Heeft u vragen over uw reis m.b.t. het Coronavirus (COVID-19)?

Meer info
Terug naar huis

Essentials of Corsica - Le sud

Corsica

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 027 178 660
Essentials of Corsica - Le sud - TUI

Samenvatting

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Rondreis per huurwagen
 • Cocktail van bergen en zee
 • Ideaal voor families met kinderen
 • Reis aan een rustig tempo
 • Bewonder de valleien en kloven van Corte
 • Bonifacio en het prachtige binnenland van Zuid-Corsica

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Ajaccio

  Aankomst in Ajaccio, de hoofdstad van Corsica en de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte. Bezoek de oude stad, het huis van de familie Bonaparte en slenter over de promenade terwijl je geniet van het prachtige zicht op de baai en de citadel. Rij ’s avonds naar de Pointe de la Parata en bewonder er de magische zonsondergang boven de Sanguinaires eilanden.

  Ajaccio
 2. 2e dag

  Ajaccio - Corte

  80 km

  Rit van Ajaccio naar Corte. Geniet onderweg van de prachtige landschappen. Corte, gelegen in hartje Corsica. Het gezellige centrum van de oude stad wordt er overheerst door de citadel en vanop de belvedère heb je een prachtig zicht op de hoge bergen die de stad omringen.  ontbijt

  Ajaccio
 3. 3e dag

  Corte

  De omgeving van Corte leent zicht perfect voor een mooie wandeltocht.Vandaag wordt een actieve dag. Begeef je met de wagen door de smalle kloof van de Restonica naar de Bergeries de Grottelle, waar de weg eindigt. Van hieruit vertrekt er een spectaculaire wandeling naar de meren van Melo en Capitellu, een aanrader! 

  ontbijt

  Bonifacio
 4. 4e dag

  Corte

  Vrije dag om te genieten van de omgeving. De Restonica rivier die idyllisch door de gelijknamige kloof stroomt, is een populaire plek voor waterplezier. Zoek het beste plekje uit en geniet van dit moment van pure ontspanning.


  ontbijt

  Palombaggia
 5. 5e dag

  Corte - Porto

  84 km

  We verlaten Corte en begeven ons westwaarts naar de kust. Onderweg ontdek je  een aantal parels van Corsica, zoals de schilderachtige weg van Corte naar Porto. In Porto kan je het natuurreservaat van Scandola, Unesco Werelderfgoed bewonderen.

  ontbijt

  Corte
 6. 6e dag

  Porto - Ajaccio

  82 km

  Vandaag terugrit naar het beginpunt van de reis, Ajaccio. Geniet onderweg van het ruige binnenland, de groene natuur en maak in Ajaccio nog een wandeling langs de boulevard naar Cité de la Citadella, waar je kan genieten van het Franse leven op een van de vele terrasjes.

  ontbijt

  Kloof van de Restonica
 7. 7e dag

  Ajaccio

  Ajaccio is de geboorteplaats van de Franse keizer Napoleon en daar word je met talrijke standbeelden in de stad aan herinnerd. Een bezoek aan zijn geboortehuis mag dan ook niet ontbreken. Slenter door de oude kleurrijke stad of wandel over de Chemin Des Crètes, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de baai. Een andere tip is het Musée de la Fesch. Dit museum is rijk aan Italiaanse kunst van onder andere Botticelli, Bellini en le Titien.

  ontbijt

  Sandola
 8. 8e dag

  Ajaccio

  Einde van deze prachtige reis.

  ontbijt

  Ajaccio

Nuttige informatie

Hotels

Hotelcategorie Bronze

 • 1n in Ajaccio in hotel Castel Vecchio*** of gelijkwaardig
 • 3n in Corte in Hôtel Arena Le Refuge*** of gelijkwaardig
 • 1n in Porto in Hôtel Cala di Sole*** of gelijkwaardig
 • 2n in Ajaccio in hotel Castel Vecchio*** of gelijkwaardig


 


TUI fly

TUI fly vliegt 2x/week naar Ajaccio: woensdag (18/05/22-21/09/22) & zaterdag (16/04/22-08/10/22).


Huurwagen


Boek een huurwagen en verken je vakantiebestemming in alle vrijheid. TUI werkt hiervoor samen met Sunny Cars. Je kiest uit verschillende types auto's, profiteert van een onbeperkt aantal kilometers en uitgebreide verzekeringen zijn direct in de prijs inbegrepen.

Sunny Cars wil graag dat u op uw vakantie of zakenreis 100% zorgeloos kunt rondrijden. Daarom handelen wij altijd volgens de Rent a Smile filosofie: ons standaard product is all-inclusive, u bent optimaal verzekerd en kunt rekenen op de allerbeste service.

Waarom Sunny Cars?

 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer


Klik hier om direct een all-inclusive auto te huren.

* TUI Belgium is geen partij bij je boeking van Sunny Cars.


Bestemming

Corsica

Reisformaliteiten

 • Geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Corsica heeft een mediterraan klimaat waarbij de zomers warm en droog zijn en de winters mild en regenachtig. De beste reisperiode voor Corsica is bijgevolg van mei tot en met september. In deze periode geniet je van aangename of warme temperaturen en weinig neerslag. De gemiddelde dagtemperaturen variëren van 20 °C in mei en 24 °C in juni en september. Juli en augustus zijn, met temperaturen rond 27°C, de warmste maanden. Let wel, in het bergachtige binnenland is het steeds verschillende graden frisser.

Tijdsverschil

Geen tijdsverschil

Lokale munt

Euro (EUR)Frankrijk

Reisformaliteiten

 • Geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie. 

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Een groot deel van het Franse vasteland heeft een gematigd zeeklimaat dat zich kenmerkt door vier seizoenen. De Middellandse Zeekust kent echter een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, maar regenachtige winters. Het zuiden van Frankrijk is doorgaans warmer dan het noorden en de noordoostelijke regio staat bekend om haar vele neerslag. De beste reisperiode loopt van mei tot september. Je geniet dan van aangename tot echt zomerse temperaturen. Juli en augustus zijn de warmste maanden waarin de temperaturen bepaalde delen van Frankrijk kunnen oplopen tot 35 °C of meer.

Het bekende Franse eiland Corsica heeft een mediterraan klimaat waarbij de zomers warm en droog zijn en de winters mild en regenachtig. De beste reisperiode is bijgevolg van mei tot en met september. In deze periode geniet je van aangename of warme temperaturen en weinig neerslag. De gemiddelde dagtemperaturen variëren van 20 °C in mei en 24 °C in juni en september. Juli en augustus zijn, met temperaturen rond 27°C, de warmste maanden. Let wel, in het bergachtige binnenland is het steeds verschillende graden frisser.

Tijdsverschil

Geen tijdsverschil

Lokale munt

Euro (EUR)


Opladen