Terug naar huis

Grand Tour of Andalusia

Spanje

vanaf € 652 /pers.;

 • 11 Overnachtingen
 • Kamer & ontbijt
Grand Tour of Andalusia - TUI

Samenvatting

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Rondreis per huurwagen
 • Alle hoogtepunten van Spanje’s zonnigste regio
 • Heerlijke tapas en prachtige landschappen
 • Onmiskenbare aanwezigheid van Moorse invloeden
 • Verblijf twee nachten in Granada én Sevilla
 • Ontspannen aan de Costa del Sol

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit

Je kan je vluchturen en de vluchtmaatschappij kiezen in een volgende stap.

Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 woe 2 don 3 vri 4 zat 5 zon
6 maa € 652 terugreis op 17/03/2023 Kies 7 din € 662 terugreis op 18/03/2023 Kies 8 woe € 652 terugreis op 19/03/2023 Kies 9 don € 652 terugreis op 20/03/2023 Kies 10 vri € 652 terugreis op 21/03/2023 Kies 11 zat € 652 terugreis op 22/03/2023 Kies 12 zon € 652 terugreis op 23/03/2023 Kies
13 maa € 652 terugreis op 24/03/2023 Kies 14 din € 662 terugreis op 25/03/2023 Kies 15 woe € 652 terugreis op 26/03/2023 Kies 16 don € 652 terugreis op 27/03/2023 Kies 17 vri € 652 terugreis op 28/03/2023 Kies 18 zat € 652 terugreis op 29/03/2023 Kies 19 zon € 652 terugreis op 30/03/2023 Kies
20 maa € 652 terugreis op 31/03/2023 Kies 21 din 22 woe 23 don 24 vri 25 zat 26 zon
27 maa 28 din 29 woe 30 don 31 vri
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

 • Alle vermelde overnachtingen
 • 11x ontbijt

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Huurwagen
 • Toegangsgelden
 • Overige maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgaven
 • Annulerings-, bijstands- en bagageverzekering

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Málaga - Costa del Sol

  ¡Bienvenidos a Málaga en España! Ben je klaar om Andalusië te ontdekken? Dit zuidelijke deel is namelijk niet alleen oogverblindend mooi, maar ook wat cultuur en geschiedenis betreft is het zeker een van de meest interessante streken van het land. Moorse invloeden zijn onmiskenbaar aanwezig en dat geeft de regio een heel eigen flair. Overnachting aan de Costa del Sol.

  Espagne
 2. 2e dag

  Costa del Sol - Granada

  125 km

  Rit naar het betoverende Granada. Een must is het wereldberoemde paleizencomplex van het Alhambra dat als een strategisch gelegen citadel iets boven de stad gelegen is. Opgelet: toegangstickets voor het Alhambra worden beperkt uitgegeven en zijn niet ter plaatse te verkrijgen. Het is dan ook noodzakelijk deze ruim vooraf online te bestellen. Natuurlijk zwerf je ook door de Moorse wijk Albaicín waar je je in een sprookje van duizend-en-één nacht waant. De wijk bestaat uit steile straatjes, pleintjes en witgekalkte huizen. Geniet van het gezellige centrum met haar vele restaurantjes en barretjes. Bestel een wijntje en proef de tapas op een van de vele terrasjes. Overnachting in Granada.

  ontbijt

  Alhambra, Grenade
 3. 3e dag

  Granada

  Nog een dag in Granada! Ontdek nog meer van deze bijzondere stad of trek met de wagen naar het onherbergzame berggebied van de Alpujarras, gelegen op de zuidelijke uitlopers van de Sierra Nevada. Hier bewonder je verschillende karakteristieke bergdorpjes en geniet je van schitterende bergpanorama’s. Overnachting in Granada.

