Terug naar huis

Land van thee en koningssteden

Sri Lanka

vanaf € 1.712 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 14 Dagen / 12 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
Land van thee en koningssteden - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 10 - max. 25 personen

 • Nederlandstalige lokale gids

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • het beste van 2 werelden: combineer de lokale cultuur van Sri Lanka met als kers op de taart een heerlijk strandverblijf
 • snuif de geschiedenis op in de koningssteden Anuradhapura en Polonnaruwa
 • ga dieren spotten in Udawalawe Nationaal Park
 • unieke treinrit van Kandy naar Nuwara Eliya

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 din 2 woe 3 don 4 vri 5 zat 6 zon
7 maa 8 din 9 woe € 1.712 terugreis op 22/09/2020 Kies 10 don 11 vri 12 zat 13 zon
14 maa 15 din 16 woe 17 don 18 vri 19 zat 20 zon
21 maa 22 din 23 woe 24 don 25 vri 26 zat 27 zon
28 maa 29 din 30 woe
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen (vertrekken t.e.m. 18/03/2020)

- Nederlandstalige lokale gids
- internationale vluchten met Emirates
- alle luchthaventaksen op het ticket
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar (met airconditioning)
- alle vermelde lokale transferstoegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
- alle overnachtingen
- maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
- alle lokale taksen

Niet inbegrepen (vertrekken t.e.m. 18/03/2020)

- optionele excursies (onze tips): ter plaatse te reserveren en te betalen, prijzen onder voorbehoud
- persoonlijke uitgaven
- visum: indien het visum via TUI wordt aangevraagd, dient een kopie van het internationaal paspport 6 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien deze termijn niet gerespecteerd word, zijn wij genoodzaakt extra verwerkingskosten aan te rekenen. Prijs € 38 per persoon
- alle verzekeringen
- fooien voor de gids en chauffeur
- fooien tijdens optionele excursies
- bagageservice in de hotels

 

Niet inbegrepen (vertrekken vanaf 08/07/2020)

- persoonlijke uitgaven
- visum: indien het visum via TUI wordt aangevraagd, dient een kopie van het internationaal paspport 6 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien deze termijn niet gerespecteerd word, zijn wij genoodzaakt extra verwerkingskosten aan te rekenen. Prijs € 38 per persoon
- alle verzekeringen
- fooien voor de gids en chauffeur
- bagageservice in de hotels
 

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Colombo

  Vertrek naar Colombo.

 2. 2e dag

  Colombo

  Bij aankomst in Colombo word je opgewacht door de lokale Nederlandstalige gids. Na het ontbijt in het hotel is het tijd om de stad te verkennen. Overnachting in hotel Ozo Colombo ****.

  ontbijt - avondmaal

   

 3. 3e dag

  Colombo - Anuradhapura

  Vandaag reis je door naar de oude hoofdstad Anuradhapura. Onderweg bezoek je de bekende vismarkt van Negombo die het hart vormt voor de visindustrie in Sri Lanka. Je brengt ook een bezoek aan het Dutch Fort en een lokaal katholiek kerkje. Overnachting in hotel Palm Garden Village***.


  ontbijt - avondmaal

 4. 4e dag

  Anuradhapura

  Anuradhapura is de voormalige hoofdstad van Sri Lanka. Hier bevinden zich twee tot werelderfgoed verklaarde sites, maar er zijn ontelbare andere interessante historische en archeologische bezienswaardigheden te vinden. Overnachting in hotel Palm Garden Village***.

  ontbijt - avondmaal

   

 5. 5e dag

  Anuradhapura - Sigiriya

  In de ochtend wordt de reis verder gezet richting Sigiriya. Onze tip is zonder twijfel de beklimming van de befaamde Leeuwenrots van Sigiriya, die 200m boven de jungle uitstijgt. Vraag zeker naar de mogelijkheden om deze excursie toe te voegen aan je reis. Overnachting in hotel Camelia Resort ***.

  ontbijt - avondmaal

 6. 6e dag

  Sigiriya - Polonnaruwa - Sigiriya

  Vandaag ga je op verkenning in Polonnaruwa, de tweede hoofdstad van Sri Lanka, prachtig gelegen in open bosgebied en geklasseerd als werelderfgoed. Bezoek aan o.a. de ruïnes van het koninklijk paleis, de Lankatilaka Vihara (vihara = gewijde plaats, tempel), de Gal Vihara met de immense liggende, zittende en staande boeddhabeelden, de lotusbaden, het standbeeld van koning Parakramabahu en Parakrama Samudra, de ‘zee van Parakrama’. Overnachting in hotel Camelia Resort ***.

