Terug naar huis

Mystieke wonderen in het Midden-Oosten

Jordanië

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Mystieke wonderen in het Midden-Oosten - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 10 personen, max. 20 personen

 • Nederlandstalige lokale gids

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Traditioneel Jordaans avondmaal bij een lokale familie
 • Verblijf in een luxe resort aan de Dode Zee
 • De King’s Highway, de mooiste weg van Jordanië
 • Het absolute hoogtepunt: wereldwonder Petra
 • Unieke overnachting bij de Bedoeïenen in Wadi Ru

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Amsterdam - Amman

  Vlucht van Amsterdam naar Amman. Aankomst en transfer naar hotel Sulaf Luxury**** in Amman.

  Jordanië
 2. 2e dag

  Amman - Jerash - Amman

  Na het ontbijt vertrek naar Jerash, het ‘Pompeï van het Midden-Oosten’ en een van de best bewaarde ruïnesteden. De opgravingen begonnen in het begin van de 19e eeuw en gaan nog steeds verder want archeologen vermoeden dat nog bijna 90% van de oude stad onaangeroerd is. Wél opgegraven en van bijzondere schoonheid zijn onder meer de triomfboog, de Tempel van Zeus en het Forum. Ook maak je in Jerash kennis met de lokale gastronomie en leer je hoe je de traditionele ‘labneh’, hartige yoghurt uit het Midden-Oosten, maakt. Nadien wordt de tafel aangevuld met platbrood en mezze, kleine gerechtjes, en zo genieten we van een heerlijke lokale lunch. Nadien terug naar de Jordaanse hoofdstad Amman, een van de oudste steden ter wereld. Hoewel het een snelgroeiende moderne stad is, vinden we nog sporen van het oude Amman. Zo bezoeken we de citadel, de Tempel van Hercules en het amfitheater en maken we een wandeling doorheen de oude stad. ’s Avonds geniet je van een traditioneel Jordaans avondmaal bij een lokale familie in Amman. Overnachting in hotel Sulaf Luxury**** in Amman.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Jerash
 3. 3e dag

  Amman - Madaba - Mt Nebo - Kerak - Petra

  Via de King’s Highway rijden we naar Petra. Deze 5.000 jaar oude weg is een van de mooiste wegen in het Midden-Oosten. Onderweg bezoeken we Madaba, een stadje gekend om haar kerk met een 6e-eeuwse vloermozaïek dat de landkaart van Palestina voorstelt. Verder naar de berg Nebo. Hier aanschouwde Mozes na een trektocht van vier jaar vanuit Egypte voor het eerst het Beloofde Land. Vanop de berg heb je een schitterend uitzicht over de Jordaanvallei en het Beloofde Land. De King’s Highway bezorgt ons vervolgens sublieme panorama’s over de ‘Grand Canyon van Jordanië’ met op de achtergrond de dam en het meer van Wadi Mujib. Deze fotogenieke route brengt ons ook naar de enorme kruisvaarderburcht van Kerak. Na een kort bezoek rijden we verder naar Petra. Overnachting in hotel La Maison*** in Petra.

  ontbijt

  King's Highways
 4. 4e dag

  Petra

  Deze dag wordt zonder twijfel een hoogtepunt. We bezoeken Petra, een mysterieuze plek, UNESCO-werelderfgoed en een van de zeven wereldwonderen. De imposante façades, tombes en tempels zijn hier allemaal uit rotsen gehouwen. Om de stad te bereiken moet je door de Siq, een kilometerlange kloof waarvan de wanden tot 100 meter hoog zijn. Aan het einde van de Siq bevindt zich een van de belangrijkste monumenten, de schatkamer Al Khazneh. Zin in een uitdaging? Wandel dan naar het afgelegen klooster Ad Deir, het grootste monument van de stad. Immens impressionant en de 800 traptreden zeker waard. Het enorme theater, de Grote Tempel en de ontelbare muurgraven maken het bezoek compleet. ’s Avonds kan je optioneel Petra bij kaarslicht bewonderen: een sprookjesachtige ervaring. Overnachting in hotel La Maison*** in Petra.

  ontbijt

  Petra
 5. 5e dag

  Petra - Wadi Rum

  We bezoeken nog Little Petra, minder monumentaal dan Petra maar daarom niet minder interessant. De kleurrijke fresco’s mogen hier niet gemist worden. Rit naar Wadi Rum, een spectaculair maan- en woestijnlandschap en bijgevolg een geliefkoosde filmlocatie. David Lean draaide er de populaire film Lawrence of Arabia met Peter O’Toole in de hoofdrol. Een recentere film is The Martian van regisseur Ridley Scott. Tijdens een bemande missie naar Mars wordt hoofdrolspeler Matt Damon op de planeet achtergelaten. Het fenomenale landschap van Wadi Rum fungeerde als decor. Tijdens een twee uur durende jeeptour genieten we van het rode en okerkleurige zand, de granieten rotsformaties, de indrukwekkende stilte en de tijdloze schoonheid. ’s Avonds worden we getrakteerd op een weergaloze zonsondergang en een traditioneel avondmaal bij de bedoeïenen. Ook de nacht brengen we door in het bedoeïenenkamp. De sterrenhemel is hier overweldigend. Overnachting in het Rahayeb Camp.

  ontbijt, avondmaal

  Wadi Rum
 6. 6e dag

  Wadi Rum - Bethany - Dode Zee

  Probeer vroeg op te staan om de zonsopgang in Wadi Rum mee te maken. Na het ontbijt rijden we naar de Dode Zee. Onderweg bezoeken we de doopsite Bethany, een van de belangrijkste, recente ontdekkingen in de Bijbelse archeologie. Op deze plaats, bij de Jordaanrivier, zou Jezus door Johannes de Doper gedoopt zijn geweest. We bezoeken hier de restanten van de doopkerk. Bij aankomst aan de Dode Zee nemen we afscheid van onze lokale gids. Overnachting in hotel Holiday Inn Resort Dead Sea*****.

  ontbijt

  Wadi Rum
 7. 7e dag

  Dode Zee

  Vrije dag aan de Dode Zee. Van alle wereldzeeën is de Dode Zee zonder meer de bijzonderste. Met haar ligging op 400 m onder de zeespiegel is dit het laagste punt op aarde. Dankzij de hoge zoutconcentratie van maar liefst 27% is het onmogelijk om tijdens een zwempartij kopje onder te gaan. Smeer je zeker ook in met de uit de Dode Zee afkomstige modder om een babyzachte huid te krijgen. Overnachting in hotel Holiday Inn Resort Dead Sea*****.

  ontbijt

  Dode Zee
 8. 8e dag

  Dode Zee - Amman - Amsterdam

  Vroeg ontbijt en transfer naar de luchthaven van Amman voor de terugvlucht naar Amsterdam.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Amman 2 Sulaf Luxury****
Petra 2 La Maison***
Wadi Rum 1 Rahayeb Camp (woestijnkamp met privésanitair)
Dode Zee 2 Holiday Inn Resort Dead Sea*****

 


Aantal deelnemers

Min. 10 personen, max. 20 personen


Nuttige info

reisdocumenten: internationaal paspoort, nog 6 maanden geldig na retour, visum
inentingen: geen
tijdsverschil: winter +1, zomer +1

 


Visum voor Jordanië

Het visum voor Jordanië is gratis op voorwaarde dat TUI minstens twee weken voor afreis in het bezit is van een kopie van het internationaal paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.


Opladen