Terug naar huis

Riviercruise van de Donau naar de Zwarte Zee - ms Select Belvedere

Oostenrijk

vanaf € 2.199 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 17 Dagen / 16 Overnachtingen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
Riviercruise van de Donau naar de Zwarte Zee - ms Select Belvedere - TUI

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 zon
2 maa 3 din 4 woe 5 don 6 vri 7 zat 8 zon
9 maa 10 din 11 woe 12 don 13 vri 14 zat 15 zon
16 maa 17 din 18 woe 19 don 20 vri 21 zat 22 zon
23 maa 24 din 25 woe 26 don 27 vri 28 zat 29 zon € 2.199 terugreis op 15/10/2019 Kies
30 maa
 • Laatste beschikbare plaatsen
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

 • Busreis Nederland-Passau v.v. per Comfort Class touringcar
 • Vertrekpunt touringcar: regio Eindhoven
 • Hotelovernachting op de heenreis en terugreis in Zuid-Duitsland inclusief ontbijt en diner
 • 15 dagen / 14 nachten aan boord van het MS Select Belvedere****+ in een hut naar keuze
 • Verzorging aan boord op basis van volpension (beginnende met het diner op dag 2 en eindigend met het ontbijt op dag 16) 
 • Captain's Dinner 
 • Feestelijke gala-avond 
 • Dagelijks livemuziek 
 • Het beschreven vaarprogramma
 • Nederlandstalige reisleiding aan boord
 • Havengelden

 

Niet inbegrepen

• Niet genoemde maaltijden en drankjes 
• Excursies en entreegelden 
• Drankenpakket (optioneel)
• Fooien (richtlijn €5 tot €7 per persoon per dag)

 

 

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Eindhoven- Zuid-Duitsland

  Vanuit Eindhoven vertrek je vandaag per comfortabele touringcar naar Zuid-Duitsland. Onderweg zullen we overnachten in een hotel en hier genieten van een heerlijk diner. Morgen rijden we verder naar Passau/Lindau, waar de cruise van start gaat.

 2. Dag 2

  Zuid-Duitsland – Passau

  Na het ontbijt rijdt de bus weer verder naar Passau. Hier ligt het MS Select Belvedere al op je te wachten. Je kan alvast aan boord gaan, of nog even de omgeving verkennen.

  Passau is een van de vijf mooiste steden gelegen aan de Donau. Breng een bezoekje aan de Dom, waar je het grootste kerkorgel ter wereld aantreft. Leuk om te bezoeken zijn ook het raadhuis uit de 14de eeuw en de twee burchten, Oberhaus uit de 13de eeuw en Niederhaus uit de 14de eeuw. Bijzonder aan deze stad met slechts vijftigduizend inwoners is de samenkomst van drie rivieren: de Donau, de Inn en de Ilz.

 3. Dag 3

  Wenen

  Oostenrijk

  Wenen is de stad van opera en zang (Mozart, Beethoven en Strauss hebben hier gewoond). Bijzonder is de Hofburg, waar je de Spaanse Rijschool vindt. Hier zijn tegenwoordig verschillende musea ondergebracht, maar de rijschool staat natuurlijk vooral bekend om de Spaanse rijkunst die er al eeuwen wordt beoefend. De Staatsopera is één der mooiste operagebouwen ter wereld, het is een sprookjesachtig mooi gebouw en voor velen het hoogtepunt van de barok. Bekend in Wenen is ook het fameuze Schloss Schönbrunn, dat bijna 1400 vertrekken telt! Dit prachtige slot was in de 19e eeuw het onderkomen van Keizer Franz Josef en keizerin Elisabeth (Sisi). De indrukwekkende Stephansdom met zijn uitgestrekte en gedeeltelijk toegankelijke catacomben behoort tot de mooiste gotische bouwwerken die er in de 12e eeuw zijn gebouwd.

 4. Dag 4

  Kalocsa en Mohacs

  Hongarije

  Kalocsa is een Hongaarse stad aan de rivier de Donau. De stad staat met name bekend om de paprika’s, die hier worden gekweekt. Het meest bekende bouwwerk van de stad is de kathedraal en een bezoek hieraan mag dan absoluut niet ontbreken. De omgeving van Kalocsa is prachtig; traditionele dorpjes gelegen tussen de paprika-velden en het steppelandschap.

 5. Dag 5

  Belgrado

  Servië

  Belgrado is de hoofdstad van Servië en ligt midden in het land. De twee rivieren de Sava en de Donau stromen door Belgrado. Deze bruisende stad is rijk aan historische en culturele monumenten. Het plein van de Republiek ligt in het hart van de stad en aan dit plein liggen veel historische gebouwen waaronder het Nationaal museum van Servië. Een bezoekje waard zijn de orthodoxe Kathedraal van de heilige Sava alsook het fort van Belgrado. Dit fort is het belangrijkste symbool van de stad en ligt op een heuvel met een prachtig uitzicht over de rivieren Donau en Sava. Vergeet ook niet om een wandeling te maken door de heuvelachtige smalle straten in de oude wijk Skadarlija.

 6. Dag 6

  Passage IJzeren Poort

  De IJzeren Poort is een bijna 100 km lange kloof waardoor de rivier de Donau zich een weg waant, tussen de Karpaten en het Balkangebergte. De Donau vormt hier de grens tussen Servië en Roemenië. Deze smalle doorgang wordt bepaald door stroomversnellingen en hoge rotswanden. Het is één van de grootste rivierkloven van Europa.

  Uiteraard wordt er rekening mee gehouden dat je langs de mooiste plekken van de IJzeren Poort overdag vaart. zodat je niets hoeft te missen. Het kan echter voorkomen dat, er door onvoorziene omstandigheden zoals waterstanden, afgeweken moet worden van het programma.

