suikerriet en hoe rum gemaakt wordt. Met een oude stoomtrein reis je verder tot in Cardenas, waarna je geniet van een traditionele lunch in een paladar, een privaat restaurant dat wordt uitgebaat door gewone Cubanen. In de namiddag kom je aan in Cienfuegos waar je een bezoek brengt aan het centrum alvorens terug te keren naar het hotel voor het avondmaal. Overnachting in Hotel Jagua*** in Cienfuegos.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 5. 5e dag

  Cienfuegos – Trinidad

  Vanuit Cienfuegos reis je door naar Trinidad, waar je een begeleide wandeling maakt door het kleurrijke stadscentrum. Je brengt onder andere een bezoek aan het stadsmuseum en Casa del Alfarero. Om de unieke sfeer van Trinidad nog beter te kunnen ervaren, slaap je deze nacht in een casa particular. Je Cubaanse gastheer of gastvrouw staat garant voor een warme ontvangst en uiteraard alle nodige comfort, inclusief je eigen badkamer. Het belangrijkste? Couleur locale verzekerd! 

  ontbijt

 6. 6e dag

  Trinidad

  Je kan vandaag op je eigen tempo genieten van Trinidad. Maar je kan ook deelnemen aan een facultatieve excursie naar het iets buiten Trinidad gelegen Parque El Cubano, een mooi natuurpark met verschillende watervallen. Onder begeleiding onderneem je een korte trektocht naar de Javira waterval. Neem zeker je zwemgerief mee voor een frisse duik! Na de lunch keer je terug naar Trinidad. ’s Avonds ga je met de hele groep naar het stadscentrum voor een typisch Cubaanse salsa-avond in het swingende hart van deze geweldige stad. Overnachting in een casa particular. 

  ontbijt, avondmaal

 7. 7e dag

  Trinidad – Santa Clara

  In de voormiddag kun je zelf op ontdekking gaan langs de klinkerstraatjes en de koloniale woningen. Het knusse centrum is gemakkelijk op eigen houtje te verkennen. ’s Namiddags reis je door naar Santa Clara, waar je een bezoek brengt aan de beruchte treinwagon en het mausoleum van Che Guevara. Diner en overnachting in hotel Granjita*** of hotel Los Caneyes***.

  ontbijt, avondmaal

 8. 8e dag

  Santa Clara – Varadero

  Onderweg naar Varadero breng je een bezoek aan het Fiesta Campesina Touristic Centre. Op deze boerderij maak je kennis met de verschillende lokale producten en traditionele pottenbak technieken. Na de lunch reis je verder naar de witte stranden van Playa Azul: tijd om te relaxen! Overnachting in het Meliá Marina Varadero Hotel*****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 9. 9e dag

  Varadero

  Je hebt de hele dag vrije tijd om optimaal van het strandverblijf te genieten en gebruik te maken van de vele faciliteiten. Overnachting in het Meliá Marina Varadero Hotel*****..

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 10. 10e dag

  Varadero

  Je hebt de hele dag vrije tijd om optimaal van het strandverblijf te genieten en gebruik te maken van de vele faciliteiten. Overnachting in het Meliá Marina Varadero Hotel*****..
   
  ontbijt, middagmaal, avondmaal
 11. 11e dag

  Varadero - Brussel

  Aan deze memorabele reis komt vandaag jammer genoeg een eind. Na het ontbijt heb je nog even vrije tijd alvorens je teruggebracht wordt naar de luchthaven van Varadero voor de terugvlucht.

  ontbijt

 12. 12e dag

  Brussel

  Aankomst in Brussel. 


Nuttige informatie

Hotels

Hotels voor vertrekken t.e.m. 06/04/20
     
Plaats Nachten Hotel
Havana  4 Memories Miramar***  
Cienfuegos 1 Faro de Luna***   
Trinidad  2 casa particular
Remedios 1 Hotel E Barcelona*** of gelijkwaardig
Varadero  3 Melia Marina Varadero Hotel**** 
     
Hotels voor vertrekken vanaf 31/05/20
     
Plaats Nachten Hotel
Havana 3 Memories Miramar of gelijkwaardig***
Cienfuegos 1 Hotel Jagua of gelijkwaardig***
Trinidad 2 Casa particular
Santa Clara 1 Hotel Granjita***/Hotel Los Caneyes of gelijkwaardig***
Varadero 3 Meliá Marina Varadero Hotel*****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


Boek op voorhand het excursiepakket (vertrekken vanaf 31/05/2020)

2e dag: citytour Havana met Oldtimers (2u)
7e dag: bezoek aan het El Cubano Park (incl. lunch)
 
Prijs: € 66 per persoon
 

Opladen