Terug naar huis

Nijlcruise doorheen het land van de farao’s (Nederlandse lokale gids)

Egypte

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Nijlcruise doorheen het land van de farao’s (Nederlandse lokale gids) - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • 4-sterren riviercruiseschip M/S Royal La Terrasse****

 • Guide néerlandophone - test

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • De wonderen van het oude Egypte
 • Een onvergetelijke cruise op de Nijl, de slagader van Egypte
 • Verblijf op een luxueus cruiseschip met zwembad
 • Ontdek de fenomenale tempels van Luxor en Karnak

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Luxor

  Vlucht naar Luxor. Na aankomst transfer naar de Nijlkade voor check-in. We gaan aan boord van het 4-sterren riviercruiseschip MS Nile Quest**** (of gelijkwaardig), onze thuisbasis voor de komende zeven nachten. In Luxor heeft de Nijl de wereld in twee delen verdeeld, één voor de levenden en één voor de doden. Op de oostelijke oever ligt de residentiële stad van de farao’s van het Nieuwe Rijk en het centrum van de verering van de koning der goden, Amon-Ra. Op de westelijke oever ligt de wereld van de doden, waarvan de vele graftombes en tempels nog steeds getuigen. We raden je aan om voor deze reis het optionele excursiepakket (excursies zoals beschreven in het programma) vooraf bij te boeken, zodat je alle hoogtepunten kunt ontdekken en niets van de prachtige geschiedenis gaat missen.

  middagmaal - avondmaal 

 2. 2e dag

  Luxor - Edfu

  Na het ontbijt wordt de westelijke oever van de Nijl bezocht. De Vallei der Koningen, waar zich de meeste tombes uit de Egyptische oudheid bevinden, is hier dan ook een van de hoogtepunten op het programma vandaag. In de 20e eeuw werd er het wereldberoemde graf van Toetanchamon ontdekt. De farao Hatsjepsoet regeerde maar liefst 22 jaar over het oude Egypte. We verkennen de grootse tempel die gebouwd werd ter verheerlijking van een van de beroemdste vrouwen uit de Egyptische oudheid. Onderweg houden we ook halt aan de Kolossen van Memnon, twee enorme standbeelden van wel 18 meter hoog. Nadien varen we richting Edfu. We passeren Esna waar het schip door de grote sluis op de Nijl wordt geloodst.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 3. 3e dag

  Edfu - Kom Ombo - Aswan

  ’s Morgens komen we aan in Edfu. Vanuit de verte zien we de enorme zuilen van de aan Horus gewijde tempel boven de huizen aan de westelijke oever uitsteken. Het is de best bewaarde tempel van het hele land. Hier eindigde volgens de mythologie de jarenlange strijd tussen Horus en zijn oom Seti in het voordeel van Horus. Voor de ingang prijken twee beelden van Horus als valk. Na ons bezoek aan de tempel zet het cruiseschip koers naar Kom Ombo, gekend om zijn unieke dubbeltempel. Bekijken we de tempel van dichterbij dan zien we dat deze gewijd is aan enerzijds de krokodillengod Sobek en anderzijds de valkengod Horus. Het gebouw is prachtig symmetrisch ingericht naar Grieks-Romeinse cultuur. In de namiddag varen we naar de levendige plaats Aswan.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 4. 4e dag

  Aswan

  Vandaag meren we aan in de gezellige stad Aswan die een inspiratiebron is geweest voor vele kunstenaars vanwege zijn prachtige landschappen. Je brengt een bezoek aan de Hoge Dam, die met zijn indrukwekkende omvang het grootste kunstmatige meer ter wereld, het Nassermeer, in stand houdt. Ook de onvoltooide obelisk en de prachtige tempel van Philae, gewijd aan de godin Isis, krijgen onze aandacht. In de namiddag kan je optioneel de eilandjes van Aswan verkennen in een typisch rivierbootje, een feloeka. Tijdens deze optionele excursie (maakt geen deel uit van het excursiepakket, je kan deze excursie ter plaatse boeken) maak je een wandeling door de botanische tuin op het eiland van Lord Kitchener en bezoek je een Nubisch dorp. Ga ‘s avonds op jacht naar souvenirs in de soek van Aswan.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 5. 5e dag

