Terug naar huis

Island hopping Java, Bali & Sulawesi

Indonesië

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Island hopping Java, Bali & Sulawesi - TUI

Bestemming

Indonesië

Algemeen

De eilandengroep met Java en Bali als bekendste namen is nu eens een oase van rust en dan weer een smeltkroes van cultuur en bedrijvigheid. Indonesië is een fantastisch vakantieland, waar de mensen zeer vriendelijk en gastvrij zijn en altijd klaar staan om u met een lach te begroeten. Het landschap is er groen met talrijke palmbomen en uitgestrekte rijstvelden in terrasvorm zo ver het oog reikt.


Praktische Informatie

Reisdocumenten

internationaal paspoort, geldig minstens 6 maanden na terugkeer.
Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be

Inentingen

Tijdens een verblijf in Indonesië is geen vaccinatie vereist.

Munteenheid

de Indonesische roepia (IDR)

Tijdsverschil

Java: winter: +6, zomer: +5
Bali: winter: +7, zomer: +6

Taal

De officiële taal is Bahasa Indonesia.Reisdagboek

 1. Vertrek naar Denpasar (Bali)

 2. Aankomst en transfer naar het hotel. Rest van dag vrij om te ontspannen. Overnachting in hotel Plataran Canggu****/Santi Mandala****.

  avondmaal

 3. Na een rijkelijk ontbijt gaat het richting westkust. Bezoek aan de bekend tempel van Tanah Lot, gelegen in zee op een rots. Nadien bezoek aan de Sangeh tempel. Overnachting in hotel Plataran Canggu****/Santi Mandala****.
   

  ontbijt -avondmaal

 4. Na het ontbijt, staat alles in het teken van de bekende en spectaculaire rijstterrassen van Jatiluwih. Deze rijstvelden staan op de Unesco lijst van beschermde gebieden. Daarna verder naar de tempels van Beji Pingit en Tamba Waras. Na de lunch in een typisch balinees restaurant, rit naar het hotel. Overnachting in hotel Plataran Canggu****/Santi Mandala****.

  ontbijt - middagmaal

 5. Na het ontdekken van deze mooie landschappen op Bali, is het tijd voor een volgend avontuur. Vlucht naar Yogyakarta. Aankomst en transfer naar je hotel. Rest van de dag vrij. Overnachting in hotel Hyatt Regency*****.

  ontbijt - middagmaal

 6. Na een uitgebreid ontbijt is het tijd om de stad te ontdekken. Bezoek aan het Sultan Palace. Daarna per fietstaxi naar het Sari Water Castle. Het hoogtepunt is ongetwijfeld, in de namdidag, het bezoek aan de bekende Hindoe tempels van Prambanan. 's Avonds bijwonen van het Ramayana ballet spektakel met buffet avondmaal. Overnachting in hotel Hyatt Regency*****.

  ontbijt - avandmaal

 7. Na het ontbijt, ontdek het mysterie en de geschiedenis van de befaamde tempels van Borobodur. Deze tempels zijn één van de 7 wereldwonderen. Deze boeddhistische tempels liggen op een heuvel en werden gebouwd in de 10e eeuw. Na de lunch, verandering van omgeving. met paard en kar, bezoek aan het Candirejo dorp. Overnachting in hotel Hyatt Regency*****.
   

