Terug naar huis

Moskou & Sint-Petersburg, de tsaren achterna

Rusland

vanaf € 1.173 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 7 Dagen / 6 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Kamer & Ontbijt
Moskou & Sint-Petersburg, de tsaren achterna - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Moskou & Sint-Petersburg, de tsaren achterna
 • Het Rode Plein in Moskou, het kloppende hart van Rusland
 • Prachtige paleizen, kathedralen en tuinen in Sint-Petersburg
 • Ontdekking van de legendarische Moskouse metro, echte pareltjes
 • Rondleiding in het wereldberoemde Hermitagemuseum

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 zat 2 zon
3 maa 4 din 5 woe 6 don 7 vri 8 zat 9 zon
10 maa 11 din 12 woe 13 don 14 vri 15 zat 16 zon
17 maa 18 din € 1.173 terugreis op 24/02/2020 Kies 19 woe 20 don 21 vri 22 zat 23 zon
24 maa 25 din 26 woe 27 don 28 vri 29 zat
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

- Nederlandstalige lokale gidsen in Moskou en Sint-Petersburg
- internationale vluchten met Lufthansa / Brussels Airlines / LOT Polish Airlines
- alle luchthaventaksen op het ticket
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
- slaaptrein van Moskou naar Sint-Petersburg in een 4-persoons slaapcoupé
- alle vermelde lokale transfers
- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
- audiosysteem
- alle overnachtingen
- maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
- alle lokale taksen

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- visum
- excursiepakket
- alle verzekeringen
- fooien voor de gidsen en chauffeurs
- bagageservice in de hotels

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Moskou

  Vlucht naar Moskou. Bij aankomst maken we kennis met onze Nederlandstalige gids. Transfer naar het hotel. Duik je zelf al eens de stad in? Overnachting in hotel Paveletskaya*** in Moskou.

  Moskou en Sint-Petersburg, getuigen van een rijk verleden
 2. 2e dag

  Moskou

  Ontdekking van de Russische hoofdstad. Waar kunnen we beter beginnen dan op het beroemde Rode Plein, het hart van de stad? Dé blikvanger hier is zonder twijfel de bijzondere Basiliuskathedraal met haar kleurrijke, uivormige koepels. Het fameuze Rode Plein biedt ook toegang tot het Kremlin, hét symbool van de Russische macht. We maken een wandeling binnen de rode robuuste muren en zien een verzameling aan kerken, kathedralen en paleizen waarvan de complexiteit en veelheid aan stijlen ons versteld doen staan. Tegen de Kremlinmuur zien we het Mausoleum van Lenin dat het gebalsemde lichaam van de gelijknamige Russische revolutionair en eerste leider van de Sovjet-Unie bevat. Het befaamde GUM-warenhuis, de voormalige staatswinkel, wordt ook niet overgeslagen! Vervolgens bewonderen we de iconische Christus Verlosserkathedraal, de grootste Russisch-orthodoxe kerk ter wereld, en maken we een korte wandeling over de Brug Van De Patriarch net voor de kathedraal. Op de Mussenheuvels hebben we een uitzicht over de stad. We sluiten de dag af met een bezoek aan het Russisch-orthodox vrouwenklooster Marfo-Mariinsky. Overnachting in hotel Paveletskaya*** in Moskou.

  ontbijt

  RUSTUMSP
 3. 3e dag

  Moskou - Sint-Petersburg

  Vrije dag om Moskou op eigen tempo te ontdekken. Je kan vandaag op eigen initiatief het Poesjkinmuseum of de Tretjakovgalerij bezoeken. Of boek optioneel onze excursie naar Sergiev Posad, oftewel het ‘Vaticaan van Rusland’, een stad ten noordoosten van Moskou befaamd om zijn kloostercomplexen en kerken met vergulde koepels. Nergens vind je dergelijke prachtige voorbeelden van de oude Russische en dus religieuze cultuur. Nadien geniet je van vrije tijd. Ga zeker naar Arbat Street. Met haar grote verzameling aan terrasjes, restaurants, souvenirwinkels en straatmuzikanten is dit dé levendigste straat van Moskou. Vervolgens verkennen we met z’n allen de Moskouse metro, stuk voor stuk ondergrondse paleizen, pareltjes van de sociaal-realistische architectuur. ’s Avonds transfer naar het station waar we de nachttrein naar Sint-Petersburg nemen. Op het perron nemen we afscheid van onze Moskouse gids. Rond middernacht vertrekt de trein en sporen we doorheen het platteland naar Sint-Petersburg. Een bijzondere ervaring!

  ontbijt

  Moskou en Sint-Petersburg, getuigen van een rijk verleden
 4. 4e dag

  Sint-Petersburg

  Aankomst in de ‘Stad der Tsaren’ en kennismaking met de gids die ons Sint-Petersburg zal laten ontdekken. Ontbijt in de stad. Na de mysterieuze schoonheid en stugheid van Moskou valt Sint-Petersburg op door zijn prachtige residenties, paleizen, tuinen en theaters. Je ontdekt deze pracht en praal tijdens een uitgebreide stadsrondrit. Bij de Petrus- en Paulusvesting leer je dat de eerste steen door Peter de Grote zelf werd gelegd, wat geldt als de officiële stichting van de stad. Niet te missen is het Paleisplein, het centrale stadsplein en het toneel van vele wereldwijd bekende gebeurtenissen, zoals Bloody Sunday in 1905 en de Oktoberrevolutie in 1917. We zien hier onder meer de Alexanderzuil, ter ere van tsaar Alexander I die Napoleon overwon, de Admiraliteit, oftewel het voormalige hoofdkwartier van de marine, het Winterpaleis en het indrukwekkende geelwitte gebouw van de Generale Defensiestaf. We bezoeken de impressionante Isaakkathedraal en de kleurrijke Bloedkerk. De interieurs zijn fenomenaal mooi! Overnachting in hotel Aglaya*** in Sint-Petersburg.