 7. Dag 7

  Rousse

  Bulgarije

  Rousse is een eeuwenoude havenstad in het noorden van Bulgarije met veel tradities, cultuur en mooie gebouwen. De oude klassieke architectuur van de stad leverde Rousse de bijnaam ‘klein Wenen’ op. Het centrum van Rousse wordt gevormd door een groot plein genaamd Svoboda, het Vrijheidsplein. Een bezoek aan de stad is niet compleet zonder een kijkje te nemen in de Sveta Troitsa kathedraal. 

   

 8. Dag 8

  Cernavoda

  Roemenië

  Cernavoda is een stadje in het oosten van Roemenië vlakbij de Zwarte Zee. De stad is het startpunt van het Donau-Zwarte Zeekanaal. Cernavoda betekent 'zwart water' in de Slavische talen. Bezienswaardig zijn de mooie oude bruggen.

 9. Dag 9

  Giurgui en Turnu Magurele

  Roemenië

  Van hieruit kan Boekarest bezocht worden.

   

 10. Dag 10

  Passage IJzeren Poort

  De IJzeren Poort is een bijna 100 km lange kloof waardoor de rivier de Donau zich een weg waant, tussen de Karpaten en het Balkangebergte. De Donau vormt hier de grens tussen Servië en Roemenië. Deze smalle doorgang wordt bepaald door stroomversnellingen en hoge rotswanden. Het is een van de grootste rivierkloven van Europa.

  Uiteraard wordt er rekening mee gehouden dat je langs de mooiste plekken van de IJzeren Poort overdag vaart. zodat je niets hoeft te missen. Het kan echter voorkomen dat, er door onvoorziene omstandigheden zoals waterstanden, afgeweken moet worden van het programma.

 11. Dag 11

  Novi Sad

  Servië

  Novi Sad is de tweede grote stad van Servië, gelegen aan de Donau. De stad heeft een multicultureel karakter en dit is terug te zien in de verschillende religieuze gebouwen. De Synagoge, de orthodoxe Sint Nicolaaskerk en de katholieke kerk zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Novi Sad. Het is goed toeven in Novi Sad met haar gezellige pleinen, terrassen en mooie gebouwen. Bezoek zeker het Petrovardin Fort, waar je een mooi uitzicht hebt op de stad en de Donau. 

 12. Dag 12

  Mohacs

  Hongarije

  Mohács is een gezellig stadje in Hongarije en dicht tegen de grens met Kroatië. Van hieruit kan de 4de grootste stad van Hongarije, Pécs, bezocht worden.

 13. Dag 13

  Boedapest

  Hongarije

  Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en beslaat een stad die oorspronkelijk uit twee delen bestaat: Buda en Pest. Deze twee stadsdelen worden van elkaar gescheiden door de rivier de Donau. Op de westelijke oever vind je het stadsdeel Pest en aan de oostkant vindt je Boeda (Buda). Het centrum van de stad vind je in het stadsdeel Pest, terwijl Buda het rustige gedeelte is van deze metropool. Een populaire toeristische attractie is de Gellértheuvel, ten zuiden van de stad. Bovendien staat Boedapest bekend als de stad met de beste badhuizen van Europa.

 14. Dag 14

  Bratislava

  Slowakije

  Bratislava is een prachtige stad dat zeker een bezoekje waard is. De sfeer in deze Slowaakse hoofdstad is mooi en vooral heel veilig. Er is een fijne mix van heden en verleden, zoals bijvoorbeeld het Bratislava kasteel. Maar aan de andere kant zijn er ook veel universiteiten waardoor de stad haar jonge karakter in leven houdt!

 15. Dag 15

  Melk

  Oostenrijk

  Melk is een pittoresk dorpje dat voornamelijk bekend staat om het wereldberoemde 18-eeuwse Benedictijnerklooster. Dit klooster is gelegen op een heuvel en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Donau en het dorp. In het stadje zelf vind je mooie burgerhuizen en leuke straatjes met gezellige winkels en terrassen. Ideaal voor een korte stop!

 16. Dag 16

  Passau

  Duitsland

  Vandaag zijn we weer terug in Passau. Na het ontbijt vindt de ontscheping plaats en rijden we weer terug naar Eindhoven, Nederland. Onderweg hebben we nog een hotelovernachting.

 17. Dag 17

  Zuid-Duitsland-Eindhoven, Nederland

  Na het ontbijt rijden we verder naar Eindhoven, Nederland. Einde van een mooie riviercruise!

  Vaarprogramma en tijden onder voorbehoud van wijzigingen. 

  In enkele gevallen kan het zijn dat de bus voor de terugreis pas rond het begin van de middag bij het schip is. De tijd tussen de ontscheping en de busreis terug naar Nederland dient u zelf in te vullen. We maken u erop attent dat u na het ontbijt geen gebruik meer kunt maken van uw hut en een aantal publieke ruimtes. Uiteraard kan uw bagage aan boord blijven staan. 

  In enkele gevallen kan het voorkomen dat het schip niet in het centrum van de genoemde plaats ligt. Hierover wordt u aan boord geïnformeerd.

Nuttige informatie

Dieetwensen

Vanzelfsprekend houden wij graag rekening met je dieetwensen. Indien je een speciaal dieet volgt, dan dien je dit bij boeking kenbaar te maken. Wij geven je wensen dan door aan de rederij.

