Terug naar huis

Middeleeuwse parels aan de Oostzee

Estland

vanaf € 1.180 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 8 Dagen / 7 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
Middeleeuwse parels aan de Oostzee - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Veelzijdige drielandenreis: Estland, Letland & Litouwen
 • Gezellige middeleeuwse steden
 • 'De Sahara van de Baltische Landen’
 • Proef de lokale keuken: middeleeuws avondmaal in Tallinn, food tour in Riga, kookdemonstratie in Vilnius

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 zon
2 maa 3 din 4 woe 5 don 6 vri 7 zat 8 zon
9 maa 10 din 11 woe € 1.180 terugreis op 18/12/2019 Kies 12 don 13 vri 14 zat 15 zon
16 maa 17 din 18 woe 19 don 20 vri 21 zat 22 zon
23 maa 24 din 25 woe 26 don 27 vri 28 zat 29 zon
30 maa 31 din
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

- Nederlandstalige lokale gids
- internationale vluchten met airBaltic
- alle luchthaventaksen op het ticket
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
- alle vermelde lokale transfers
- toegangsgelden voor het kasteel van Turaida in Sigulda, het Rundalepaleis en het kasteel van Trakai
- food tour in de centrale markt van Riga
- alle overnachtingen
- maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
- alle lokale taksen

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- toegangsgelden
- alle verzekeringen
- fooien 

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Tallinn

  Bijna altijd worden Estland, Letland en Litouwen in één adem vernoemd. Eeuwenlang ingeklemd tussen het immense Russische Rijk en de Oostzee zijn ze met elkaar verbonden door de geschiedenis, maar toch heeft ieder een geheel eigen cultuur, landschap, gerechten en taal. Tijd om dit te ontdekken! Vlucht naar Tallinn, de hoofdstad van Estland. Aankomst en transfer naar hotel. Vrije tijd. Duik je zelf al even de stad in? Overnachting in hotel Oru***.

 2. 2e dag

  Tallinn

  Tallinn is een charmante Hanzestad en een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Noord-Europa. We wandelen door de schilderachtige kinderkopstraatjes, langs schitterende koopmanshuizen en voorbij de oude stadsmuren. We ontdekken diverse hoogtepunten, zoals de Toompeaheuvel met de Dom en het parlement, de orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal en het Raadhuisplein met het gotische stadhuis en de bijzondere Raadsapotheek. In het smalle straatje van St. Catherine’s Passage laten artiesten en kunstenaars hun beste werk zien. In de namiddag heb je wat vrije tijd. ’s Avonds gaan we heerlijk dineren in Peppersack, een restaurant gevestigd in een mooi historisch pand in het stadscentrum. Proef hier zeker het lekkere bier dat gemaakt is volgens een historisch recept. De traditionele klederdracht van het personeel en de setting maken van deze maaltijd een bijzondere ervaring! Overnachting in hotel Oru***.

  ontbijt - avondmaal

 3. 3e dag

  Talinn - Pärnu - Sigulda - Riga

  We verlaten Tallinn en rijden zuidwaarts naar Riga, de hoofdstad van Letland. Onderweg maken we een stop in het populaire kuststadje Pärnu, de ‘Zomerhoofdstad van Estland’. We rijden Letland binnen en bezoeken het pittoreske Sigulda, ook wel het Letse Zwitserland genoemd. Liefhebbers van wintersport vinden er tal van skipistes en een bobsleeparcours. Ruïnes van kastelen en paleizen dompelen je hier onder in de middeleeuwse sfeer van romantische legendes en heroïsche figuren. We bewonderen het landschap in de vallei en bezoeken vervolgens het 13e-eeuwse kasteel van Turaida. Aankomst en overnachting in hotel Ibis Styles*** (15/05, 11/12), Days Vef*** (12/06, 14/08) of Rixwell Gertrude**** (10/07) in Riga.

  ontbijt

 4. 4e dag

  Riga

  Ontdekking van het bruisende Riga en haar voornaamste bezienswaardigheden. We vergapen ons aan de prachtige bouwstijl van de Art Nouveau wijk, de Kruittoren, het Vrijheidsmonument,… In de smalle straatjes van de oude binnenstad, vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst, wandelen we langs mooie gildehuizen, de Sint-Jacobskerk, het Slot van Riga en nog veel meer. Nadien gaan we naar de bedrijvige, centrale markt die ondergebracht is in 5 grote hallen waar voorheen zeppelins werden gemaakt. Tegenwoordig is dit een van de oudste en grootste foodmarkten van Europa. Kortom, de ideale plek voor een leuke food tour waarbij je de smaken van Riga en Letland zult ontdekken! De rest van de namiddag is vrij om zelf op ontdekking te gaan. Overnachting in hotel Ibis Styles*** (15/05, 11/12), Days Vef*** (12/06, 14/08) of Rixwell Gertrude**** (10/07) in Riga.

