Terug naar huis

Ontdekking van Java en Bali

Indonesië

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Ontdekking van Java en Bali - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 10 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige lokale gidsen op Java en Bali 

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Het tempelcomplex van Prambanan en de Bromo vulkaan
 • Geniet van een fietstocht én een kookworkshop in Ubud
 • De beeldschone hindoeïstische tempel van Ulun Danu Bratan 
 • Heerlijk ontspannen aan het strand van Sanur
 • Bewonder het magische Borobudur bij zonsondergang 

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Amsterdam - Yogyakarta

  Vlucht van Amsterdam naar Yogyakarta waar we de volgende dag worden opgewacht door de Nederlandstalige lokale gids van Java.

  Indonesië
 2. 2e dag

  Yogyakarta

  Transfer naar het hotel. Rest van de dag vrij. We verblijven drie nachten in Yogyakarta, in hotel Gallery Prawirotaman****.

  Bali
 3. 3e dag

  Yogyakarta

  Ontdekking van Yogyakarta. We bezoeken het Kraton, het ommuurde paleis van de sultan dat bol staat van symboliek, en het waterpaleis Taman Sari, de plek waar de sultan graag zijn vrije tijd doorbracht. ’s Namiddags bezoeken we Prambanan, de grootste Hindoetempel van het land.  

  ontbijt, middagmaal
  Prambanan
 4. 4e dag

  Yogyakarta

  Vrije voormiddag om gebruik te maken van de faciliteiten van het hotel. Of misschien ga je liever op eigen houtje de stad verkennen? ’s Namiddags staat een waar hoogtepunt op het programma: Borobudur, het grootste boeddhistische monument ter wereld. Geniet hier van een prachtige zonsondergang. Het effect van de ondergaande zon achter de boeddha´s en stoepa’s zorgt voor adembenemende en fotogenieke beelden!

  ontbijt
  Borobudur
 5. 5e dag

  Yogyakarta - Bromo

  Vroeg opstaan want om 7:30 vertrekt onze panoramische treinreis van Yogyakarta naar Mojokerto. Via de tempels van Trowulan en de gezellige vissershaven Pasuruan zet de reis zich verder naar Bromo. Overnachting in hotel Jiwa Jawa Bromo****. 

  ontbijt, middagmaal
  Java
 6. 6e dag

  Bromo - Ketapang

  Vroeg uit de veren voor alweer een hoogtepunt! Omstreeks 3:30 ’s ochtends vertrekken we naar de Bromo vulkaan om te genieten van een prachtige zonsopgang. Eens de zon aan de horizon staat, gaan we verder naar de eigenlijke krater van de vulkaan. Nadien keren we terug naar het hotel voor het ontbijt. Na deze adembenemende ochtend trekken we verder naar oost-Java, meer bepaald naar Ketapang. Overnachting in hotel Ketapang Indah***. 

  ontbijt, middagmaal
  Bromo
 7. 7e dag

  Ketapang - Lovina

  Vrije voormiddag. Mag het wat avontuurlijker, boek dan zeker onze excursie naar de vulkaan Kawah Ijen. Je zal vroeg moeten opstaan want rond 4:30 vertrek je per jeep en met ontbijtbox naar het basiskamp op 1.850 m hoogte. Nadien wandel je 3 kilometer, of ongeveer 1,5-2 uur, tot aan de top op 2.385 m hoogte. Geniet van de zonsopgang. Het uitzicht op de top is adembenemend, in gelijk welke richting je kijkt! Het is het vroege opstaan meer dan waard! In deze vulkaan delft men grote hoeveelheden zwavel die dragers met manden op hun schouders naar het basiskamp brengen. Na de opfrissing in het hotel nemen we een korte ferryovertocht naar Bali. Rit naar het hotel in Lovina waar we afscheid nemen van de lokale gids. Overnachting in hotel Puri Bagus Lovina****. 