 


Drankenpakketten

Alcoholvrij pakket: 
• Alle sappen en frisdranken
• Mineraalwater (bruisend/plat) 
€ 14,00 p.p.p.n. voor de gehele duur van de cruise 
€ 10,50 p.p.p.n. enkel tijdens lunch en diner

Standaard drankenpakket:
• Alle sappen en frisdranken
• Mineraalwater (bruisend/plat)
• Tapbier 
• Alcoholvrij bier
• Huiswijn
€ 19,75 p.p.p.n. voor de gehele duur van de cruise 
€ 14,50 p.p.p.n. enkel tijdens lunch en diner

Exclusief drankenpakket: 
• Alle sappen en frisdranken
• Mineraalwater (bruisend/plat)
• Tapbier 
• Alcoholvrij bier
• Huiswijn
• Mousserende wijn
• Cocktail van de dag
• verschillende likeuren (o.a. gin, whiskey, jenever)
€ 31,50 p.p.p.n. voor de gehele duur van de cruise 
€ 25,50 p.p.p.n. enkel tijdens lunch en diner

Drankjes uit de minibar zijn niet bij het drankenpakket inbegrepen.

Losse dranken

Aan boord zijn de prijzen van de dranken ongeveer gelijk aan het restaurant niveau in België. Alcoholische dranken en cocktails zijn iets duurder.

Koffie en thee

Koffie en thee tijdens het ontbijt is inbegrepen.
Er is een koffiecorner aan boord aanwezig, waar je tijdens de gehele cruise gratis gebruik van kunt maken. Koffie, thee en koffiespecialiteiten, zoals cappucino aan de bar zijn tegen betaling.
Boek je een drankenpakket? Dan is koffie en thee aan de bar niet inbegrepen.


Het schip

Het MS Select Belvedere behoort tot de Zwitserse rederij Select Voyages. Het MS Select Belvedere is ruimtelijk, comfortabel en bestaat uit 4 dekken. Het schip is royaal gebouwd met een glazen koepel en grote trap die u een gevoel van comfort geven. De voertaal aan boord is Duits.

Bouwjaar: 2005 • lengte: ca. 127 m. • breedte: ca. 11 m • aantal passagiers: 176 • bemanningsleden: 40 • passagiersdekken: 4 • voltage aan boord: 220 v • taal van bemanning: Duits/Engels • betaalmiddel aan boord: euro, Visa of Mastercard •

Atrium met receptie • winkeltjes • panorama-lounge met bars • restaurant • gratis wifi • internetruimte • leesruimte • kleine wellnessruimte met o.a. sauna, fitness en whirpool

Let op: Het MS Select Belvedere is niet rolstoelvriendelijk. Er zijn geen liften aan boord van het schip en de doorgangen zijn in de meeste gevallen niet breed genoeg voor een rolstoel. Bovendien moet je rolstoel geplaatst worden in de kajuit, omdat er in de openbare ruimtes hier geen plaats voor is.


Fooien

Het geven van fooien is een persoonlijke zaak en afhankelijk van je tevredenheid over de verleende service. Een richtlijn hiervoor is €5 tot €7 per persoon per dag.


Gezondheid

In de meeste gevallen is er geen arts aan boord aanwezig. De purser heeft een lijst met artsen in de aanleghavens. Bij een medisch noodgeval zal de kapitein besluiten direct bij de eerst mogelijke haven te stoppen. Als je medicijnen gebruikt raden wij je aan voldoende hiervan mee te nemen aangezien het verkrijgen van medicijnen in het buitenland problemen op kan leveren.

 


Bagages

Wij raden je aan slechts één koffer per persoon mee te brengen. Op de schepen is er geen beperking op het gewicht, wel is de opbergruimte in je kajuit beperkt. Indien je per vliegtuig naar de ligplaats van het schip reist dien je je hier te houden aan de instructies van de luchtvaartmaatschappij. Meestal is het gewicht beperkt tot 20 kilo per passagier en 1 stuk handbagage van maximum 5 kilo. Neem niet te veel waardevolle spullen mee aan boord, wij raden je aan deze zaken bij je te dragen. Vaak is er een kluisje in je kajuit aanwezig, en anders bij de receptie van het schip, waar je waardevolle spullen kunt bewaren.

 

 


Busreis

Bij veel riviercruises die beginnen en/of eindigen in het buitenland is de comfortabele busreis standaard inbegrepen. Consumpties tijdens de bus- of vliegreis, zoals lunches, zijn voor eigen rekening. Per reis staan de op- en uitstapplaatsen in het programma vermeld. Bij diverse cruises komt het voor dat je een hotelnacht hebt tijdens de busreis (op de heen- en/ of terugreis). In dit geval zijn diner en ontbijt inbegrepen, lunches zijn voor eigen rekening. 

 

 


In- en ontscheping

De inscheping begint op het tijdstip dat in het reisprogramma staat vermeld. Voordat je aan boord gaat zullen je reisdocumenten, alsmede de geldigheid van je identiteitsbewijs, worden gecontroleerd. Instructies voor het ontschepen ontvangt je aan boord. Zorg er zelf voor dat je op tijd bent, het schip wacht namelijk niet.

Wegens onvoorziene omstandigheden zoals bijvoorbeeld hoge waterstand of langere wachttijden in de havens/sluizen kan het voorkomen dat de tijden van in- en ontscheping aangepast moeten worden. Vaarprogramma’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Het kan voorkomen dat het schip in de haven naast een ander riviercruiseschip ligt. Bij het in- en ontschepen kan het dus gebeuren dat je via een ander schip naar wal loopt. Houd er in dit geval ook rekening mee dat het kan voorkomen dat je vanuit hut een belemmerd uitzicht heeft. 

 


Kleding

Kies overdag en tijdens excursies voor praktische en gemakkelijke kleding, en schoenen met platte zolen. In de restaurants is nette kleding gewenst. Wanneer u tijdens de excursies eventueel religieuze plaatsen bezoekt, raden wij je aan gepaste kleding te dragen.