  ontbijt - middagmaal

 8. Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Makassar. Overnachting in hotel Four Point Makassar****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 9. Na het ontbijt, rit naar Toraja. Via de kustweg naar Pare Pare, waar ook gestopt wordt voor de lunch. Nadien via het gebergte richting Toraja. Onderweg geniet je van de prachtige landschappen. Korte koffie stop in Puncak Lakawang. Aankomt in de late namiddag in het hotel. Overnachting in hotel Toraja Heritage****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 10. Ontdek deze prachtige streek. Maak o.a. in Lemo en Londa kennis met de lokale grafcultuur waarin de overledenen door poppen, of tau-tau, worden voorgesteld. Vooral in de periode na de rijstoogst, van augustus tot oktober, vinden er overal in de dorpen dodenfeesten plaats. De meeste grotere feesten duren ongeveer een week. Bezoek aan verschillende Torajadorpjes zoals Kete Kesu en Siguntu omgeven door enorme rijstvelden. Overnachting in hotel Toraja Heritage****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 11. Na het ontbijt, bezoek aan Batutmonga. Geniet hier van het prachtige zicht over Rantepao en de valleien. Verkenning van Marante, bekend om zijn rotsgraven vol schedels en oude doodskisten. Bewonder er de indrukwekkende portretten van voorouders met tau-tau-beelden. Bezoek in Nanggale de vleermuisboom en rijstschuren. Overnachting in hotel Toraja Heritage****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 12. Na enkele prachtige en indrukwekkende dagen in Sulawesi, is het tijd voor een nieuwe ervaring. Vertrek naar de luchthaven van Ujung Pandang voor de vlucht naar Denpasar. Aankomst en transfer naar Ubud. Overnachting in hotel Plataran Ubud****/Sthala Ubud****.

  ontbijt - middagmaal

 13. Vrije voormiddag. In de namiddag rit naar Puri Saren Agung Ubud. Met een beetje geluk, zie je misschien de kinderen die de balinese dansen aan het oefenen zijn. Optionele activiteiten zijn de rafting of fietsen langsheen de typische dorpen. Overnachting in hotel Plataran Ubud****/Sthala Ubud****. 

  ontbijt - middagmaal

 14. Vertrek naar Lovina, na het ontbijt. Onderweg stop aan de vroegere koninklijke tempel Pura Taman Ayun Mengwi. Verder nog bezoek aan De Candi Kuning Market en de Ulundanu Beratan Temple. Ook de Git Git watervallen mogen niet onbreken. Overnachting in Hotel The Lovina****.

  ontbijt - middagmaal

 15. Eerste stop is de Bejitempel op weg naar Candidasa. De trip gaat via het Batur meer, waar je geniet van de mooie landschappen. Verder naar Besakih voor het bezoek aan de moedertempel. Dit religieuze netwerk van tempels en hindoeschrijnen werd aangelegd op de flank van de machtige Agungvulkaan. Overnachting in hotel Candi Beach****.

  ontbijt - middagmaal

 16. Na het onbijt, staat het Water Palace van Tira Gangga op het programma. Nadien stop aan de Goa Lawah tempel. Een heilige grot die onderdak biedt aan duizenden vleermuizen. Vervlogens naar Klunklung, voor een bezoek aan het Kerta Gosa. een gebouw met prachtige plafondschilderingen waarin de vorst en de priesters ooit hun rechtspraken hielden. Overnachting in hotel Prama Sanur Beach****.

  ontbijt - middagmaal

 17. Volledige dag vrij om rustig te genieten van de omgeving. Overnachting in hotel Prama Sanur Beach****.

  ontbijt - avondmaal

 18. Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

Hotel - Nachten - Plaats

Plataran Canggu****/Santi Mandala**** - 3 - Canggu/Gianyar
Hyatt Regency***** - 3 -Yogyakarta
Four Points Makassar**** - 1 - Makassar
Toraja Heritage**** - 3 - Toraja
Plataran Ubud****/Sthala Ubud**** - 2 - Ubud
The Lovina - 1 - Lovina
Candi Beach**** - 1 - Candidasa
Sanur Beach**** - 2 - Sanur
 


Aantal deelnemers

Min 15 personen max 20 personen


Wereldweetjes

reisdocumenten: internationaal paspoort geldig 6 maanden bij aankomst 
inentingen: geen, malariatabletten worden aangeraden (raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.
munteenheid: de Indonesische roepia (IDR). Wij raden u aan eurobiljetten mee te nemen.
tijdsverschil: Java:winter: +6, zomer: +5, Bali:winter: +7, zomer: +6
stroom: 110 volt/220 volt
gsm: Base, Mobistar en Proximus

Opladen