Heeft u vragen over uw reis m.b.t. het Coronavirus (COVID-19)?

Meer info
Terug naar huis

Het geschenk van de evenaar

Ecuador

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 027 178 660
Het geschenk van de evenaar - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • Min. 10 personen, max. 15 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel

  en Engelstalige lokale gids

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Ontdek het Amazonegebied vanuit een sfeervolle ecolodge
 • Koloniale architectuur in Quito en Cuenca
 • Kleurrijke indianenmarkt in Otavalo
 • Galapagos cruise met kleinschalig jacht
 • IN DE KIJKER:
  • Voordelig single supplement
  • Een intieme en exclusieve Galapagos ervaring, aan boord van een gloednieuw jacht! Met een maximumcapaciteit van 16 passagiers staat een persoonlijke service en natuurbeleving voorop.

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel – Quito

  Vertrek naar Quito. Bij aankomst transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in hotel Reina Isabel****.

  avondmaal

  Quito
 2. 2e dag

  Quito

  In Quito wandel je door het koloniale stadscentrum dat op de Unesco werelderfgoedlijst pronkt. We bezoeken de Plaza de la Independencia, omringd door het presidentieel paleis en de kathedraal. Net buiten de stad markeert het monument in het ‘midden van de wereld’ de evenaar en bezoeken we het museum Casa del Alabado. Overnachting in hotel Reina Isabel****.

  ontbijt

  Quito
 3. 3e dag

  Quito – Otavalo

  Langs de Pan-American highway gaat het naar Otavalo. Onderweg komen we bij Quitsato Sundial meer te weten over de rol van astronomie in de precolumbiaanse samenleving. De tocht gaat verder naar het stadje Cotacachi, bekend om zijn lederwaren en slapende vulkaan. Tijdens een wandeling geniet je van het adembenemende uitzicht over het diepblauwe kratermeer van Cuicocha. Overnachting in Hacienda Pinsaqui****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  kratermeer van Cuicocha
 4. 4e dag

  Otavalo – Papallacta

  Na het ontbijt bezoeken we Otavalo met zijn kleurrijke indianenmarkt. De bevolking toont je hun prachtige handwerk, waaronder poncho’s en wollen truien. Hierna stoppen we aan de waterval van Peguche. Tijdens de rit naar Papallacta zie je het landschap geleidelijk veranderen van ruige bergen naar tropische jungle. Aangekomen in Termas de Papallacta***+, kan je heerlijk relaxen in warmwaterbaden (toegang tot de spa niet inbegrepen).

  ontbijt, middagmaal

 5. 5e dag

  Papallacta – Amazone

  Vanochtend kan je een wandeling maken in de prachtige natuur. Daarna trekken we dieper het Amazonewoud in. Na een boottocht, zigzaggend door de jungle, bereik je de sfeervolle Itamandi EcoLodge*** nabij Tena.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Amazone
 6. 6e dag

  Amazone

  Wanneer de natuur ontwaakt, maken we een kanotocht om prachtige vogels te spotten. Hierna keren we terug naar de lodge voor een lekker ontbijt. We maken onder leiding van een natuurgids een wandeling door het weelderige woud. In de namiddag ervaar je het dagelijks leven van de inheemse Kichwa stam. We leren er alles over hun cultuur, tradities en geschiedenis. Je hebt er de kans om de traditionele drank chicha en enkele lokale gerechten te proeven. We eindigen ons bezoek met een dansvoorstelling. Overnachting in Itamandi EcoLodge***.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  wandeling Amazone
 7. 7e dag

  Amazone - Baños – Riobamba

  We verlaten het Amazonebekken. Nabij de stad Baños zie je de spectaculaire waterval El Pailon del Diablo. Vanop een hangbrug geniet je van het adembenemende uitzicht. Daarna gaat de tocht verder naar Riobamba, gelegen aan de voet van de Chimborazo vulkaan, de hoogste berg van Ecuador. Overnachting in Hacienda Abraspungo****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  El Pailon del Diablo
 8. 8e dag

  Riobamba - Devil's Nose - Ingapirca – Cuenca

  In het dorpje Alausi ga je aan boord van de Devil’s Nose trein voor één van de meest onvergetelijke treinritten ter wereld. Het spectaculaire zigzagspoor biedt fantastische uitzichten over het omringende landschap. Nadien gaan we naar Ingapirca, de belangrijkste archeologische vindplaats uit de Incaperiode in Ecuador. Verder naar koloniaal Cuenca, waar we overnachten in hotel Los Balcones****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Ingapirca
 9. 9e dag

  Cuenca - Gualaceo - Chordeleg – Cuenca

  We bezoeken een museum gewijd aan de panamahoed, die zijn oorsprong vindt in Ecuador. We rijden verder naar de dorpjes Gualaceo en Chordeleg, bekend voor de handgeweven textiel en zilveren juwelen. Een bezoek aan een orchideeënkwekerij, een belangrijk exportproduct, mag niet ontbreken. Overnachting in hotel Los Balcones****.

