Terug naar huis

Fjorden, charme en tradities

Noorwegen

vanaf € 1.465 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 8 Dagen / 7 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Kamer & Ontbijt
Fjorden, charme en tradities - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 15 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • De Trollstigen, een spectaculaire bergweg met fenomenale uitzichten
 • Genieten van een minicruise op de Sognefjord en Geirangerfjord
 • Bewonder de witte ijsmassa van de Briksdalgletsjer
 • Ontdekking van Noorse steden: Oslo en Bergen
 • Prachtige panoramische treinreis in Flåm

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 din 2 woe 3 don 4 vri 5 zat 6 zon € 1.465 terugreis op 13/09/2020 Kies
7 maa 8 din 9 woe 10 don 11 vri 12 zat 13 zon
14 maa 15 din 16 woe 17 don 18 vri 19 zat 20 zon
21 maa 22 din 23 woe 24 don 25 vri 26 zat 27 zon
28 maa 29 din 30 woe
 • Laatste beschikbare plaatsen
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

- Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
- rechtstreekse internationale vluchten met Brussels Airlines
- lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
- ferryovertochten Fodnes-Manheller en Eidsdal-Linge
- alle overnachtingen in de vermelde hotels
- 7x ontbijt 
- stadsverkenning met een Engelstalige of Nederlandstalige lokale gids in Oslo
- bezoek aan het Vikingskipshuset in Oslo
- stadsverkenning met een Engelstalige of Nederlandstalige lokale gids in Bergen
- Fløibanen-kabelbaan in Bergen
- minicruise op de Sognefjord
- panoramische treinrit in Flåm
- minicruise op de Geirangerfjord

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering
- bagageservice op de luchthaven en in de hotels
- toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Oslo

  Vlucht van Brussel naar Oslo. Transfer naar het hotel. Ga je de stad al eens verkennen? Overnachting in Oslo in hotel Quality 33***.

  Oslo
 2. 2e dag

  Oslo - Geilo

  Een lokale gids wacht ons op voor een drie uur durende rondleiding doorheen Oslo. We wandelen door het Frogner Park, een mooi publiek stadspark, langs het Koninklijk Paleis, het stadhuis en de Akershus vesting. Tijdens onze stadsverkenning bezoeken we het Vikingskipshuset, een museum gewijd aan de Vikingen en hun impressionante Vikingschepen. In de namiddag rijden we door naar het meer van Tyrifjord en de vallei van Hallingdal. Op het einde van de dag bereiken we Geilo. In het centrum van het dorp zie je de woonhuizen en voorraadschuren zoals die vroeger werden gebouwd. Geilo is centraal gelegen op de spoorlijn tussen Oslo en Bergen. Het is een populaire bestemming zowel in de zomer als in de winter. Overnachting in Geilo in hotel Ustedalen***.

  ontbijt

  Frogner Park Oslo
 3. 3e dag

  Geilo - Bergen

  Na een deugddoend ontbijt rijden we via het bergplateau Hardangervidda naar Bergen. Onderweg stoppen we aan een van de hoogste watervallen van het land, de Voringfoss. Aankomst in Bergen, de ‘Poort naar de Fjorden’. Het is een internationale stad rijk aan historie en tradities. Met een lokale gids verkennen we het gezellige stadscentrum. We wandelen door de kleurrijke hanzewerf Bryggen, UNESCO Werelderfgoed. Dit vormt al duizenden jaren een belangrijke handelsplaats, maar vandaag de dag vind je er voornamelijk pottenpakkers, juweliers en kunstenaars. Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de bekende vismarkt. Met de Fløibanen-kabelbaan gaan we naar de top van de berg Fløyen. Hier genieten we van een overweldigend uitzicht over Bergen en de schilderachtige fjorden. Overnachting in Bergen in hotel Augustin***. 

