Terug naar huis

Parfum van traditie

Vietnam

vanaf € 2.037 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 14 Dagen / 12 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
Parfum van traditie - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 10 - max. 25 personen (vertrekken t.e.m. 04/04/2020)
  min. 15 - max. 25 personen (vertrekken vanaf 27/06/2020)
   

 • Nederlandstalige lokale gids

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Bezoek Hanoi & Ho Chi Minhstad
 • Overnachting in de baai van Halong
 • Geniet van de prachtige landschappen in Sapa
 • Kennismaking met het prachtige Hoi An
 • Unieke lunch in Hué dankzij TUI Care Foundation

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 maa 2 din 3 woe 4 don 5 vri 6 zat € 2.037 terugreis op 19/03/2021 Kies 7 zon
8 maa 9 din 10 woe 11 don 12 vri 13 zat 14 zon
15 maa 16 din 17 woe 18 don 19 vri 20 zat 21 zon
22 maa 23 din 24 woe 25 don 26 vri 27 zat 28 zon
29 maa 30 din 31 woe
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

Inbegrepen (vertrekken t.e.m. 04/04/2020):
- Nederlandstalige lokale gids
- internationale vluchten met Emirates
- alle luchthaventaksen op het ticket
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar (met airconditioning)
- binnenlandse vluchten Hanoi – Hué/ Danang – Ho Chi Minhstad met Vietnam Airlines
- alle vermelde lokale transfers
- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
- alle overnachtingen
- maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
- alle lokale taksen

 

Inbegrepen (vertrekken vanaf 27/06/2020):
- internationale vluchten met Emirates
- binnenlandse vluchten Hanoi–Hué/Danang–Ho Chi Minhstad
- nachttrein Hanoi-Lao Cai in een 4-persoons slaapcoupé
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
- alle overnachtingen in de vermelde hotels
- 12x ontbijt, 12x middagmaal, 5x avondmaal
- bezoek aan Hanoi, Hoa Lu, Sapa, Hué, My Son, Hoi An, Ho Chi Minhstad, de Mekong delta en Tay Ninh
- cruise op de Baai van Halong
- wandeling in het Bach Ma National Park

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen (vertrekken t.e.m. 04/04/2020):
- optionele excursies (onze tips): ter plaatse te reserveren en te betalen, prijzen onder voorbehoud
- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen
- fooien voor de gids en chauffeur
- fooien tijdens optionele excursies
- bagageservice in de hotels
- visum

 

Niet inbegrepen (vertrekken vanaf 27/06/2020):
- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen
- fooien voor de gids en chauffeur
- bagageservice in de hotels
- visum

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Hanoi

  Vertrek naar Hanoi.

 2. 2e dag

  Hanoi

  Bij aankomst in Hanoi staat je lokale gids je op te wachten. Het is de hoogste tijd om aan je ontdekking van Hanoi te beginnen, een stad die voor ieder wat wils heeft. Een rit met een riksja laat je op een unieke manier kennismaken met het oude Hanoi. Je sluit je eerste dag in Vietnam af met een voorstelling in het poppentheater. Wat de voorstellingen in dit theater zo uniek maakt is dat zij zich gedeeltelijk op het water afspelen. Overnachting in Hotel Larosa***.

  avondmaal

 3. 3e dag

  Hanoi - Hoa Lu - Hanoi

  Je start de dag met een bezoek aan de Tempel van de Literatuur, één van de vele tempels die aan Confucius werden gewijd. Het is de bekendste tempel van de stad die bovendien ook fungeerde als de 1e universiteit. Tijdens een wandeling door het omringende park heb je de tijd om de prachtige architectuur in je op te nemen. Na het middagmaal ontdek je tijdens een rustige fietstocht door het platteland de omgeving van het Van Long Nature Reserve. De inspanning wordt beloond met een heerlijk ontspannend boottochtje tussen de rijstvelden, over slingerende kanaaltjes en door de weelderige vegetatie. Een bezoek aan Hoa Lu, de oude hoofdstad van Vietnam, mag zeker niet ontbreken. Neem dus zeker de tijd om de schoonheid van deze stad op je te laten inwerken. In de late namiddag keer je terug naar Hanoi. Overnachting in Hotel Larosa***.

