Terug naar huis

Riviercruise langs Moskou en Sint-Petersburg - MS Rublev of MS Surikov

Rusland

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Riviercruise langs Moskou en Sint-Petersburg - MS Rublev of MS Surikov - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Riviercruise rijk aan Russische cultuur en geschiedenis
 • Kennismaking met het mysterieuze Moskou
 • Bezoek aan de wereldberoemde Hermitage in Sint-Petersburg
 • Prachtige kathedralen, paleizen en tuinen

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Moskou

  Vlucht naar Moskou. Bij aankomst transfer naar het riviercruiseschip, het MS Rublev***+ (of MS Surikov***+). Je zal zeker de kans hebben om deze Russische hoofdstad beter te leren kennen, want het schip blijft gedurende twee nachten in Moskou liggen.


  ontbijt

 2. 2e-3e dag

  Moskou

  Tijdens deze twee dagen in Moskou staan er voor jou alvast een stadstour en een bezoek aan het Kremlin op het programma. Het middelpunt van het Kremlin wordt gevormd door het Kathedralenplein waar je één kathedraal zal bezoeken. Aan boord zal je meegedeeld worden wanneer deze excursies zullen plaatsvinden. Tijdens de stadstour zal je onder andere kunnen genieten van het uitzicht op het Rode Plein, de beroemde felgekleurde uivormige koepels van de Sint-Basiliuskathedraal, het Lenin Mausoleum, het Bolshoi-theater, het warenhuis GUM en de Staatsuniversiteit van Moskou. Een andere tour neemt je mee naar het Kremlin, een grondgebied van 27,5 hectare dat brede pleinen, prachtige tuinen, paleizen en subtiele kerken herbergt. Samen met het Rode Plein maakt zij deel uit van de UNESCO-werelderfgoedlijst. Daarnaast heb je ook nog vrije tijd om het fascinerende Moskou op eigen tempo te verkennen. Wanneer het schip op derde dag koers zet richting Uglich kan je ’s avonds de kapitein vergezellen tijdens de welkomstcocktail.

  ontbijt – middagmaal – avondmaal

 3. 4e dag

  Uglich

  Vandaag kom je aan in het pittoreske Uglich, gelegen op de rechteroever van de Volga. De stad is gesticht in 937 en is daarmee een van de oudste steden van Rusland. Hier zal je een bezoek brengen aan de beroemde groene koepelvormige Kathedraal van de Transfiguratie, prachtig gelegen aan de oevers van de Volga. Een ander hoogtepunt van de stad is de Demetriuskerk.

  ontbijt – middagmaal – avondmaal

 4. 5e dag

  Yaroslavi

  Je volgende stop is Yaroslavl, een belangrijke Volga haven. De stad was in de Middeleeuwen na Moskou de tweede (handels)stad van het Europese deel van Rusland. De rivaliteit met de hoofdstad uitte zich in de bouw van kerken welke groter en mooier moesten zijn dan in de hoofdstad. Geniet tijdens de stadstour van een bezoek aan de 17e-eeuwse kerk van de profeet Elias. Een ongelooflijk bouwwerk dat magnifieke fresco’s en klassieke Russische architectuur herbergt. Op het Sovetskaya plein, het centrale punt van de stad, vind je het pronkstuk, namelijk het 12e-eeuwse Transfiguratie klooster en de kerk.

  ontbijt – middagmaal – avondmaal

 5. 6e dag

  Goritsy

  Je meert aan in Goritsy, een oud Russisch dorp, gelegen aan de rivier de Sheksna. Van hieruit breng je een bezoek aan het nabijgelegen 14e-eeuwse Kirillo-Belozersky klooster, één van de beroemdste kloosters van Rusland, gesitueerd aan het Witte Meer.

  ontbijt – middagmaal – avondmaal

 6. 7e dag

  Kizhi

  Je vaart op het uitgestrekte Onegameer en je komt uiteindelijk aan bij het noordelijk gelegen eiland Kizhi. Dit openluchtmuseum staat bekend als de parel van de 18e-eeuwse houtarchitectuur. Enkele van deze houten constructies staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kan hier onder andere de met 22 koepels versierde Kathedraal van de Transfiguratie bewonderen. Deze spectaculaire koepels werden volledig uit hout vervaardigd zonder gebruik te maken van spijkers.