 7. 7e dag

  Sigiriya - Dambulla - Matale - Kandy

  De eerste stop vandaag is het grottenklooster van Dambulla dat vooral beroemd is om zijn indrukwekkende rotsschilderingen en meer dan 150 Boeddhabeelden. Via Nalanda en Matale rij je daarna naar het geografische middelpunt van het eiland, Kandy. De tempel van Nalanda is een opmerkelijk voorbeeld van de vermenging van hindoeïstische en boeddhistische architectuur en valt meteen op door het erotische reliëf, wat trouwens uniek is in Sri Lanka. Op weg naar Kandy snuif je de lekkere geuren op in de kruidentuin van Matale. Na een overheelijke lunch in deze kruidentuin rij je door naar Kandy, meest culturele en spirituele stad van het eiland. Overnachting in hotel Ozo Kandy ****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 8. 8e dag

  Kandy

  Na het ontbijt start je de dag met een stadsrondrit in Kandy. Je neemt een kijkje in de Tempel van de Heilige Tand waar men één van de heiligste relikwieën van Boeddha bewaart. Je eindigt de dag met een culturele show opgevoerd door Kandy dansers. Overnachting in hotel Ozo Kandy ****.


  ontbijt - avondmaal

   

 9. 9e dag

  Kandy

  Vandaag neemt de gids je mee naar de botanische tuin van Peradeniya. Hier groeien meer dan 4000 verschillende bloemen en planten wat het tot één van de mooiste tuinen van Azië maakt. In de namiddag kan je genieten van een vrij namiddag. Overnachting in hotel Ozo Kandy ****.

  ontbijt - avondmaal

 10. 10e dag

  Kandy - Nuwara Eliya - Bandarawela

  Per trein reis je vanuit Kandy naar Nuwara Eliya. Dit is het populairste bergresort van Sri Lanka vanwege het aangename klimaat en de mooie landschappen. Daarnaast is dit het hart van de theeproductie van Sri Lanka, dat wereldwijd nog steeds een belangrijk marktaandeel wegkaapt. Je bezoekt hier dan ook een theeplantage en -fabriek. Overnachting in hotel Bandarawela Hotel***.

  ontbijt - avondmaal

   

 11. 11e dag

  Bandarawela - Udawalawe

  Na het ontbijt zet je de reis verder naar Udawalawe Nationaal Park. Tijd voor een heuse safari in het Udawalawe National Park. Met wat geluk spot je hier trompetterende olifanten, verschillende apensoorten, zoutwaterkrokodillen, vele reptielen of zelfs een luipaard. Overnachting in hotel Grand Udawalawe Safari Resort  ****.

  ontbijt - avondmaal

 12. 12e dag

  Udawalawe - Galle - Hikkaduwa

  In de voormiddag breng je een bezoek aan het Elephant Transit Home in Udawalawe. Vervolgens zet je de reis verder naar Galle. In de 17de en 18e eeuw zwaaiden de Nederlanders hier de scepter en dat is nog zeer duidelijk te zien in de havenstad Galle. De stad bulkt van de Hollandse huisjes en je vindt er de gereformeerde kerk en het Nederlandse fort. Na de stadsrondrit rijdt je door naar Hikkaduwa. Overnachting in een deluxe kamer in hotel Citrus Hikkaduwa Resort ***.

  ontbijt - avondmaal

 13. 13e - 16e dag

  vrije tijd in Hikkaduwa

  Na bijna twee weken boordevol cultuur is het nu tijd om tot rust te komen in Hikkaduwa. Overnachting in een deluxe kamer in hotel  Citrus Hikkaduwa Resort ***.

  ontbijt - avondmaal

 14. 17e dag

  Hikkaduwa – Colombo - Brussel

  Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

 1. 1e dag

  Brussel - Colombo

  Vertrek naar Colombo.