  ontbijt

 5. 5e dag

  Riga - Rundale - Kruisenheuvel - Klaipéda

  Na het ontbijt rijden we naar Klaipéda. Onderweg bezoeken we het barokke Rundalepaleis, het ‘Versailles van Letland’. Het paleis werd ontworpen door de Russisch-Italiaans architect Bartolomeo Rastrelli, die ook het bekende winterpaleis van de Hermitage in St. Petersburg tekende. Vervolgens naar de Kruisenheuvel. Sinds de 14e eeuw plaatsen religieuze pelgrims hier kruisen. Het precieze aantal kruizen is onbekend, maar wordt geschat op meer dan 600.000. Aankomst en overnachting in hotel Green Park*** in Klaipéda, ‘de poort naar de zee’ voor de Litouwers.

  ontbijt

 6. 6e dag

  Klaipéda - Koerse Schoorwal - Kaunas

  Na een vroeg ontbijt maken we een korte rondleiding doorheen Klaipéda. De gids leidt ons langs mooie koopmanshuizen, het oude postkantoor, het befaamde Theaterplein en de vele houten en halfhouten gebouwen die getuigen van een Duitse invloed. Nadien naar het nationale park Koerse Schoorwal oftewel ‘de Sahara van de Baltische Landen’. Dit schiereiland staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is slechts 4 km breed. Dit bijzonder stukje land kent talloze zandduinen, donkere dennenbossen en goudgele stranden. Na het bezoek aan het kleine vissersdorpje Nida rijden we verder naar Kaunas. Overnachting in hotel Magnus***.

  ontbijt

 7. 7e dag

  Kaunas - Trakai - Vilnius

  Na het ontbijt maken we een korte panoramische rondrit in Kaunas. Onderweg naar Vilnius bezoeken we Trakai, een plek met dichte groene bossen en heldere meren. Hier bezoeken we het iconische rode bakstenen waterslot gelegen op een klein eilandje in het Galvé-meer. In Vilnius, erkend door de UNESCO als Werelderfgoed kuieren we door het sfeervolle historische stadshart. Niet te missen zijn de pastelkleurige gebouwen, het prachtige stadplein, de gotische St. Anna Kerk, de barokke St. Peter-Paul kathedraal, het Gediminaskasteel… ’s Avonds leer je tijdens een kookdemonstratie hoe je het nationale Litouwse gerecht Cepelinai maakt. Cepelinai, gelijkend op een zeppelin, zijn met gehakt gevulde aardappelknoedels en wordt gegeten met zure room. Zet je smaakpapillen aan het werk en proef dit lokale gerecht! Overnachting in hotel Green Park*** in Vilnius.

  ontbijt - avondmaal

 8. 8e dag

  Vilnius - Brussel

  Vrije tijd om Vilnius verder te ontdekken. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Tallinn

2

Oru***

Riga

2

Ibis Styles*** (15/05, 11/12)

 

 

Days Vef*** (12/06, 14/08)

 

 

Rixwell Gertrude**** (10/07)

Klaipéda

1

Green Park***

Kaunas

1

Magnus***

Vilnius

1

Green Park*** 

 


Aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 25 personen


Met een koude winterneus op ontdekking!

Ook met een warme winterjas aan, kun je de Baltische Landen ontdekken. Onder een heerlijke winterzon en een strakblauwe hemel ziet alles er stralend uit. Wie weet ligt er wel een sneeuwtapijt. Sfeer, gezelligheid en kerstgevoel troef in december! In de steden vind je verschillende kerstmarkten met duizenden kerstlichtjes en een overvloed aan lekkernijen én snuisterijen. Beleef deze sprookjesachtige kerstperiode tijdens de afreis van 11/12/19.


Wereldweetjes

reisdocumenten:

identiteitskaart

inentingen:

geen

munteenheid:

de euro (EUR)

tijdsverschil:

winter: +1, zomer: +2

stroom:

220 volt

 


Opladen