  ontbijt, middagmaal

 10. 10e dag

  Cuenca – Guayaquil

  Op weg naar de kust bezoek je het El Cajas Nationaal Park. Dit gebied wordt gekenmerkt door een afwisseling van nevelwoud, rotsachtige maanlandschappen en honderden meren. In de late namiddag komen we aan in Guayaquil, de grootste stad van het land. Overnachting in hotel Unipark****.

  ontbijt, middagmaal

  El Cajas national park
 11. 11e dag

  Guayaquil – Galapagos

  Vlucht naar het eiland Baltra, de toegangspoort tot de machtige Galapagos eilanden. Bij aankomst ga je in kleine groep aan boord van het jacht. Na de lunch varen we naar het eiland Mosquera, waar je verwelkomd wordt door een grote kolonie zeeleeuwen. Overnachting aan boord van M/Y Galapagos Solaris****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 12. 12e dag

  Galapagos

  Vandaag leggen we aan op het eiland Genovesa, één van de meest geïsoleerde eilanden van de archipel. In Darwin Bay en in Prince Philip's Steps ga je op zoek naar zeldzame vogelsoorten. Het vulkanisch eiland is een waar paradijs voor roodvoetgenten, storm- en fregatvogels. Overnachting aan boord van M/Y Galapagos Solaris****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Galapagos
 13. 13e dag

  Galapagos

  Het eiland South Plaza is gekend voor zijn grote populatie zee- en landleguanen. Door de aanwezigheid van deze prehistorische dieren waan je je op een filmset van Jurassic Park. In de namiddag bezoek je Santa Fé, waar grote vijgcactussen in het oog springen. Overnachting aan boord van M/Y Galapagos Solaris****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 14. 14e dag

  Galapagos – Guayaquil

  Vlakbij het eiland San Cristobal bevindt zich Léon Dormido. Deze rots vormt één van de mooiste landschappen van de archipel. Aankomst in San Cristobal. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar het vasteland. Overnachting in hotel Unipark****.

  ontbijt, avondmaal

  Galapagos
 15. 15e dag

  Guayaquil – Brussel

  Guayaquil is een levendige havenstad. De rivier Guayas, de Malecón en de wijk Las Peñas vormen de grootste attractie van de stad. In de namiddag transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Guayaquil
 16. 16e dag

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

  Amazonewoud

Nuttige informatie

Hotels

 • 2n in Quito in hotel Reina Isabel****
 • 1n in Otavalo in Hacienda Pinsaqui****
 • 1n in Papallacta in Termas de Papallacta***+
 • 2n in Tena in Itamandi EcoLodge***
 • 1n in Riobamba in Hacienda Abraspungo****
 • 2n in Cuenca in hotel Los Balcones****
 • 1n in Guayaquil in hotel Unipark****
 • 3n in Galapagos in M/Y Galapagos Solaris****
 • 1n in Guayaquil in hotel Unipark****

Aantal deelnemers

Min. 10 personen, max. 15 personen 


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦◊◊ 
Natuur ♦♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦◊ 
Fysiek ♦♦♦♦◊ 


Bestemming

Ecuador

Reisformaliteiten

 • Internationaal paspoort (min. 6 maanden geldig na aankomst in Ecuador)
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Gele koorts vaccinatie sterk aanbevolen (min. 10 dagen voor aankomst) bij een bezoek aan het Amazonegebied.
 • Het is aangeraden om muggenwerende maatregelen te nemen in het Amazonegebied.
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Je kan het hele jaar door naar Ecuador reizen. Door de diversiteit van het landschap kent het land verschillende klimaatzones. Aan de kust heerst een tropisch en vochtig klimaat. Het droge seizoen loopt van mei tot en met december. Temperaturen schommelen dan tussen 20 à 25 graden en er is meer kans op bewolking. Tijdens het natte seizoen van januari tot en met april kan de temperatuur stijgen tot boven 30 graden met tegen de avond af en toe een stortbui. In het Andesgebergte is het gemiddeld koeler dan aan de kust. Hier geldt: hoe hoger je gaat, hoe kouder. Vooral ’s nachts kan het erg koud worden. De droogste maanden zijn van juli tot en met september, maar ook dan is er nog kans op een bui. Het Amazonegebied is de meest natte regio. De meeste regen valt tussen april en juni. Het is er het hele jaar door tropisch warm en vochtig. De temperaturen liggen gemiddeld tussen 25 en 30 graden. De beste periode voor een bezoek aan de Galápagos eilanden is van januari tot en met juni. Met uitzondering van een flinke tropische regenbui is het tijdens deze maanden overwegend zonnig en warm. De rest van het jaar (juli-december) regent het hier zelden, maar is het koeler, mistig en de zee is ook wilder.

Tijdsverschil

Vasteland: zomer: - 7u, winter: - 6u
Galápagos: zomer: - 8u, winter: - 7u

Lokale munt

Amerikaanse dollar (USD)


Opladen