Terug naar huis

IJsland, puur & compleet

IJsland

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
IJsland, puur & compleet - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 15 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Omringd door 100% pure natuur
 • Geisers, watervallen, gletsjers, lavavelden en vulkanen
 • Complete reis langs IJsland’s bekendste hoogtepunten
 • Nationale parken Skaftafell en Thingvellir
 • Dé reis voor natuurliefhebbers!

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Keflavík - Blue Lagoon - Reykjavík

  Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Keflavík. Optioneel kan je vandaag naar de Blue Lagoon, een echt hoogtepunt! Het geothermische bad ligt in een veld van gestolde lava waardoor de aarde het water opwarmt tot een heerlijke temperatuur van ongeveer 39 °C. Kies je niet voor de Blue Lagoon, dan maak je een korte rondrit over het schiereiland Reykjanes. Daarna door naar Reykjavík voor de overnachting in hotel Klettur***.

  IJsland
 2. 2e dag

  Reykjavík - Seljalandsfoss - Skogafoss - Vík - Kirkjubaejarklaustur

  Tijdens een fantastische tocht langs de zuidelijke kust van IJsland ontdekken we de Seljalandsfoss waterval. Hier kan je achter de waterval door wandelen. Vaak een nogal natte, maar onvergetelijke ervaring! Vervolgens houden we halt aan de fotogenieke waterval Skogafoss. Het water dondert hier 60 meter naar beneden. Bij het strand van Reynisfjara, bij Vík, loop je over het zwarte lavastrand en zie je de woeste branding. De rotsachtige kust met een de piramide van basaltzuilen is ook zeer indrukwekkend. De kaap Dyrhólaey steekt 120 meter boven de zee uit en is gekend voor de grote populatie papegaaiduikers, de clowns onder de zeevogels. Tot midden juni is de rots niet toegankelijk vanwege de broedtijd. Overnachting in hotel Klaustur*** in Kirkjubaejarklaustur.

  ontbijt - avondmaal 

  IJsland
 3. 3e dag

  Kirkjubaejarklaustur - Skaftafell National Park - gletsjermeer Jökulsárlón - Höfn

  Vandaag trekken we het nationale park Skaftafell in. Dit park biedt een enorme variatie aan gletsjers, heide, bergen, berkenbossen, ijsrivieren, beekjes en zanderige vlakten. We maken een wandeling naar de mooie waterval Svartifoss oftewel de “zwarte waterval”. De 20 meter hoge waterval wordt omgeven door kolommen van zwart basalt. Het uitkijkpunt Sjónarsker trakteert je op schitterende panorama’s over de Vatnajökull, de grootste gletsjer die maar liefst 8% van het land bedekt. Verder naar Jökulsárlón, het bekendste gletsjermeer van IJsland en een geliefde filmlocatie. Spectaculair zijn de grote stukken ijs die er ronddrijven. Maak optioneel een boottochtje tussen de immense ijsschotsen en aanschouw de fraaie ijsformaties. Prachtige foto’s verzekerd! Overnachting in hotel Höfn*** in Höfn.

  ontbijt - avondmaal

  Jökulsárlón
 4. 4e dag

  Höfn - oostelijke fjorden - Egilsstadir

  Tijd voor de oostkust en de oostelijke fjorden! Tijdens de prachtige kustweg zien we indrukwekkende rotsformaties en komen we in het vissersplaatsje Djúpivogur. Via de Berufjördur, één van de vele fjorden aan de oostkust, verder richting Egilsstadir. Overnachting in hotel Hérad*** of Hallormsstadur*** in de omgeving van Egilsstadir.

