Terug naar huis

Fjorden, charme en tradities

Noorwegen

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Fjorden, charme en tradities - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute
Wat wij goed vonden
 • De overweldigende natuur van de Sognefjord en Geirangerfjord
 • Ontdekking van Noorse steden: Oslo en Bergen
 • Prachtige panoramische treinreis in Flåm
 • Met troll cars naar de Briksdalgletsjer

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Oslo

  Vlucht van Brussel naar Oslo, de grootste stad van het land. Vrije tijd om de stad op eigen ritme te verkennen. Wandel door de Karl Johan Gate, de grote, lange straat in Oslo die loopt van het Centraal Station naar het Koninklijk Paleis. Hier vind je tal van toeristenkraampjes, winkels, bars en restaurants. De vele straatartiesten en muzikanten zorgen voor de vrolijke noten. Overnachting in Oslo in hotel Quality 33****, Scandic Holberg**** of Thon Much***.

   

 2. 2e dag

  Oslo - Geilo

  Na het ontbijt wacht de lokale gids ons op voor een drie uur durende rondleiding doorheen de Noorse hoofdstad. We wandelen door het Frogner Park, een mooi publiek stadspark, en langs het Koninklijk Paleis, het stadhuis en de Akerhus vesting. Tijdens deze stadsverkenning bezoeken we het ‘Vikingskipshuset’, een museum gewijd aan de Vikingen en hun Vikingschepen. Hier bewonder je drie bijzondere schepen. In de namiddag rijden we door naar het meer van Tyrifjord en de Hallingdal vallei. Op het einde van de dag bereik je Geilo. In het centrum van het dorp zie je de woonhuizen en voorraadschuren zoals die vroeger werden gebouwd. Geilo is centraal gelegen op de spoorlijn tussen Oslo en Bergen. Het is een populaire bestemming zowel in de zomer als in de winter. Overnachting in Geilo in Ustedalen Hotel****.

  ontbijt

   

 3. 3e dag

  Geilo - Bergen

  Na een goede nachtrust en deugddoend ontbijt rijden we via het bergplateau Hardangervidda naar Bergen. Onderweg stop je aan een van de hoogste watervallen van het land, de Voringfoss. We komen aan in Bergen, ook vaak de ‘Poort naar de Fjorden’ genoemd. Het is een internationale stad rijk aan historie en tradities. Met een lokale gids verkennen we het gezellige stadscentrum. We wandelen door de kleurrijke hanzewerf Bryggen, UNESCO-Werelderfgoed. Dit vormt al duizenden jaren een belangrijke handelsplaats, maar vandaag de dag vind je er voornamelijk pottenpakkers, juweliers en kunstenaars. Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de bekende vismarkt. Ook bewonderen we de kerk van St. Mary en de Hakonshal. Met de Fløibanen-kabelbaan gaan we naar de top van de berg Fløyen. Hier genieten we van een mooi uitzicht over Bergen en de schilderachtige fjorden. Overnachting in Bergen in hotel Augustin***.

  ontbijt

   

 4. 4e dag

  Bergen - Sognefjord - Flåm - Førde

  Na het ontbijt rijden we naar een klein dorpje in het hart van de fjorden, Gudvangen. Hier maken we een boottocht over de beroemde Nærøyfjord en de Aurlandsfjord, twee vertakkingen van de langste fjord van Noorwegen, de Sognefjord, oftewel de ‘Koning der Fjorden’. De Nærøyfjord, UNESCO-Werelderfgoed, is zeer smal, op sommige plaatsen slechts 250 meter breed. Dit in combinatie met de bergtoppen die tot wel 1770 meter hoog zijn, zorgt voor een spectaculair en onvergetelijk uitzicht. Deze magische boottocht brengt ons tot in Flåm en hier maken we ons klaar voor een van de 10 mooiste treinreizen ter wereld. Deze panoramische treinreis van 45 minuten legt een afstand af van ongeveer 20 km. Onderweg hebben we de prachtigste uitzichten over spectaculaire watervallen, rivieren en steile bergen. Dit is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van je reis! Nadien rijden we naar Fodnes waar we met een ferry opnieuw de Sognefjord oversteken naar Manheller. Rit naar Førde. Overnachting in Førde in hotel Scandic Sunnfjord***.

  ontbijt

   

 5. 5e dag

  Førde - Briksdalgletsjer - Geiranger - Ålesund/Molde

  Rit naar Briksdal waar we de grootste gletsjer op het Europese vasteland aantreffen. De troll cars brengen je tot aan het meer van Briksdal, op ongeveer 700 m van de gletsjertong. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op de ijsmassa. Vervolgens rijden we verder naar Geiranger. Tijdens een korte boottocht op de Geirangerfjord, UNESCO-Werelderfgoed, genieten we weer van het prachtige fjordenlandschap. Via de bochtige ‘Eagle Road’ bereiken we Ålesund, de stad die bekend staat voor zijn architectuur in art-nouveau stijl. Het vissersstadje ligt aan de kust en dankzij de vele kanalen in het stadscentrum wordt Ålesund ook wel het ‘Venetië van Noorwegen’ genoemd. Overnachting in Molde in Quality Hotel Alexandra****.

  ontbijt

   

 6. 6e dag

  Ålesund/Molde - Trollstigen - Lillehammer - Hamar

  Tijd voor de Trollstigen, oftewel de ‘Trollenweg’! Deze spectaculaire weg brengt ons met 11 haarspeldbochten naar boven. De natuur langs deze route is prachtig: watervallen, fjorden, steile bergwanden,... Eenmaal op de top stoppen we bij het uitkijkpunt waar we kunnen genieten van een fenomenaal uitzicht over de Geirangerfjord en zijn omgeving. We vervolgen de mooie route langs Bjorli, Dombas en de vallei van Gudbrandsdal. Een korte stop in Lillehammer mag zeker niet ontbreken. In de late namiddag komen we aan in Hamar, een van de belangrijkste plaatsen in de schaatssport. Overnachting in Otta in Rondeslottet Hotel***.

  ontbijt

   

 7. 7e dag

  Hamar - Oslo

  We rijden langs het meer van Mjøsa, het grootste meer van Noorwegen, naar Oslo waar je nog vrije tijd hebt om de stad verder te ontdekken. Overnachting in Oslo in hotel Quality 33**** of Scandic Holberg****.

  ontbijt

   

 8. 8e dag

  Oslo - Brussel

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Oslo voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

   

Nuttige informatie

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Oslo

1

Quality 33****, Scandic Holberg**** of Thon Much***

Geilo

1

Ustedalen****

Bergen

1

Augustin***

Førde

1

Scandic Sunnfjord***

Ålesund/Molde

1

Quality Hotel Alexandra****

Hamar

1

Rondeslottet Hotel***

Oslo

1

Quality 33**** of Scandic Holberg****

 

   

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen

 


Wereldweetjes

reisdocumenten:

identiteitskaart

inentingen:

geen

munteenheid:

de Noorse kroon (NOK)

tijdsverschil:

geen

stroom:

220 volt

 

 

 


Opladen