Terug naar huis

Puglia, de ongekende pracht van de Italiaanse hiel

Italië

vanaf € 1.390 /pers.;

 • 8 Dagen / 7 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Maaltijden volgens programma
Puglia, de ongekende pracht van de Italiaanse hiel - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • Min. 15 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
  en Engelstalige lokale gidsen in Matera, Grotte di Castellana en Bari 

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Betoverend Alberobello met zijn witgepleisterde kalkstenen trulli
 • Lunch in een traditionele Masseria in Lecce
 • Degustatie van de lokale en felbegeerde olijfolie
 • Leer zelf de orecchiette pasta maken in Bari
 • IN DE KIJKER: Twee centraal gelegen 4-sterrenhotels met tal van restaurants in de buurt.

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 woe 2 don 3 vri 4 zat € 1.390 Vertrek gegarandeerd terugreis op 11/09/2021 Slechts 10 plaatsen beschikbaar Kies 5 zon
6 maa 7 din 8 woe 9 don 10 vri 11 zat 12 zon
13 maa 14 din 15 woe 16 don 17 vri 18 zat 19 zon
20 maa 21 din 22 woe 23 don 24 vri 25 zat 26 zon
27 maa 28 din 29 woe 30 don
 • Laatste beschikbare plaatsen
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Engelstalige lokale gidsen in Matera, Grotte di Castellana en Bari tijdens het maken van orecchiette
 • Internationale vluchten met TUI fly
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 7x ontbijt, 1x middagmaal, 1x avondmaal
 • Audiosysteem
 • Stadsbezoek en inkomgelden voor: Alberobello en de Trullo Sovrano, Santa Croce kerk en Dom in Lecce, de Sassi kerk en het Sassi House Museum met lokale gids in Matera, de Basilica di San Martino in Martina Franca, de kathedraal in Trani, bezoek aan de St.-Nicolaasbasiliek en het kasteel in Bari, de kathedraal van Otranto, de St. Caterina Basilica in Galatina
 • Degustatie van lokale olijfolie op dag 2

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gidsen en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Brindisi - Alberobello

  Vlucht naar Brindisi, indien de tijd het toelaat brengen we bij aankomst aansluitend een bezoek aan de stad. Daarna rijden we verder naar Alberobello om ons te installeren in Hotel Ramapendula****, waar we 5 nachten verblijven.

  Puglia
 2. 2e dag

  Alberobello - Martina Franca - Alberobello

  In de voormiddag bezoeken we Alberobello, onderdeel van het Unesco werelderfgoed. Deze regio wordt vooral geassocieerd met zijn typische ‘Trulli houses’, die je ongetwijfeld al op foto’s hebt kunnen bewonderen. Na een bezoek aan de Trullo Sovrano en een prachtige wandeling heb je de tijd om souvenirs aan te schaffen en te genieten van heerlijke koffie of wijn. In de namiddag staat de ontdekking van de barokke stad Martina Franca op het programma, door zijn rijke vegetatie ook wel het groene hart van Puglia genoemd. We brengen hier een bezoek aan de Basilica di San Martino, ook de authentieke straatjes in het historische stadscentrum zullen je zeker kunnen bekoren! Op de terugweg naar Alberobello maken we een stop voor een degustatie van olijfolie, we komen hier ook alles te weten over het exportproduct bij uitstek van deze regio. Overnachting in het hotel.

  ontbijt

 3. 3e dag

  Alberobello

  Geniet van een vrije dag. Ga zelf op ontdekking in de regio en deel de dag op jouw tempo in. Je kan ook optioneel deelnemen aan een excursie naar Monopoli en de Grotte di Castellana. Na het ontbijt brengt een korte rit met de autocar je tot aan het grottencomplex. Je daalt af voor een wandeling onder begeleiding van de gids. Je kan er rotsen uit allerlei vormen, formaten en kleuren bewonderen. De natuur heeft hier miljoenen jaren vrij spel gehad. Vervolgens bezoek je Monopoli, een prachtige authentieke stad vol charme. Een wandeling brengt je vanuit het historische centrum naar de schilderachtige boulevard aan zee waar in de haven kleurrijke boten dobberen op het ritme van de kabbelende golven.

  ontbijt

 4. 4e dag

  Alberobello - Trani - Bari - Polignano a Mare - Alberobello

  We rijden naar Trani, gelegen in het noorden van Apulië. We bewonderen hier de kathedraal en de historische haven gelegen aan de Adriatische Zee. We rijden verder naar Bari, de hoofdstad van Apulië die door de eeuwen heen beïnvloed werd door zowel mediterrane als Europese culturen. Hier wacht ons een culturele rondleiding met de St.-Nicolaasbasiliek en het Swabian kasteel op het programma. Geniet ook van het culinaire hoogtepunt van de reis. We krijgen de gelegenheid om zelf orecchiette te maken, de lokale zelfgemaakte pasta. We komen alle geheimen te weten van het traditionele recept waarna een degustatie van je eigen creatie met een glas rode wijn uiteraard niet mag ontbreken! Hierna bezoeken we Polignano a Mare, een historische stad gebouwd op steile kliffen. Overnachting in het hotel.

