Heeft u vragen over uw reis m.b.t. het Coronavirus (COVID-19)?

Meer info
Terug naar huis

Essentials of Corsica (ex. Bastia)

Corsica

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 027 178 660
Essentials of Corsica (ex. Bastia) - TUI

Samenvatting

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Rondreis per huurwagen
 • Ideale kennismaking met Corsica
 • Ontdek Corsica in één week
 • Verken de pittoreske steden met citadel
 • Snuif de Corsicaanse cultuur op

Reisdagboek

 1. 1E DAG

  BASTA - CALVI

  70 km

  Het eiland van de schoonheid heet je welkom! Bij aankomst rijd je via Patrimonio, de bekendste wijnstreek van Corsica, Saint-Florent en L’Île Rousse naar Calvi. Calvi ligt zoals Ile Rousse in de Balagne, ook wel de tuin van Corsica genoemd. Deze prachtige havenstad heeft alles: een citadel met schitterend uitzicht op de haven, een langgerekt zandstrand en vele winkeltjes.

  Calvi
 2. 2E DAG

  CALVI - PORTO

  80 km

  Vandaag staat Porto op het programma. Bezoek hier de Genuese verdedigingstoren die je een magnifiek beeld geeft op het centrum en het strand. Maak zeker een boottocht naar het natuurreservaat Scandola vanuit Porto.

  ontbijt

  Porto
 3. 3E DAG

  PORTO - AJACCIO

  80 km

  Bij vertrek vanuit Porto rijd je door de Calanches van Piana, die eveneens Unesco Werelderfgoed zijn. Daarna gaat het naar de charmante hoofdstad Ajaccio. Slenter er door de straten met mooie pastelkleurige huizen, breng een bezoek aan het museum Fesch, het tweede belangrijkste museum van Frankrijk en geniet van het schitterende uitzicht op de Sanguinaires eilanden die bloedrood kleuren bij zonsondergang.

  ontbijt

  Piana
 4. 4E DAG

  AJACCIO - PROPRIANO

  70 km

  Aan jou de keuze, verken je verder Ajaccio of rijd je dadelijk naar Propriano, een gezellig havenstadje met tal van restaurants en winkeltjes. Je vindt er ook mooie zandstranden in de buurt. 

  ontbijt

  Ajaccio
 5. 5E DAG

  PROPRIANO - SARTÈNE - BONIFACIO - PORTO-VECCHIO

  100 km

  Stop onderweg in Sartène en maak kennis met dit stadje dat bekend staat als het meest Corsicaanse stadje van het eiland. Snuif de sfeer van weleer op in de smalle steegjes en kom tot rust op een terrasje op het dorpsplein. Verder naar Bonifacio dat terecht de meest bezochte plaats is van het hele eiland. Adembenemende witte kalkrotsen en een mooie haven met zicht op de citadel zijn dé troeven van Bonifacio. Maak een boottocht en bewonder het prachtige uitzicht op de stad en de haven. Je overnacht in Porto-Vecchio, een aangename badplaats. Bezoek hier zeker ook de oude bovenstad. 

  ontbijt

  Bonifacio
 6. 6E DAG

  PORTO-VECCHIO - CORTE

  120 km

  Neem de tijd om even te relaxen op de stranden van Santa Giulia of Palombaggia, de mooiste van het eiland. Vertrek daarna richting Corte via de Aiguilles de Bavella, spitse, granieten rotspunten die naalden worden genoemd. Sluit de dag af in Corte, de enige universiteitsstad van het eiland. Wandel in het oude centrum en bezoek het Musée de la Corse.

  ontbijt

  Aiguilles de Bavella
 7. 7E DAG

  CORTE - CAP CORSE

  90 km

  De omgeving van Corte leent zich perfect voor een mooie wandeltocht doorheen valleien en kloven. Na deze aangename wandeling vertrek je naar Bastia, de grootste havenstad van Corsica. Loop hier langs de smalle straatjes met elegante huizen met geverfde luiken waar het wasgoed buiten wappert. ’s Avonds is de haven van Bastia ‘the place to be’. Reserveer een tafeltje in een van de vele restaurantjes en geniet van het zicht op het water. Romantischer kan niet! Overnachting in Sisco, op Cap Corse gelegen.

