Terug naar huis

De Azoren, ontdekking van het groene São Miguel

Azoren

vanaf € 1.198 BTW inbegrepen
/pers.

 • 8 Dagen / 7 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
De Azoren, ontdekking van het groene São Miguel - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute du

Tarieven en beschikbaarheden

Kies je stad van vertrek
Kies je vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 zat 2 zon
3 maa 4 din 5 woe 6 don 7 vri 8 zat 9 zon
10 maa 11 din 12 woe 13 don 14 vri 15 zat 16 zon
17 maa 1.198 € terugreis op 24/06/2019 18 din 19 woe 20 don 21 vri 22 zat 23 zon
24 maa 25 din 26 woe 27 don 28 vri 29 zat 30 zon
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

- Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
- rechtstreekse internationale vluchten met TUI, inclusief 20 kg bagage
- alle luchthaventaksen op het ticket
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
- lokale Engelstalige gids tijdens de excursies
- toegangsgelden tot de bronnen van Furnas en het park Terra Nostra
- alle vermelde lokale transfers
- alle overnachtingen
- maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
- alle lokale taksen

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- optionele excursie walvisspotten (op te reserveren en te betalen)
- optionele excursies (ter plaatse te regelen en te betalen):

dag 7: wandeling van 11 km naar Lagoa do Fogo (volledige dag, ± € 55 per persoon)
dag 7: kajakken en fietsen bij Sete Cidades (volledige dag, ± € 65 per persoon)
dag 7: canyoningen in natuurpark Ribeira dos Caldeirões (volledige dag, ± € 85 per persoon)

- alle verzekeringen
- fooien 

Creëer je reis op maat Azoren

<strong> Stel je liever zelf je eigen rondreis samen?</strong> Het is eenvoudig, wij maken een offerte op maat.
Ik vraag een gepersonaliseerd aanbod aan

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - São Miguel

  Vlucht naar Ponta Delgada, gelegen op het eiland São Miguel wat deel uit maakt van de archipel van de Azoren, ook wel het Hawaï van Europa genoemd. Wie voor de Azoren kiest, kiest voor weelderige groene heuvels, tropische watervallen, adembenemende natuur, aangename temperaturen, pittoreske stadjes en een oceaan met walvissen en dolfijnen. Op São Miguel zit je als natuurliefhebber helemaal op je plek! Gedurende de volledige reis overnacht je in hotel Ponta Delgada***.

 2. 2e dag

  São Miguel

  Na het ontbijt maken we al wandelend kennis met het gezellige Ponta Delgada, de populairste stad van de archipel. Kenmerkend zijn de smalle kinderkopstraatjes waar de gekleurde en witte huisjes elkaar afwisselen. De stadsverkenning start in het historische stadscentrum. We wandelen langs de belangrijkste highlights: het centrale plein, de stadspoort, de mooie kerk Matriz de São Sebastião, het stadhuis en het fort São Brás dat gebouwd werd in de 16e eeuw om bescherming te bieden tegen piraten. Op het hoogste punt van de stad, Alto da Mãe de Deus, genieten we van een panoramisch uitzicht over de stad. Bij Mercado da Graça, een traditionele lokale markt, snuiven we de sfeer van het gemoedelijke Azoriaanse leven op. ‘s Namiddags kan je de stad op eigen tempo verder ontdekken.

  ontbijt

 3. 3e dag

  São Miguel

  Rit naar het dorpje Furnas, gekend om haar vulkanische activiteit en uitzinnige natuur. Op verschillende plekken zien we stomende geisers en borrelende bronnen met zwavelhoudend water. We bezoeken we het park Terra Nostra, een romantische tuin met een enorme rijkdom aan exotische planten. Vergeet je zwemkledij niet want in het geothermaal zwembad is het heerlijk ontspannen! In een lokaal restaurant proef je het beroemde gerecht Cozido das Caldeiras, een mengeling van vlees, aardappelen en groenten dat door het borrelende water in de aarde gaar wordt gestoofd. Fotostop bij enkele mooie miradouros: bij Pico de Ferro aanschouw je het meer van Furnas in de grootste en oudste vulkanische krater van het eiland en bij Santa Iria heb je een fantastisch zicht over de grillige kustlijn. Na een kopje thee bij Chá Gorreana, de enige theeplantage van Europa, rijden we door naar het barokke stadje Ribeira Grande. Laatste stop van de dag is Lagoa do Fogo, een prachtig kratermeer in een sterk heuvelachtig landschap. Moe maar voldaan komen we terug aan in Ponta Delgada.

