Heeft u vragen over uw reis m.b.t. het Coronavirus (COVID-19)?

Meer info
Terug naar huis

Land van de adelaar

Albanië

-€ 50

vanaf € 1.509 /pers.; in de plaats van € 1.559

 • 10 Dagen / 9 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volpension (dranken niet inbegrepen)
Land van de adelaar - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • Min. 15 personen, max. 20 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
  en een Engelstalige lokale gids

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Kennismaking met de hoofdstad Tirana
 • Ontdek het mooie Berat, de stad met duizend ramen
 • Verblijf aan het meer van Ohrid
 • Bezoek aan het historische centrum van Gjirokastra
 • IN DE KIJKER: Verblijf in uitstekende ***/**** hotels

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 don 2 vri 3 zat 4 zon
5 maa € 1.509 € 1.559 Vertrek gegarandeerd terugreis op 14/09/2022 Slechts 10 plaatsen beschikbaar Kies 6 din 7 woe 8 don 9 vri 10 zat 11 zon
12 maa 13 din 14 woe 15 don 16 vri 17 zat 18 zon
19 maa 20 din 21 woe 22 don 23 vri 24 zat 25 zon
26 maa 27 din 28 woe 29 don 30 vri
 • Laatste beschikbare plaatsen
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Engelstalige lokale gids
 • Internationale vluchten met TUI fly
 • Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 9x ontbijt, 8x middagmaal, 9x avondmaal
 • Wijndegustatie op dag 2
 • Bezoek Tirana, Durres, Berat, Apollonia, Butrint, Gjirokastra, Ottomaanse brug, Benja thermale baden, Permet, Korca, Ohrid, Elbasan en Kruja met alle vermelde musea/kastelen

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gids en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Tirana - Kruja

  Vlucht naar Tirana. Bij aankomst volgt de transfer naar het hotel in Kruja en een eerste kennismaking met de stad. Bezoek aan de Bazar, het Skanderbeg kasteel en het Etnografisch museum. Avondmaal en overnachting in hotel Panorama****.

  avondmaal

  Tirana
 2. 2e dag

  Kruja - Durres - Berat

  Na het ontbijt rijden we naar Durres, een van de oudste steden van het land. We bezoeken hier het Romeinse amfitheater, het archeologische museum en de Venetiaanse toren. Na de lunch gaan we verder naar Berat, onderdeel van Unesco werelderfgoed. Hier bezoeken we het kasteel en maken we kennis met de collectie ikonen in het Onufri Museum en wandelen we door de wijk Mangalem. Het avondmaal in Berat vindt plaats in een van de bekendste wijnmakerijen waar we genieten van de typerende wijnen uit deze streek gecombineerd met lokale gerechten. Overnachting in hotel Portik****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Berat
 3. 3e dag

  Berat - Apollonia - Saranda

  We starten de dag met een bezoek aan de archeologische site van Apollonia. We bewonderen hier het amfitheater en het binnenplein van het klooster met een 13e-eeuwse, in Byzantijnse stijl opgetrokken kerk. We zien hier ook indrukwekkende bouwwerken zoals het monument van Agonotheteve, het huis met de mozaïeken en de Mariakerk. We rijden verder naar het LLogara national Park. Lunch in een restaurant in Llogara. In Himare bezoeken we het Porto Palermo kasteel en een van de mooiste stranden. Avondmaal in een restaurant en overnachting in hotel Oasis***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Apollonia
 4. 4e dag

  Saranda - Butrint - Gjirokastra

  Vandaag staat met de archeologische site van Butrint een van de culturele hoogtepunten van de reis op het programma. We bezoeken het oude amfitheater, de tempel van Aesculapius, de doopvont met zijn kleurrijke mozaïeken en de oude stadswallen. Een oude vesting met een klein museum waakt over de regio, een van de laatste ongerepte natuurlijke en historische plaatsen van het Middellandse Zeegebied. De volgende stop wordt het magische Blue Eye, een prachtige azuurblauwe natuurlijke waterbron. Na de lunch verder naar Gjirokastra, waar we het Skëndulihuis en het kasteel bezoeken dat als een balkon boven de stad uittorent. Vanaf hier heb je een prachtig zicht over het omliggend landschap. Avondmaal in een lokaal restaurant.  Overnachting in hotel Fantasy****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Butrint
 5. 5e dag

  Gjirokastra - Benja - Permet

  Eerst bezoeken we de archeologische site van Antigonea. Na de lunch maken we tijd voor de thermale baden van Benja, de ideale plek om helemaal tot rust te komen. Vrije tijd voor een wandeling door de canyon of genieten van een bad in de warmwaterbronnen. Hierna rijden we verder naar Permet. Avondmaal in een lokaal restaurant. Overnachting in hotel Alvero***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Gjirokastra
 6. 6e dag