  ontbijt, middagmaal
  Ijen
 8. 8e dag

  Lovina - Ubud

  Kennismaking met de Nederlandstalige lokale gids van Bali. Samen bezoeken we de beeldschone hindoeïstische tempel Ulun Danu Bratan, gelegen op een schiereiland aan de oever van het heilige kratermeer Bratan en gewijd aan de godin van het water. De komende drie nachten verblijven we in Ubud, in hotel Element by Westin****. 

  ontbijt, middagmaal
  Pura Ulun Danu Bratan
 9. 9e dag

  Ubud

  We maken een ontspannende twee uur durende fietstocht langs de typische dorpjes en rijstterrassen. Op een lokale markt kopen we de ingrediënten voor de kookles die later op de dag zal plaatsvinden. Leer vervolgens de geheimen van de authentieke Balinese keuken tijdens de kookworkshop. De rest van de dag vrij.

  ontbijt, middagmaal
  Ubud
 10. 10e dag

  Ubud

  Vrije dag in Ubud. De gids informeert je over de optionele excursies. Zeer populair is de raftingtocht op de Ayung rivier. 

  ontbijt
  Bali
 11. 11e dag

  Ubud - Sanur

  Vooraleer we Ubud verlaten, maken we kennis met de typische Balinese poppen en maskers. Nadien bezoeken we de Pura Taman Ayun tempel, letterlijk betekent dit ‘prachtige tuin’, en wordt beschouwd als een van de mooiste tempels van Bali. Daarna naar de bekende watertempel van Tanah Lot die gebouwd werd als ode aan de god van de zee. Daarom ligt een deel van deze tempel in het water, bovenop een rots. Bij aankomst in Sanur nemen we afscheid van onze Balinese gids. De komende twee nachten verblijven we in hotel Prama Sanur Beach****. 

  ontbijt, middagmaal
  Tanah Lot
 12. 12e dag

  Sanur

  Geniet van een vrije dag aan het strand. 

  ontbijt

  Bromo
 13. 13e dag

  Sanur - Denpasar - Amsterdam

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Denpasar voor de terugvlucht. 

  ontbijt
  Sanur
 14. 14e dag

  Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam.

  Bali

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Yogyakarta 3 Gallery Prawirotaman****
Bromo 1 Jiwa Jawa Bromo****
Ketapang 1 Ketapang Indah***
Lovina 1 Puri Bagus Lovina****
Ubud 3 Element by Westin****
Sanur 2 Prama Sanur Beach****

 


Aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 25 personen


Boek op voorhand onze fenomenale excursie naar de vulkaan Kawah Ijen

Op dag 7 kan je, na een vroege wake-up call, de vulkaan Kawah Ijen bezoeken bij zonsopgang. Op de top geniet je van verbluffende vergezichten over onder meer het azuurblauwe kratermeer en de Balizee. Deze excursie is mogelijk voor iedereen met een degelijke basisconditie.

€ 57 PER PERSOON 

Nuttige info

reisdocumenten: Internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig bij aankomst
inentingen: geen
  Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.
tijdsverschil:  Java: winter: +6, zomer: +5 
  Bali: winter: +7, zomer: +6

 


Bestemming

Indonesië

Algemeen

De eilandengroep met Java en Bali als bekendste namen is nu eens een oase van rust en dan weer een smeltkroes van cultuur en bedrijvigheid. Indonesië is een fantastisch vakantieland, waar de mensen zeer vriendelijk en gastvrij zijn en altijd klaar staan om u met een lach te begroeten. Het landschap is er groen met talrijke palmbomen en uitgestrekte rijstvelden in terrasvorm zo ver het oog reikt.


Praktische Informatie

Reisdocumenten

internationaal paspoort, geldig minstens 6 maanden na terugkeer.
Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be

Inentingen

Tijdens een verblijf in Indonesië is geen vaccinatie vereist.

Munteenheid

de Indonesische roepia (IDR)

Tijdsverschil

Java: winter: +6, zomer: +5
Bali: winter: +7, zomer: +6

Taal

De officiële taal is Bahasa Indonesia.Opladen