Terug naar huis

Magisch Cappadocië

Turkije

vanaf € 999 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 8 Dagen / 7 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Half Pension (Dranken niet inbegrepen)
Magisch Cappadocië - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 10 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige lokale gids

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Het bejubelde landschap van Cappadocië: een uniek stukje Turkije!
 • Rotsformaties in verschillende vormen en maten
 • Konya, waar gelovigen en geschiedenisfanaten zich thuis voelen
 • Ontdek de schilderachtige haven van Antalya
 • Wandeling doorheen de Rozenvallei, het mooiste stukje van Cappadocië

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 don 2 vri 3 zat 4 zon
5 maa 6 din 7 woe 8 don 9 vri 10 zat 11 zon
12 maa 13 din 14 woe 15 don 16 vri 17 zat € 999 terugreis op 24/10/2020 Kies 18 zon
19 maa 20 din 21 woe 22 don 23 vri 24 zat 25 zon
26 maa 27 din 28 woe 29 don 30 vri 31 zat
 • Laatste beschikbare plaatsen
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

- Nederlandstalige lokale gids

- rechtstreekse internationale vluchten met TUI fly

- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning

- alle overnachtingen in de vermelde hotels

- 7x ontbijt, 7x avondmaal

- het boeiende Mevlana Museum in Konya

- bezoek aan een karavanserais

- twee dagen in het unieke Cappadocië met onder meer de Göremevallei, de ondergrondse stad Derinkuyu en een wandeling doorheen de Rozenvallei

- Esrefoglu-moskee in Beysehir

- stadsbezoek in Antalya

- Karpuzkaldiran waterval

- theater van Aspendos

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven

- annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

- fooien voor de gids en chauffeur

- bagageservice op de luchthaven en in de hotels

- visum voor Turkije

- toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Antalya - Alanya

  Vlucht naar Antalya, gelegen in het land van azuurblauwe baaien, feeërieke natuurlandschappen, Turkse gastvrijheid en niet te vergeten de vaak aanwezige zonnegloed. Veelzijdigheid ten top! Bij aankomst maken we kennis met onze Nederlandstalige lokale gids. Vervolgens transfer naar het hotel in Alanya, aan de Turkse Rivièra. Avondmaal en overnachting in hotel Eftalia Aytur****.

  avondmaal

  Alanya
 2. 2e dag

  Alanya - Konya - Cappadocië

  Na het ontbijt maken we een lange rit naar Cappadocië, in het hart van Turkije. Onderweg naar deze bijzondere plek stoppen we in het historische Konya, de voormalige hoofdstad en een belangrijk bedevaartsoord voor Turkse gelovigen. We bezoeken het boeiende Mevlana Museum. Via de oude karavaanroute, die deel uitmaakte van de oude zijderoute, rijden we verder richting Cappadocië. Onderweg zien we diverse karavanserais, grote stenen gebouwen uit de 13e eeuw waar vroeger de kooplieden met hun kamelen, ezels en paarden konden schuilen en handelen tijdens hun reis. We bezoeken één van deze karavanserais. We komen aan in Ürgüp, de uitvalsbasis om Cappadocië te ontdekken. Avondmaal en overnachting in hotel Dilek Kaya***+.

  ontbijt, avondmaal

  Konya, Mevlana Museum
 3. 3e dag

  Cappadocië

  Tijd om Cappadocië te ontdekken! Deze regio ontstond miljoenen jaren geleden door vulkanisme en wordt tegenwoordig bejubeld als het kroonjuweel onder de Turkse regio’s. Het is dan ook niet vreemd dat dit gebied op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. We vinden hier een indrukwekkend maanlandschap, ondergrondse steden, rotskloosters en mysterieuze grotwoningen. Dit unieke gebied met een lange geologische geschiedenis en sporen van duizenden jaren bewoning is een echte trekpleister en verdient onze uitgebreide aandacht. We ontdekken de vallei van Göreme, een openluchtmuseum met talloze verscholen grotkerkjes, fresco’s en holwoningen. Ook verkennen we de vallei van Pasabag en Zelve waar we de paddenstoelvormige feeënschoorstenen bewonderen. Nadien rijden we naar het stadje Avanos, gekend om zijn oude pottenbaktradities. De ambachtslieden laten ons deelnemen aan een workshop van tegels en aardewerk. Optioneel kunt u vanavond een traditionele Turkse avond bijwonen. Avondmaal en overnachting in hotel Dilek Kaya***+.