  ontbijt - avondmaal

  Ijsland
 5. 5e dag

  Egilsstadir - Dettifoss - Myvatn - Námaskard - Mývatn

  We rijden door een bar en desolaat landschap omgeven door bergketens naar het noorden. Bij de Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa, maken we een stop. Met het hypnotiserende volume van de watermassa is dit één van de meest ontzagwekkende bezienswaardigheden van IJsland! Verder naar het prachtige gebied van het Myvatnmeer dat de broedplaats is van alle eenden die op IJsland leven. Bovendien ligt het meer in een zeer actief vulkanisch gebied. We vinden hier kraters, lavavelden, zwavelbronnen en borrelende modderpoelen. Overnachting in Fosshotel Mývatn*** in Mývatn.

  ontbijt - avondmaal

 6. 6e dag

  Mývatn - Godafoss - Akureyri

  Vandaag gaan we naar de indrukwekkende Godafoss waterval, ofwel de ‘Waterval van de Goden’. Via een mooie route gaan we verder naar Akureyri. Walvissen laten zich hier vaak zien en een walvissafari is dan ook echt aan te raden! Deze optionele excursie kan je ter plaatse boeken bij de reisleider. Overnachting in hotel Nordurland*** *** in Akureyri.

  ontbijt - avondmaal

 7. 7e dag

  Akureyri - Skagafjördurvallei - Borgarnes

  Op weg naar de Skagafjördurvallei, bekend om de IJslandse paarden. Deze unieke oerpaarden vallen op door het kleine formaat, verschillende kleuren en looppas. Onderweg stoppen we bij de turfboerderij Glaumbear en komen we voorbij de watervallen Hraunfoss en Barnafoss . Overnachting in hotel Borgarnes*** in Borgarnes.

  ontbijt - avondmaal

  ijsland
 8. 8e dag

  Borgarnes - Golden Circle - Reykjavík

  Vandaag ontdek je de Golden Circle, de 3 bekendste hoogtepunten van IJsland: Thingvellir National Park, Gullfoss en Geysir. We starten met het park Thingvellir, UNESCO Werelderfgoed en gekend om zijn serene schoonheid en historische waarde. Vervolgens komen we bij de spectaculaire waterval Gullfoss, voor velen de mooiste waterval. Door de grote nevelwolken die bij zonnig weer vrijwel altijd een regenboog veroorzaken, wordt het ook wel de ‘Gouden Waterval’ genoemd. Niet ver hier vandaan bevindt zich het heetwaterbronnengebied Geysir. Hoewel de grote Geysir niet actief meer is, laat de Strokkur ons niet in de steek. De geiser spuit elke de 5 à 10 minuten een grote hoeveelheid water de lucht in. We eindigen in Reykjavík waar we een stadstour maken langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de moderne Hallgrims-kerk die de skyline domineert. Overnachting in hotel Klettur*** in Reykjavik.

  ontbijt - avondmaal

  Golden Circle
 9. 9e dag

  Reykjavík - Keflavík - Brussel

  Transfer naar de luchthaven van Keflavík voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Reykjavik

Nuttige informatie

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Reykjavík

1

Klettur*** of gelijkwaardig

Kirkjubaejarklaustur

1

Klaustur*** of gelijkwaardig

Höfn 

1

Höfn*** of gelijkwaardig

Egilsstadir

1

Hérad***, Hallormsstadur*** of gelijkwaardig

Mývatn

1

Fosshotel Mývatn*** of gelijkwaardig

Akureyri 

1

Nordurland*** of gelijkwaardig

Borgarnes 

1

Borgarnes*** of gelijkwaardig

Reykjavík 

1

Klettur*** of gelijkwaardig

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


Boek op voorhand het excursiepakket

Dag 1: toegang tot de Blue Lagoon en het gebruik van een handdoek
Dag 3: boottocht op het gletsjermeer Jökulsarlón
* het is niet mogelijk deze excursies ter plaatse te boeken
Prijs: € 131 per persoon


Wereldweetjes

reisdocumenten:

identiteitskaart

inentingen:

geen

munteenheid:

de IJslandse kroon (ISK)

tijdsverschil:

winter: geen, zomer: -2

stroom:

220 volt

 


Opladen