Terug naar huis

Land van vuur en ijs

IJsland

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Land van vuur en ijs - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 15 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Complete reis langs IJslands bekendste hoogtepunten
 • 100% pure natuur: geisers, watervallen, gletsjers en lavavelden
 • Bezoek aan de nationale parken Skaftafell en Thingvellir
 • Bewonder de oogverblindende Godafoss waterval, de ‘Waterval van de Goden’

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Keflavík - Blue Lagoon - Reykjavík

  Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Keflavík. Optioneel kan je vandaag naar de Blue Lagoon, een echt hoogtepunt! Het geothermische bad ligt in een veld van gestolde lava waardoor de aarde het water opwarmt tot een heerlijke temperatuur van ongeveer 39 °C. Kies je niet voor de Blue Lagoon, dan maak je een korte rondrit over het schiereiland Reykjanes. Daarna door naar Reykjavík. Vrij avondmaal in de stad. Overnachting in hotel Klettur***.

  Blue Lagoon
 2. 2e dag

  Reykjavík - Seljalandsfoss - Skogafoss - Vík - Kirkjubaejarklaustur

  Tijdens een fantastische tocht langs de zuidelijke kust van IJsland ontdekken we de Seljalandsfoss waterval. Hier kan je achter de waterval door wandelen. Vaak een nogal natte, maar onvergetelijke ervaring! Vervolgens houden we halt aan de fotogenieke waterval Skogafoss. Het water dondert hier 60 meter naar beneden. Bij het strand van Reynisfjara, bij Vík, loop je over het zwarte lavastrand en zie je de woeste branding. De rotsachtige kust met een de piramide van basaltzuilen is ook zeer indrukwekkend. De kaap Dyrhólaey steekt 120 meter boven de zee uit en is gekend voor de grote populatie papegaaiduikers, de ‘clowns onder de zeevogels’. Tot midden juni is de rots niet toegankelijk vanwege de broedtijd. Avondmaal en overnachting in hotel Klaustur*** in Kirkjubaejarklaustur.

  ontbijt, avondmaal

  Skogafoss
 3. 3e dag

  Kirkjubaejarklaustur - Skaftafell - Jökulsárlón - Höfn

  Ontdekking van het nationale park Skaftafell. Dit park biedt een enorme variatie aan gletsjers, heide, bergen, berkenbossen, ijsrivieren, beekjes en zanderige vlakten. We maken een wandeling naar de mooie waterval Svartifoss oftewel de “zwarte waterval”. De 20 meter hoge waterval wordt omgeven door kolommen van zwart basalt. Het uitkijkpunt Sjónarsker trakteert je op schitterende panorama’s over de Vatnajökull, de grootste gletsjer die maar liefst 8% van het land bedekt. Verder naar het bekende gletsjermeer Jökulsárlón. Spectaculair zijn de grote stukken ijs die er ronddrijven. Maak optioneel een boottochtje tussen de immense ijsschotsen en aanschouw de fraaie ijsformaties. Prachtige foto’s verzekerd! Avondmaal en overnachting in Fosshotel Vatnajökull*** in Höfn.

  ontbijt, avondmaal

  Skaftafell, Skogafoss
 4. 4e dag

  Höfn - oostelijke fjorden - Egilsstadir

  Tijd voor de oostkust en de oostelijke fjorden! Tijdens de prachtige kustweg zien we indrukwekkende rotsformaties en komen we in het vissersplaatsje Djúpivogur. Via de Berufjördur, één van de vele fjorden aan de oostkust, verder richting Egilsstadir. Avondmaal en overnachting in hotel Lake*** in Egilsstadir.

  ontbijt, avondmaal

  Efgilsstadir
 5. 5e dag

  Egilsstadir - Dettifoss - Námaskard - Mývatn

  We rijden door een bar en desolaat landschap omgeven door bergketens naar het noorden. Bij de spectaculaire Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa, maken we een stop. Verder naar Námaskard, een zeer actief vulkanisch gebied. Hier bewonderen we kraters, lavavelden, zwavelbronnen en kokende, sputterende of puffende modderpoelen. Daarna naar het prachtige gebied van het Myvatnmeer, de broedplaats van alle eenden die op IJsland leven. Avondmaal en overnachting in Fosshotel Mývatn*** in Mývatn.

  ontbijt, avondmaal

  Myvatn
 6. 6e dag

  Mývatn - Godafoss - Akureyri

  Je hebt al veel IJslandse watervallen gezien, maar vandaag aanschouw je de mooiste: de Godafoss, ofwel de ‘Waterval van de Goden’. Vanaf het uitkijkplatform geniet je van een mooi panorama over deze waterval en de omgeving. Nadien kan je via een paadje naar beneden wandelen om zo de waterval van onderaf te bekijken; ook zeker de moeite waard. Via een mooie route gaan we verder naar Akureyri. Walvissen laten zich hier vaak zien en een walvissafari is dan ook echt aan te raden! Deze optionele excursie kan je ter plaatse boeken bij de reisleider. Avondmaal en overnachting in hotel Kea Akureyri*** in Akureyri.

  ontbijt, avondmaal

  Godafoss
 7. 7e dag

  Akureyri - Skagafjördurvallei - Borgarnes

  Op weg naar de Skagafjördurvallei, bekend om de IJslandse paarden. Deze unieke oerpaarden vallen op door het kleine formaat, verschillende kleuren en looppas. Voor de geïnteresseerden stoppen we onderweg bij de turfboerderij Glaumbear (toegangsgeld niet inbegrepen). Vervolgens bezichtigen we de mooie watervallen Hraunfoss en Barnafoss. Avondmaal en overnachting in hotel Borgarnes*** in Borgarnes.

  ontbijt, avondmaal

  IJslander
 8. 8e dag

  Borgarnes - Golden Circle - Reykjavík

  Vandaag ontdek je de Golden Circle, de drie bekendste hoogtepunten van IJsland: Thingvellir, Gullfoss en Geysir. We starten met het nationale park Thingvellir, UNESCO Werelderfgoed en gekend om zijn serene schoonheid en historische waarde. Vervolgens naar de iconische waterval Gullfoss. Door de grote nevelwolken die bij zonnig weer vrijwel altijd een regenboog veroorzaken, wordt het ook wel de ‘Gouden Waterval’ genoemd. Niet ver hier vandaan bevindt zich het heetwaterbronnengebied Geysir. Hoewel de grote Geysir niet actief meer is, laat de Strokkur ons niet in de steek. De geiser spuit elke de 5 à 10 minuten een grote hoeveelheid water de lucht in. We eindigen in Reykjavík waar we een stadstour maken langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Avondmaal in de stad. Overnachting in hotel Klettur*** in Reykjavik.

  ontbijt, avondmaal

  Gulfoss
 9. 9e dag

  Reykjavík - Keflavík - Brussel

  Transfer naar de luchthaven van Keflavík voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Reykjavik

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Reykjavík 1 Klettur*** 
Kirkjubaejarklaustur 1 Klaustur*** 
Höfn  1 Fosshotel Vatnajökull***
Egilsstadir 1 Lake***
Mývatn 1 Fosshotel Mývatn*** 
Akureyri  1 Kea Akureyri***
Borgarnes  1 Borgarnes***
Reykjavík  1 Klettur***

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


Boek op voorhand het excursiepakket*

1e dag: toegang tot de Blue Lagoon met gebruik van een handdoek
3e dag: boottocht op het gletsjermeer Jökulsárlón

* het is niet mogelijk deze excursies ter plaatse te boeken

€ 149 per persoon


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: winter: geen, zomer: -2

 


Opladen