Terug naar huis

Nijlcruise doorheen het historische Opper-Egypte

Egypte

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Nijlcruise doorheen het historische Opper-Egypte - TUI

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Luxor, Egypte

  Vlucht van Brussel naar Luxor. Na aankomst transfer naar de Nijl kade voor check-in.

  Middagmaal – Avondmaal

 2. Dag 2

  Luxor

  westoever), Egypte

  Luxor heeft de meeste monumenten ter wereld en wordt ook wel eens een openluchtmuseum genoemd. De dodenstad Thebe herbergt de graven van koningen, koninginnen en ambachtslieden in een decor van velden en bergen. De Vallei der Koningen, waar zich de meeste tombes uit de Egyptische oudheid bevinden, is hier dan ook één van de hoogtepunten op het programma vandaag. In de 20ste eeuw werd er het wereldberoemde graf van Toetanchamon ontdekt. Ook een bezoek aan de vlakbij gelegen dodentempel van Hatsjepsoet en de kolossen van Memnon mogen niet ontbreken. In de namiddag ontdek je per koets de omgeving van Luxor. (optioneel) 

  Ontbijt – Middagmaal – Avondmaal

   

 3. Dag 3

  Kom Ombo - Aswan, Egypte

  Ontdek Kom Ombo en zijn unieke dubbeltempel waar de goden Horus en Sobek werden geëerd. De tempel is een prachtig symmetrisch ingericht bouwwerk en zeker een bezoek waard! In de namiddag heb je tijd om te genieten van de faciliteiten aan boord terwijl het schip verder vaart richting Aswan.

  Ontbijt – Middagmaal – Avondmaal

 4. Dag 4

  Aswan, Egypte

  Vandaag meren we aan in de gezellige stad Aswan die o.a. een inspiratiebron is geweest voor vele kunstenaars vanwege zijn prachtige landschappen. Je brengt een bezoek aan de Hoge Dam, die met zijn indrukwekkende omvang het grootste kunstmatige meer ter wereld in stand houdt. Nadien maak je een boottocht (optioneel). Geniet van de mooie groene eilandjes en het zicht op de traditionele Egyptische schepen die zeilen op het ritme van de rivier.  Eén van deze eilandjes is Philae. Hier vind je de tempel terug die gewijd is aan de godin Isis.

  Ontbijt – Middagmaal – Avondmaal

 5. Dag 5

  Aswan, Egypte

  Kwam je gisteren tijd tekort? Je hebt nog een extra dag om te genieten van de veelzijdigheid van Aswan.  Kuier rond in de smalle steegjes met soeks waar je lokale specerijen en tal van souvenirs kan vinden of breng een bezoek aan het schitterende tempelcomplex van Abu Simbel (optioneel).  Deze uit de rotsen gemaakte tempels zijn verwezenlijkt door Ramses II die wordt gezien als de grootste farao allertijden. Wanneer de avond valt, kan je aan boord genieten van een traditionele Egyptische show terwijl het schip verder vaart richting Edfu.

  Ontbijt – Middagmaal – Avondmaal

   

 6. Dag 6

  Edfu - Luxor, Egypte

  Edfu is voor Egyptenaren een belangrijk heiligdom vanwege de strijd tussen Horus en zijn oom Seth, die bij de Horustempel plaatsgevonden zou hebben. Het is de best bewaarde en op één na grootste tempel van Egypte. Na een bezoek varen we verder naar Luxor. Vanaf het dek heb je een prachtig uitzicht. Laat je charmeren door de rust en de pracht van deze kabbelende rivier in dit zonovergoten land.

  Ontbijt – Middagmaal – Avondmaal

 7. Dag 7

  Luxor

  oostoever), Egypte

  De tempels van Luxor en Karnak, gewijd aan de levenden, nemen een prominente plaats in op de oostelijke oever. Prachtig gelegen in het stadscentrum vinden we eerst de tempel van Luxor. De tempel werd opgericht door Amenhotep III en werd later verder uitgebreid en afgewerkt door verschillende andere farao’s. Zelfs enkele  Romeinse keizers drukten hun stempel op deze tempel met een lang en boeiend verleden! Vervolgens breng je een bezoek aan de tempel van Karnak, het grootste tempelcomplex van Egypte. Zijn indrukwekkende dubbele rij van sfinxen bij de ingang zullen je ongetwijfeld imponeren. In de avond heb je  de mogelijkheid om een spectaculaire sound & light show bij de wonen aan de tempel. (Optioneel)

  Ontbijt – Middagmaal – Avondmaal

 8. Dag 8

  Luxor - Brussel

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Brussel.

  Ontbijt

Nuttige informatie

Wereldweetjes

reisdocumenten:

Internationaal paspoort of identiteitskaart (met chip) (nog minstens 6 maanden geldig bij aankomst in Egypte). Een apart visum is wel noodzakelijk. 2 pasfoto´s mee te nemen voor het visum.

inentingen:

geen

 

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

munteenheid:

de Egyptische pond (EGP)

tijdsverschil:

winter: +1

stroom:

220 volt

 


Hotels

M/S Royal La Terrasse **** of een gelijkwaardig schip - 7 nachten


Opladen