Heeft u vragen over uw reis m.b.t. het Coronavirus (COVID-19)?

Meer info
Terug naar huis

Grand tour of Scotland

Schotland

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 027 178 660
Grand tour of Scotland - TUI

Samenvatting

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Rondreis per huurwagen
 • Alle hoogtepunten in één rondreis
 • Spectaculaire rotskust van Noord-Schotland
 • Isle of Mull én Isle of Skye
 • Inbegrepen bezoek aan een whiskystokerij, met proeverij
 • Mooie tochten doorheen Glencoe en de Highlands
 • Ga op ontdekking in het mooie Edinburgh
 • Inbegrepen excursie naar de Orkney-eilanden (01/05-30/09)

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Edinburgh - Glasgow

  65 km

  Aankomst op de luchthaven van Edinburgh. Ophalen van de huurwagen en rit naar Glasgow. Ga op ontdekking door Glasgow. De kathedraal, de typische pubs en de vele musea behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden. Overnachting in Glasgow.

  Écosse
 2. 2e dag

  Glasgow - Trossach NP - Oban

  160 km

  De route voert je door het wilde natuurschoon van Trossachs National Park, waar talloze glinsterende meren, dichte bossen, glooiende heuvels en bergen met ruige pieken zorgen voor een bijzonder fraai decor. En daar tussenin enkele romantische dorpen. De vergezichten zijn spectaculair! Loch Lomond, met 65 kilometer kustlijn, is een van de bekendste meren in dit gebied. Je verblijft twee nachten in de omgeving van Oban.

  ontbijt

  Loch Lomond & Trossachs NP
 3. 3e dag

  Oban - Isle of Mull - Oban

  120 km

  Vandaag neem je met je huurwagen de ferry van Oban naar Isle of Mull voor een dagtocht doorheen dit bijzondere eiland. Isle of Mull, een eiland ten westen van Oban, wordt gekenmerkt door een zeer ruig en gevarieerd landschap. Roofvogels cirkelen er rond, loerend naar een prooi. En met een beetje geluk spot je misschien wel een walvis. Je keert met de ferry terug naar Oban. Oban is de zeevruchtenhoofdstad van Schotland. Vergeet dus zeker niet te smullen van smaakvolle schaaldieren en vis, verser dan vers.

  ontbijt

 4. 4e dag

  Oban - Glencoe - Glenfinnan - Kyle of Lochalsh

  200 km

  Verder naar de iconische Glencoe vallei, een prachtige vallei die honderden jaren geleden ontstaan is door het uitslijten van de gletsjers en het uitbarsten van vulkanen. Dankzij de woeste, mysterieuze natuurpracht is de Glencoe vallei een geliefde filmlocatie. Zowel verschillende Harry Potter films als de James Bond film Skyfall kenden hier verschillende draaidagen. Vervolgens maak je bij Fort William een foto van de welbekende berg Ben Nevis, 1.345 meter hoog. Neem vervolgens een kijkje bij het Glenfinnan Viaduct, een wereldbekende en indrukwekkende spoorbrug. Misschien herken je het viaduct vanuit de Harry Potter films waarin je de rode Zweinstein Expres ziet rijden over de charmante brug. Je neemt de ferry van Mallaig naar het eiland Isle of Skye. Overnachting in de omgeving van Kyle of Lochalsh.

  ontbijt

  Glencoe
 5. 5e dag

  Kyle of Lochalsh - Isle of Skye - Kyle of Lochalsh

  200 km

  Tijd voor het eiland Isle of Skye, absoluut een van de mooiste eilanden aan de Schotse westkust. Bij helder weer doen de ´Rocky Mountains´ van Cuillin elk hart sneller kloppen. Je ziet er zowel glooiende heidevelden als torenhogen kliffen. Trek je wandelschoenen aan en neem de tijd om deze schitterende omgeving ook te voet te ontdekken. Overnachting in de omgeving van Kyle of Lochalsh.

  ontbijt

 6. 6e dag

  Kyle of Lochalsh - Ullapool / Gairloch

  200 km

  Volg de indrukwekkende kustweg langsheen het vissersdorpje Gairloch. De warme golfstroom laat toe dat er aan de noordwestelijke kust een subtropische tuin gedijt. Bezoek er zeker Inverewe Garden met zijn planten afkomstig uit de hele wereld. Overnachting in de omgeving van Ullapool of Gairloch.