  ontbijt

 4. 4e dag

  Granada - Úbeda - Baeza

  135 km

  Bezoek aan de door olijfbomen omgeven renaissancesteden Úbeda en Baeza. Het intieme Baeza bezit imposante paleizen, pleinen, kerken, een kathedraal en vele monumenten zoals het Casa del Pópulo en de oude graanbeurs de Alhóndiga. Het was de eerste stad die definitief op de Moren heroverd werd en kende aansluitend een bloeiende periode waar de stad nu nog de vruchten van plukt. In zusterstad Úbeda waan je je in de renaissance. De op een bergkam gelegen stad kenmerkt zich door de smalle straatjes die je langs bouwwerken uit de renaissance voert. Overnachting in Baeza.

  ontbijt

 5. 5e dag

  Baeza - Córdoba

  140 km

  In de middeleeuwen een superbelangrijke stad in Europa, nu nog steeds een fascinerende culturele hotspot: Córdoba. Er is zoveel te zien dat het hele historische centrum van Córdoba geclassificeerd staat als UNESCO Werelderfgoed. Het centrum is zo goed bewaard gebleven dat je het gevoel hebt in de middeleeuwen rond te lopen. Bezichtig vandaag de belangrijkste highlights, zoals de Romeinse Brug en de pittoreske Joodse Wijk waar de bloemrijke steegjes je zo naar de 15e-eeuwse synagoge leiden. Bewonder zeker ook de Mezquita. Deze middeleeuwse moskee heeft maar liefst 800 bogen. Het unieke is dat je er in het midden een kathedraal uit de Renaissance vindt. Overnachting in Córdoba.

  ontbijt

  Mezquita, Córdoba
 6. 6e dag

  Córdoba - Sevilla

  145 km

  Alle ogen gericht op de wonderen van Sevilla! De stad verbergt kronkelstraatjes vol kleurrijke huizen, prachtige paleizen, mooie pleinen met charmante kerkjes en talloze tapasbars. Niet te missen is het Real Alcázar, een schatkist in oorspronkelijke Mudéjarstijl. De architectuur van het Real Alcázar kenmerkt zich door gedecoreerde bogen vol kleur en detail, aangevuld met schitterende tuinen. Geniet van de zon en droom weg op Plaza de España, het magisch, overweldigende plein dat op bijna alle ansichtkaarten afgebeeld staat. Een tip voor ’s avonds: ga naar een wervelende en passievolle flamencoshow. Overnachting in Sevilla.

  ontbijt

  Sevilla
 7. 7e dag

  Sevilla

  Tijd voor Sevilla’s meest indrukwekkende monument: ’s werelds grootste Gotische kathedraal. Zie je de Giralda-toren? Dat was ooit een minaret, daarna is deze omgebouwd tot klokkentoren. Verken ook de kronkelende straten van de oude Joodse wijk Santa Cruz. En vergeet zeker niet de heerlijke tapas te proeven ergens onderweg! Overnachting in Sevilla.

  ontbijt

  Sevilla
 8. 8e dag

  Sevilla - Jerez de la Frontera

  95 km

  In het chique Jerez de la Frontera vindt de sherry haar oorsprong. In een van de bodega’s kan je van deze welbekende alcoholische versnapering proeven. Jerez is overigens ook beroemd vanwege de paardendressuur en de vurige flamencodans die in deze omgeving is ontstaan. Overnachting in Jerez de la Frontera.

  ontbijt

  Spanje
 9. 9e dag

  Jerez de la Frontera - Ronda

  120 km

  Rit naar het schilderachtige Ronda, een juweel in de bergen. Bewonder de Puerto Nuevo, een ongelofelijke, stenen brug over de 120 meter diepe kloof die de stad in twee verdeelt. De adembenemende uitzichten over verre velden en de duizelingwekkende diepte onder je zijn overweldigend. Overnachting in Ronda.

  ontbijt

  Ronda
 10. 10e dag

  Ronda - Málaga - Costa del Sol

  120 km

  Málaga is een typisch Andalusische havenstad aan de zonnige Costa del Sol, waar de zon gemiddeld maar liefst 320 dagen per jaar schijnt! Tijdens een wandeling doorheen de charmante oude stad, heerlijk typisch Andalusisch, lijkt het verleden te herleven. Overnachting aan de Costa del Sol.