  ontbijt - middagmaal

 4. 4e dag

  Hanoi - Halong

  Na het ontbijt is het tijd om de drukte van Hanoi achter ons te laten en de stilte van de Baai van Halong op te zoeken. Door de vaak eindeloze rijstvelden rijd je van Hanoi naar Halong. Hier ga je aan boord van een boot die je meeneemt op een tocht door één van de zeven natuurlijke wereldwonderen. Zet je gerust in één van de comfortabele stoelen aan dek en geniet van deze formidabele omgeving. Overnachting aan boord van de Oriental Sails***+.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 5. 5e dag

  Halong - Hanoi - Lao Cai

  Als het weer meezit kan je ’s ochtends vroeg genieten van een ronduit prachtige zonsopgang. Na het ontbijt kan je nog een laatste keer genieten van de prachtige natuur. Nadien keer je terug naar Hanoi waar de nachttrein naar Lao Cai op je staat te wachten.  Overnachting op de nachttrein (4pers./compartiment).

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 6. 6e dag

  Lao Cai - Sapa

  In alle vroegte kom je aan op het station van Lao Cai en trek je verder het binnenland in. Eén van de mooiste wegen van Vietnam neemt je  mee in de richting van het Lung Khau Nhin dorp. In dit dorp komen de Hmonh, Nung en Man minderheden samen om goederen en nieuws uit te wisselen op de plaatselijke markt. Nadien rijden we nog verder naar onze eindbestemming voor vandaag: Sapa. Overnachting in hotel Sunny Mountain***.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 7. 7e dag

  Sapa

  Vandaag ontdek je al wandelend de natuurlijke schoonheid van Sapa en zijn omgeving. Het moment bij uitstek om van dichtbij kennis te maken met het leven van de plaatselijke minderheden zoals de zwarte Hmong. De kleurrijke kledij van de lokale bevolking contrasteert prachtig met de omgeving. De rijstvelden die in de vallei van de Muong Hoa liggen, reiken zo ver het oog zien kan. Nadien keer je via Lao Cai terug naar Sapa. Overnachting in hotel Sunny Mountain***.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 8. 8e dag

  Sapa - Hanoi - Hué

  Vandaag keer je via de kronkelende bergwegen terug naar Hanoi. Hier neem je een binnenlandse vlucht met bestemming Hué. Overnachting in het Alba Spa Hotel****.

  ontbijt - middagmaal

 9. 9e dag

  Hué

  Na het ontbijt ontdek je de door UNESCO beschermde oude stad van Hué. Het museum voor antiquiteiten maar zeker ook de voormalige keizerlijke citadel zijn meer dan een bezoek waard. De lunch van vandaag in restaurant Tre wordt er een zeer bijzondere. Dankzij TUI Care Foundation en Plan International, krijgen minderbedeelde jongeren uit de omgeving van Hué hier de kans om zich dankzij de nodige begeleiding en training een weg te banen in het dagelijkse leven. De opbrengsten van het restaurant zorgen dan weer voor de vergoeding van de trainingen. Een prachtig initiatief dat ongetwijfeld een diepe indruk zal nalaten.Een tocht met een ‘’cyclo’’ laat je de oude stad nog verder ontdekken. Een wandeling langs de Parfumrivier en de Dong Ba markt is ideaal om de dag af te sluiten. Overnachting in het Alba Spa Hotel****.