  ontbijt - middagmaal

 4. 4e dag

  São Miguel

  Vrije dag. Wil je er vandaag nog een keertje op uit trekken? Boek dan op voorhand onze optionele excursie dolfijn- en walvisspotten. Een must-do! De boottocht zal ongetwijfeld een unieke ervaring zijn, maar wel eentje waarbij veiligheid en respect jegens deze dieren een prioriteit vormen.

  ontbijt

 5. 5e dag

  São Miguel

  We vertrekken naar de enige ananasplantage op de Azoren, Fajã de Baixo, waar we alles te weten komen over de speciale productie van dit exotische fruit. Wees er maar zeker van dat je nog nooit zo’n sappige ananas zult gegeten hebben als hier! Op naar het westelijke deel van het eiland. Ben je klaar voor het hoogtepunt van de reis: het wonderlijke landschap van Sete Cidades? Het uitkijkpunt Vista do Rei trakteert je op een fantastisch uitzicht! Twee mooie meren, een blauw en een groen, in een immens grote krater met groene, stijl oprijzende kraterwanden. Precies Hawaï of Nieuw-Zeeland! Na ons vergaapt te hebben aan dit natuurschoon dalen we af in de krater en bezoeken het gelijknamige dorpje aan het meer. Door naar Mata do Canário waar hét mooiste uitzicht van São Miguel op ons wacht: Miradouro da Boca do Inferno. Na een korte klim slaagt het uitzicht je hier met verstomming: drie prachtige kratermeren in verschillende kleuren. Adembenemend! Werkelijk een unieke plek, een plek waar de meeste natuurfotografen alleen maar van kunnen dromen! Bij dit million dollar view hebben we een smakelijke picknicklunch bestaande uit lokale producten. Diegenen die wensen kunnen nadien gaan wandelen op de kraterrand rond de meren van Sete Cidades (wandeling PR4SMI, 11 km). De wandelaars worden afgezet aan het beginpunt van de trail en de rest van de groep keert terug naar Ponta Delgada. Tijdens deze leuke wandeling zie je het ene mooie panorama na het andere. Eindpunt is het dorpje Sete Cidades in de krater vanwaar je zelf terugkeert naar Ponta Delgada.

  ontbijt - middagmaal

 6. 6e dag

  São Miguel

  Na het ontbijt gaan we naar het uiterst oostelijke punt van het eiland, Nordeste, gekend om haar mooie uitzichtpunten. Onderweg stoppen we in Povoação, de eerste nederzetting op het eiland, en bezoeken we een kleine lokale fabriek waar ze Queijadas de Vila Franca maken, het lekkerste gebakje van de Azoren. Lunchen doen we in een lokaal restaurantje. Alvorens terug te keren naar Ponta Delgada bewonderen we nog de watervallen van natuurpark Ribeira dos Caldeirões.

  ontbijt - middagmaal

 7. 7e dag

  São Miguel

  Vrije dag. Maak een keuze uit onze optionele excursies. Ontdek São Miguel als wandelparadijs en maak met een lokale gids een wandeling van 11 km naar het kratermeer Lagoa de Fogo. Actievelingen kunnen gaan kajakken en fietsen in het fenomenale landschap van Sete Cidades. Een dagje canyoningen in natuurpark Ribeira dos Caldeirões is ideaal voor de avonturiers!

  ontbijt

 8. 8e dag

  São Miguel - Brussel

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Ponta Delgada voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Ponta Delgada

7

Ponta Delgada***

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


Boek op voorhand een unieke excursie dolfijn- en walvisspotten!

De excursie dolfijn- en walvisspotten is niet inbegrepen, maar een must-do! De Azoren zijn immers de plaats bij uitstek om deze prachtige dieren te bewonderen. Houd er wel rekening mee dat deze dieren vrij in de natuur leven en hun aanwezigheid niet altijd gegarandeerd is. Je kan deze excursie bijboeken op dag 4.
Prijs: € 56 per persoon


Wereldweetjes

reisdocumenten:

identiteitskaart

inentingen:

geen

munteenheid:

de euro (EUR)

tijdsverschil:

winter: -2, zomer: -2

stroom:

220 volt

 


Opladen