 


Betalingen aan boord

De valuta aan boord is meestal de Euro (tenzij anders vermeld bij de betreffende reis). Je krijgt bij inscheping een persoonsgebonden boordrekening voor aankoop van je dranken en eventuele overige diensten aan boord. Aan het einde van de cruise wordt deze boordrekening afgerekend met de bankkaart of contant geld. Op een beperkt aantal schepen is betaling met een gangbare creditcard (Mastercard/Visa) mogelijk. Het is niet mogelijk om aan boord vreemde valuta te wisselen. Aan boord is geen bankautomaat aanwezig. In de plaatsen die je onderweg bezoekt, heb je de mogelijkheid geld op te nemen bij een bankautomaat.


Ligstoelen

Deze vind je op het zonnedek. Wij vragen je geen persoonlijke spullen op de ligstoelen te leggen wanneer je ze niet gebruikt. De ligstoelen worden je gratis ter beschikking gesteld. Houd er rekening mee dat het kan voorkomen dat er niet voor elke passagier een ligstoel is.

 


Maaltijden

De meeste riviercruises zijn op basis van volpension, dit houdt in dat ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. De kerst(shopping)cruises zijn op basis van halfpension, hierbij is alleen het ontbijt en diner inbegrepen. Per cruise kan het verschillen of dit in buffetvorm of aan tafel wordt opgediend. Je eet op vastgestelde tijden, deze tijden worden aan boord bekend gemaakt. Indien je speciale dieetwensen hebt, kan je dit opgeven bij de boeking.

 


Mindervaliden

Het is mogelijk om een rolstoel mee te nemen (opgeven bij boeking), maar je moet eigenhandig aan en van boord kunnen gaan. Een rolstoel dient inklapbaar te zijn, in verband met de beschikbare ruimte aan boord. Rollators en rolstoelen kunnen niet aan boord gebruikt worden. Je dient je dus zonder rollator op het schip te kunnen verplaatsen. Een scootmobiel is niet toegestaan aan boord. 
In verband met de noodzakelijk toe te passen veiligheidsvoorschriften is het mogelijk dat reizigers worden uitgesloten van deelname aan de reis indien een mogelijke handicap een belemmering blijkt te zijn om eventuele noodprocedures bij noodsituaties correct te kunnen uitvoeren. 
Een zuurstofconcentrator of zuurstofflessen zijn niet toegestaan in verband met explosiegevaar.

Gelieve langs te gaan bij je TUIshop indien je niet zeker bent dat deze cruise geschikt is.

 


Reisdocumenten

Je dient zelf voor geldige reisdocumenten voor de gehele reis te zorgen. Je hebt voor alle riviercruises binnen Europa een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Wij raden je aan om met je paspoort te reizen, indien het schip uit moet wijken naar landen waar een paspoort een vereiste is. Zonder geldige reisdocumenten wordt de toegang tot het schip geweigerd, zonder terugbetaling van de kosten van de reis. 

Voor paspoort- en visa informatie: http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten.

 


Rookbeleid

De schepen zijn rookvrij, tenzij anders vermeld aan boord. Op de buitendekken mag wel gerookt worden.

 


Algemene kajuitinformatie

De kajuiten aan boord hebben vaak wel de faciliteiten, maar lang niet altijd de grootte van een hotelkamer. Riviercruiseschepen hebben alleen buitenkajuiten. Je kajuit beschikt dus altijd over een raam dat al dan niet geopend kan worden. Verder beschikt je kajuit in alle gevallen over een douche, toilet en een wastafel. De meeste kajuiten beschikken over losse bedden. 
De hoeveelheid ruimte per persoon is vaak vrij beperkt. Al het linnengoed dat je nodig hebt voor je verblijf (lakens en handdoeken) is voorzien en wordt regelmatig vervangen. De temperatuur in de kajuiten kan je zelf regelen met een thermostaat.

 


Vaarprogramma

Door hoog en laag water, wachttijden en drukte bij sluizen en bruggen blijven de vaarschema’s altijd onder voorbehoud van wijzigingen. In uiterste gevallen kan gekozen worden voor vervangen van deeltrajecten door bus of trein. Mocht de rederij ons op voorhand berichten dat een route gewijzigd wordt, dan stellen wij je zo snel mogelijk hiervan op de hoogte.

 


Annuleringsvoorwaarden

Annuleringsvoorwaarden:

90 dagen of langer voor vertrek: 20%
21 t/m 15 dagen voor vertrek: 50%
14 t/m 5 dag voor vertrek: 75%
4 t/m 1 dag voor vertrek: 90%
De dag van vertrek (no show): 100 %
Let op: Bij annulering van vooraf bijgeboekte extra’s (o.a. drankenpakketten en excursies) worden geen kosten berekend indien de annulering wordt gedaan tot 3 weken voor vertrek.
Let op: Naamswijzigingen zijn mogelijk tot 90 dagen voor vertrek en dit kost €30. Alle wijzigingen die binnen 90 dagen voor vertrek worden gedaan, worden beschouwd als annulering en hiervoor gelden de bovenstaande annuleringskosten

 

 

 


Groepsgroote en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 34
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 14 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

 

 

 

 


Benedendek kajuit Single

De kajuiten zijn ca. 16m2 groot en beschikken over een groot panoramaraam (niet te openen). Het is uitgerust met 2 losse bedden, bad/douche en toilet, föhn, een individueel regelbare airconditioning, satelliet-tv, een schrijftafel/kaptafel, een kluisje en een minibar.

 

 


Middendek Deluxe Kajuit met Frans balkon Single

De kajuiten zijn ca. 16m2 groot en hebben twee ramen van vloer tot plafond, die tot een Frans balkon te openen zijn. De kajuit is uitgerust 2 losse bedden, bad/douche en toilet, föhn, een individueel regelbare airconditioning, satelliet-tv, een schrijftafel/kaptafel, een kluisje en een minibar.

