Terug naar huis

Historische cocktail van koninklijke steden

Marokko

vanaf € 979 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 9 Dagen / 7 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
Historische cocktail van koninklijke steden - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 15 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige lokale gids

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Meknes, de stad van de vele minareten
 • Adembenemende natuurpracht aan de voet van de Atlas
 • Verdwalen door de kleurrijke straatjes van de soeks
 • Proef de heerlijke keuken tijdens een lunch in een prachtige riad in Fès en ontdek de indrukwekkende leerlooierijen

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 din 2 woe 3 don 4 vri 5 zat 6 zon
7 maa 8 din 9 woe 10 don 11 vri 12 zat 13 zon
14 maa 15 din 16 woe 17 don 18 vri 19 zat 20 zon
21 maa 22 din 23 woe 24 don 25 vri 26 zat 27 zon € 979 terugreis op 05/10/2020 Kies
28 maa 29 din 30 woe
 • Laatste beschikbare plaatsen
 • Vertrek gegarandeerd
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

Voor vertrekken t.e.m. 22/03/20
- Nederlandstalige lokale gids
- rechtstreekse internationale vluchten met TUI fly
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
- alle overnachtingen in de vermelde hotels
- 7x ontbijt, 1x middagmaal, 2x avondmaal
- stadsbezoeken in Casablanca, Rabat en Meknes
- bezoek aan de vroegere Romeinse stad Volubilis
- uitgebreide ontdekking van Fès
- panoramische route doorheen het Midden-Atlas gebergte
- bronnen van Aïn Asserdoun en Kasba Bel Kush in Beni-Mellal
- begeleid bezoek aan het bruisende Marrakech
- proef de heerlijke keuken in een oud paleis in Marrakech

Voor vertrekken vanaf 05/04/20
- Nederlandstalige lokale gids
- rechtstreekse internationale vluchten met TUI fly
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
- alle overnachtingen in de vermelde hotels
- 7x ontbijt, 1x middagmaal, 1x avondmaal
- stadsbezoeken in Casablanca, Rabat en Meknes
- bezoek aan de vroegere Romeinse stad Volubilis
- uitgebreide ontdekking van Fès
- panoramische route doorheen het Midden-Atlas gebergte
- bronnen van Aïn Asserdoun en Kasba Bel Kush in Beni-Mellal
- begeleid bezoek aan het bruisende Marrakech

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering
- optionele excursies
- fooien voor de gids en chauffeur
- bagageservice op de luchthaven en in de hotels

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Marrakech

  Vlucht van Brussel naar Marrakech, de bruisende stad waar geuren, kleuren, souvenirs en het verleden nooit ver weg zijn! Bij aankomst transfer naar het hotel. Overnachting in hotel Atlas Asni**** in Marrakech. 

  Maroc
 2. 2e dag

  Marrakech - Casablanca - Rabat

  We rijden naar de metropool Casablanca, de ‘Witte Stad’. Hier word je gefascineerd door het overheersende witte straatbeeld. Deze economische havenstad dankt zijn bijzondere naam aan de Portugezen die voorheen beslisten om er een fort te bouwen met de naam ‘Casabranca’, Portugees voor ‘wit huis’. Samen met de lokale gids flaneren we door de sfeervolle straten die ons brengen tot aan de voornaamste bezienswaardigheden: de centrale markt, het Mohammed V-plein, het Koninklijk Paleis, de residentiële wijk Anfa, de wijk Habbous met zijn diverse lokale winkeltjes en de indrukwekkende Hassan II Moskee met zijn imposante minaret die uitkijkt over de charmante Boulevard de la Corniche en de Atlantische Oceaan. Verder naar Rabat. Overnachting in hotel Mercure Sheherazade**** in Rabat.