  ontbijt

  180106046
 5. 5e dag

  Alberobello - Matera - Alberobello

  Na het ontbijt staat een bezoek aan Matera op het programma. Deze stad staat terecht op de lijst van het Unesco werelderfgoed en mocht zich in 2019 de Culturele hoofdstad van Europa noemen. Matera is vooral bekend omwille van de Sassi of grotwoningen die tot in de helft van de vorige eeuw bewoond waren. Nu vind je er tal van restaurants, winkeltjes en hotels. Overnachting in het hotel.

  ontbijt

  Matera
 6. 6e dag

  Alberobello - Lecce - Otranto

  We laten Alberobello achter ons en begeven ons naar Lecce voor de ontdekking van deze prachtige barokke stad. Door zijn architecturale stijl wordt Lecce ook wel het Firenze van het zuiden genoemd. We bewonderen hier de Piazza Sant’Oronzo, de restanten van het Romeins amfitheater, de Santa Croce kerk, de Dom en zoveel meer! Hierna kan je genieten van een lunch in een tradtionele Masseria. In de namiddag volgt een bezoek aan Otranto, een pittoresk dorpje gekend om zijn kathedraal met een mozaïeken vloer uit de 2e eeuw. Overnachting in Hotel Vittoria Resort and Spa****, waar we twee nachten verblijven.

  ontbijt, middagmaal

  Lecce
 7. 7e dag

  Otranto - Galatina - Gallipoli - Otranto

  We laten ons vandaag betoveren door het charmante historische centrum van Galatina. We bewonderen hier de zandkleurige huisjes en de St. Caterina Basilica. Na een vrije lunch gaan we verder naar Gallipoli. Door zijn ligging op een klein eiland, zijn oude stadsmuur, zijn wirwar van straatjes en de nabijheid van de Ionische Zee wordt dit stadje al sinds mensenheugenis ‘The beautiful town’ genoemd. Het kasteel, de kathedraal van Santa Agatha en de Corti, achtertuinen die vroeger gebruikt werden als ontmoetingsplaatsen, zijn de trekpleisters van de stad. Dit is ook de plaats om prachtige vakantiefoto’s te nemen en de herinneringen van deze reis in een onvergetelijk decor voor altijd vast te leggen. Terugrit naar Otranto voor een welverdiend afscheidsdiner. Overnachting in het hotel.

  ontbijt, avondmaal

 8. 8e dag

  Otranto - Brindisi - Brussel

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Brindisi voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

 • 5n in Alberobello in hotel Ramapendula****
 • 2n in Otranto in hotel Vittoria Resort and Spa****

Boek op voorhand de excursie naar Monopoli en de Grotte di Castellana*

3e dag: Ontdek het indrukwekkende grottencomplex en laat je betoveren door dit schilderachtig stadje

*Het is niet mogelijk deze excursie ter plaatse te boeken.

€ 59 per persoon


Halfpension mogelijk

De toeslag halfpension omvat 5x avondmaal (dag 2 t.e.m. dag 6), dranken niet inbegrepen. Het afscheidsdiner is inbegrepen in de basisprijs.  

€ 72 per persoon


Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 25 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦♦◊
Natuur ♦♦♦♦◊
Accommodatie ♦♦♦♦◊
Fysiek ♦♦◊◊◊


Bestemming

Italië

Reisformaliteiten

 • Geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Het centrale en zuidelijke deel van het Italiaanse vasteland, kennen, samen met de eilanden Sicilië en Sardinië, een mediterraan klimaat waarbij de zomers warm en droog zijn en de winters mild en regenachtiger. De beste reisperiode is bijgevolg van mei tot en met september. In deze periode geniet je van aangename of warme temperaturen en amper neerslag. De gemiddelde dagtemperaturen variëren van 21 tot 24 °C in mei en 24 tot 27 °C in juni en september. Juli en augustus zijn de warmste maanden. Met temperaturen van rond en soms ver boven 30 °C worden deze zomermaanden soms als drukkend en benauwend ervaren. Ook voor het noorden van Italië is de beste reisperiode van mei tot en met september. Maar door de aanwezigheid van gebergtes is het weer in het noorden wat onvoorspelbaarder. Hierdoor heb je steeds wel een redelijk kans op regen en liggen de temperaturen een paar graden lager.

Tijdsverschil

Geen tijdsverschil

Lokale munt

Euro (EUR)


Opladen