Terug naar huis

Eiland van Smaragd

Ierland

vanaf € 1.277 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 8 Dagen / 7 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Kamer & Ontbijt
Eiland van Smaragd - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 15 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • ontdekking van Dublin met bezoek aan het beroemde Trinity College
 • Ring of Kerry, de populairste kustroute
 • de heuvels, meren en kustlijn van Connemara
 • natuurwandeling en vogels spotten bij de Cliffs of Moher
 • bewonder de schattige border collies op het Ierse platteland

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 zat 2 zon
3 maa 4 din 5 woe 6 don 7 vri 8 zat 9 zon
10 maa 11 din 12 woe 13 don 14 vri 15 zat 16 zon
17 maa 18 din 19 woe 20 don 21 vri € 1.277 terugreis op 28/05/2021 Kies 22 zat 23 zon
24 maa 25 din 26 woe 27 don 28 vri 29 zat 30 zon
31 maa
 • Laatste beschikbare plaatsen
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

- Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
- rechtstreekse internationale vluchten met Aer Lingus
- lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
- alle overnachtingen in de vermelde hotels
- 7x ontbijt
- stadsrondrit in Dublin met bezoek aan het Trinity College met het Book of Kells
- bezoek aan de whisky stokerij van Slane
- het klooster van Clonmacnoise
- nationale parken Burren en Connemara
- de Kliffen van Moher
- kastelen van Bunratty en Kilkenny
- demonstratie van de border collies
- bezoek aan het Cobh Heritage Centre

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering
- bagageservice op de luchthaven en in de hotels
- toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Dublin

  Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Dublin. Bij aankomst, rondrit en vrije tijd in de hoofdstad van de Ierse Republiek met zijn vele pubs, musea en charmante bruggen. Het noordelijke deel van de stad, is het oude stadsgedeelte, met O’Connell Street, het justitiepaleis en de haven. In het zuidelijke deel zullen de elegante, kleurrijke Georgiaanse huizen je aandacht trekken. Je bezoekt het bekende Trinity College, een voorname bibliotheek die beroemd is om het manuscript het Book of Kells. Je kan optioneel een bezoek brengen aan de belangrijkste kerk van Ierland, St. Patrick’s Cathedral. Overnachting in het Trim Castle Hotel**** of Citywest Hotel**** even buiten Dublin.

  Dublin, Trinity College
 2. 2e dag

  Dublin - Slane - Clonmacnoise - Galway

  Bij het buitenrijden van Dublin, komen de prachtige groene landschappen van de Boyne Valley tevoorschijn. Onze eerste stop kan niet beter dan bij de whiskystokerij van Slane, gevestigd in de oude stallen van het kasteel van Slane. Hier leer je alles over de rijke geschiedenis van deze smaakvolle whisky, bedacht door o.a. de familie Conyngham, de eigenaars van dit hoogstaand kasteel. Na een proeverij, verder naar het Clonmacnoise klooster met zijn indrukwekkende gedetailleerde stenen kruisen. Bij het betreden van deze plek voel je al snel het rijke verleden. Ooit was dit klooster een van de belangrijkste centra van kennis en religie in Ierland. We stoppen in Galway, een welvarende, levendige stad waar de Spaanse invloeden nog merkbaar zijn. Overnachting in de omgeving van Galway, in het Corralea Court Hotel*** in Tuam of Lady Gregory Hotel*** in Gort.

  ontbijt

  Clonmacnoise
 3. 3e dag

  Galway - Connemara Nationaal Park - Shannon

  Klaar voor een wandeling doorheen het ruige landschap van Connemara? Het landschap van veengebieden, kliffen, kust en groene graslanden. Een Ierse parel om niet te missen! Optioneel kan Kylemore Abbey bezocht worden. Dit klooster is de thuis van de benedictijner orde. Het is gelegen aan een door bossen omzoomd bergmeer. Overnachting in het Treacys Oakwood Hotel**** of The Inn at Dromoland Hotel*** in Shannon.

