Terug naar huis

Grand Tour of the Azores Culture & Nature

Azoren

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Grand Tour of the Azores Culture & Nature - TUI

Samenvatting

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Rondreis per huurwagen
 • São Miguel, Terceira, Pico & Faial
 • Betoverend natuurschoon op São Miguel
 • UNESCO Werelderfgoed: Angra Do Heroísmo en de wijngaarden op Pico
 • Gezellige straatjes in eeuwenoude dorpjes
 • Sta oog in oog met het vulkanisme

Reisdagboek

 1. 1e dag

  São Miguel

  4 km

  Bij aankomst op de luchthaven van Ponta Delgada ontvang je onmiddellijk de huurwagen. Witte herenhuizen, rijkversierde pleinen en indrukwekkende kerken kenmerken het straatbeeld van Ponta Delgada.

  Ponta Delgada, São Miguel
 2. 2e dag

  São Miguel

  60 km

  Het uitzichtpunt Vista do Rei zal je vandaag versteld doen staan. Hier heb je een fantastisch zicht over Sete Cidades, een sprookjesachtig gebied met kleurige kratermeren en een uitzonderlijk natuurschoon. De caldeira wordt gekenmerkt door de vele fleurige hortensia's. Adembenemend! Bij het meer Lagoa do Canário maak je een korte wandeling naar uitkijkpunt ‘Boca do Inferno’, een andere magnifieke plek om de kratermeren te bewonderen.

  ontbijt

  Sete Cidades, São Miguel
 3. 3e dag

  São Miguel

  130 km

  Op je to-do-lijsje vandaag: een duik nemen in het warme water van de Caldeira Velha-waterval, het schilderachtige landschap van Nordeste doorkruisen en de theeplantage Chá Gorreana bezoeken.

  ontbijt

  Theeplantages van Gorreana, São Miguel
 4. 4e dag

  São Miguel

  95 km

  De Furnas-vallei mag ook niet ontbreken. Dankzij de vulkanische ondergrond zorgen de talloze warmwaterbronnen voor een bijzonder zicht. In deze vallei zijn diverse wandelingen mogelijk, dus neem vooral je wandelschoenen mee.

  ontbijt

  São Miguel
 5. 5e dag

  São Miguel - Terceira

  30 km

  Een binnenlandse vlucht brengt je naar Terceira, een eiland dat vanuit de lucht op een immens lappendeken lijkt. Landelijke dorpen, afgewisseld met vruchtbare, groene weiden en stroken van zwarte lava.

  ontbijt

  Monte Brasil en Angra do Heroísmo, Terceira
 6. 6e dag

  Terceira

  20 km

  We ontdekken de binnenstad van Angra Do Heroísmo. De hoofdstad van Terceira staat met haar kleine, kleurrijke straatjes op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een wandeling brengt je naar Monte Brasil, een uitgedoofde vulkaan. Geniet hier van de mooie vergezichten over de stad en oceaan en bezoek het imposante Spaanse fort.

  ontbijt

  Terceira
 7. 7e dag

  Terceira

  62 km

  In het binnenland heb je van op de top van de Serra do Cume een imposant uitzicht over het lappendeken. Wat denk je van een bezoek aan de grotten van Algar do Carvão voor een blik op de door lava gevormde stalactieten en stalagmieten? Hier sta je oog in oog met het vulkanisme.

  ontbijt

  Serra do Cume, Terceira
 8. 8e dag

  Terceira - Pico

  30 km

  Na een korte vlucht kom je aan op Pico, een van de meest unieke eilanden dat kan worden bezocht. Het is in de loop der eeuwen opgebouwd door walvisjagers, landbouwers en vissers, en heeft altijd een zeer belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de walvisvangst.

  ontbijt

  Pico
 9. 9e dag

  Pico

  80 km

  Mooie autorit langs de fraaie kustlijn met steile klippen. Waar je ook rijdt, je hebt altijd zicht op de oude 2.300 m hoge Pico vulkaan die het eiland domineert. Het is de hoogste berg van Portugal! Onderweg zie je ongetwijfeld de naburige eilanden liggen. Wijnliefhebbers zullen zich in de door de UNESCO tot Werelderfgoed uitgeroepen wijngaarden direct thuis voelen.

  ontbijt

  Wijngaarden, Pico
 10. 10e dag

  Pico

  80 km

  Typisch voor Pico zijn de met donkere lavablokken gebouwde huizen en kleine havens met vissersboten. Lajes, São Roque en Madalena zijn drie eeuwenoude dorpen die je zonder twijfel laten kennismaken met de geschiedenis en tradities van dit eiland.

  ontbijt

  Pico
 11. 11e dag

  Pico - Faial

  30 km

  Met de veerboot ga je naar Horta, een wereldberoemde havenstad op Faial. De kleurrijke haven is voor veel zeilers een tussenstop tussen Europa en Amerika. Dolfijn- en walvisspotten mag niet ontbreken op het programma. Met de camera in de hand maak je er een ongelofelijke dag van.

