Terug naar huis

Mystieke wonderen in het Midden-Oosten

Jordanië

vanaf € 1.498 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 8 Dagen / 7 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
Mystieke wonderen in het Midden-Oosten - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Traditioneel Jordaans avondmaal bij een lokale familie
 • De King’s Highway, de mooiste weg van Jordanië
 • Het absolute hoogtepunt: het wereldwonder Petra!
 • Gewichtloos drijven in de Dode Zee
 • Unieke overnachting bij de bedoeïenen in de Wadi Rum

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 din 2 woe 3 don 4 vri 5 zat 6 zon
7 maa 8 din 9 woe 10 don 11 vri 12 zat 13 zon
14 maa 15 din 16 woe 17 don 18 vri € 1.498 terugreis op 25/10/2019 Kies 19 zat 20 zon
21 maa 22 din 23 woe 24 don 25 vri 26 zat 27 zon
28 maa 29 din 30 woe 31 don
 • Laatste beschikbare plaatsen
 • Vertrek gegarandeerd
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

- Nederlandstalige lokale gids
- rechtstreekse internationale vluchten met Royal Jordanian vanuit Amsterdam
- alle luchthaventaksen op het ticket
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
- alle vermelde lokale transfers
- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
- alle overnachtingen
- maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
- alle lokale taksen

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- optionele excursies (ter plaatse te regelen en te betalen):

dag 3: Petra by Night (2u, ± 25 USD per persoon)
dag 5: kamelenrit bij zonsondergang (1,5u, ± 25 USD per persoon)

- alle verzekeringen
- fooien voor de gids en chauffeur
- bagageservice

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Amsterdam - Amman

  Vlucht van Amsterdam naar Amman. Aankomst en transfer naar hotel Sulaf Luxury**** in Amman.

  JORTUJOR
 2. 2e dag

  Amman - Jerash - Aljun - Amman

  Verkenning van Amman, een van de oudste steden ter wereld. Hoewel het een snelgroeiende moderne stad is, vinden we nog sporen van het oude Amman. Zo bezoeken we de citadel en het amfitheater. Vervolgens naar Jerash, het ‘Pompeï van het Midden-Oosten’ en een van de best bewaarde ruïnesteden. De opgravingen begonnen in het begin van de 19e eeuw en gaan nog steeds verder want archeologen vermoeden dat nog bijna 90% van de oude stad onaangeroerd is. Wél opgegraven en van een bijzondere schoonheid zijn onder meer de triomfboog, de Tempel van Zeus en het Forum. Via prachtige naaldbossen en olijfgaarden naar de burcht van Ajlun. Vanop de burcht heb je een prachtig uitzicht over de streek. ’s Avonds genieten we van een traditioneel Jordaans avondmaal bij een lokale familie in Amman. Overnachting in hotel Sulaf Luxury**** in Amman.

  ontbijt - avondmaal

  JORTUJOR
 3. 3e dag

  Amman - Madaba - Mt Nebo - Kerak - Petra

  Vandaag nemen we de King’s Highway om naar Petra te rijden. Deze 5.000 jaar oude weg is een van de mooiste wegen in het Midden-Oosten. Onderweg bezoeken we Madaba, een stadje gekend om haar kerk met een 6e-eeuwse vloermozaïek dat de landkaart van Palestina voorstelt. Verder naar de berg Nebo. Hier aanschouwde Mozes na een trektocht van vier jaar vanuit Egypte voor het eerst het Beloofde Land. Vanop de berg heb je een schitterend uitzicht over de Jordaanvallei en het Beloofde Land. De King’s Highway bezorgt ons vervolgens sublieme panorama’s over de ‘Grand Canyon van Jordanië’ met op de achtergrond de dam en het meer van de Wadi Mujib. Deze fotogenieke route brengt ons ook naar de enorme kruisvaarderburcht van Kerak. Na een kort bezoek rijden we verder naar Pertra. Overnachting in hotel La Maison in Petra***.