  ontbijt - middagmaal

 10. 10e dag

  Hué – Hoi An

  Niets beter om de dag te beginnen dan een ontspannende wandeling in het Bach Ma Nationaal Park, bekend voor zijn unieke fauna en flora. Nadien zetten we onze reis verder naar My Son. Hier vind je de belangrijkste ruïnes uit het Cham tijdperk. Het complex telt 70 verschillende bouwwerken waarvan er sommige zo ver terug als de 4e eeuw dateren. Nadien reizen we verder naar Hoi An. Overnachting in Hoi An Garden Palace****.

  ontbijt - middagmaal

 11. 11e dag

  Hoi An

  Het schilderachtige havenstadje Hoi An is uitzonderlijk goed bewaard gebleven. Doordat de oude binnenstad beschermd werd door UNESCO kan je hier uitzonderlijk goed bewaarde handelshuizen met een behoorlijk uitgesproken Chinees karakter terugvinden. Doorheen de stad zie je harmonieus naast elkaar elementen uit de Vietnamese, Japanse, Chinese en Franse architectuur. In de namiddag kan je (optioneel) deelnemen aan een fietstocht door het platteland. Overnachting in Hoi An Garden Palace****.

  ontbijt - middagmaal

 12. 12e dag

  Hoi An –Danang – Ho Chi Minhstad

  Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven van Danang voor een binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minhstad, de grootste stad van het land. Na de middag ga je op ontdekking in de stad en mag een bezoek aan het voormalig postkantoor en de Notre Damekathedraal zeker niet ontbreken. Overnachting in hotel Le Duy Grand***.

  ontbijt - middagmaal

 13. 13e dag

  Ho Chi Minhstad - Ben Tre – Ho Chi Minhstad

  Een bezoek aan de Mekong delta mag absoluut niet ontbreken bij jouw reis naar Vietnam. Een boottocht op de delta laat je kennismaken met het leven langs de oevers. Zo stop je bij een steenbakkerij, een bedrijfje dat kokosnoten verwerkt en een mattenweverij. Na een korte stop waar je vers fruit en groene thee krijgt aangeboden, gaat de tocht verder maar dan met de fiets. Je maakt een korte fietstocht langs de rijstvelden en groentetuinen. Na het middagmaal met enkele lokale specialiteiten keer je terug naar de stad. Overnachting in hotel Le Duy Grand***.

  ontbijt - middagmaal

 14. 14e dag

  Ho Chi Minhstad – Brussel

  Tay Ninh ligt vlakbij de grens met Cambodja en is het centrum van de Cao Dai-religie. Je brengt hier dan ook een bezoek aan de felgekleurde kathedraal. Nadien zetten we koers naar het ondergrondse tunnelnetwerk van  Cu Chi. Op zijn hoogtepunt was dit netwerk meer dan 200km lang en de tunnels waren op bepaalde plaatsen zelfs 3 tot 4 meter diep. Na dit aangrijpende bezoek is het de hoogste tijd om naar de luchthaven te vertrekken om je terugvlucht naar Brussel te nemen.

  ontbijt - middagmaal

 15. 15e dag

  Brussel

  Aankomst in Brussel. 

 1. 1e dag

  Brussel – Hanoi

  Vertrek naar Hanoi.

 2. 2e dag

  Hanoi

  Bij aankomst in Hanoi wacht de lokale gids je op en neemt hij je mee op ontdekking in de stad. Een rit met een riksja laat je op een unieke manier kennismaken met het oude Hanoi. Je sluit je eerste dag af met een voorstelling in het poppentheater. Overnachting in Hotel Larosa***.

  avondmaal

 3. 3e dag

  Hanoi – Hoa Lu – Hanoi

  Je start de dag met een bezoek aan de Tempel van de Literatuur, één van de vele tempels die aan Confucius werden gewijd. Tijdens een wandeling door het omringende park heb je de tijd om de prachtige architectuur in je op te nemen. Na het middagmaal ontdek je tijdens een rustige fietstocht de omgeving van het Van Long Nature Reserve. De inspanning wordt beloond met een ontspannend boottochtje tussen de rijstvelden en over slingerende kanaaltjes. Neem in Hoa Lu, de oude hoofdstad van Vietnam, zeker de tijd om de schoonheid van deze stad op je te laten inwerken. In de late namiddag keer je terug naar Hanoi. Overnachting in Hotel Larosa***.