  ontbijt

  Faial
 12. 12e dag

  Faial

  51 km

  Rijd vandaag langs de hoofdweg het volledige eiland rond. Onderweg kom je verschillende typische windmolens tegen en krijg je het sublieme panorama te zien van Flamengos Valley. Via het bos met Japanse ceders kom je aan bij de krater Caldeira do Faial. Bij de kraterrand word je opnieuw beloond met ongekende vergezichten.

  ontbijt

  Caldeira, Faial
 13. 13e dag

  Faial - São Miguel

  45 km

  Rit naar het westen van het eiland waar je in het bezoekerscentrum meer te weten komt over een van ’s werelds best gedocumenteerde vulkaanuitbarstingen, die van de Capelinhos. Neem zeker de tijd om dit maanlandschap in je op te nemen. Een vlucht brengt je nadien terug naar het hoofdeiland São Miguel.

  ontbijt

  Faial
 14. 14e dag

  São Miguel

  40 km

  Neem een dag rust en relax bij het zwembad of op het zwarte lavastrand van Agua de Pau.

  ontbijt

  São Miguel
 15. 15e dag

  São Miguel

  4 km

  Deze heerlijke reis komt helaas ten einde. Geniet nog van je laatste uren in de Azoren. Daarna lever je de huurwagen af aan de luchthaven van Ponta Delgada om vervolgens de terugvlucht naar huis te nemen.

  ontbijt

  São Miguel

Nuttige informatie

Hotels

 • 4n op het eiland São Miguel in hotel Azoris Royal Garden****
 • 3n op het eiland Terceira in hotel Azoris Angra Garden****
 • 3n op het eiland Pico in hotel Caravelas****
 • 2n op het eiland Faial in hotel Azoris Faial Garden****
 • 2n op het eiland São Miguel in hotel Azoris Royal Garden****

TUI fly

TUI fly vliegt 2x/week naar Ponta Delgada: maandag (05/04/21-04/10/21) & vrijdag (02/07/21-27/08/21).


Bestemming

Azoren

Reisformaliteiten

 • Geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

De Azoren hebben een gemiddeld zeeklimaat en door de sterke invloed van de warme golfstroom kennen de temperaturen weinig extremen. Ze variëren van gemiddeld 16 °C in januari tot 25 °C in augustus. Doordat er voldoende regen valt, zijn de Azoren een groene en bloemrijke bestemming. Bijgevolg is de luchtvochtigheid ook relatief hoog waardoor de temperaturen wat warmer aanvoelen. De beste reisperiode loopt van mei tot september. Dit is de warmste periode, met juli en augustus als warmste maanden, en tevens is dit ook de periode waarin het wat minder regent. Kenmerkend is dat het weer binnen een korte tijd enorm kan wisselen. Er wordt gezegd dat je op één dag alle vier seizoenen kan meemaken: het ene moment is het stralend zomerweer en een halfuurtje later krijg je een fikse regenbui. Het typisch lokale zomerweer bestaat dan ook steeds uit een mix van wolken en zonneschijn, waarbij er de kans op een regenbui bestaat.

Tijdsverschil

Zomer & winter: - 2u

Lokale munt

Euro (EUR)Portugal

Reisformaliteiten

 • Geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Het Portugese vasteland kent een gemiddeld zeeklimaat in het noorden en een mediterraan klimaat in het zuiden. De beste reistijd voor het vasteland loopt van mei tot oktober. Je geniet dan aangename tot zomerse temperaturen en weinig regen waarbij er meer regen valt in het noorden dan in het zuiden. De temperaturen variëren tussen 20 en 25 °C in het noorden. In het zuiden liggen de temperaturen hoger, tussen 22 en 29 °C, met af en toe uitschieters tot 40 °C in de zomer.
Het eiland Madeira geniet van een subtropisch klimaat met warme zomers en zachte winters als belangrijkste kenmerken. Slechts heel uitzonderlijk is het weer te warm of te koud te noemen. De beste periode om naar Madeira te reizen is van april tot oktober. Je profiteert dan van zonnige dagen met weinig regen en dagtemperaturen die variëren tussen 21 en 26 °C.
De eilanden van de Azoren hebben een gemiddeld zeeklimaat met weinig temperatuurextremen. De beste reisperiode loopt van mei tot september. Met temperaturen tussen 20 en 26 °C is dit de warmste periode en tevens is ook de periode waarin het minder regent. Kenmerkend voor de Azoren is dat het weer op korte tijd enorm kan wisselen.

Tijdsverschil

Portugese vasteland: zomer & winter: - 1u
Madeira: zomer & winter: - 1u
Azoren: zomer & winter: - 2u

Lokale munt

Euro (EUR)


Opladen