Terug naar huis

In het spoor van de Mekong

Cambodja

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
In het spoor van de Mekong - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Indrukwekkende cultuur van Bangkok & Ayutthaya

 • Luang Prabang, aanzien als één van de mooiste steden van Zuidoost-Azië

 • Duizenden Boeddhabeelden in de grotten van Pak Ou

 • Bezoek aan de tempels van Angkor per tuk-tuk

 

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Bangkok

  Vertrek naar Bangkok.

 2. 2e dag

  Bangkok

  Bij aankomst in Bangkok en na het vervullen van de formaliteiten staat je lokale gids je op te wachten om je naar het hotel te brengen. De rest van de dag ben je vrij. Je kan eventueel deelnemen aan een (optionele) fietstocht die je meeneemt door het multiculturele Bangkok. Overnachting in het Century Park Hotel****.

 3. 3e dag

  Bangkok

  Je start de dag met een bezoek aan het Koninklijk Paleis waar je oa. de smaragden boeddha kan bekijken. In de Wat Pho, de grootste en oudste tempel van Bangkok kan je naast de immense liggende boeddha meer dan 1000 afbeeldingen van Boeddha vinden. Nadien brengt een longtailboot je naar de Wat Arun, de tempel van de dageraad die volledig bedekt is met kleurrijk oud en gebroken Chinees porselein. Overnachting in het Century Park Hotel****.

  ontbijt - middagmaal

 4. 4e dag

  Bangkok - Ayutthaya - Bangkok

  Op weg naar Ayutthaya bezoek je eerst nog het Zomerpaleis. Het paleis ligt aan de oevers van de Chao Praya en wordt door de koninklijke familie nog altijd gebruikt als hun zomerresidentie. Nadien zet je koers naar Ayutthaya, de oude hoofdstad met een rijk cultureel erfgoed. Tijdens je bezoek wandel je langs de belangrijkste archeologische overblijfselen van het domein. Tijdens de cruise terug naar Bangkok kan je niet alleen genieten van een heerlijk middagmaal maar ook van de prachtige omgeving. Overnachting in het Century Park Hotel****.

  ontbijt - middagmaal

 5. 5e dag

  Bangkok - Luang Prabang

  Na een vroeg ontbijt vertrek je naar de luchthaven voor de vlucht naar Luang Prabang. Na het vervullen van de formaliteiten vertrek je naar het hotel. De rest van de dag ben je vrij om de sfeer van Luang Prabang op te snuiven. Overnachting in Villa Maydou***.

  ontbijt 

 6. 6e dag

  Luang Prabang

  Tijdens je verblijf in Luang Prabang heb je de kans om getuige te zijn van de Tak Bath ceremonie. Elke ochtend bij het krieken van de dag trekken de monnikken naar hun tempels en onderweg krijgen zij door de lokale bevolking giften aangeboden. Na het ontbijt is het de hoogste tijd geworden om Luang Prabang te ontdekken. Dankzij zijn ligging aan de voet van een eeuwenoude bergketen, wordt de stad vaak gezien als één van de mooiste steden van Zuidoost-Azië. Overnachting in Villa Maydou***.

  ontbijt - middagmaal

 7. 7e dag

  Luang Prabang – Kuang Si – Luang Prabang

  Een bezoek aan de Phosi markt is de ideale start van je dag. Daarna vertrek je naar de Kuang Si watervallen. Als het weer het toelaat kan je een verfrissende duik nemen in de waterpoelen aan de voet van de watervallen. Overnachting in Villa Maydou***.

  ontbijt - middagmaal 

 8. 8e dag

  Luang Prabang - Siem Reap

  Je kan je bezoek aan Laos niet afsluiten zonder een bezoek te brengen aan de grotten van Pak Ou. Tijdens de boottocht ernaartoe kan je rustig de tijd nemem om het leven op de oevers van de Mekong te bestuderen. Eens bij de grotten aangekomen val je van de ene verbazing in de andere. Er staan hier immers duizenden Boeddhabeelden op elkaar gepakt. Nadien keer je terug naar de stad en reis je door naar de luchthaven voor de vlucht met bestemming Siem Reap. Overnachting in Tara Angkor****/Memoire Siem Reap****.