  ontbijt

  Bastia
 8. 8E DAG

  CAP CORSE - BASTIA

  38 km

  Afgifte van de huurwagen.

  ontbijt

  Bastia

Nuttige informatie

Hotels

Je verblijft in hotelcategorie Bronze 

Hotelcategorie Bronze

 • 1n in Calvi in hotel Le Sole E Mare** of gelijkwaardig
 • 1n in Porto in hotel Kalliste*** of gelijkwaardig
 • 1n in Ajaccio in hotel Castel Vecchio*** of gelijkwaardig
 • 1n in Propriano in hotel le Claridge*** of gelijkwaardig
 • 1n in Pinarello (Porto-Vecchio) in hotel U Paesolu*** of gelijkwaardig
 • 1n in Corte in hotel Les Jardins de la Glacière*** of gelijkwaardig
 • 1n in Sisco (Cap Corse) in hotel A Stalla Sischese*** of gelijkwaardig

TUI fly

TUI fly vliegt 1x/week naar Bastia: zaterdag (14/05/22-24/09/22).


Huurwagen


Boek een huurwagen en verken je vakantiebestemming in alle vrijheid. TUI werkt hiervoor samen met Sunny Cars. Je kiest uit verschillende types auto's, profiteert van een onbeperkt aantal kilometers en uitgebreide verzekeringen zijn direct in de prijs inbegrepen.

Sunny Cars wil graag dat u op uw vakantie of zakenreis 100% zorgeloos kunt rondrijden. Daarom handelen wij altijd volgens de Rent a Smile filosofie: ons standaard product is all-inclusive, u bent optimaal verzekerd en kunt rekenen op de allerbeste service.

Waarom Sunny Cars?

 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer


Klik hier om direct een all-inclusive auto te huren.

* TUI Belgium is geen partij bij je boeking van Sunny Cars.


Bestemming

Corsica

Reisformaliteiten

 • Geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Corsica heeft een mediterraan klimaat waarbij de zomers warm en droog zijn en de winters mild en regenachtig. De beste reisperiode voor Corsica is bijgevolg van mei tot en met september. In deze periode geniet je van aangename of warme temperaturen en weinig neerslag. De gemiddelde dagtemperaturen variëren van 20 °C in mei en 24 °C in juni en september. Juli en augustus zijn, met temperaturen rond 27°C, de warmste maanden. Let wel, in het bergachtige binnenland is het steeds verschillende graden frisser.

Tijdsverschil

Geen tijdsverschil

Lokale munt

Euro (EUR)Frankrijk

Reisformaliteiten

 • Geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie. 

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Een groot deel van het Franse vasteland heeft een gematigd zeeklimaat dat zich kenmerkt door vier seizoenen. De Middellandse Zeekust kent echter een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, maar regenachtige winters. Het zuiden van Frankrijk is doorgaans warmer dan het noorden en de noordoostelijke regio staat bekend om haar vele neerslag. De beste reisperiode loopt van mei tot september. Je geniet dan van aangename tot echt zomerse temperaturen. Juli en augustus zijn de warmste maanden waarin de temperaturen bepaalde delen van Frankrijk kunnen oplopen tot 35 °C of meer.

Het bekende Franse eiland Corsica heeft een mediterraan klimaat waarbij de zomers warm en droog zijn en de winters mild en regenachtig. De beste reisperiode is bijgevolg van mei tot en met september. In deze periode geniet je van aangename of warme temperaturen en weinig neerslag. De gemiddelde dagtemperaturen variëren van 20 °C in mei en 24 °C in juni en september. Juli en augustus zijn, met temperaturen rond 27°C, de warmste maanden. Let wel, in het bergachtige binnenland is het steeds verschillende graden frisser.

Tijdsverschil

Geen tijdsverschil

Lokale munt

Euro (EUR)


Opladen