  Permet - Korca

  Na het ontbijt maken we kennis met Permet, waar we onder meer de rots van de stad en het monument van het congres van Permet bezoeken. Een rit door Griekenland brengt ons naar de stad Korca. Op ongeveer 10 km van Korca bezoeken we de Tumulus van Kamenica, een van de meest kenmerkende monumenten uit de prehistorie van Albanië. In de namiddag volgt een stadstour in Korca, met een bezoek aan de nieuwe bazaar, de Orthodoxe kerk, het Nationaal Museum van de Middeleeuwse Kunst en de allereerste school van Albanië, die in 1878 haar deuren opende. Avondmaal en overnachting in hotel Hani i Pazarit****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Korca
 7. 7e dag

  Korca - Voskopoja - Ohrid

  We rijden naar het nabijgelegen Voskopoja, een klein dorp omgeven door een prachtig landschap dat zich in de 17e eeuw de tweede grootste stad van de Balkan mocht noemen. De stad werd bijna volledig vernield waarna er slechts een paar kerken en ruïnes overbleven. We bezichtigen hier de Sint-Mariakathedraal en de Sint-Nicholaskerk, de best bewaarde kerk van het dorp. Onderweg maken we ook nog een stop in Morava bee farm, om te proeven van de heerlijke honing die hier geproduceerd wordt. We rijden Noord-Macedonië binnen en gaan verder naar het meer van Ohrid, een van de oudste en diepste meren van Europa. Avondmaal in hotel Royal View****, waar we twee nachten verblijven.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Regio Voskopoja
 8. 8e dag

  Ohrid

  Na het ontbijt ontdekken we de stad Ohrid. We wandelen onder meer langs de kerk van St.-Sophia, het klooster van St.-Clemens, het fort van Tsaar Samuel en het oud-Griekse theater. In de namiddag kan je optioneel deelnemen aan een boottocht over het meer van Ohrid naar het klooster van St. Naum. Door zijn prachtige ligging, aan de oevers van het meer aan de Macedonische kant, wordt dit een onvergetelijke ervaring! Avondmaal en overnachting in het hotel.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Ohrid
 9. 9e dag

  Ohrid - Elbasan - Tirana

  Onderweg naar Tirana houden we even halt in Elbasan voor een bezoek aan de restanten van het oude fort en de St.-Mary kerk. We trekken verder naar Tirana voor een sightseeing tour langs het Skanderberg plein, de Ethem Bay Moskee, de klokkentoren, de Enver Hoxha pyramide en de Vredesklok, het Postbllok checkpoint, het Enver Hoxha huis, Kalaja Center en het BunkArt 2 museum. Avondmaal in een lokaal restaurant. Overnachting in hotel Oxford****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Kruje
 10. 10e dag

  Tirana - Brussel

  Ontbijt in het hotel. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

 • 1n in Kruja in hotel Panorama****
 • 1n in Berat in hotel Portik****
 • 1n in Saranda in hotel Oasis***
 • 1n in Gjirokastra in hotel Fantasy****
 • 1n in Permet in hotel Alvero***
 • 1n in Korca in hotel Hani i Pazarit**** / Kocibelli****
 • 2n in Ohrid in hotel Tino**** / SU****
 • 1n in Tirana in hotel Oxford****

Boek op voorhand de boottocht op het meer van Ohrid

8e dag: Boottocht over het meer van Ohrid naar het klooster van St. Naum.

€ 32 per persoon


Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 20 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦♦◊
Natuur ♦♦♦◊◊
Accommodatie ♦♦♦♦◊
Fysiek ♦♦♦◊◊


Bestemming

Albanië

Reisformaliteiten

 • Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort (min. 3 maanden geldig na aankomst in Albanië)
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Albanië kent een typisch mediterraan klimaat aan de kust met zeer zonnige en zeer hete zomers en zachte, maar regenachtige winters. In het bergachtige binnenland, voornamelijk in het noorden van het land, heerst een continentaal klimaat met strenge winters en milde zomers. De zomerperiode loopt van mei tot september. De gemiddelde dagtemperaturen liggen dan boven de 24 °C en de neerslag is beperkt. Doordat het in juli en augustus zeer heet kan zijn, dagtemperaturen van 30 °C en meer, kan je een rondreis in Albanië het best ondernemen in de maanden mei, juni of september.

Tijdsverschil

Geen tijdsverschil

Lokale munt

Albanese lek (ALL)


Opladen