  ontbijt

  Casablanca
 3. 3e dag

  Rabat - Meknes - Volubilis - Fès

  Een panoramische rondrit doet ons kennismaken met de schatten van de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Passerend langs de ommuurde Kasba Oudayas, de Hassan Toren, het Mausoleum Mohammed V en het Koninklijk Paleis leren we dat deze badstad bewoond is geweest door verschillende volkeren, waaronder de inwoners van Zuid-Spanje. Nadien rijden we richting Meknes, de koningsstad die met zijn vele minaretten en poorten pronkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We ontdekken de beroemde en rijk gedecoreerde toegangspoorten van Bab Mansour en Bab El-Khemis, gaan rondsnuffelen in de soeks en bewonderen het grote, centrale plein. Vervolgens verder richting Fès. Onderweg bezichtigen we de befaamde Romeinse ruïnes van Volubilis en rijden langs het bedevaartsoord van Moulay Idriss. Overnachting in hotel Ramada***** in Fès.

  ontbijt

  Volubilis
 4. 4e dag

  Fès

  Fès, een intrigerende spirituele stad, is de oudste Marokkaanse koningsstad. Onze gids leidt ons doorheen het labyrint aan kronkelige straatjes in de medina, vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier bezoeken we de indrukwekkende leerlooierijen, de bekendste bezienswaardigheid van de stad. De vellen leer worden hier nog op een traditionele wijze bewerkt. Van op een van de vele dakterrassen zie je de kleurrijke verfbaden en het bijzondere verwerkingsproces. Onze ontdekkingstocht gaat verder en we dwalen dieper de medina in. Onderweg zien we sierlijke minaretten en enthousiaste handelaars. ’s Middag lunchen we in een prachtige riad, een traditioneel Marokkaans huis met een wondermooie binnenplaats. Hier in het hart van de medina maken we kennis met een lokale familie. De wirwar aan steegjes leidt ons ook naar de 600 jaar oude Koranschool, de Medersa Bou Inania, de belangrijke Karaouïne moskee, de eerste universiteit van Marokko, en de met kleurrijke tegelmozaïeken gedecoreerde fontein van Nejjarini. Overnachting in hotel Ramada***** in Fès.

  ontbijt, middagmaal

  Fès
 5. 5e dag

  Fès - Beni-Mellal - Afourer

  In de ochtend zetten we de reis verder richting Beni-Mellal, een snelgroeiende stad gelegen aan de voet van het Atlasgebergte. De route hierheen slingert zich langs prachtige fotogenieke heuvelachtige landschappen, berberdorpjes als Azrou en Khenifra en het 1650 m hooggelegen wintersportoord Ifrana. Dit 20e-eeuwse Franse dorpje laat je even terug proeven van de Europese sfeer. Via diverse olijfgaarden bereiken we vervolgens het groene Beni-Mellal. We bezoeken hier zijn opvallende 17e-eeuwse Kasba Bel Koush en de bron van Aïn Asserdoun. Deze geliefde bron zorgt dat de omliggende prachtige tuinen voorzien worden van het nodige water. Avondmaal en overnachting in hotel Le Tazerkount**** in Afourer.

  ontbijt, avondmaal

  Maroc
 6. 6e dag

  Afourer - Marrakech

  Na de natuurlijke schoonheid van de Atlas en zijn charmante dorpjes, rijden we via kronkelende wegjes omringd door cederwouden naar het sprookjesachtige Marrakech. Bij aankomst kuieren we langs de kleurrijke winkeltjes van een van de grootste soeks van Marokko. Via de kraampjes met traditionele babouches (slippers), keramiek, tapijten en geurige kruiden bereiken we het geanimeerde Djemaa el Fna-plein, het kloppende hart en symbool van de stad. Hier word je overweldigd door de mix aan nationaliteiten, eetkraampjes, muzikanten, dansers en geheimzinnige slangenbezweerders. Overnachting in hotel Atlas Asni**** in Marrakech.