  ontbijt

 11. 11e dag

  Costa del Sol

  Even ontspannen? Wat dacht je van een paar aangename uurtjes aan het strand? Ook kan je naar Mijas, een witte parel in de bergen, gelegen op slechts 30 km van Málaga. Overnachting aan de Costa del Sol.

  ontbijt

  Mijas
 12. 12e dag

  Costa del Sol - Málaga

  Einde van een mooie reis. Terug naar de luchthaven van Málaga voor de terugvlucht.

  ontbijt

  Tapas

Nuttige informatie

Hotels

Je verblijft in hotelcategorie Silver.

Hotelcategorie Silver

 • 1n aan de Costa Del Sol in hotel Don Pedro**** of gelijkwaardig
 • 2n in Granada in hotel Sercotel Gran Luna**** of gelijkwaardig
 • 1n in Baeza in hotel TRH Baeza**** of gelijkwaardig
 • 1n in Cordoba in hotel Ayre Córdoba****/ hotel Macia Alfaros**** of gelijkwaardig
 • 2n in Sevilla in Silken Al-Andalus**** of gelijkwaardig
 • 1n in Jerez de la Frontera in hotel Jerez & Spa**** of gelijkwaardig
 • 1n in Ronda in hotel Maestranza**** of gelijkwaardig
 • 2n in Costa Del Sol in hotel Don Pedro**** of gelijkwaardig

TUI fly

TUI fly vliegt dagelijks naar Málaga.


Huurwagen


Boek een huurwagen en verken je vakantiebestemming in alle vrijheid. TUI werkt hiervoor samen met Sunny Cars. Je kiest uit verschillende types auto's, profiteert van een onbeperkt aantal kilometers en uitgebreide verzekeringen zijn direct in de prijs inbegrepen.

Sunny Cars wil graag dat u op uw vakantie of zakenreis 100% zorgeloos kunt rondrijden. Daarom handelen wij altijd volgens de Rent a Smile filosofie: ons standaard product is all-inclusive, u bent optimaal verzekerd en kunt rekenen op de allerbeste service.

Waarom Sunny Cars?

 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer


Klik hier om direct een all-inclusive auto te huren.

* TUI Belgium is geen partij bij je boeking van Sunny Cars.


Bestemming

Spanje

Reisformaliteiten

 • Geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Het klimaat op het Spaanse vasteland kent grote verschillen. In het noorden valt er meer neerslag dan in het zuiden en het zuiden is verschillende graden warmer dan het noorden. De beste reisperiode voor het noorden loopt van mei tot september. In deze periode valt er minder neerslag en geniet je van temperaturen tussen 20 en 25 °C. In het zonnige zuiden is gewoonlijk het hele jaar door goed weer. Met een kleine 20 °C zijn de wintermaanden doorgaans aangenaam. In de zomermaanden kunnen de temperaturen hoog oplopen. Temperaturen van 30 °C en meer zijn zeker niet uitzonderlijk.

Op de Balearen zorgt de altijd aanwezige zeewind voor verkoeling op warme dagen en een fris gevoel op de minder mooie dagen. Van oktober tot en met april heb je de grootste kans op langdurige neerslag. De beste reisperiode voor de Balearen loopt bijgevolg van mei tot oktober. In deze periode geniet je van zomerse dagen met temperaturen boven 23 °C. In de zomermaanden stijgt de temperatuur naar 30 °C en meer.

De Canarische Eilanden kennen het hele jaar door warm weer en veel zon. Met een gemiddelde dagtemperatuur van 29 °C is augustus de warmste maand. Januari is met 20 °C de koudste maand. In de maanden december, januari en februari heb je op deze eilanden de meeste kans op regen.

Tijdsverschil

Spaanse vasteland: geen tijdsverschil

Balearen: geen tijdsverschil

Canarische Eilanden: zomer & winter: - 1u

Lokale munt

Euro (EUR)


Opladen