Terug naar huis

Moskou & Sint-Petersburg, de tsaren achterna

Rusland

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Moskou & Sint-Petersburg, de tsaren achterna - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 10 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige lokale gidsen

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Het Rode Plein in Moskou, het kloppend hart van Rusland
 • Prachtige paleizen, kathedralen en tuinen in Sint-Petersburg
 • Ontdekking van de legendarische Moskouse metro, echte pareltjes
 • Rondleiding in het wereldberoemde Hermitagemuseum

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Moskou

  Vlucht naar Moskou. Bij aankomst word je opgewacht door een Engelstalige vertegenwoordiger. Transfer naar hotel Ibis Paveletskaya*** waar we 3 nachten verblijven.

  Moscow, Red Square
 2. 2e dag

  Moskou

  Na de deugddoende nachtrust en een rustig ontbijt maken we rond 10u30 kennis met de Nederlandstalige lokale gids die ons de Russische hoofdstad zal laten ontdekken. Waar kunnen we beter beginnen dan op het beroemde Rode Plein, het hart van de stad? Dé blikvanger hier is zonder twijfel de bijzondere Basiliuskathedraal met haar kleurrijke, uivormige koepels. Het fameuze Rode Plein biedt ook toegang tot het Kremlin, hét symbool van de Russische macht. We maken een wandeling binnen de rode robuuste muren en bezoeken de befaamde Wapenkamer waar we de kunstschatten van de tsaren bewonderen. Tegen de Kremlinmuur zien we het Mausoleum van Lenin dat het gebalsemde lichaam van de gelijknamige Russische revolutionair en eerste leider van de Sovjet-Unie bevat. Het befaamde GUM-warenhuis, de voormalige staatswinkel, wordt ook niet overgeslagen! We sluiten de dag af met een bezoek aan het Novodevitsjiklooster en de bijhorende, prestigieuze begraafplaats.

  ontbijt

  Moscow, Red Square
 3. 3e dag

  Moskou

  Enkele uren om Moskou op eigen tempo te ontdekken. Je kan op eigen initiatief het Poesjkinmuseum of de Tretjakovgalerij bezoeken. Of boek optioneel onze excursie naar Sergiev Posad, het ‘Vaticaan van Rusland’, een stad ten noordoosten van Moskou befaamd om zijn kloostercomplexen en kerken met vergulde koepels. Nergens vind je dergelijke prachtige voorbeelden van de oude Russische en dus religieuze cultuur. In de late namiddag verkennen we met z’n allen de Moskouse metro, stuk voor stuk ondergrondse paleizen, pareltjes van de sociaal-realistische architectuur. Vervolgens naar Arbat Street. Met haar grote verzameling aan terrasjes, restaurants, souvenirwinkels en straatmuzikanten is dit dé levendigste straat van Moskou. Wat denk je er van om hier te eindigen met wat leuke souvenirs en een glaasje Russische wodka?

  ontbijt

  Sergiev Posad
 4. 4e dag

  Moskou - Sint-Petersburg

  Laatste uren in de Russische hoofdstad! We bewonderen de iconische Christus Verlosserkathedraal, de grootste Russisch-orthodoxe kerk ter wereld, en maken we een korte wandeling over de Brug Van De Patriarch net voor de kathedraal. Van het adembenemend stadsuitzicht vanop de Mussenheuvels gaan we naar het dynamische treinstation. Op het perron nemen we afscheid van onze Moskouse gids en sporen we per hogesnelheidstrein doorheen het platteland naar de ‘Stad der Tsaren’. Ontvangst door de nieuwe Nederlandstalige gids die ons Sint-Petersburg zal laten ontdekken. Transfer naar hotel Harbor**** waar we 4 nachten verblijven.

  ontbijt

  Moscow, Cathedral of Christ the Savior
 5. 5e dag

  Sint-Petersburg

  Na de mysterieuze schoonheid en stugheid van Moskou valt Sint-Petersburg op door zijn prachtige residenties, paleizen, tuinen en theaters. Je ontdekt deze pracht en praal tijdens een uitgebreide stadsrondrit. Bij de Petrus- en Paulusvesting leer je dat de eerste steen door Peter de Grote zelf werd gelegd, wat geldt als de officiële stichting van de stad. Niet te missen is het Paleisplein, het centrale stadsplein en het toneel van vele wereldwijd bekende gebeurtenissen, zoals Bloody Sunday in 1905 en de Oktoberrevolutie in 1917. We zien hier onder meer de Alexanderzuil, ter ere van tsaar Alexander I die Napoleon overwon, de Admiraliteit, oftewel het voormalige hoofdkwartier van de marine, het Winterpaleis en het indrukwekkende geelwitte gebouw van de Generale Defensiestaf. We bezoeken de impressionante Isaakkathedraal en de kleurrijke Bloedkerk. De interieurs zijn fenomenaal mooi!