  ontbijt

  Marrakech
 7. 7e dag

  Marrakech

  We duiken nogmaals de gezellige koningsstad Marrakech in. Tijdens onze tocht aan deze kleurrijke stad met rode panden, prachtige paleizen en interessante musea, maken we een stop aan het prestigieus Bahiapaleis. Vooral de telkens verschillende interieurs en zijn magnifieke tuinen zullen indruk op je maken. Nadien wandelen we verder langs het leerrijke museum dat gevestigd is in het Dar-Mnebbi-paleis, de Saadische tombes en de imposante Kotoubia-moskee. Rest van de dag vrij om deze fascinerende stad op eigen houtje verder te verkennen. ’s Avonds genieten we van een heerlijk Marokkaans avondmaal in een oud paleis in de medina. Overnachting in hotel Atlas Asni**** in Marrakech.

  ontbijt, avondmaal

  Marrakech
 8. 8e dag

  Marrakech - Brussel

  Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Marrakech voor de terugvlucht naar Brussel. Aankomst 's nachts de volgende dag.

  ontbijt

  Marrakech
 1. 1e dag

  Brussel - Marrakech

  Vlucht van Brussel naar Marrakech, de bruisende stad waar geuren, kleuren, souvenirs en het verleden nooit ver weg zijn! Bij aankomst transfer naar het hotel waar de Marokkaanse thee en gebakjes al klaar staan. Overnachting in hotel Dellarosa**** in Marrakech.

  Maroc
 2. 2e dag

  Marrakech - Casablanca - Rabat

  We rijden naar de metropool Casablanca, de ‘Witte Stad’. Hier word je gefascineerd door het overheersende witte straatbeeld. Deze economische havenstad dankt zijn bijzondere naam aan de Portugezen die voorheen beslisten om er een fort te bouwen met de naam ‘Casabranca’, Portugees voor ‘wit huis’. Samen met de lokale gids toeren we door de sfeervolle straten die ons brengen tot aan de voornaamste bezienswaardigheden: de centrale markt, het Mohammed V-plein, het Koninklijk Paleis, de residentiële wijk Anfa, de wijk Habbous met zijn diverse lokale winkeltjes en het indrukwekkende exterieur van de Hassan II Moskee met zijn imposante minaret die uitkijkt over de charmante Boulevard de la Corniche en de Atlantische Oceaan. Verder naar Rabat. Overnachting in hotel Mercure Sheherazade**** in Rabat.

  ontbijt

  Casablanca
 3. 3e dag

  Rabat - Meknes - Volubilis - Fès

  Een panoramische rondrit doet ons kennismaken met de schatten van de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Passerend langs de ommuurde Kasba Oudayas, de Hassan Toren, het Mausoleum Mohammed V en het Koninklijk Paleis leren we dat deze badstad bewoond is geweest door verschillende volkeren, waaronder de inwoners van Zuid-Spanje. Nadien rijden we richting Meknes, de koningsstad die met zijn vele minaretten en poorten pronkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We ontdekken de beroemde en rijk gedecoreerde toegangspoorten van Bab Mansour en Bab El-Khemis, gaan rondsnuffelen in de soeks en bewonderen nadien o.a. het grote, centrale plein. Vervolgens verder richting Fès. Onderweg bezichtigen we de befaamde Romeinse ruïnes van Volubilis en rijden langs het bedevaartsoord van Moulay Idriss. Overnachting in hotel l’Escale**** in Fès.

  ontbijt

  Volubilis
 4. 4e dag

  Fès

  Fès, een intrigerende spirituele stad, is de oudste Marokkaanse koningsstad. Onze gids leidt ons doorheen het labyrint aan kronkelige straatjes in de medina, vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier bezoeken we de indrukwekkende leerlooierijen, de bekendste bezienswaardigheid van de stad. De vellen leer worden hier nog op een traditionele wijze bewerkt. Van op een van de vele dakterrassen zie je de kleurrijke verfbaden en het bijzondere verwerkingsproces. Onze ontdekkingstocht gaat verder en we dwalen dieper de medina in. Onderweg zien we sierlijke minaretten en enthousiaste handelaars. ’s Middag lunchen we in een prachtige riad, een traditioneel Marokkaans huis met een wondermooie binnenplaats. Hier in het hart van de medina maken we kennis met een lokale familie. De wirwar aan steegjes leidt ons ook naar de 600 jaar oude Koranschool, de Medersa Bou Inania, de belangrijke Karaouïne moskee, de eerste universiteit van Marokko, en de met kleurrijke tegelmozaïeken gedecoreerde fontein van Nejjarini. Overnachting in hotel l’Escale**** in Fès.