 

 


Bovendek Deluxe kajuit met Frans balkon Single

Deze kajuiten zijn ca. 16m2 en hebben twee ramen van vloer tot plafond, die tot een Frans balkon te openen zijn. De kajuit is uitgerust met 2 losse bedden, bad/douche en toilet, föhn, een individueel regelbare airconditioning, satelliet-tv, een schrijftafel/kaptafel, een kluisje en een minibar.

 


Activiteiten

Excursies

Je kan zelf op ontdekkingstocht gaan (vele bestemmingen zijn uitstekend op eigen gelegenheid te verkennen), maar je kan aan boord vrijwel altijd excursies bijboeken. Deze excursies worden meestal door plaatselijke touroperators uitgevoerd. De begeleiding is niet altijd Nederlandstalig. Deze excursies vallen niet onder de verantwoordelijkheid van onze organisatie en/of de rederij. De excursies vinden onder voorbehoud plaats en gaan alleen door indien voldoende deelnemers zich hebben aangemeld. Bij diverse cruises heb je de mogelijkheid een compleet verzorgd excursiepakket bij te boeken. Meer informatie over excursiepakketten vind je op de website. Prijswijzigingen van de genoemde excursies, zoals onder meer vermeld op de website, zijn mogelijk.


Excursies - basispakket: €172,90 per persoon

Dag 3: Stadsrondleiding Wenen: 
Wenen is de stad van Sissi, Strauss en Mozart en is een van de mooiste steden van Centraal Europa. 
Tijdens deze excursie maak je eerst per bus een rondrit door de stad, waarbij je langs grote bezienswaardigheden komt, zoals Urania, het Parlementsgebouw, het Burg Theater en de Universiteit van Wenen. Daarna ga je te voet verder langs de vroegere stadsgracht. Deze wandeling van ongeveer 1 uur brengt je verder naar o.a. de Hofburg en de St. Stefansdom.

Duur excursie: ongeveer 3,5 uur

Dag 5: Stadsrondleiding Belgrado
Belgrado is één van de grootste hoofdsteden langs de Donau. Overblijfselen uit het verleden zijn overal te zien: van de Habsburgse boulevards tot cafés die nog uit het communistische Joegoslavië stammen.
We zullen interessante bezienswaardigheden tegenkomen zoals de "Knez Milos Street", het Parlementsgebouw, Princes Ljubica's Paleis en de botanische tuinen. Na het zien van het Kalemegdan Park gaan we naar het Kalemegdan fort dat door de Kelten in de 3e eeuw voor Christus gebouwd is. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht. Voordat we naar het schip terug gaan, bezoeken we nog de imposante Holy Sava tempel, vlakbij het Karadorde Park.

Duur excursie: ongeveer 3,5 uur

Dag 9: Stadsrondleiding Boekarest 
Na het ontbijt gaan we vanuit Giurgui naar Boekarest, de hoofdstad van Roemenië. We gaan eerst naar de Patriarch Kathedraal. Deze 17e eeuwse kathedraal is altijd het centrum geweest van Orthodox Roemenië en is vandaag de dag een nationaal symbool. Uniek zijn de fresco's en de sculpturen. Het Parlementsgebouw is daarna aan de beurt voor een bezichtiging. Het is het op twee na grootste gebouw (op het Pentagon en het Roemeens Atheneum na) ter wereld en het is de thuisbasis van het filharmonisch orkest van Boekarest. De laatste stop voor de lunch is het Koninklijk Paleis, bekend als de plek waar de Roemeense revolutie begon in december 1989.
De lunch vindt plaats in een restaurant aan een meer in het hart van een prachtig park, waar je kan genieten van een lokale Roemeense folklore show. Na de lunch bezoeken we het Village Museum en daarna zullen we terug naar het schip gaan, dat inmiddels in Turnu Magurele ligt.

Duur excursie: ongeveer 8 uur

Dag 13: Stadsrondleiding Boedapest 
Ontdek de magische stad Boedapest met een bus- en wandeltour. De stad wordt door de rivier de Donau opgesplitst in twee stadsgedeeltes "Boeda" en "Pest". Deze tour zal je naar beide stadsgedeeltes brengen en laat je de vele bezienswaardigheden van de stad zien. De bezienswaardigheden die je o.a. te zien krijgt zijn: het Operagebouw, de St. Stefanusbasiliek en natuurlijk het Parlementsgebouw.

Duur excursie: ongeveer 3 uur 

Dag 14: Stadsrondleiding Bratislava
Bratislava is de hoofdstad van Slowakije. De tour laat je kennis maken met deze prachtige stad. 
Je start de tour met een rondrit met een treintje. Hierbij zie je vooral de buitenste ring van de stad en kom je langs historische gebouwen zoals de St. Martins Dom, het Presidenten Paleis en de oude stadsmuren. Vervolgens ga je te voet het stadscentrum verkennen. Je loopt door de hoofdstraten van de stad en ontdekt de belangrijkste bezienswaardigheden. Na de tour heb je nog tijd om zelf de stad te verkennen. 

Duur excursie: ongeveer 2 uur


Excursies – uitgebreide pakket €270,90 per persoon

Dag 3: Stadsrondleiding Wenen: 
Wenen is de stad van Sissi, Strauss en Mozart en is een van de mooiste steden van Centraal Europa. 
Tijdens deze excursie maak je eerst per bus een rondrit door de stad, waarbij je langs grote bezienswaardigheden komt, zoals Urania, het Parlementsgebouw, het Burg Theater en de Universiteit van Wenen. Daarna ga je te voet verder langs de vroegere stadsgracht. Deze wandeling van ongeveer 1 uur brengt je verder naar o.a. de Hofburg en de St. Stefansdom.