 2. 2e dag

  Colombo - Marawila

  Bij aankomst in Colombo word je opgewacht door de Nederlandstalige lokale gids. Transfer naar het hotel. De kamers zijn meteen beschikbaar. Vrije tijd. Liever al een excursie? In de namiddag kan je optioneel naar Colombo, de levendige hoofdstad met zijn duizenden kleurrijke tuktuks. Overnachting in hotel Club Palm Bay*** in Marawila.

  avondmaal

 3. 3e dag

  Marawila - Anuradhapura

  De gids neemt ons vandaag mee naar de bekendste vismarkt van Negombo die het hart vormt voor de visindustrie in Negombo. Via een parfum van vis bereiken we vervolgens een lokaal katholiek kerkje en het Dutch Fort. Dit fort en de aanwezige grachten getuigen dat deze stad vele invloeden kent van Nederland. Grijp je kans om op de grachten een optioneel boottochtje te maken tussen de watervaranen en tropische vogelsoorten. Overnachting in Anuradhapura in hotel Palm Garden Village***.

  ontbijt, avondmaal

 4. 4e dag

  Anuradhapura - Sigiriya

  Anuradhapura is de voormalige hoofdstad van Sri Lanka. Hier bevinden zich twee tot werelderfgoed verklaarde sites, maar er zijn ontelbare andere interessante historische en archeologische bezienswaardigheden te vinden. Verder naar de bergtop Mihintale, de geboorteplaats van het boeddhisme in Sri Lanka. Na de 1840 sportieve trappen, genieten we van fantastische groen getinte uitzichten. Verder naar Sigiriya voor de overnachting in het Camelia Resort***.

  ontbijt, avondmaal

 5. 5e dag

  Sigiriya - Polonnaruwa - Sigiriya

  Vandaag gaan we per fiets op verkenning in Polonnaruwa, een van de oudste koningssteden. De historische site is prachtig gelegen in open bosgebied en geklasseerd als werelderfgoed. We bezoeken o.a. de ruïnes van de grote stoepa, het koninklijk paleis en de immense liggende, zittende en staande Boeddhabeelden. Ben je hierna toe aan een zoektocht naar wilde olifanten? Reserveer dan ter plaatse de safari naar het Minneriya Nationaal Park. Overnachting in het Camelia Resort***.

  ontbijt, avondmaal

 6. 6e dag

  Sigiriya - Hiriwadunna - Sigiriya

  Na een stevige ontbijt beklimmen we de befaamde Leeuwenrots van Sigiriya, die 200m boven de jungle uitstijgt. Via stoffige wegen arriveer je nadien in het schilderachtige Hiriwadunna met zijn fleurige bloemen. Bij het plaatselijke dorpshuis scheppen de bescheiden bewoners ter inkomen traditionele rijst met curry uit. Proeven maar! Overnachting in hotel Camelia Resort***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 7. 7e dag

  Sigiriya - Dambulla - Matale - Kandy

  De eerste stop vandaag is de grottentempel van Dambulla die vooral beroemd is om zijn indrukwekkende rotsschilderingen en meer dan 150 Boeddhabeelden. Op weg naar Kandy snuiven we de lekkere geuren op in de kruidentuin van Matale. Na de overheerlijke currylunch, rijden we door naar Kandy, de meest culturele en spirituele stad van het eiland. Overnachting in hotel Suisse***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 8. 8e dag

  Kandy

  We starten de dag met een stadsrondrit in het hectische Kandy. Bezoek aan de Tempel van de Heilige Tand waar men een van de heiligste relikwieën van Boeddha bewaart. Beleef vervolgens een plezierige optionele rit aan boord van een driewielige tuktuk, het meest voorkomende Aziatische  vervoermiddel. We eindigen de dag met een culturele show opgevoerd door Kandy dansers. Overnachting in hotel Suisse***.

  ontbijt, avondmaal

 9. 9e dag

  Kandy - Nuwara Eliya - Bandarawela

  Verder naar Nuwara Eliya. Dit is het populairste bergresort van Sri Lanka vanwege het aangename klimaat en de mooie landschappen. Daarnaast is dit het hart van de theeproductie. We bezoeken hier dan ook een theeplantage en -fabriek. Passerend langs fotogenieke landschappen brengt een lokale trein ons naar Bandarawela. Overnachting in hotel Bandarawela***.