  ontbijt

  Ullapool
 7. 7e dag

  Ullapool - Thurso / Wick

  260 km

  Vandaag rijd je via de kust helemaal naar het noordoosten van Schotland waar Thurso en Wick de twee grootste plaatsen zijn. Het afgelegen dorpje Durness is een mooie tussenstop en de naburige eeuwenoude (zee)grotten van Smoo kunnen na een fikse regenbui spectaculaire watervallen tonen. Een mooie wandeling bij Ben Hope met spectaculaire uitzichten over de wijde omgeving is ook een mogelijkheid. Het kasteel Sinclair Girnigoe nabij Wick is een bezoekje meer dan waard. Balancerend op de kliffen biedt dit kasteel een fantastisch uitzicht. De kliffen van Duncansby Head bij John o'Groats vormen het meest noordoostelijke punt van Schotland. Hier waan je je daadwerkelijk aan het einde van de wereld. Overnachting in de omgeving van Thurso of Wick.

  ontbijt

  Les hautes terres sauvages d’Écosse
 8. 8e dag

  Thurso / Wick - Orkney Islands - Thurso / Wick

  60 km

  Zeventig eilandjes… de Orkney Islands. Vele hiervan zijn onbewoond en ware paradijsjes voor bijzondere planten, vogels en andere dieren die hier ongestoord kunnen genieten van de ruimte. Op andere eilanden zijn bijzondere monumenten, mysterieuze stenen cirkels en tombes te vinden. Vandaag maak je een georganiseerde dagtrip naar deze bijzondere archipel (inbegrepen in de periode van 01/05 tot 30/09). Eerst parkeer je je huurwagen bij de ferryhaven van John O’Groats en vervolgens maak je een ferryovertocht van ongeveer 40 minuten. Eens aangekomen op Orkney maak je een dagtocht per bus (Engelstalig begeleid, toegangsgelden niet inbegrepen) langs de belangrijkste hoogtepunten, zoals de Churchill Barriers, Scapa Flow, de hoofdstad Kirkwall, Skara Brae en de imposante Ring of Brodgar. In de ‘s namiddags neem je de ferry terug naar het Schotse vasteland. Overnachting in de omgeving van Thurso of Wick.

  ontbijt

 9. 9e dag

  Thurso / Wick - Loch Ness - Inverness

  275 km

  Via de kust rijd je naar Inverness. Onderweg kan je Dunrobin Castle bezoeken. Dit van oorsprong Franse kasteel is met maar liefst 189 kamers een absoluut cultureel hoogtepunt en diende in de Eerste Wereldoorlog tevens als ziekenhuis. Het kasteel geeft een mooie kijk op de vroegere aristocratische levensstijl en is omringt met prachtige tuinen. Een bezoek aan het legendarische meer van Loch Ness mag uiteraard niet ontbreken. Van op de ruïnes van Urquhart heb je een panoramisch uitzicht over het meer. Misschien vang je hier zelfs een glimp van Nessie op… Inverness zelf is een prachtige stad gelegen aan de monding van de Ness rivier en ademt de Schotse cultuur met z´n authentieke kathedralen en het karakteristieke rode Inverness Castle. Maak een mooie stadswandeling in het gezellig centrum en geniet van de doedelzakspelers op straat. Overnachting in de omgeving van Inverness.

  ontbijt

 10. 10e dag

  Inverness - Speyside - Cairngorms NP - Deside

  200 km

  Je gaat op ontdekking doorheen Speyside, een streek in de hooglanden waar de meeste whiskydistilleerderijen per vierkante kilometer staan, in totaal bijna 60! De streek is genoemd naar de rivier de Spey die er doorheen stroomt. Tijdens een bezoek aan een whiskystokerij (inbegrepen) maak je kennis met het geestrijke drankje waarmee elke Schot trots zijn land associeert. Een proeverij is uiteraard inbegrepen. Vervolgens reis je door naar het Cairngorms Nationaal Park. In dit toendra-achtige landschap liggen enkele van de hoogste bergen van de Schotse Hooglanden en een heerlijke plaats om even helemaal tot rust te komen. Hier overnacht je in de omgeving van Deeside.

  ontbijt

  Whisky Trail
 11. 11e dag

  Deeside - Perth - St. Andrews - Edinburgh

  250 km

  Vandaag rijd je terug naar de Schotse hoofdstad Edinburgh. Stop onderweg in Perth voor een bezoek aan Scone Palace, een prachtig statig landhuis met weelderige vertrekken en kostbare schatten. St. Andrews is ook een stop waard. Hier bewonder je een bijzondere kathedraalruïne en prachtige stranden. Overnachting in de omgeving van Edinburgh.