  ontbijt

  JORTUJOR
 4. 4e dag

  Petra

  Deze dag wordt zonder twijfel een van de hoogtepunten van de reis! We bezoeken Petra, een mysterieuze plek, UNESCO-werelderfgoed en een van de zeven wereldwonderen. Deze rozerode historische stad maakt ongetwijfeld een grootse indruk! De imposante façades, tombes en tempels zijn hier allemaal uit rotsen gehouwen. Om de stad te bereiken moet je door de Siq, een kilometerlange kloof waarvan de wanden tot 100 meter hoog zijn. Aan het einde van de Siq bevindt zich een van de belangrijkste monumenten van Petra, de schatkamer Al Khazneh. Zin in een (conditionele) uitdaging? Wandel dan naar het afgelegen klooster Ad Deir, het grootste monument van de stad. Immens impressionant en de 800 traptreden zeker waard! Het enorme theater, de Grote Tempel en de ontelbare muurgraven maken een bezoek aan Petra compleet. ‘s Avonds kan je optioneel Petra bij kaarslicht bewonderen: een sprookjesachtige ervaring! Overnachting in hotel La Maison in Petra***.

  ontbijt

  JORTUJOR
 5. 5e dag

  Petra - Wadi Rum

  We bezoeken nog Little Petra, minder monumentaal dan Petra maar daarom niet minder interessant. De kleurrijke fresco's van Little Petra mogen zeker niet gemist worden. Rit naar de Wadi Rum, een spectaculair maan- en woestijnlandschap en bijgevolg een geliefkoosde filmlocatie. David Lean draaide er de populaire film Lawrence of Arabia met Peter O’Toole in de hoofdrol. Een recentere film is The Martian van regisseur Ridley Scott. Tijdens een bemande missie naar Mars wordt hoofdrolspeler Matt Damon op de planeet achtergelaten. Het fenomenale landschap van de Wadi Rum fungeerde als decor. Tijdens een twee uur durende jeeptour genieten we van het rode en okerkleurige zand, de granieten rotsformaties, de indrukwekkende stilte en de tijdloze schoonheid. ‘s Avonds worden we getrakteerd op een weergaloze zonsondergang en een traditioneel avondmaal bij de bedoeïenen. Ook de nacht brengen we door in het bedoeïenenkamp. De sterrenhemel is hier overweldigend! Overnachting in het Rahayeb Camp.

  ontbijt - avondmaal

  JORTUJOR
 6. 6e dag

  Wadi Rum - Bethany - Dode Zee

  Probeer vroeg op te staan om de zonsopgang in Wadi Rum mee te maken. Na het ontbijt rijden we naar de Dode Zee. Onderweg bezoeken we de doopsite Bethany, een van de belangrijkste, recente ontdekkingen in de Bijbelse archeologie. Op de deze plaats, bij de rivier Jordaan, zou Jezus door Johannes de Doper gedoopt zijn geweest. We bezoeken hier de restanten van de doopkerk. Bij aankomst aan de Dode Zee nemen we afscheid van onze lokale gids. Avondmaal en overnachting in hotel Dead Sea Spa****.

  ontbijt - avondmaal

  JORTUJOR
 7. 7e dag

  Dode Zee

  Vrije dag aan de Dode Zee. Van alle wereldzeeën is de Dode Zee zonder meer de bijzonderste. Met haar 400 m beneden de zeespiegel is dit het laagste punt op aarde. Dankzij de hoge zoutconcentratie van maar liefst 27% is het onmogelijk om tijdens een zwempartij kopje onder te gaan. Smeer je zeker ook in met de uit de Dode Zee afkomstige modder om een babyzachte huid te krijgen. Avondmaal en overnachting in hotel Dead Sea Spa****.

  ontbijt - avondmaal

  JORTUJOR
 8. 8e dag

  Dode Zee - Amman - Amsterdam

  Vroeg ontbijt en transfer naar de luchthaven van Amman voor de terugvlucht naar Amsterdam.

  ontbijt

  JORTUJOR

Nuttige informatie

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Amman

2

Sulaf Luxury****

Petra

2

La Maison***

Wadi Rum

1

Rahayeb Camp (woestijnkamp met privésanitair)

Dode Zee

2

Dead Sea Spa**** 

 


Aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 20 personen


Wereldweetjes

reisdocumenten:

internationaal paspoort, nog 6 maanden geldig na retour, visum

inentingen:

geen

munteenheid:

de Jordaanse dinar (JOD)

tijdsverschil:

winter +1, zomer +1

stroom:

220 volt

 


Visumplicht

Het visum voor Jordanië is gratis op voorwaarde dat TUI minstens twee weken voor afreis in het bezit is van een kopie van het internationaal paspoort.


Opladen