  ontbijt - middagmaal

 9. 9e dag

  Siem Reap – Angkor Thom – Angkor Wat – Siem Reap

  Om het bezoek aan de tot de verbeelding sprekende overblijfselen van Angkor Thom en Angkor Wat werkelijk uniek te maken hebben we tuk-tuks voorzien. Als eerste bezoek je de Bayon tempel waar je plots oog in oog staat met de indrukwekkende stenen gezichten. Nadien zet je koers naar het terras van de olifanten en het terras van de leprakoning. Neem hier zeker de tijd om bepaalde details, die zelfs vele eeuwen nadat de tempels gebouwd werden nog steeds zichtbaar zijn, in je op te nemen. Als afsluiter bezoek je de beroemdste tempel: Angkor Wat. Deze tempel was en is nog steeds hét symbool bij uitstek van de voormalige hoofdstad van het Khmer rijk. Overnachting in Tara Angkor****/Memoire Siem Reap****.

  ontbijt - middagmaal

 10. 10e dag

  Siem Reap – Banteay Srei – Ta Prohm – Siem Reap

  Na het ontbijt vertrek je naar Banteay Srei, één van de kleinste tempels van het ganse tempelcomplex. De details die je hier over de ganse tempel kan terugvinden zijn adembenemend. Je eindigt je ontdekking van dit 400km² grote tempelcomplex met een bezoek aan Ta Prohm. Hier zie je nog steeds hoe het ganse complex werd teruggevonden, grotendeels overwoekerd door de tropische vegetatie. Maar het is net dat wat de tempel zo speciaal maakt. Deze avond kan je (optioneel) deelnemen aan een vespatocht die je laat kennismaken met de lokale keuken. Overnachting in Tara Angkor****/Memoire Siem Reap****.

  ontbijt - middagmaal

 11. 11e dag

  Siem Reap – Tonlé Sap – Siem Reap

  ’s Ochtends verlaat je Siem Reap en zet je koers naar Kompong Khleang. In dit dorp zijn de huizen uit pure noodzaak allemaal op palen gebouwd. Tijdens het regenseizoen groeit de omvang van het meer immers van 2590km² tot een gigantische 24605km²! Laat tijdens een boottocht over het meer de grootsheid en wijdsheid ervan tot je doordringen. Na de middag keer je terug naar Siem Reap en ben je de rest van de namiddag vrij. Overnachting in Tara Angkor****/Memoire Siem Reap****.

  ontbijt - middagmaal

 12. 12e dag

  Siem Reap - Phnom - Penh

  Het is tijd om aan het laatste deel van de reis te beginnen. Vandaag verlaat je Siem Reap en nemen we een volledige dag de tijd om van Siem Reap naar Phnom Penh te rijden. Onderweg stop je nog bij de Skun markt. Deze markt en die van het naburige dorp zijn gekend voor hun zeer grote aanbod aan gefrituurde spinnensoorten. Overnachting in Sun and Moon****.

  ontbijt - middagmaal

 13. 13e dag

  Phnom Penh - Brussel

  In Phnom Penh breng je een bezoek aan het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode. Een bezoek aan de Killing Fields drukt je dan weer met de neus op de feiten dat de bevolking tijdens het bewind van de Rode Khmer door een ware hel is gegaan. Nadien vertrek je naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt - middagmaal

 14. 14e dag

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

Nuttige informatie

Hotels

 

Plaats

Nachten

Hotel

Bangkok

3

Century Park Hotel****

Luang Prabang

3

Villa Maydou***

Siem Reap

4

Tara Angkor****/Memoire Siem Reap****

Phnom Penh

1

Sun and Moon****

 


Aantal deelnemers

min. 10  personen, max. 25 personen


Wereldweetjes

reisdocumenten:

Internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig na terugkeer en minstens 3 lege bladzijden

 

visum: Het visum voor Laos en Cambodja is niet inbegrepen en is ter plaatse te regelen. Je paspoort moet nog minstens 6 maanden na je vertrek uit het land geldig zijn en moet beschikken over minstens 2 lege naast elkaar liggende pagina’s voor het visum Laos en nog minstens 1 lega pagina voor het visum Cambodja. Je hebt in totaal ook 3 recente pasfoto’s nodig. Voorzie voor Cambodja $30 per persoon (gepast geld en cash) en voor Laos $32 per persoon (gepast geld en cash).

inentingen:

geen, wel worden de basisinentingen (tegen hepatitis A, difterie, tetanus en buiktyfus) en malariatabletten aangeraden

 

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

munteenheid:

de Thaise baht (THB), de Laotiaanse Kip (LAK) en de Cambodjaanse Riel (KHR)

tijdsverschil:

zomer: +5, winter: +6

stroom:

220 volt, adapter noodzakelijk

gsm:

Proximus, Orange en Base

 


Bestemming

Praktische Informatie

Reisdocumenten

internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig na terugkeer.
Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be

 

Munteenheid

de  Thaise baht (THB)

Tijdsverschil

winter: +6u
zomer: +5u

 

Taal

De officiële taal is het Thai.


Opladen