Terug naar huis

Het land van de rijzende zon

Japan

vanaf € 2.571 BTW inbegrepen
/pers.

 • 10 Dagen / 8 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
Het land van de rijzende zon - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Wat wij goed vonden
 • De klassieke hoogtepunten van Japan
 • Ontdek het prachtige Kyoto
 • Bezoek aan Hiroshima en Miyajima
 • Tocht met een e-bike door Tokyo

 

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 don 2 vri 3 zat 4 zon
5 maa 6 din 7 woe 8 don 9 vri 10 zat 11 zon
12 maa € 2.571 terugreis op 21/08/2019 Kies 13 din 14 woe 15 don 16 vri 17 zat 18 zon
19 maa 20 din 21 woe 22 don 23 vri 24 zat 25 zon
26 maa 27 din 28 woe 29 don 30 vri 31 zat
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

- Nederlandstalige TUI reisleiding van Brussel tot Brussel
- Engelsstalige lokale gids tijdens de inbegrepen bezoeken
- internationale vluchten met All Nippon/Emirates
- alle luchthaventaksen op het ticket
- privé transfer van de luchthaven in Tokyo naar het hotel
- 7-daagse JR Rail pass
- doorsturen van de bagage van Tokyo naar Kyoto
- toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
- alle overnachtingen
- maaltijden: volgens programma (O=Amerikaans ontbijt, A= avondmaal)
- alle lokale taksen

 

Niet inbegrepen

- optionele excursies (onze tips): ter plaatse te reserveren en te betalen, prijzen onder voorbehoud
- persoonlijke uitgaven
- fooien voor de gids en chauffeur
- fooien tijdens optionele excursies
- bagageservice in de hotels

 

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Tokyo

  Vertrek naar Tokyo.

 2. 2e dag

  Tokyo

  Bij aankomst in Tokyo staat onze lokale gids je op te wachten om je naar het hotel te brengen. Overnachting in Sunroute Asakusa*** of gelijkwaardig.

  avondmaal

 3. 3e dag

  Tokyo

  Na het ontbijt is het de grootste tijd om kennis te maken met de indrukwekkende stad die Tokyo is. Je maakt samen met de lokale gids gebruik van het uitstekende openbare vervoer om op verkenning te gaan. Je begint de dag met een bezoek aan het Meijischrijn. Dit heiligdom ligt in een park van 70ha en het is voor velen een oase van rust in het midden van het drukke Tokyo.Na het rustige begin van de dag is het de hoogste tijd om je in het gewoel van Tokyo te storten tijdens een wandeling in Harajuku, de wijk die bekend staat door zijn modebewuste Japanners. Je sluit de voormiddag af aan het drukste kruispunt ter wereld in Shibuya. De rest van de dag ben je vrij. Je kan er voor kiezen om op je eentje verder op ontdekking te gaan in deze prachtige stad. Vraag je gids zeker om enkele tips. Overnachting in Sunroute Asakusa*** of gelijkwaardig.

  ontbijt

   

 4. 4e dag

  Tokyo

  Na het ontbijt staat een verkwikkende fietstocht door Tokyo op het programma. Tijdens deze tocht kom je langs allerlei unieke plekjes die je anders nooit zou vinden en die ook in geen enkele reisgids staan beschreven. Nadien kan je zelf nog verder de stad ontdekken. Maak zeker gebruik van het uitgebreide openbare vervoersnetwerk. Overnachting in Sunroute Asakusa*** of gelijkwaardig.

  ontbijt

 5. 5e dag

  Tokyo - Hiroshima

  Voorzie een kleine bagage/rugzak die je makkelijk kan meenemen naar Hiroshima. De grote koffers worden vanuit Tokyo vooruit gestuurd naar Kyoto. De Shinkansen zal je in ongeveer 4u van Tokyo naar Hiroshima brengen. Je komt in de vroege namiddag aan in Hiroshima. Het gevoel dat je krijgt wanneer je voor de eerste keer het geraamte van de Atomic Bomb Dome ziet, zal je nooit vergeten. De rest van de dag zal je dan ook van de ene verbazing in de andere blijven vallen wanneer je door het Peace Memorial Park en het aangrenzende museum wandelt. Overnachting in hotel New Hiroden*** of gelijkwaardig.

  ontbijt

 6. 6e dag

  Hiroshima – Osaka – Kyoto

  Na het ontbijt neem je de trein en de boot naar Miyajima, een eiland in de Japanse Binnenzee. Zonder het misschien zelf te weten heb je ongetwijfeld al wel eens een foto van de grootste bezienswaardigheid van dit eiland gezien, de immense rode torii die bij hoogwater op het water lijkt te drijven. Op dit verkeersvrije eiland kan je rustig rondkuieren om van de mooie omgeving te genieten. Net na de middag laten we het eiland achter ons en is het hoogste tijd om met de trein vanuit Hiroshima, via Osaka naar Kyoto af te zakken. Overnachting in hotel Kyoto Urban Nijo Castle*** of gelijkwaardig.