  ontbijt, middagmaal

  Fès
 5. 5e dag

  Fès - Beni-Mellal - Afourer

  In de ochtend zetten we de reis verder richting Beni-Mellal, een snelgroeiende stad gelegen aan de voet van het Atlasgebergte. De route hierheen slingert zich langs prachtige fotogenieke heuvelachtige landschappen, berberdorpjes als Azrou en Khenifra en het 1650 m hooggelegen wintersportoord Ifrana. Dit 20e-eeuwse Franse dorpje laat je even terug proeven van de Europese sfeer. Via diverse olijfgaarden bereiken we vervolgens het groene Beni-Mellal. We bezoeken hier zijn opvallende 17e-eeuwse Kasba Bel Kush en de bron van Aïn Asserdoun. Deze geliefde bron zorgt dat de omliggende prachtige tuinen voorzien worden van het nodige water. Avondmaal en overnachting in de regio van Afourer, in hotel Le Tazerkount**** of Chems du Lac****.

  ontbijt, avondmaal

  Maroc
 6. 6e dag

  Afourer - Marrakech

  Na de natuurlijke schoonheid van de Atlas en zijn charmante dorpjes, rijden we via kronkelende wegjes omringd door cederwouden naar het sprookjesachtige Marrakech. Bij aankomst kuieren we langs de kleurrijke winkeltjes van een van de grootste soeks van Marokko. Via de kraampjes met traditionele babouches (slippers), keramiek, tapijten en geurige kruiden bereiken we het geanimeerde Djemaa el Fna-plein, het kloppende hart en symbool van de stad. Hier word je overweldigd door de mix aan nationaliteiten, eetkraampjes, muzikanten, dansers en geheimzinnige slangenbezweerders. Overnachting in hotel Dellarosa**** in Marrakech.

  ontbijt

  Marrakech
 7. 7e dag

  Marrakech

  We duiken nogmaals de gezellige koningsstad Marrakech in. Tijdens onze tocht aan deze kleurrijke stad met rode panden, prachtige paleizen en interessante musea, maken we een stop aan het prestigieus Bahiapaleis. Vooral de telkens verschillende interieurs en zijn magnifieke tuinen zullen indruk op je maken. Nadien wandelen we verder langs het leerrijke museum dat gevestigd is in het Dar-Mnebbi-paleis, de Saadische tombes en de imposante façade van de Koutoubia-moskee. Rest van de dag vrij om deze fascinerende stad op eigen houtje verder te verkennen. Overnachting in hotel Dellarosa**** in Marrakech.

  ontbijt

  Marrakech
 8. 8e dag

  Marrakech - Brussel

  Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Marrakech voor de terugvlucht naar Brussel. 

  ontbijt

  Marrakech

Nuttige informatie

Hotels voor vertrekken t.e.m. 22/03/2020

Plaats Nachten Hotel
Marrakech 1 Atlas Asni**** 
Rabat 1 Mercure Sheherazade**** 
Fès 2 Ramada***** 
Afourer 1 Le Tazerkount**** 
Marrakech   2 Atlas Asni**** 

 


Hotels voor vertrekken vanaf 05/04/2020

Plaats Nachten Hotel
Marrakech 1 Hotel Dellarosa****
Rabat 1 Mercure Sheherazade****
Fès 2 Hotel L'Escale****
Afourer 1 Hotel Le Tazerkount**** of Hotel Chems du Lac****
Marrakech 2 Hotel Dellarosa****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


Nuttige info

reisdocumenten: internationaal paspoort (geldig tot datum van terugkeer)
  Raadpleeg tijdig de website www.diplomatie.be voor meer gedetailleerde informatie.
inentingen: geen
tijdsverschil: winter: -1, zomer: -2

 


Opladen