  ontbijt

  Connemara
 4. 4e dag

  Shannon - Cliffs of Moher - Burren Nationaal Park - Bunratty - Tralee

  Geniet van het heerlijk ontbijt. Daarna rijden we richting de Cliffs of Moher voor een bezoek. Dit zijn prachtige kliffen van 214m hoog die loodrecht boven de zee oprijzen. Van op de kliffen heb je een adembenemend vergezicht. Eveneens is het een waar wandelparadijs en uitmuntende locatie om vogels te spotten. Wat dacht je van bijvoorbeeld een vakantiefoto met een papegaaiduiker? Vervolgens gaat het naar het indrukwekkende karstlandschap van het Burren National Park. Dit natuurgebied was onder meer een inspiratiebron voor de schrijver van The Lord of the Rings. Vervolgens ruilen we de stille oase in voor een Middeleeuwse ontdekkingsreis doorheen de zalen van het Bunratty kasteel. Overnachting in het Ballyroe Heights Hotel*** of het Brandon Hotel*** in Tralee. 

  ontbijt

  Cliffs of Moher
 5. 5e dag

  Tralee - Ring of Kerry - Tralee

  Vandaag ontdek je een van de hoogtepunten van Ierland, de Ring of Kerry. Deze panoramische route is 178 km lang en is een van de mooiste autoroutes van Europa. Ze loopt rond het schiereiland Iveragh, waar zich de hoogste bergketen van Ierland bevindt, de MacGillycuddy’s Reeks. Daarna ga je op bezoek bij een schaapherder en kan je tijdens een demonstratie de border collies aan het werk zien. Na een geweldige dag is het tijd om terug te keren naar Tralee. Overnachting in het Ballyroe Heights Hotel*** of het Brandon Hotel*** in Tralee. 

  ontbijt

  Ring of Kerry
 6. 6e dag

  Tralee - Cobh - Cork

  Van het sfeervolle graafschap Tralee gaat het naar het kleurrijke straatbeeld van Cobh. Al wandelend langsheen de vele fleurige huizen heb je zicht op de schepen die aanmeren in een van de belangrijkste havens van Ierland. Als kers op de taart bezoek je het Cobh Heritage Center waar de verhalen van de vele mensen die emigreerden opnieuw tot leven komt. Eveneens komt het tijdperk van de oceaanstomers zoals de Titanic en de Louisiana ruim aan bod. We eindigen in het bruisende Cork, een gezellige Ierse studentenstad gelegen aan de oevers van de Lee rivier. Overnachting in het Vienna Woods Hotel**** of Ambassador Hotel**** in Cork. 

  ontbijt

  Cork
 7. 7e dag

  Cork - Kilkenny - Glendalough - Dublin

  Geniet vandaag een laatste maal van het groene binnenland van Ierland! Via pittoreske dorpjes, kastelen en de Rock of Cashel, voormalige woonplaats van diverse heersers, komen we aan in Kilkenny. Deze kleine stad trakteert zijn bezoekers op prachtige gerestaureerde gebouwen waaronder de Saint Canice Cathedral en het middeleeuwse kasteel. Vanaf de toren van het kasteel kijk je uit over de stad en haar ruime omgeving. Op naar Glendalough, een vallei in het Nationaal Park Wicklow Mountains. Het is ook de naam van een klooster, gesticht door Saint Kevin, waarvan de overblijfselen tot de oudste van Europa behoren. Na Glendalough, is het tijd om te ontspannen met een Guinness in een van de gezellige pubs van Dublin. Overnachting in het Plaza Tallaght Hotel**** of het Moyvalley Hotel**** even buiten Dublin. 

  ontbijt

  Glendalough
 8. 8e dag

  Dublin - Brussel

  Geniet van vrije tijd in Dublin. In de namiddag transfer naar de luchthaven van Dublin voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Dublin

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Dublin 1 Trim Castle Hotel**** of Citywest Hotel****
Galway 1 Corralea Court Hotel*** of Lady Gregory Hotel***
Shannon 1 Treacys Oakwoord Hotel**** of The Inn at Dromoland***
Tralee 2 Ballyroe Heights Hotel*** of Brandon Hotel***
Cork 1 Vienna Woods Hotel**** of Ambassador Hotel****
Dublin 1 Plaza Tallaght Hotel**** of Moyvalley Hotel****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: winter: -1, zomer: -1

 


Opladen