  ontbijt

 7. 7e dag

  Kyoto

  Na een heerlijk ontbijt is het de hoogste tijd om kennis te maken met deze voormalige keizerlijke hoofdstad. Als eerste staat een bezoek aan het Nijo kasteel op het programma. Dit kasteel werd in de vroege 17e eeuw opgetrokken en beschikt niet over één maar over twee verdedingsgrachten. In de Ryoan-ji, een boeddhistische tempel kan je dan weer volledig tot rust komen in de eerste Zen-tuin van het land. Je bent niet in Kyoto geweest als je geen bezoek hebt gebracht aan de Kinkaku-ju of de Gouden Paviljoen-tempel, één van de bekendste trekpleisters van Japan. Je sluit de dag af met een bezoek aan Arashiyama waar je door een woud van bamboe kan wandelen. Overnachting in hotel Kyoto Urban Nijo Castle*** of gelijkwaardig.

  ontbijt

 8. 8e dag

  Kyoto

  Vandaag heb je de mogelijkheid om op eigen houtje een bezoek te brengen aan Nara. Hier ligt de bakermat van de Japanse cultuur en je kan hier dan ook enkele prachtige staaltjes van originele Japanse architectuur terugvinden. Zo is er het pad naar het Kasugaschrijn dat geflankeerd wordt door duizenden lantaarns. Je kan ook (optioneel) deelnemen aan een typisch Japanse theeceremonie die geleid wordt door een geisha in opleiding, ook wel een Maiko genoemd. Overnachting in hotel Kyoto Urban Nijo Castle*** of gelijkwaardig.

  ontbijt 

 9. 9e dag

  Kyoto

  Je kan er vandaag voor opteren om tijdens je vrije dag in Kyoto in de stad te blijven en deze verder te ontdekken. Een andere mogelijkheid is om met je JR Rail Pass een bezoek te brengen aan het naburige Osaka. Het gelijknamige kasteel was één van de machtigste forten van zijn tijd en is ongetwijfeld één van de bekendste kastelen van het land. Als je in de stad bent moet je ook zeker een bezoek brengen aan Dotonbori. Hier vind je talloze restaurants die lokale specialiteiten zoals okonomiyaki en fugu serveren. Overnachting in hotel Kyoto Urban Nijo Castle*** of gelijkwaardig.

  ontbijt

 10. 10e dag

  Kyoto - Osaka - Tokyo - Brussel

  Na een vroeg ontbijt neem je de trein naar de luchthaven in Osaka voor je terugvlucht via Tokyo naar Brussel.

  ontbijt 

 1. 1e dag

  Brussel - Tokyo

  Vertrek vanuit Brussel naar Tokyo.

 2. 2e dag

  Tokyo

  Bij aankomst in Tokyo staat onze lokale gids je op te wachten om je naar het hotel te brengen. Overnachting in Sunroute Asakusa*** of gelijkwaardig.

  avondmaal

 3. 3e dag

  Tokyo

  Na het ontbijt is het de grootste tijd om kennis te maken met de indrukwekkende stad die Tokyo is. Je maakt samen met de lokale gids gebruik van het uitstekende openbare vervoer om op verkenning te gaan. Je begint de dag met een bezoek aan het Meijischrijn. Dit heiligdom ligt in een park van 70ha en het is voor velen een oase van rust in het midden van het drukke Tokyo.Na het rustige begin van de dag is het de hoogste tijd om je in het gewoel van Tokyo te storten tijdens een wandeling in Harajuku, de wijk die bekend staat door zijn modebewuste Japanners. Je sluit de voormiddag af aan het drukste kruispunt ter wereld in Shibuya. Van het moderne Tokyo gaat het naar het oude gedeelte van de stad Asakusa.  Deze wijk wordt door vele reizigers bestempeld als de mooiste wijk van de stad. Het overgrote deel van de straten, gebouwen en tempels ziet er nog precies zo uit als enkele eeuwen geleden. Het is hier dat je de bekendste tempel van Tokyo terugvindt, de Senso-ji tempel. De geschiedenis van deze tempel gaat zo ver terug als het jaar 628. Overnachting in Sunroute Asakusa*** of gelijkwaardig.

  ontbijt 

 4. 4e dag

  Tokyo

  Na het ontbijt staat een verkwikkende fietstocht door Tokyo op het programma. Tijdens deze tocht kom je langs allerlei unieke plekjes die je anders nooit zou vinden en die ook in geen enkele reisgids staan beschreven. Nadien kan je zelf nog verder de stad ontdekken. Maak zeker gebruik van het uitgebreide openbare vervoersnetwerk. Overnachting in Sunroute Asakusa*** of gelijkwaardig.