  ontbijt

  St. Petersburg, Peter and Paul Cathedral
 6. 6e dag

  Sint-Petersburg

  Vrije dag om de stad op eigen tempo te ontdekken. Flaneer over de Nevski Prospekt, de vier kilometer lange straat die van de Admiraliteit tot het Alexander Nevski klooster loopt. Het is dé belangrijkste boulevard van de stad. Je vindt hier een veelheid aan bars, koffiehuizen, restaurants, paleizen, monumenten en winkels. In de namiddag kun je optioneel naar Peterhof, de zomerresidentie van Peter de Grote, oftewel het ‘Versailles van Rusland’. Het complex kenmerkt zich door sierlijke paleizen en fraai aangelegde tuinen met gouden fonteinpartijen. Samen met de gids bereiken en verlaten we deze parel per hydrofoil, een snelle draagvleugelboot. In april wordt deze optionele excursie vervangen door de zomerresidentie van Catharina de Grote, gelegen in Poesjkin. De barokke paleizen met luxueuze interieurs en mooie tuin zijn prachtig.

  ontbijt

  Peterhof
 7. 7e dag

  Sint-Petersburg

  Klaar voor het Hermitagemuseum, een van de grootste én bekendste schatkamers ter wereld? Een rondleiding voert ons door het bekendste museumgebouw, het Winterpaleis. Aangezien het niet mogelijk is om alle 1.500 vertrekken te bezichtigen, beperken wij ons tot de meest in het oog springende zalen. Na de rondleiding ben je vrij om zélf rond te dwalen in dit grandioze museum. Vrije namiddag. Ontdek tijdens een boottochtje het ‘Venetië van het Noorden’ vanop de vele kanalen, bezoek het Smolnyklooster of ga winkelen in de mooie warenhuizen.

  ontbijt

  St. Petersburg, Hermitage
 8. 8e dag

  Sint-Petersburg - Brussel

  Einde van een heerlijke reis. Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Sint-Petersburg voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  St. Petersburg

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten  Hotel
Moskou 3 Ibis Paveletskaya*** 
Sint-Petersburg  4 Harbor**** 

 


Aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 25 personen


Regel je visum via TUI

Het visum voor Rusland is niet inbegrepen. Indien gewenst brengen wij het visum voor u in orde. Indien het visum via TUI wordt aangevraagd, dient het internationaal paspoort 8 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien deze termijn niet gerespecteerd wordt, zijn wij genoodzaakt extra verwerkingskosten aan te rekenen. Een reis-en bijstandsverzekering is verplicht en een vereiste om het visum te bekomen.

Prijs: € 148 per persoon


Boek op voorhand het excursiepakket*

3e dag: bezoek aan Sergiev Posad
6e dag: bezoek aan Peterhof per hydrofoil (afreizen vanaf mei) of Poesjkin (afreis 06/04/20)

*Het is niet mogelijk deze excursies ter plaatse te boeken.

Prijs: € 219 per persoon (afreizen vanaf mei)
          € 174 per persoon (afreis 06/04/20)


Nuttige info

reisdocumenten: internationaal paspoort, visum, reis- en bijstandsverzekering
  Internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig te rekenen vanaf einde geldigheid van visum en minstens 2 lege bladzijden. Regel je het visum via TUI, dan dient je paspoort 8 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien deze termijn niet gerespecteerd wordt, zijn wij genoodzaakt om extra verwerkingskosten aan te rekenen.
  Raadpleeg tijdig de website www.diplomatie.be voor meer gedetailleerde informatie.
inentingen: geen
munteenheid: de Russische roebel (RUB)
tijdsverschil: winter: +2, zomer: +1

 


Bestemming

Rusland

Algemeen

Rusland is het grootste land ter wereld. Er wonen zo'n 170 miljoen mensen en de afstand van oost naar west bedraagt maar liefst 10.000 kilometer. De hoofdstad Moskou is een stad met een grootse historie en fascinerende architectuur. Hier zetelt ook het parlement. Het bezoeken van Rusland, bekend om zijn uitgestrekte natuurgebieden, prachtige steden, wodka en matruska's, is een bijzondere ervaring.


Praktische Informatie

Reisdocumenten

internationaal paspoort, visum. Internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig te rekenen vanaf einde geldigheid van visum en minstens 2 lege bladzijden. Uw paspoort dient 6 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien deze termijn niet gerespecteerd wordt, zijn wij genoodzaakt om u extra verwerkingskosten aan te rekenen. Reis- en bijstandsverzekering.
Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be

Inentingen

Tijdens een verblijf in Rusland is geen vaccinatie vereist.

Munteenheid

de Russische roebel (RUB)

Tijdsverschil

winter: +2, zomer: +1

Taal

De officiële taal is Russisch.Opladen