  ontbijt – middagmaal – avondmaal

 7. 8e dag

  Mandrogi

  Vandaag brengt de cruise je naar het pittoreske dorpje Mandrogi, gelegen aan de rivier Svir. Het dorpje staat bekend om haar prachtige natuur, folkloreshows en vele souvenirwinkels. Tijdens deze stop kan je op de groene rivieroever ontspannen en genieten van een barbecuelunch (onder voorbehoud van de route en weersomstandigheden). Tijdens een wandeling verken je het charmante landschap, bezaaid met kleurrijke “izbas”: kleine houten blokhuthuizen in oud-Russische stijl.  Je riviervaart loopt stilaan op zijn einde, vanavond kan je jouw kapitein vergezellen tijdens een afscheidsdiner.

  ontbijt – middagmaal – avondmaal

 8. 9e-10e dag

  Sint-Petersburg

  Deze ochtend kom je aan in Sint-Petersburg, de ‘Stad der Tsaren’, in 1703 gesticht door Tsaar Peter de Grote. De metropool is gebouwd rond een netwerk van grachten en mooie bruggen. Na een bezoek aan Nederland was Peter de Grote namelijk zo gecharmeerd van Amsterdam, dat hij een soortgelijke stad ook in Rusland wilde creëren. De binnenstad telt veel bijzondere historische bezienswaardigheden.Tijdens de stadsrondrit per bus zal je reeds de belangrijkste bezienswaardigheden van Sint-Petersburg, ooit thuisbasis van de Russische adel, kunnen bewonderen. Je rijdt langs Nevsky Prospect, de belangrijkste boulevard van Sint-Petersburg, prachtige monumenten en historische gebouwen in onder andere barokstijl. Tijdens een andere tour zal je het hoofdcomplex van het wereldberoemde Hermitage museum bezoeken. Kunstliefhebbers zullen in dit museum zeker hun hart kunnen ophalen, want alle stromingen, stijlen en landen worden hier vertegenwoordigd. Aan boord zal je meegedeeld worden wanneer deze excursies zullen plaatsvinden.

  ontbijt – middagmaal – avondmaal

 9. 11e dag

  Sint-Petersburg

  Na het ontbijt vindt de ontscheping plaats. Vervolgens brengt de transfer je naar de luchthaven van Sint-Petersburg en vlieg je terug naar Brussel.

  ontbijt

Nuttige informatie

Aantal deelnemers

Minimum 10 personen, maximum 20 personen


Rederij

Mosturflot

Deze rederij, gevestigd in Moskou, is een tak van de Moscow River Shipping Company en dat is een van de oudste watersport bedrijven met meer dan 150 jaar ervaring in deze sector. Mosturflot heeft zich gespecialiseerd in cruises over de Russische wateren naar de meest populaire Russische plaatsen. De schepen van deze rederij zijn ruim, comfortabel ingericht en hebben een plezierige sfeer. Het is dé unieke kans om te genieten van en kennis te maken met de Russische cultuur!


Het schip

MS Rublev ***+

Het MS Rublev is een 3-sterren-plus riviercruiseschip varend onder de Russische vlag. Het schip heeft een moderne uitstraling en beschikt over 5 passagiersdekken. Bij binnenkomst op het hoofddek kom je bij de receptie waar je wordt verwelkomd door de hotelmanager en de crew. Met onder andere twee sfeervolle restaurants, twee gezellige bars en een bar dancing aan boord is er genoeg vermaak voor iedereen. Kortom, een onvergetelijke cruise met dit prachtige schip.

Faciliteiten: 2 restaurants • bars • zonnedek • souvenirshop • geen liften
Gegevens schip: bouwjaar: 1981 (gerenoveerd in 2011) • vlag: Rusland • dekken: 5 • aantal kajuiten: 110 • aantal passagiers: 240


De kajuiten

Verblijf in buitenkajuiten: bootdek kajuit (9m²) • bovendek kajuit (9m²) •  hoofddek kajuit (9m²) • benedendek kajuit (patrijspoort) (10,5m²)
Faciliteiten in elke kajuit: badkamer met douche, toilet • 2 aparte bedden • airconditioning • tv • kluis


Maaltijden

De verzorging aan boord is op basis van volpension waarbij je kan genieten van de internationale keuken met Russische invloeden.