  ontbijt

 5. 5e dag

  Tokyo – Hiroshima

  Voorzie een kleine bagage/rugzak die je makkelijk kan meenemen naar Hiroshima. De grote koffers worden vanuit Tokyo vooruit gestuurd naar Kyoto.De bullettrein zal je in ongevuur 4u van Tokyo naar Hiroshima brengen. Je komt in de vroege namiddag aan in Hiroshima. Het gevoel dat je krijgt wanneer je voor de eerste keer het geraamte van de Atomic Bomb Dome ziet, zal je nooit vergeten. De rest van de dag zal je dan ook van de ene verbazing in de andere blijven vallen wanneer je door het Peace Memorial Park  en het aangrenzende museum wandelt. Overnachting in hotel New Hiroden*** of gelijkwaardig.

  ontbijt

 6. 6e dag

  Hiroshima – Osaka – Kyoto

  Na het ontbijt neem je de trein en de boot naar Miyajima, een eiland in de Japanse Binnenzee. Zonder het misschien zelf te weten heb je ongetwijfeld al wel eens een foto van de grootste bezienswaardigheid van dit eiland gezien, de immense rode Torii die bij hoogwater op het water lijkt te drijven. Op dit verkeersvrije eiland kan je rustig rondkuieren om van de mooie omgeving te genieten. Net na de middag laten we het eiland achter ons en is het hoogste tijd om met de trein vanuit Hiroshima, via Osaka naar Kyoto af te zakken. Overnachting in hotel Kyoto Urban Nijo Castle*** of gelijkwaardig.

  ontbijt

   

 7. 7e dag

  Kyoto

  Na een heerlijk ontbijt is het de hoogste tijd om kennis te maken met deze voormalige keizerlijke hoofdstad. Als eerste staat een bezoek aan het Nijo kasteel op het programma. Dit kasteel werd in de vroege 17e eeuw opgetrokken en beschikt niet over één maar over twee verdedingsgrachten. In de Ryoan-ji, een boeddhistische tempel kan je dan weer volledig tot rust komen in de eerste Zen-tuin van het land. Je bent niet in Kyoto geweest als je geen bezoek hebt gebracht aan de Kinkaku-ju of de Gouden Paviljoen-tempel, één van de bekendste trekpleisters van Japan. Je sluit de dag af met een bezoek aan Arashiyama waar je door een woud van bamboe kan wandelen. Overnachting in hotel Kyoto Urban Nijo Castle*** of gelijkwaardig.

  ontbijt

   

 8. 8e dag

  Kyoto

  Vandaag heb je de mogelijkheid om op eigen houtje een bezoek te brengen aan Nara. Hier ligt de bakermat van de Japanse cultuur en je kan hier dan ook enkele prachtige staaltjes van originele Japanse architectuur terugvinden. Zo is er het pad naar het Kasugaschrijn dat geflankeerd wordt door duizenden lantaarns. Je kan ook (optioneel) deelnemen aan een typisch Japanse theeceremonie die geleid wordt door een geisha in opleiding, ook wel een Maiko genoemd. Overnachting in hotel Kyoto Urban Nijo Castle*** of gelijkwaardig.

  ontbijt

   

 9. 9e dag

  Kyoto

  Je kan er vandaag voor opteren om tijdens je vrije dag in Kyoto in de stad te blijven en deze verder te ontdekken. Een andere mogelijkheid is om met je JR Rail Pass een bezoek te brengen aan het naburige Osaka. Het gelijknamige kasteel was één van de machtigste forten van zijn tijd en is ongetwijfeld één van de bekendste kastelen van het land. Als je in de stad bent moet je ook zeker een bezoek brengen aan Dotonbori. Hier vind je talloze restaurants die lokale specialiteiten zoals okonomiyaki en fugu serveren. Overnachting in hotel Kyoto Urban Nijo Castle*** of gelijkwaardig.

  ontbijt

   

 10. 10e dag

  Kyoto - Brussel

  Vrije tijd tot aan het vertrek met de trein naar de luchthaven van Osaka voor je terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

 11. 11e dag

  Brussel

  Aankomst in Brussel.


Nuttige informatie

Hotels

 

Plaats

Nachten

Hotel

Tokyo

3

Sunroute Asakusa of gelijkwaardig***

Hiroshima

1

New Hiroden of gelijkwaardig***

Kyoto

4

Kyoto Urban Nijo Castle of gelijkwaardig***

 


Aantal deelnermers

Min 10 personen max 20 personen


Wereldweetjes

reisdocumenten:

Internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig bij aankomst

inentingen:

geen, wel worden de basisinentingen ( tegen hepatitis A, difterie, tetanus en buiktyfus) aangeraden

 

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

munteenheid:

de Japanse yen (JPY)

tijdsverschil: 

winter: +8, zomer: +7

stroom:

100 volt. Vergeet geen multilandenstekker.

gsm:

Proximus, Orange en Base

 


Opladen