  ontbijt

  Scone Palace
 12. 12e dag

  Edinburgh

  Een volledige dag om de bezienswaardigheden van Edinburgh te ontdekken. De hoofdstad van Schotland, Edinburgh, is een authentieke stad waar u vandaag al het moois wat de stad te bieden heeft kunt ontdekken. Het is een compacte stad en daarom uitstekend om de vele bezienswaardigheden te voet te verkennen zoals Edinburgh Castle, midden op een rots in het centrum. Hier zijn onder andere de Schotse Kroonjuwelen en de Stone of Destiny te bewonderen. Maar bezoek ook de St. Margaret´s Chapel, National Gallery of Scotland of Het Royal Museum. De vele straatjes, winkeltjes, pubs en romantische laantjes vormen een sfeervol doolhof door het centrum waar de ‘Royal Mile’ als hoofdweg doorheen loopt. Overnachting in de omgeving van Edinburgh.

  ontbijt

  Édimbourg
 13. 13e dag

  Edinburgh

  14 km

  Afgifte van de huurwagen aan de luchthaven van Edinburgh.

  ontbijt

  Écosse

Nuttige informatie

Hotels

Je hebt de keuze tussen 2 hotelcategorieën:

 • Bronze: B&B's
 • Silver: 3* hotels


Hotelcategorie Bronze

 • 1n in regio van Glasgow in een B&B
 • 2n in regio van Oban in een B&B
 • 2n in regio van Kyle of Lochalsh in een B&B
 • 1n in regio van Ullapool of Gairloch in een B&B
 • 2n in regio van Wick of Thurso in een B&B
 • 1n in regio van Inverness in een B&B
 • 1n in regio van Deeside in een B&B
 • 2n in regio van Edinburgh in een B&B


Hotelcategorie Silver

 • 1n in regio van Glasgow in hotel Avonbridge***, Bothwell Bridge*** of gelijkwaardig
 • 2n in regio van Oban in hotel Argyll House***, Columba*** of gelijkwaardig
 • 2n in regio van Kyle of Lochalsh in hotel Kyle***, Dunollie*** of gelijkwaardig
 • 1n in regio van Ullapool of Gairloch in hotel Royal Ullapool***, Gairloch Highland Lodge*** of gelijkwaardig
 • 2n in regio van Wick of Thurso in hotel St Clair***, Station*** of gelijkwaardig
 • 1n in regio van Inverness in hotel Glen Mhor***, Craigmonie*** of gelijkwaardig
 • 1n in regio van Deeside in hotel Deeside Inn***, Loch Kinord*** of gelijkwaardig
 • 2n in regio van Edinburgh in hotel Adamson***, Victoria Park House*** of gelijkwaardig


Opmerking: je verblijft steeds binnen een straal van 40 kilometer van de bovengenoemde gebieden / steden.


Huurwagen


Boek een huurwagen en verken je vakantiebestemming in alle vrijheid. TUI werkt hiervoor samen met Sunny Cars. Je kiest uit verschillende types auto's, profiteert van een onbeperkt aantal kilometers en uitgebreide verzekeringen zijn direct in de prijs inbegrepen.

Sunny Cars wil graag dat u op uw vakantie of zakenreis 100% zorgeloos kunt rondrijden. Daarom handelen wij altijd volgens de Rent a Smile filosofie: ons standaard product is all-inclusive, u bent optimaal verzekerd en kunt rekenen op de allerbeste service.

Waarom Sunny Cars?

 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer


Klik hier om direct een all-inclusive auto te huren.

* TUI Belgium is geen partij bij je boeking van Sunny Cars.


Bestemming

Schotland

Reisformaliteiten

 • Vanaf 01/10/2021 is een  internationaal paspoort vereist.
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Schotland kent een gematigd maritiem klimaat waardoor de zomers zelden heet zijn en de winters zelden écht koud. De beste reisperiode is van mei tot september. Juni, juli en augustus zijn doorgaans de warmste maanden. De gemiddelde dagtemperatuur bedraagt dan ongeveer 17 tot 19 °C. Dankzij Schotlands noordelijke ligging geniet je in deze periode ook van heerlijk lange zomerdagen en een langere schemering. In mei en september kan je rekenen op een gemiddelde dagtemperatuur van 14 tot 16 °C. Het gezegde “Slecht weer bestaat niet, slechte kledij wel” is zeker van toepassing op Schotland. De stevige zuidwestenwind en de plotseling optredende of langdurige regen zijn zonder twijfel kenmerkend. Door de onvoorspelbare aard van het weer is het niet ongewoon om alle vier seizoenen op één dag te ervaren.

Tijdsverschil

Zomer & winter: - 1u

Lokale munt

Britse pond (GBP)


Opladen