Duur excursie: ongeveer 3,5 uur

Dag 4: Kalocsa Paprika huis en de Puszta Paardenshow
Kalocsa is de hoofdstad van de Hongaarse paprika. We bezoeken het Paprika huis en het museum waar je het succesverhaal leert kennen van het "rode goud" van Kalocsa.

Vervolgens gaan we naar een Puszta paardenboerderij. Hier word je verwelkomd met lokale cognac en lekkernijen. De paardenshow laat je zien hoe goed de cowboys hun paarden onder controle hebben. Aanschouw de uitstekende rij-kwaliteiten en de spectaculaire stunts.  Na de show kan je in een rijtuig plaatsnemen en krijg je een rondleiding over de boerderij en mag je zelfs de stallen bezoeken. Je sluit deze avond af met een heerlijk Hongaars wijntje en lekkernijen terwijl je naar typisch Hongaarse live-muziek luistert.

Duur excursie: ongeveer 3,5 uur

Dag 5: Stadsrondleiding Belgrado
Belgrado is één van de grootste hoofdsteden langs de Donau. Overblijfselen uit het verleden zijn overal te zien, van de Habsburgse boulevards tot cafés die nog uit het communistische Joegoslavië stammen.
We zullen interessante bezienswaardigheden tegenkomen zoals de "Knez Milos Street", het Parlementsgebouw, Princes Ljubica's Paleis en de botanische tuinen. Na het zien van het Kalemegdan Park gaan we naar het Kalemegdan fort dat door de Kelten in de 3e eeuw voor Christus gebouwd is. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht. Voordat we naar het schip gaan bezoeken we nog de imposante Holy Sava tempel, vlakbij het Karadorde Park.

Duur excursie: ongeveer 3,5 uur

Dag 8 Excursie naar de Zwarte Zee
We vertrekken vanuit Cernavoda naar Constanta, de belangrijkste havenplaats aan de Zwarte Zee. Het oude centrum herbergt vele archeologische schatten en heeft een sfeervol centrum. We brengen een bezoek aan grote moskee, de Peter en Paul kerk en de vuurtoren van Genoese dat een prachtig uitzicht over de Zwarte Zee biedt.
Hierna gaan we lunchen en brengen we nog een bezoek aan het strand van de Zwarte Zee.

Duur excursie: ongeveer 7,5 uur 

Dag 9: Stadsrondleiding Boekarest 
Na het ontbijt gaan we vanuit Giurgui naar Boekarest, de hoofdstad van Roemenië. We gaan als eerste naar de Patriarch Kathedraal. Deze 17e eeuwse kathedraal is altijd het centrum geweest van Orthodox Roemenië en is vandaag de dag een nationaal symbool. Uniek zijn de fresco's en de sculpturen. Het Parlementsgebouw is daarna aan de beurt voor een bezichtiging. Het is het twee na grootste gebouw (op het Pentagon en het Roemeens Atheneum na) ter wereld en het is de thuisbasis van het filharmonisch orkest van Boekarest. De laatste stop voor de lunch is het Koninklijk Paleis, bekend als de plek waar de Roemeense revolutie begon in december 1989.
De lunch vindt plaats in een restaurant aan een meer in het hart van een prachtig park, waar je kan genieten van een lokale Roemeense folklore show. Na de lunch bezoeken we het Village Museum en daarna zullen we terug naar het schip gaan, dat inmiddels in Turnu Magurele ligt.

Duur excursie: ongeveer 8 uur

Dag 13: Stadsrondleiding Boedapest 
Ontdek de magische stad Boedapest met een bus- en wandeltour. De stad wordt door de rivier de Donau opgesplitst in twee stadsgedeeltes "Boeda" en "Pest". Deze tour zal je naar beide stadsgedeeltes brengen en laat je de vele bezienswaardigheden van de stad zien. De bezienswaardigheden die je onder meer te zien krijgt zijn: het Operagebouw, de St. Stefanusbasiliek en natuurlijk het Parlementsgebouw. 

Duur excursie: ongeveer 3 uur

Dag 14: Stadsrondleiding Bratislava
Bratislava is de hoofdstad van Slowakije. De tour laat je kennis maken met deze prachtige stad. 
Je start de tour met een rondrit met een treintje. Hierbij zie je vooral de buitenste ring van de stad en kom je langs historische gebouwen zoals de St. Martins Dom, het Presidenten Paleis en de oude stadsmuren. Vervolgens ga je te voet het stadscentrum verkennen. Je loopt door de hoofdstraten van de stad en ontdekt de belangrijkste bezienswaardigheden. Na de tour heb je nog tijd om zelf de stad te verkennen. 

Duur excursie: ongeveer 2,5 uur

Dag 15: Bezoek aan de abdij van Melk
Melk is een plaats in de Wachau Vallei en is al voor meer dan 1000 jaar het spirituele en het culturele centrum van Oostenrijk. De benedictijnenabdij is de bekendste abdij van de plaats Melk. De prachtige abdij is al van verre te zien wanneer je vanaf de Donau richting de plaats Melk vaart. Tijdens deze tour bezoek je deze abdij. Na de tour heb je nog de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de abdij tuinen te bezichtigen. 

Duur excursie: ongeveer 2,5 uur


Excursies - compleet pakket - €383,35 per persoon

Dag 3: Stadsrondleiding Wenen: 
Wenen is de stad van Sissi, Strauss en Mozart en is een van de mooiste steden van Centraal Europa. 
Tijdens deze excursie maak je eerst per bus een rondrit door de stad, waarbij je langs grote bezienswaardigheden komt, zoals Urania, het Parlementsgebouw, het Burg Theater en de Universiteit van Wenen. Daarna ga je te voet verder langs de vroegere stadsgracht. Deze wandeling van ongeveer 1 uur brengt je verder naar o.a. de Hofburg en de St. Stefansdom.

