Terug naar huis

Noordkaap en Lofoten onder de middernachtzon

Noorwegen

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Noordkaap en Lofoten onder de middernachtzon - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • Min. 15 personen, max. 20 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Ontdek de pure schoonheid van de Lofoten
 • Slapende vissersdorpjes en prachtige, goudgele stranden
 • Verschillende ferryovertochten én een walvissafari inbegrepen
 • Avondexcursie naar de Noordkaap, het noordelijkste puntje van Europa
 • IN DE KIJKER: Je gaat op zoek naar de ‘groten der aarde’ tijdens een memorabele walvissafari.

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Oslo

  Vlucht naar Oslo, Noorse hoofdstad gekend om zijn hippe wijken als Tjuvholmen. Bij aankomst brengt de transfer ons naar het hotel. Afhankelijk van het aankomstuur geniet je nog van enkele vrije uren om de stad te ontdekken. Wandel op de winkelboulevard Karls Johans Gate, ontdek de fantasierijke stadsarchitectuur zoals het operagebouw of hef een glas in een van de vele trendy bars. Hou je van emotionele beelden over het proces van het mensenleven? Ga dan naar het Frogner park. De beelden van Gustav Vigeland lijken hier wel tot leven te komen! Overnachting in hotel Scandic Solli**** of gelijkwaardig.

  Noorwegen
 2. 2e dag

  Oslo - Alta - Honningsvåg

  Na het ontbijt zet je de reis per vlucht verder naar Alta, een kleine gemeente in de Noorse provincie Finnmark. Bij aankomst in Alta brengen we een bezoek aan het beroemde museum van Alta met zijn duizenden prehistorische rotstekeningen. Vervolgens rijden we verder richting Honningsvåg waar we in de late namiddag aankomen. Na het avondmaal in het hotel maken we een avondlijke excursie naar de Noordkaap. Daar op het uiterste puntje van Europa staan en in het niets naar het noorden staren, wetend dat daar alleen nog maar de Noordpool is… Geweldig! Typisch is de bekende doorkijkaardbol die glinstert in de stralen van de middernachtzon, met onvergetelijk zicht op de Arctische Oceaan. Met je Noordkaapdiploma op zak zal je deze unieke belevenis blijvend herinneren. Overnachting in hotel Scandic Honningsvåg**+ of Scandic Nordkapp**+.

  ontbijt, avondmaal

  Noordkaap
 3. 3e dag

  Honningsvåg - Tromsø

  Vandaag staat een lange panoramische rit op het programma met prachtige landschappen, vele fotostops en twee korte ferryovertochten (van Olderdalen naar Lyngseidet en van Svensby naar Breivikeidet). We zullen de adembenemende natuur van Noorwegen zeker ontdekken! ‘s Namiddags komen we aan in Tromsø. Door zijn gunstige ligging was deze stad vroeger gekend als vissershaven en handelspost. En dankzij de vele bruggen waarmee de stad verbonden is met het vasteland, wordt Tromsø ook vaak het ‘Parijs van het Noorden' genoemd. We maken een stadsrondrit in Tromsø en we komen onder meer voorbij de Domkerk van Tromsø, volledig van hout gebouwd en gelegen aan de hoofdstraat Storgata. Overnachting in Thon Hotel Polar***.

  ontbijt

  Tromso
 4. 4e dag

  Tromsø - Andenes

  Na het ontbijt rijden we naar Brennsholmen voor de ferryovertocht naar Botnhamn op het idyllische eiland Senja, het tweede grootste eiland van Noorwegen. Hier worden we overweldigd door de ongerepte natuur, ruige landschappen, liefelijke vissersdorpjes en heldere lucht. Vanuit Gryllefjord nemen we vervolgens de ferry naar Andenes, een stad op Versterålen. De archipel Versterålen ligt ten noorden van de Lofoten en is bekend om zijn witte stranden en de uit zee steil oprijzende bergtoppen. Bij aankomst maken we een korte stadsrondrit in Andenes. Overnachting in hotel Marena***.