  ontbijt

  RUSTUMSP
 5. 5e dag

  Sint-Petersburg

  Vrije dag om Sint-Petersburg op eigen tempo te ontdekken. Flaneer over de Nevski Prospekt, de vier kilometer lange straat die van de Admiraliteit tot het Alexander Nevski klooster loopt. Het is dé belangrijkste boulevard van de stad. Je vindt hier een veelheid aan bars, koffiehuizen, restaurants, paleizen, monumenten en winkels. In de namiddag kun je optioneel naar Peterhof, de zomerresidentie van Peter de Grote, oftewel het ‘Versailles van Rusland’. Het complex kenmerkt zich door sierlijke paleizen en fraai aangelegde tuinen met fonteinpartijen. In de winter wordt deze optionele excursie vervangen door het Catharinapaleis in Poesjkin, de zomerresidentie van Catharine de Grote, even buiten Sint-Peterburg. De barokke paleizen met luxueuze interieurs en de mooie tuin zijn prachtig. Overnachting in hotel Aglaya*** in Sint-Petersburg.

  ontbijt

  Peterhof
 6. 6e dag

  Sint-Petersburg

  Klaar voor het Hermitagemuseum, een van de grootste én bekendste schatkamers ter wereld? Een rondleiding voert ons door het bekendste museumgebouw, het Winterpaleis. Aangezien het niet mogelijk is om alle 1.500 vertrekken te bezichtigen, beperken wij ons tot de meest in het oog springende zalen. Na de rondleiding ben je vrij om zélf rond te dwalen in dit grandioze museum. Vrije namiddag. Ontdek het ‘Venetië van het Noorden’ tijdens een boottochtje vanop de vele kanalen, ga winkelen in de mooie warenhuizen of bezoek het Fabergé museum met de kostbare versierde kunsteieren (bezoek dient op voorhand online gereserveerd te worden). Overnachting in hotel Aglaya*** in Sint-Petersburg.

  ontbijt

  RUSTUMSP
 7. 7e dag

  Sint-Petersburg - Brussel

  Einde van een heerlijke reis. Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Sint-Petersburg voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Moskou en Sint-Petersburg, getuigen van een rijk verleden

Nuttige informatie

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Moskou

2

Paveletskaya*** 

Trein

1

Nachttrein Moskou - Sint-Petersburg

Sint-Petersburg

3

Aglaya*** 

 


Aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 25 personen


In de winter naar Rusland!

Met een warme winterjas, sjaal en muts verkennen we deze twee fenomenale steden. Op een zonnige, kraakheldere winterdag lijken de gouden koepels extra te schitteren en onder een mooi sneeuwtapijt ogen de paleizen en kerken nóg mooier. Bovendien is het in de winter beduidend minder druk. Jezelf opwarmen gaat met een glaasje wodka. Beleef de winter tijdens volgende afreis: 18/02/20.


Boek op voorhand het excursiepakket

Je kan op voorhand het pakket met volgende excursies reserveren:

Dag 3: bezoek aan Sergiev Posad
Dag 5: bezoek aan Peterhof (zomer) / Poesjkin (winter)

Het is niet mogelijk deze excursies ter plaatse te boeken.
Prijs: € 166 per persoon (zomer) / € 150 per persoon (winter)


Wereldweetjes

reisdocumenten:

internationaal paspoort, visum, reis- en bijstandsverzekering

 

Internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig te rekenen vanaf einde geldigheid van visum en minstens 2 lege bladzijden. Uw paspoort dient 6 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien deze termijn niet gerespecteerd wordt, zijn wij genoodzaakt om u extra verwerkingskosten aan te rekenen.

inentingen:

geen

munteenheid:

de Russische roebel (RUB)

tijdsverschil:

winter: +2, zomer: +1

stroom:

220 volt

 


Regel het visum voor Rusland via TUI!

Het visum voor Rusland is niet inbegrepen. Indien het visum via TUI wordt aangevraagd, dient het internationaal paspoort 6 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien deze termijn niet gerespecteerd wordt, zijn wij genoodzaakt extra verwerkingskosten aan te rekenen. Reis- en bijstandsverzekering is verplicht en een vereiste om het visum te bekomen.
Prijs: € 99 per persoon


Bestemming

Rusland

Algemeen

Rusland is het grootste land ter wereld. Er wonen zo'n 170 miljoen mensen en de afstand van oost naar west bedraagt maar liefst 10.000 kilometer. De hoofdstad Moskou is een stad met een grootse historie en fascinerende architectuur. Hier zetelt ook het parlement. Het bezoeken van Rusland, bekend om zijn uitgestrekte natuurgebieden, prachtige steden, wodka en matruska's, is een bijzondere ervaring.


Praktische Informatie

Reisdocumenten

internationaal paspoort, visum. Internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig te rekenen vanaf einde geldigheid van visum en minstens 2 lege bladzijden. Uw paspoort dient 6 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien deze termijn niet gerespecteerd wordt, zijn wij genoodzaakt om u extra verwerkingskosten aan te rekenen. Reis- en bijstandsverzekering.
Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be

Inentingen

Tijdens een verblijf in Rusland is geen vaccinatie vereist.

Munteenheid

de Russische roebel (RUB)

Tijdsverschil

winter: +2, zomer: +1

Taal

De officiële taal is Russisch.Opladen