  ontbijt

  Bergen
 4. 4e dag

  Bergen - Sognefjord - Flåm - Førde

  Vandaag rijden we naar een klein dorpje in het hart van de fjorden, Gudvangen. Hier maken we een 'minicruise’ over de beroemde Nærøyfjord en de Aurlandsfjord, twee vertakkingen van de langste fjord van Noorwegen, de Sognefjord, oftewel de ‘Koning der Fjorden’. De Nærøyfjord is zeer smal, op sommige plaatsen slechts 250 meter breed. Dit in combinatie met de bergtoppen die tot wel 1770 meter hoog zijn, zorgt voor een spectaculair en onvergetelijk uitzicht. Deze magische ‘minicruise’ brengt ons tot in Flåm en hier maken we ons klaar voor een van de 10 mooiste treinreizen ter wereld. Deze panoramische treinreis van 45 minuten legt een afstand af van ongeveer 20 km. Onderweg genieten we van de prachtigste uitzichten over spectaculaire watervallen, rivieren en steile bergen. Dit is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van je reis! Nadien rijden we naar Fodnes waar we tijdens een korte ferryovertocht opnieuw de Sognefjord oversteken naar Manheller. Vervolgens rit naar Førde. Overnachting in Førde in hotel Scandic Sunnfjord***.

  ontbijt

  Flam
 5. 5e dag

  Førde - Briksdalgletsjer - Geiranger - Ålesund

  Rit naar Briksdal waar we de grootste gletsjer van het Europese vasteland aantreffen. Een wandelpad van ongeveer 2,5 km brengt je in ongeveer 40 minuten tot aan het meer van Briksdal. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op de witte ijsmassa. Diegenen die liever niet wensen te wandelen, kunnen optioneel een troll car (elektrische wagen) nemen om de gletsjer te bereiken. Vervolgens rijden we verder naar Geiranger voor alweer een hoogtepunt: een ‘minicruise’ op de Geirangerfjord, UNESCO Werelderfgoed. Via de bochtige Eagle Road bereiken we Ålesund, een bekend Art Nouveaustadje. Het vissersstadje ligt aan de kust en dankzij de vele kanalen in het stadscentrum wordt Ålesund ook wel het ‘Venetië van Noorwegen’ genoemd. Overnachting in Thon Hotel Ålesund***.

  ontbijt

  Geiranger
 6. 6e dag

  Ålesund - Trollstigen - Svingvoll

  Tijd voor de Trollstigen, oftewel de ‘Trollenweg’! Deze spectaculaire weg brengt ons met 11 haarspeldbochten naar boven. De natuur langs deze route is prachtig: watervallen, fjorden, steile bergwanden,... Eenmaal op de top stoppen we bij het uitkijkpunt waar we kunnen genieten van een fenomenaal uitzicht over de Geirangerfjord en zijn omgeving. We vervolgen de mooie route langs Bjorli, Dombas en de vallei van Gudbrandsdal. Overnachting in Svingvoll in Thon Hotel Skeikampen***.

  ontbijt

  Trollstigen
 7. 7e dag

  Svingvoll - Lillehammer - Oslo

  Na het ontbijt rijden we naar Lillehammer, een stad die vooral bekend staat vanwege de olympische winterspelen van 1994. Vrije tijd in de stad. Optioneel kan je het Maihaugen bezoeken, het grootste openluchtmuseum van Europa. Ook kan je optioneel de oude skischans beklimmen. Vanop de top heb je een geweldig uitzicht over de stad en het naburige meer. Nadien rijden we langs het meer van Mjøsa, het grootste meer van Noorwegen, naar Oslo waar je nog vrije tijd hebt om de stad verder te ontdekken. Overnachting in Oslo in hotel Quality 33***.

  ontbijt

  Mjosa
 8. 8e dag

  Oslo - Brussel

  Vrije tijd in Oslo. Wandel door de Karl Johan Gate, de grote, lange straat in Oslo die loopt van het Centraal Station naar het Koninklijk Paleis. Hier vind je tal van toeristenkraampjes, winkels, bars en restaurants. De vele straatartiesten en muzikanten zorgen voor de vrolijke noten ‘s Namiddags transfer naar de luchthaven van Oslo voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Oslo

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Oslo 1 Quality 33***
Geilo 1 Ustedalen****
Bergen 1 Augustin***
Førde 1 Scandic Sunnfjord***
Ålesund 1 Thjon Hotel Ålesund***
Svingvoll 1 Thon Hotel Skeikampen***
Oslo 1 Quality 33***

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: geen

 


Opladen