Duur excursie: ongeveer 3,5 uur

Dag 4: Kalocsa Paprika huis en de Puszta Paardenshow
Kalocsa is de hoofdstad van de Hongaarse paprika. We bezoeken het Paprika huis en het museum waar u het succesverhaal leert kennen van het "rode goud" van Kalocsa.

Vervolgens gaan er naar een Puszta paardenboerderij. Hier word je verwelkomt met lokale cognac en lekkernijen. De paardenshow laat je zien hoe goed de cowboys hun paarden onder controle hebben. Aanschouw de uitstekende rij-kwaliteiten en de spectaculaire stunts. 
Na de show kan je  in een rijtuig plaatsnemen en krijg je een rondleiding over de boerderij en mag je zelfs de stallen bezoeken. Je sluit deze avond af met een heerlijk Hongaars wijntje en lekkernijen terwijl je naar typisch Hongaarse live-muziek luistert.

Duur excursie: ongeveer 3,5 uur

Dag 5: Stadsrondleiding Belgrado
Belgrado is één van de grootste hoofdsteden langs de Donau. Overblijfselen uit het verleden zijn overal te zien, van de Habsburgse boulevards tot cafés die nog uit het communistische Joegoslavië stammen.
We zullen interessante bezienswaardigheden tegenkomen zoals de "Knez Milos Street", het Parlementsgebouw, Princes Ljubica's Paleis en de botanische tuinen. Na het zien van het Kalemegdan Park gaan we naar het Kalemegdan fort dat door de Kelten in de 3e eeuw voor Christus gebouwd is. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht. Voordat we naar het schip terug gaan bezoeken we nog de imposante Holy Sava tempel, vlakbij het Karadorde Park.

Duur excursie: ongeveer 3,5 uur

Dag 7 Stadstour Rousse
De elegantie stad Rousse staat ook wel bekend als het kleine Wenen. Tijdens de 16e eeuw was het één van de belangrijkste steden van het Ottomaanse Rijk. Het heeft vele musea en een imposant fort. Belangrijke bezienswaardigheden zijn o.a. de Trinity kerk, het Alyosha monument, het concertmuseum, het Pantheon, het Opera huis en het prachtige treinstation. We bezoeken ook het Historisch Museum dat meer dan 130.000 kunstobjecten heeft en het Etnografisch Museum.

Duur excursie: ongeveer 3 uur

Dag 8 Excursie naar de Zwarte Zee
We vertrekken vanuit Cernavoda naar Constanta, de belangrijkste havenplaats aan de Zwarte Zee. Het oude centrum herbergt vele archeologische schatten en heeft een sfeervol centrum. We brengen een bezoek aan grote moskee, de Peter en Paul kerk en de vuurtoren van Genoese dat een prachtig uitzicht over de Zwarte Zee biedt.
Hierna gaan we lunchen en brengen we nog een bezoek aan het strand van de Zwarte Zee.

Duur excursie: ongeveer 7,5 uur 

Dag 9: Stadsrondleiding Boekarest 
Na het ontbijt gaan we vanuit Giurgui naar Boekarest, de hoofdstad van Roemenië. We gaan als eerste naar de Patriarch Kathedraal. Deze 17e eeuwse kathedraal is altijd het centrum geweest van Orthodox Roemenië en is vandaag de dag een nationaal symbool. Uniek zijn de fresco's en de sculpturen. Het Parlementsgebouw is daarna aan de beurt voor een bezichtiging. Het is het twee na grootste gebouw (op het Pentagon en het Roemeens Atheneum na) ter wereld en het is de thuisbasis van het filharmonisch orkest van Boekarest. De laatste stop voor de lunch is het Koninklijk Paleis, bekend als de plek waar de Roemeense revolutie begon in december 1989.
De lunch vindt plaats in een restaurant aan een meer in het hart van een prachtig park, waar je kan genieten van een lokale Roemeense folklore show. Na de lunch bezoeken we het Village Museum en daarna zullen we terug naar het schip gaan, dat inmiddels in Turnu Magurele ligt.

Duur excursie: ongeveer 8 uur

Dag 11 Stadstour Novi Sad
Als eerste gaan we naar het barokstad Sremski Karlovci, dat eeuwenlang het culturele centrum van Servië is geweest. Na een korte wandeling door het stadje gaan we naar het Beekeeping Museum we bezoeken een 300 jaar oude wijnkelder. Hier gaan we wijnproeven en genieten van een aantal lokale producten als honing, cognac, kaas, brood en olijven. Na de wijnproeverij gaan we door naar Novi Sad.
In Novi Sad staat hoog boven een de heuvel het Petrovaradin fort, één van de grootste, meest complexe en best bewaarde fort van dit deel van Europa. Daarna maken we nog een rustige wandeling door het centrum en het Dunavski park en gaan we weer terug naar het schip.

Duur excursie: ongeveer 4 uur

Dag 12 Stadstour Pecs
Pecs ligt in het zuidwesten van Hongarije aan de voet van het Mecsec gebergte. Deze mooie stad is meer dan 2000 jaar oud en was favoriet bij de oude Romeinen, diverse Hongaarse koningen en de Habsburgen. Bezienswaardig zijn o.a. de middeleeuwse kathedraal, de Turkse moskee en het winkelcentrum dat rijk gedecoreerd is met keramische tegeltjes.

Duur excursie: ongeveer 4 uur

Dag 13: Stadsrondleiding Boedapest 
Ontdek de magische stad Boedapest met een bus- en wandeltour. De stad wordt door de rivier de Donau opgesplitst in twee stadsgedeeltes "Boeda" en "Pest". Deze tour zal je naar beide stadsgedeeltes brengen en laat je de vele bezienswaardigheden van de stad zien. De bezienswaardigheden die je onder meer te zien krijgt zijn: het Operagebouw, de St. Stefanusbasiliek en natuurlijk het Parlementsgebouw. 