  ontbijt 

  Senja
 5. 5e dag

  Andenes - Svolvær

  Er staat vandaag iets zeer leuks op het programma: een walvissafari! Maar eerst brengen we een bezoek aan het Andenes Hvalsenter waar we diverse soorten walvissen leren herkennen en waar het wel en wee van deze wonderlijke dieren uit de doeken wordt gedaan. Daarna vertrek voor een 3-uur durende fotosafari. Dankzij de voedselrijke omgeving laten walvissen zich hier het hele jaar door graag zien. Met wat geluk kunnen we in de directe nabijheid o.a. zwaardwalvissen of potwalvissen van 20 meter lang en 40 ton zwaar onderscheiden. Onvergetelijk! In de namiddag rijden we naar Melbu waar we de ferry nemen naar Fiskebøl op de Lofoten. Overnachting in hotel Scandic Svolvær***.

  ontbijt

  Walvissafari
 6. 6e dag

  Svolvær

  Volledige dag om de schoonheid van de Lofoten te ontdekken. Deze eilandengroep is zo’n 140 km lang en heeft heel wat moois in petto: schilderachtige vissersdorpjes, steile bergen die overgaan in stranden met geel zand en helder water. Een lust voor het oog! De Lofoten maken ondanks hun geïsoleerde ligging toch een welvarende indruk. Hun hele economie draait dan ook rond visserij en in de zomer komt daar ook nog het toerisme bij. De houten rekken met drogende kabeljauw zijn zowat het uithangbord van deze mooie eilandjes. Op de Lofoten zijn er ook prachtige, parelwitte stranden te vinden. Haukland Beach is zo’n een voorbeeld. Dit strand is niet voor niets tot het mooiste strand van Noorwegen verkozen. Je waant je hier in Caribische sferen! Een bezoek aan het Lofotr Viking Museum mag zeker ook niet ontbreken. Hier vind je een nauwkeurige reconstructie van een langhuis uit de Vikingperiode, naar verluidt een van de grootste bouwwerken ooit gevonden uit de Vikingtijd. Overnachting in hotel Scandic Svolvær***.

  ontbijt

  Lofoten
 7. 7e dag

  Svolvær - Bodø

  Na een deugddoende nachtrust verlaten we de Lofoten via de kleine dorpjes van Reine en Å. Het dorpje Reine staat bekend voor zijn rode met witte vissershutten aan de rand van de kustlijn. Vervolgens nemen we de vier uur durende ferryovertocht van Moskenes naar Bodø. Onderweg is het intens genieten van het fenomenale landschap van de Vestfjord. Avondmaal en overnachting in hotel Scandic Bodø***.

  ontbijt, avondmaal

  Lofoten, Reine
 8. 8e dag

  Bodø - Brussel

  Transfer naar de luchthaven van Bodø voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Moskenes

Nuttige informatie

Hotels

 • 1n in Oslo in hotel Scandic Solli**** of gelijkwaardig
 • 1n in Honningsvåg in hotel Scandic Honningsvåg**+ of Scandic Nordkapp**+
 • 1n in Tromsø in Thon Hotel Polar***
 • 1n in Andenes in hotel Marena***
 • 2n in Svolvær in hotel Scandic Svolvær***
 • 1n in Bodø in hotel Scandic Bodø***

Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 20 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦◊◊◊◊
Natuur ♦♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦◊◊
Fysiek ♦♦◊◊◊


Bestemming

Noorwegen

Reisformaliteiten

 • Geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Door het Scandinavisch Hoogland kent het oosten van Noorwegen een ander klimaat dan het westen. In het oosten heerst een landklimaat met warme zomers en koude winters. Het westen, het fjordengebied, kent een zacht gematigd zeeklimaat, iets frisser dan België. Het is daar het hele jaar door mild en vochtig. Dankzij de noordelijke ligging, staat Noorwegen bekend om haar lange zomerdagen waarbij de zon nauwelijks ondergaat en korte, donkere winterdagen met kans op noorderlichtspektakels. De beste periode voor een rondreis in Noorwegen is van juni tot augustus. Je geniet dan van lange zomerdagen en milde temperaturen die variëren van ongeveer 17 tot 22 °C in het zuiden en het westen van het land en van ongeveer 12 tot 16 °C in de noordelijke gebieden. Noorwegen is en blijft een Scandinavisch land waar je de ene dag van stralend zomerweer geniet en waar regenbuien je nareizen op de andere dag.

Tijdsverschil

Geen tijdsverschil

Lokale munt

Noorse kroon (NOK)


Opladen