  ontbijt, avondmaal

 4. 4e dag

  Cappadocië

  Het feest van de luchtballonnen begint elke ochtend bij de eerste zonnestralen. Met een mix van de rustgevende ochtendstilte, het kleurenfestijn en de sprookjesachtige schoorstenen, loont het zeker de moeite om je nachtrust vroeg op te geven. Hoewel het tijdens de tocht wel lijkt of je nog aan het dromen bent! Deze onvergetelijke ervaring kan je ter plaatse optioneel toevoegen. Na het deugddoende ontbijt is het de hoogste tijd om naar de kronkelende wandelpaden van de intrigerend Rozenvallei te betreden. Zoals de naam al sterk doet vermoeden is in dit geologische gebied de kleur roze een vaak gespotte kleur. Maak een optioneel bezoek aan het welgekend kerkje Ayvali. Wist je dat deze rijk versierd is met bloedmooie fresco’s? Ook de moeite waard zijn de diverse ondergrondse steden die je in de Cappadocië kan bezoeken. Zo leidt de gids ons in de namiddag door de ondergrondse stad Derinkuyu. We krijgen hier een goed idee over hoe zelfvoorzienend onze voorouders wel niet waren. Van keukens tot zelfs opsluitingsplaatsen voor criminelen, allen verbonden door een goed bedacht gangenstelsel. Avondmaal en overnachting in hotel Dilek Kaya***+.

  ontbijt, avondmaal

  Cappadocië
 5. 5e dag

  Cappadocië - Beysehir - Antalya

  Lange rit doorheen de prachtige natuur naar Antalya, een geliefde badstad aan de Turkse Riviera. Onderweg lassen we een pauze in in Beysehir waar we de Esrefoglu-moskee bezoeken, de enige houten moskee waar verschillende decoratieve technieken van steen, baksteen, keramiek en schilderen samen werden gebruikt. We bereiken Antalya. Avondmaal en overnachting in hotel Laguna Suites*** in Antalya.

  ontbijt, avondmaal

  Turkije
 6. 6e dag

  Antalya

  Antalya, toeristische hotspot voor strandtoeristen: zo wordt Antalya in de volksmond het vaakst beschreven. De lokale gids neemt ons vandaag mee op sleeptouw om ons te laten zien dat Antalya veel meer te bieden heeft. Je start bij het theater van Aspendos, gebouwd naar Grieks-Romeins voorbeeld en verbazend goed onderhouden. Ook gaan we een kijkje nemen bij de enorme Karpuzkaldiran waterval die uitmondt in zee. Het water komt vanaf 40 meter hoogte luid denderend naar beneden gestort. Een wandeling langs de oude haven en het prachtige, authentieke stadshart ontbreekt uiteraard ook niet op ons programma vandaag. Avondmaal en overnachting in hotel Laguna Suites***.

  ontbijt, avondmaal

  Theater van Aspendos
 7. 7e dag

  Antalya

  Vrije dag om te zonnebaden op een van de vele magnifieke stranden. Of verkies je om de schatten van Antalya verder te gaan exploreren? Ga cadeautjes verzamelen, geniet van een boottocht op het heldere water van de Middellandse Zee of probeer een traditionele Turks badhuis. Tip: ook deze stad telt diverse restaurants en lokale cafés. Probeer de lokale gastronomie zoals de traditionele kebab of Ayran, een verfrissend drankje op basis van water, zout en yoghurt. Allemaal het proberen waard! Avondmaal en overnachting in hotel Laguna Suites***.

  ontbijt, avondmaal

  Antalya
 8. 8e dag

  Antalya - Brussel

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Antalya voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten  Hotel
Alanya 1 Eftalia Aytur****
Cappadocië 3 Dilek Kaya***+
Antalya 3 Laguna Suites***

 


Aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 25 personen


Nuttige info

reisdocumenten: geldige identiteitskaart (geldig tot 2 maanden na terugreis)
  Raadpleeg tijdig de website www.diplomatie.be voor meer gedetailleerde informatie.
inentingen: geen
tijdsverschil: winter: +2, zomer +1


Update 2 maart 2020: 

Het visum voor Turkije is vanaf 02/03/2020 gratis voor Belgische onderdanen. Ook voor reizigers uit Nederland, Oostenrijk, Spanje, Polen en het Verenigd Koninkrijk zal het visum gratis zijn. Een geldige identiteitskaart (geldig tot 2 maanden na terugreis) is voldoende.


Visum voor Turkije

Het visum voor Turkije is vanaf 02/03/2020 gratis voor Belgische onderdanen. Ook voor reizigers uit Nederland, Oostenrijk, Spanje, Polen en het Verenigd Koninkrijk zal het visum gratis zijn. Een geldige identiteitskaart (geldig tot 2 maanden na terugreis) is voldoende.


Opladen