  ontbijt, avondmaal

 10. 10e dag

  Bandarawela - Udawalawe

  Tijd voor een heuse safari in het nationale park van Udawalawe. Met wat geluk spotten we hier trompetterende olifanten, verschillende apensoorten, zoutwaterkrokodillen, vele reptielen of zelfs een luipaard. Bij afloop toosten we met een verrassingscocktail. Nog niet alle dieren van je verlanglijstje gespot? Boek dan de extra safari in het nationale park van Yala. Nood aan verfrissing? Kies dan voor een facultatieve boottocht op het meer van Udawalawe. Overnachting in hotel Centuriya Wild****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 11. 11e dag

  Udawalawe - Galle - Hikkaduwa

  Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het Elephant Transit Home waar verweesde olifantenkalveren revalideren voor de uiteindelijke bevrijding in het wild. Daarna naar de havenstad Galle. In de 17e en 18e eeuw zwaaiden de Nederlanders hier de scepter en dat is nog zeer duidelijk te zien. De stad bulkt van de Hollandse huisjes en we vinden er zelfs de gereformeerde kerk en het Nederlandse fort. Na de stadsrondrit rijden we door naar Hikkaduwa waar we afscheid nemen van onze gids. Overnachting in een deluxe kamer in resort Citrus Hikkaduwa***.

  ontbijt, avondmaal

 12. 12e - 13e dag

  vrije tijd in Hikkaduwa

  Na tien dagen boordevol cultuur én natuur is het nu tijd om tot rust te komen in Hikkaduwa. Geniet van twee ontspannende dagen. Overnachting in resort Citrus Hikkaduwa***.

  ontbijt, avondmaal

 13. 14e dag

  Hikkaduwa - Colombo - Brussel

  Vroeg ontbijt. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt


Nuttige informatie

Hotels

 

Plaats

Nachten

Hotel

Colombo

1

Ozo Colombo****

Anuradhapura

2

Palm Garden Village***

Sigiriya

2

Camelia Resort***

Kandy

3

Ozo Kandy****

Bandarawela

1

Bandarawela Hotel***

Udawalawe

1

Grand Udawalawe Safari Resort****

Hikkaduwa

5

Citrus Hikkaduwa***

 


Hotels

Plaats Nachten Hotel   
Marawila 1 Club Palm Bay****
Anuradhapura 1 Palm Garden Village***
Sigiriya 3 Camelia Resort  ***
Kandy 2 Suisse***
Bandarawela 1 Bandarawela Hotel ***
Udawalawe 1 Centuriya Wild****
Hikkaduwa 3 Citrus Hikkaduwa***

 Bestemming

Sri Lanka

Algemeen

Vroegere Arabische handelaars noemden het eiland Serendib, het verrukkelijke eiland. Zowel op cultureel als op natuurgebied heeft deze 'parel van de Indische Oceaan' immers uitstekende troeven: ongeschonden regenwouden, meer dan 2.000 jaar oude koningssteden en de levendige tradities en ceremonies in de Kandytempel. Op de theeplantages in het zachte heuvellandschap rond Nuwara Eliya wordt nog steeds de wereldberoemde Ceylon-thee geproduceerd. Zowel de tropische stranden aan de zuidkust van Sri Lanka als de idyllische eilandjes van de Malediven zijn ideaal als strandbestemming of als afsluiter van een geslaagde rondreis.


Praktische Informatie

Reisdocumenten

internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig bij aankomst
een visum. Je kan dit bekomen via volgende link: www.eta.gov.lk
30 USD per persoon voor een toeristenvisum voor een verblijf tot 30 dagen. kinderen onder de 12 jaar: er dient wel een visum te worden aangevraagd, maar er zijn geen visumkosten.
Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be

Inentingen

Tijdens een verblijf in Sri Lanka is geen vaccinatie vereist.

Munteenheid

de Srilankaanse roepie (LKR)

Tijdsverschil

zomer: +3,5, winter: +4,5

Taal

De officiële talen zijn het Singalees en het Tamil.Opladen