Vluchtinfo

Vertrek 20 juni 2020

20 JUN BRUSSEL (BRU) - SJEREMETJEVO (SVO)  SN 2845  09:15 - 13:45
30 JUN POELKOVO (LED) - FRANKFURT (FRA)       LH 1433   14:05 - 16:00
30 JUN FRANKFURT (FRA) - BRUSSEL (BRU)          LH 1018   17:25 - 18:20
 

Vertrek 10 juli 2020

10 JUL BRUSSEL (BRU) - SJEREMETJEVO (SVO)  SN 2845   05:50 - 10:20
20 JUL POELKOVO (LED) - BRUSSEL (BRU)            SN 2838   13:45 - 15:50

 

 

Vertrek 30 juli 2020

30 JUL  BRUSSEL (BRU) - WENEN (VIE)            SN 2901   06:50 - 08:35

30 JUL   WENEN (VIE) - DOMODEDOVO (DME)  OS601     10:00 - 13:45 

09 AUG POELKOVO (LED) - BRUSSEL (BRU)      SN 2838   15:30 - 17:35

 

Vertrek 8 september 2020

08 SEP BRUSSEL (BRU) - ZURICH (ZRH)             LX  787      09:55 - 11:15
08 SEP ZURICH (ZRH) - DOMODEDOVO (DME)   LX 1326    12:20 - 16:45
18 SEP POELKOVO (LED) - FRANKFURT (FRA)   LH 1433    14:10 - 16:05
18 SEP FRANKFURT (FRA) - BRUSSEL (BRU)      LH 1018    17:25 - 18:20

20 kg bagage per persoon is inbegrepen.

Vluchten steeds onder voorbehoud van wijzigingen


Bagage

Wij raden je aan slechts één koffer per persoon mee te brengen. Neem niet te veel waardevolle spullen mee aan boord, wij raden je aan waardevolle spullen bij je te dragen. Vaak is er een kluisje in de hut aanwezig, en anders bij de receptie van het schip, waar je je waardevolle spullen kan bewaren.

Op de schepen is er geen beperking op het gewicht, dit is wél het geval voor de vliegreis. Je dient zich hier te houden aan de instructies van de luchtvaartmaatschappij. Meestal is het gewicht hier beperkt tot 20 kilo per passagier en 1 stuk handbagage van maximaal 5 kilo.


Geldzaken

Tijdens deze cruise krijg je een boordpas waar al je uitgaven aan boord worden bijgeschreven (drankjes & optionele excursies). Aan het eind van de cruise dien je deze boordrekening te betalen contant in Russische Roebels of met je creditcard (alleen Visa, MasterCard of Maestro). American Express, euros en Amerikaanse Dollars worden niet geaccepteerd aan boord. Alle betalingen per Visa, MasterCard of Maestro kunnen alleen voldaan worden door middel van jouw pincode.  Aankopen in de souvenirshop aan boord, de aanschaf van foto's en/of video's aan boord, medische diensten door de dokter aan boord kan je alleen betalen met Visa, MasterCard of Maestro. Aan boord is geen bankautomaat aanwezig. In de plaatsen die je onderweg bezoekt heb je de mogelijkheid geld op te nemen bij een bank en/of bankautomaat.

Hou er rekening mee dat je je bankpas moet activeren voor buitenlandse betalingen.


Reisdocumenten

Voor een vakantie naar Rusland heb je een geldig Belgisch paspoort nodig dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig is. Ook een visum is verplicht voor Rusland.
Ben je geen Belgisch staatsburger dan dien je je te wenden tot de ambassade om de correcte formaliteiten te verkrijgen.