  ontbijt, middagmaal

 4. 4e dag

  Hanoi – Halong

  Na het ontbijt is het tijd om stilte van de Baai van Halong op te zoeken. Door de vaak eindeloze rijstvelden rijd je van Hanoi naar Halong. Je gaat hier aan boord van een boot die je meeneemt op een tocht door één van de zeven natuurlijke wereldwonderen. Overnachting aan boord van de Oriental Sails***+/Glory Legend cruise***+.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 5. 5e dag

  Halong – Hanoi – Lao Cai

  Na het ontbijt geniet je een laatste keer van de prachtige natuur. Nadien keer je terug naar Hanoi waar de nachttrein naar Lao Cai op je staat te wachten.  Overnachting op de nachttrein.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 6. 6e dag

  Lao Cai – Sapa

  In alle vroegte kom je aan op het station van Lao Cai en trek je verder het binnenland in. In het dorp Lung Khau Nhin komen de minderheden samen om goederen en nieuws uit te wisselen op de plaatselijke markt. Nadien rijden we verder naar onze eindbestemming voor vandaag: Sapa. Overnachting in hotel Sunny Mountain***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 7. 7e dag

  Sapa

  Vandaag ontdek je de natuurlijke schoonheid van Sapa en zijn omgeving. Het moment bij uitstek om van dichtbij kennis te maken met het leven van de plaatselijke minderheden zoals de zwarte Hmong. De kleurrijke kledij van de lokale bevolking contrasteert prachtig met de omgeving. De rijstvelden die in de vallei liggen, reiken zo ver het oog zien kan. Nadien keer je via Lao Cai terug naar Sapa. Overnachting in hotel Sunny Mountain***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 8. 8e dag

  Sapa – Hanoi – Hué

  Binnenlandse vlucht van Hanoi naar Hué. Bij aankomst overnachting in het Thanh Lich Boutique Hotel***.

  ontbijt, middagmaal

 9. 9e dag

  Hué

  Na het ontbijt ontdek je de door UNESCO beschermde oude stad van Hué. Het museum voor antiquiteiten en de voormalige keizerlijke citadel zijn meer dan een bezoek waard. De lunch van vandaag wordt er een zeer bijzondere. Dankzij TUI Care Foundation en Plan International krijgen minderbedeelde jongeren uit de omgeving hier de kans om zich, dankzij de nodige begeleiding en training, een weg te banen in het dagelijkse leven. Een prachtig initiatief dat ongetwijfeld een diepe indruk zal nalaten. Een wandeling langs de Parfumrivier en de Dong Ba markt is ideaal om de dag af te sluiten. Overnachting in het Thanh Lich Boutique Hotel***.

  ontbijt, middagmaal

 10. 10e dag

  Hué – Hoi An

  We beginnen de dag met een ontspannende wandeling in het Bach Ma Nationaal Park, bekend voor zijn unieke fauna en flora. Nadien reizen we verder naar Hoi An. Overnachting in het Hoi An Garden Palace***.

  ontbijt, middagmaal

 11. 11e dag

  Hoi An

  We vertrekken naar My Son waar je de belangrijkste ruïnes uit het Cham tijdperk vindt. Het complex telt 70 verschillende bouwwerken waarvan er dateren uit de 4e eeuw. Nadien keren we terug naar het schilderachtige havenstadje Hoi An. Doordat de oude binnenstad beschermd werd door UNESCO kan je hier uitzonderlijk goed bewaarde handelshuizen terugvinden. In de namiddag kan je (optioneel) deelnemen aan een fietstocht door het platteland. Overnachting in het Hoi An Garden Palace***.