  Aswan

  Kwam je gisteren tijd tekort? Je hebt nog een extra dag om te genieten van de veelzijdigheid van Aswan. Kuier rond in de smalle steegjes met soeks of maak een optioneel bezoek aan het schitterende tempelcomplex van Abu Simbel (maakt geen deel uit van het excursiepakket, je kan deze excursie ter plaatse boeken). Deze uit de rotsen gemaakte tempels zijn verwezenlijkt door Ramses II die wordt gezien als de grootste farao allertijden. Wanneer de avond valt, vaart het schip terug richting Edfu.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 6. 6e dag

  Aswan - Edfu - Luxor

  Via de sluis van Esna varen we terug richting Luxor. Aan boord geniet je van een heerlijke vrije dag. Ontspannen maar!

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 7. 7e dag

  Luxor

  We komen terug aan in Luxor. De tempels van Luxor en Karnak, gewijd aan de levenden, nemen een prominente plaats in op de oostelijke oever van de Nijl. De tempel van Luxor werd opgericht door Amenhotep III en werd later verder uitgebreid en afgewerkt door verschillende andere farao’s. Vervolgens breng je een bezoek aan de tempel van Karnak, het grootste tempelcomplex van Egypte. ‘s Avonds heb je optioneel de mogelijkheid om een spectaculaire klank- en lichtshow bij de wonen aan de tempel van Karnak (maakt geen deel uit van het excursiepakket, je kan deze excursie ter plaatse boeken).

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 8. 8e dag

  Luxor - Brussel

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

Plaats

Nachten

Schip

Nijl

7

M/S Royal La Terrasse **** (of gelijkwaardig)


Schip: M/S Royal La Terrasse **** (of gelijkwaardig)

Verblijf: buitenkajuit van ± 16 m²
Faciliteiten in elke kajuit: badkamer met bad/douche, haardroger en toilet • airconditioning • safe • telefoon • tv • radio • groot raam
De keuken: restaurant • 2 lounges • snackbar • panoramabar
Sport & ontspanning: zwembad • 2 jacuzzi's • leesruimte • discotheek • winkeltjes • kapper • spa • sportruimte • massagemogelijkheden 
Gegevens schip: lengte: 74 m • breedte: 14 m • passagiersdekken: 5 • aantal kajuiten: 67 • bouwjaar: 2008 • valuta aan boord: Euro • stroom: 220 volt • Op het schip is geen wifi aanwezig. Tegen betaling kan je een mobiele wifi-ontvanger huren bij de receptie (± € 20 voor 1,5 GB, ± € 10 voor 1 GB)


Aantal deelnemers

min. 2 personen, max. 25 personen


Boek op voorhand het excursiepakket

Het excursiepakket bestaat uit de excursies zoals beschreven in het programma. Dit is inclusief vervoer, Nederlandssprekende gids en entreegelden.

Dag 2: Vallei der Koningen, de dodentempel van Hatsjepsoet en de kolossen van Memnon
Dag 3: de tempel van Horus en de dubbeltempel van Kom Ombo
Dag 4: de Hoge Dam, de onvoltooide obelisk en tempel van Philae
Dag 7: de tempels van Luxor en Karnak

Prijs: € 180 per persoon


Boek op voorhand het all-inclusive drankenpakket

Frisdrank, water, koffie, thee en lokale alcoholische dranken (bier, wijn, whisky, wodka en gin, rum) van 10:00 tot 22:00 uur.
Prijs: € 154 per persoon


Wereldweetjes

reisdocumenten:

internationaal paspoort of identiteitskaart, minstens 6 maanden geldig bij aankomst in Egypte, visum. Indien u met uw identiteitskaart reist, dient u twee pasfoto's mee te nemen om het visum te verkrijgen.

inentingen:

geen

munteenheid:

de Egyptische pond (EGP)

tijdsverschil:

winter +1

stroom:

220 volt

 


Visumplicht

Het visum voor Egypte (± € 29 per persoon) is niet inbegrepen. Ter plaatse, bij aankomst in de luchthaven van Luxor dien je het visum aan te kopen. Reis je met je identiteitskaart, dan zijn 2 pasfoto’s vereist om het visum te verkrijgen.


Opladen