Indien je je visum door TUI laat regelen: (enkel voor personen met de Belgische nationaliteit)

De internationale paspoorten van jou en je medereizigers dienen voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien deze termijn niet gerespecteerd wordt, zijn wij genoodzaakt extra verwerkingskosten aan te rekenen. Reis- en bijstandsverzekering is verplicht en een vereiste om het visum te bekomen.
Houd er rekening mee dat je vanwege een visumaanvraag mogelijk tijdelijk niet kunt beschikken over je paspoort. Het paspoort dat wordt gebruikt voor je visumaanvraag, dient hetzelfde te zijn als het paspoort dat je meeneemt op reis. Tip: neem een paar kopieën van je paspoort en visumaanvraag mee op reis.
Je ontvangt verdere instructies via mail van ons secretariaat ongeveer 2,5 maanden voor afreis.


In- en ontscheping

De inscheping begint op het tijdstip dat in het reisprogramma staat vermeld. Voordat je aan boord gaat zullen jouw reisdocumenten, alsmede de geldigheid van je identiteitsbewijs, worden gecontroleerd. Instructies voor het ontschepen ontvang je aan boord. Zorg er zelf voor dat je op tijd bent, het schip wacht namelijk niet.
Wegens onvoorziene omstandigheden zoals bijvoorbeeld hoge waterstand of langere wachttijden in de havens/ sluizen kan het voorkomen dat de tijden van in- en ontscheping aangepast moeten worden. Vaarprogramma’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
Het kan voorkomen dat het schip in de haven naast een ander riviercruiseschip ligt. Bij het in- en ontschepen kan het dus voorkomen dat je via een ander schip naar wal loopt. Houdt er in dit geval ook rekening mee dat het kan voorkomen dat je vanuit je kajuit een belemmerd uitzicht hebt.


Kleding

Kies overdag en tijdens excursies voor praktische en gemakkelijke kleding, en schoenen met platte zolen. In de restaurants is nette kleding gewenst maar niet verplicht. Wanneer je tijdens de excursies eventueel religieuze plaatsen bezoekt, raden wij je aan gepaste kleding te dragen.


Aanvullende informatie

 • Belangrijk: Indeling van de kajuiten geschiedt altijd door de rederij. Er kan een voorkeur worden aangegevendit is echter nooit een garantie
 • Aan boord zijn 2 computers waar gebruik van internet mogelijk is. Er is geen Wi-Fi aanwezig
 • Alle medewerkers aan boord zijn gekwalificeerd en getraind in noodsituaties. Regelmatig worden veiligheidsoefeningen getroffen voor bemanning en personeel. Alle schepen zijn in goede conditie en de veiligheid van passagiers heeft hoge prioriteit


Mindervaliden

Dit schip is NIET rolstoel toegankelijk. In verband met de noodzakelijk toe te passen veiligheidsvoorschriften is het mogelijk dat reizigers worden uitgesloten van (verdere) deelname aan de reis indien een mogelijke handicap een belemmering blijkt te zijn om eventuele noodprocedures bij calamiteiten correct te kunnen uitvoeren. Een zuurstofconcentrator of zuurstofflessen zijn niet toegestaan in verband met explosiegevaar.


Rookbeleid

De schepen zijn rookvrij, tenzij anders vermeld aan boord. Op de buitendekken mag wel gerookt worden.


Bestemming

Rusland

Algemeen

Rusland is het grootste land ter wereld. Er wonen zo'n 170 miljoen mensen en de afstand van oost naar west bedraagt maar liefst 10.000 kilometer. De hoofdstad Moskou is een stad met een grootse historie en fascinerende architectuur. Hier zetelt ook het parlement. Het bezoeken van Rusland, bekend om zijn uitgestrekte natuurgebieden, prachtige steden, wodka en matruska's, is een bijzondere ervaring.


Praktische Informatie

Reisdocumenten

internationaal paspoort, visum. Internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig te rekenen vanaf einde geldigheid van visum en minstens 2 lege bladzijden. Uw paspoort dient 8 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien deze termijn niet gerespecteerd wordt, zijn wij genoodzaakt om u extra verwerkingskosten aan te rekenen. Reis- en bijstandsverzekering.
Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be

Inentingen

Tijdens een verblijf in Rusland is geen vaccinatie vereist.

Munteenheid

de Russische roebel (RUB)

Tijdsverschil

winter: +2, zomer: +1

Taal

De officiële taal is Russisch.Opladen