Duur excursie: ongeveer 3 uur

Dag 13 Folklore avond Boedapest
Boedapest in het donker is werkelijk fantastisch. De verlichte stad is prachtig om te zien en mag je zeker niet missen. Voordat we de Gellert heuvel opgaan om te genieten van een spectaculair uitzicht gaan we eerst naar een typisch Hongaars restaurant. Je wordt ontvangen door lokale zigeunermuzikanten en je kan proeven van de lokale "schnaps". Tijdens de folklore show gegeven door de zigeuners geniet u van een heerlijke Hongaarse goulashsoep.

Duur excursie: ongeveer 3 uur

Dag 14: Stadsrondleiding Bratislava
Bratislava is de hoofdstad van Slowakije. De tour laat je kennis maken met deze prachtige stad. 
Je start de tour met een rondrit met een treintje. Hierbij zie je vooral de buitenste ring van de stad en kom je langs historische gebouwen zoals de St. Martins Dom, het Presidenten Paleis en de oude stadsmuren. Vervolgens ga je te voet het stadscentrum verkennen. Je loopt door de hoofdstraten van de stad en ontdekt de belangrijkste bezienswaardigheden. Na de tour heb je nog tijd om zelf de stad te verkennen. 

Duur excursie: ongeveer 2,5 uur

Dag 15: Bezoek aan de abdij van Melk
Melk is een plaats in de Wachau Vallei en is al voor meer dan 1000 jaar het spirituele en het culturele centrum van Oostenrijk. De benedictijnenabdij is de bekendste abdij van de plaats Melk. De prachtige abdij is al van verre te zien wanneer je vanaf de Donau richting de plaats Melk vaart. Tijdens deze tour bezoek je deze abdij. Na de tour heb je nog de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de abdij tuinen te bezichtigen. 

Duur excursie: ongeveer 2,5 uur

 

Informatie m.b.t. excursies onder voorbehoud van wijzigingen. Alle genoemde excursies worden Duitstalig of Engelstalig uitgevoerd (ook de optionele excursies aan boord). Er geldt een minimum aantal deelnemers van 20 voor het definitief doorgaan van het excursiepakket. Nb., voor het garant doorgaan van de gehele reis gelden andere voorwaarden dan voor het garant doorgaan van het excursiepakket. Als u het excursiepakket vooraf boekt, profiteert u van 5% korting. Deze korting is al verwerkt in de totaalprijs van het excursiepakket.

Verblijf

Kamers

De kajuiten

De kajuiten op het schip MS Select Belvedere hebben een geraffineerd design en zijn ruimtelijk ingericht. De kajuiten die gelegen zijn op het bovendek en het middendek beschikken over grote ramen die tot een Frans balkon te openen zijn.

Benedendek
De kajuiten zijn ca. 16m2 groot en beschikken over een groot panoramaraam (niet te openen). De kajuit is uitgerust met 2 losse bedden, bad/douche en toilet, föhn, een individueel regelbare airconditioning, satelliet-tv, een schrijftafel/kaptafel, een kluisje en een minibar. 

Middendek
De kajuiten zijn ca. 16m2 groot en hebben twee ramen van vloer tot plafond, die tot een Frans balkon te openen zijn. De kajuit is uitgerust met 2 losse bedden, bad/douche en toilet, föhn, een individueel regelbare airconditioning, satelliet-tv, een schrijftafel/kaptafel, een kluisje en een minibar.

Bovendek 
Deze kajuiten zijn ca. 16m2 en hebben twee ramen van vloer tot plafond, die tot een Frans balkon te openen zijn. De kajuit is uitgerust met 2 losse bedden, bad/douche en toilet, föhn, een individueel regelbare airconditioning, satelliet-tv, een schrijftafel/kaptafel, een kluisje en een minibar.

Cabine du pont inférieur

Benedendek kajuit

De kajuiten zijn ca. 16m2 groot en beschikken over een groot panoramaraam (niet te openen). Het is uitgerust met 2 losse bedden, bad/douche en toilet, föhn, een individueel regelbare airconditioning, satelliet-tv, een schrijftafel/kaptafel, een kluisje en een minibar.

 

Cabine du pont inférieur

Middendek Deluxe kajuit met Frans balkon

De kajuiten zijn ca. 16m2 groot en hebben twee ramen van vloer tot plafond, die tot een Frans balkon te openen zijn. De hut is uitgerust 2 losse bedden, bad/douche en toilet, föhn, een individueel regelbare airconditioning, satelliet-tv, een schrijftafel/kaptafel, een kluisje en een minibar.

Cabine deluxe du pont intermédiaire avec balcon à la française

Bovendek Deluxe kajuit met Frans balkon

Deze kajuiten zijn ca. 16m2 en hebben twee ramen van vloer tot plafond, die tot een Frans balkon te openen zijn. De kajuit is uitgerust met 2 losse bedden, bad/douche en toilet, föhn, een individueel regelbare airconditioning, satelliet-tv, een schrijftafel/kaptafel, een kluisje en een minibar.

 

Cabine deluxe du pont supérieur avec balcon à la française

Bovendek Suite met Frans balkon

Deze kajuiten zijn ca. 22m2 en hebben twee ramen van vloer tot plafond, die tot een Frans balkon te openen zijn. De kajuit is uitgerust met 2 losse bedden, bad/douche en toilet, föhn, een individueel regelbare airconditioning, satelliet-tv, een aparte zithoek met bank, een kluisje en een minibar.

 

 

Suite du pont supérieur avec balcon à la française

Opladen