  ontbijt, middagmaal

 12. 12e dag

  Hoi An – Danang – Ho Chi Minhstad

  Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven van Danang voor een binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minhstad. Na de middag ga je op ontdekking in de stad en mag een bezoek aan het voormalig postkantoor en de Notre Dame kathedraal zeker niet ontbreken. Overnachting in hotel Le Duy Grand***/Sonnet***.

  ontbijt, middagmaal

 13. 13e dag

  Ho Chi Minhstad - Ben Tre – Ho Chi Minhstad

  Een boottocht op de Mekong delta laat je kennismaken met het leven langs de oevers. Je stopt bij een steenbakkerij, een bedrijfje dat kokosnoten verwerkt en een mattenweverij. Na een korte stop waar je vers fruit en groene thee krijgt aangeboden, gaat de tocht verder met de fiets langs rijstvelden en groentetuinen. Nadien keer je terug naar de stad. Overnachting in hotel Le Duy Grand***/Sonnet***.

  ontbijt, middagmaal

 14. 14e dag

  Ho Chi Minhstad – Brussel

  In Tay Ninh, het centrum van de Cao Dai-religie, breng je een bezoek aan de felgekleurde kathedraal. Nadien zetten we koers naar het ondergrondse tunnelnetwerk van  Cu Chi. Tijdens de Vietnam oorlog was dit netwerk meer dan 200km lang en de tunnels waren op bepaalde plaatsen zelfs 3 tot 4 meter diep. Nadien vertrek je naar de luchthaven om je terugvlucht naar Brussel te nemen.

  ontbijt, middagmaal

 15. 15e dag

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

Nuttige informatie

Hotels

Hotels voor vertrekken t.e.m. 04/04/2020:

Plaats Nachten Hotel
Hanoi  2 Moonview II***/Larosa***
Halong 1 Oriental Sails
Nachttrein 1 Nachtrein
Sapa 2 Sunny Mountain***
Hué 2 Alba Spa Hotel****
Hoi An 2 Hoi An Coco River Resort & Spa****/Hoi An Garden Palace
Ho Chi Minhstad 2 Le Duy Grand***/Le Duy***


Hotels voor vertrekken vanaf 27/06/2020:

Plaats Nachten Hotel
Hanoi  2 Larosa***
Halong 1 Oriental Sails***+/Glory Legend Cruise***
Nachttrein 1 Nachtrein
Sapa 2 Sunny Mountain***
Hué 2 Thanh Lich Boutique Hotel***
Hoi An 2 Hoi An Garden Palace***
Ho Chi Minhstad 2 Le Duy Grand***/Sonnet***

 


Aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 25 personen (vertrekken t.e.m. 04/04/2020)
min. 15 personen, max. 25 personen (vertrekken vanaf 27/06/2020)


Nuttige info

reisdocumenten:

Internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig te rekenen vanaf einde geldigheid van visum en minstens 2 lege bladzijden

 

Visum: Het visum voor Vietnam is niet inbegrepen. Indien het visum via TUI wordt aangevraagd, dient  het internationaal paspoort 6 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien deze termijn niet gerespecteerd wordt, zijn wij genoodzaakt extra verwerkingskosten aan te rekenen.

inentingen:

geen, wel worden de basisinentingen (tegen hepatitis A, difterie, tetanus en buiktyfus) en malariatabletten aangeraden

 

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

tijdsverschil:

zomer: +5, winter: +6

 


Visum voor Vietnam

Om naar Vietnam te kunnen reizen heb je een visum nodig. Dit visum is niet inbegrepen in de prijs en dien je ter plaatse te regelen. Je paspoort moet bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig zijn. Voorzie ook 2 recente pasfoto’s. Voorzie $25 per persoon (gepast geld en cash) voor het visum Vietnam.


Boek op voorhand een fietstocht in Hoi An (vanaf 27/06/2020)

11e dag: fietstocht door het platteland rond Hoi An

Prijs: € 31 per persoon

 


Opladen