Terug naar huis

Dubai, de bijzondere woestijnmetropool

Verenigde Arabische Emiraten

vanaf € 819 /pers.;

 • 6 Dagen / 5 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Kamer & ontbijt
Dubai, de bijzondere woestijnmetropool - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • Min. 10 personen, max. 25 personen

 • Nederlandstalige lokale gids op dag 1, 2, 3 en 6

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Dubai, een stad van contrasten
 • Snuif de lokale sfeer op in de bedrijvige soeks
 • Optioneel excursiepakket met de wereldtentoonstelling van Dubai
 • Klank- en lichtspektakel bij de grootste fonteinenshow ter wereld
 • IN DE KIJKER: Met onze flexibele excursiemogelijkheden kan je deze reis volgens jouw wensen invullen.

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 maa 2 din 3 woe 4 don 5 vri 6 zat € 819 Vertrek gegarandeerd terugreis op 11/11/2021 Kies 7 zon
8 maa 9 din 10 woe 11 don 12 vri 13 zat 14 zon
15 maa 16 din 17 woe 18 don 19 vri 20 zat Op aanvraag 21 zon
22 maa 23 din 24 woe 25 don 26 vri 27 zat € 819 terugreis op 02/12/2021 Kies 28 zon
29 maa 30 din
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

 • Nederlandstalige lokale gids op dag 1, 2, 3 en 6
 • Internationale vluchten met Emirates
 • Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in het vermelde hotel
 • 5x ontbijt
 • Volledige dag verkenning in het moderne gedeelte van Dubai
 • Toegang tot het Dubai Museum
 • Boottochtje met een Abra
 • Halve dag verkenning in het historische gedeelte van Dubai
 • Verblijfstaks ‘Tourism Dirham Fee’

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven 
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’ 
 • Optionele excursies 
 • Fooien voor de gidsen en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in het hotel 
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering 

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Dubai

  Vlucht naar Dubai. Bij aankomst transfer naar hotel Centro Barsha*** waar we de hele reis verblijven. Het hotel ligt vlakbij een metrostation en de Mall of the Emirates, een walhalla voor shopaholics. Om bij te komen van alle indrukken die Dubai ongetwijfeld op je zal nalaten, is er ook nog het zwembad voor een verfrissende duik.

  Dubai
 2. 2e dag

  Dubai

  Na een rustig ontbijt ontdekken we samen met onze Nederlandstalige gids deze hypermoderne metropool. We starten met een fotostop aan de alom bekende Burj Al Arab, het zelf geproclameerde enige 7 sterrenhotel ter wereld. Met de monorail reizen we over The Palm Jumeirah, het artificiële palmeiland. Hier bewonderen we het iconische hotel Atlantis The Palm. Vervolgens naar Dubai Marina, een kunstmatig aangelegde jachthaven met een groot aantal wolkenkrabbers. Nadien maken we een wandeling op de boulevard The Walk waar je op zoek kan gaan naar een leuk restaurant voor de vrije lunch. We zetten de tocht verder naar Dubai Mall voor wat shoppingplezier. Boek je het excursiepakket, dan breng je een bezoek aan het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa. Vanop verdieping 124, op zo’n 550 m hoogte, én net voor zonsondergang bewonder je dan de magische skyline van Dubai. Eenmaal de zon onder is, gaan we naar de promenade tussen de Burj Khalifa en Dubai Mall waar we genieten van de grootste fonteinenshow ter wereld, een spectaculair klank- en lichtspel!

  ontbijt

  Burj Khalifa
 3. 3e dag

  Dubai

  Tijd voor het historisch gedeelte van Dubai. We starten met een fotostop aan de moskee van Jumeirah en de Dubai Frame. Nadien rit naar de wijk Bastakiya, het oudste deel van de stad waar we tal van restaurants, cafés en kunstgalerijen kunnen vinden. De voormiddag wordt afgerond met een bezoek aan het Dubai Museum, gelegen in het historische Al Fahidi Fort, waar we een beter inzicht krijgen in de lokale geschiedenis. Vervolgens steken we met een abra, een traditionele watertaxi, de zeearm Dubai Creek over en snuiven we de lokale sfeer op in de kruiden- en goudsouk. ’s Namiddags terug naar het hotel. Boek je het excursiepakket, dan staat er nog een leuke activiteit gepland: een woestijnsafari. Met jeeps trek je dan de woestijn in en doe je aan dune bashing over de toppen van de zandduinen. Je zult niet alleen een fabuleuze zonsondergang meemaken, maar ook genieten van een traditionele Arabische barbecue onder de sterrenhemel. De drukte van de stad lijkt hier heel ver weg. Om helemaal op te gaan in de sfeer zien we lokale dansers bewegen op het ritme van Arabische muziek. Een avond om nooit te vergeten!

  ontbijt

  Dubai
 4. 4e dag

  Dubai

  Vrije dag. Neem een duik in het zwembad of ga zelf op ontdekking. Je kan optioneel ook het excursiepakket bijboeken om een bezoek te brengen aan de wereldtentoonstelling van Dubai, ongetwijfeld een van de hoogtepunten van de reis. De transfer naar de expo-site is inbegrepen. Met het thema "Connecting Minds, Creating the Future" wordt de aandacht volledig gelegd op duurzaamheid, mobiliteit en kansen. Ongeveer 200 landen zullen vertegenwoordigd zijn, waaronder België, en die willen je graag alles vertellen over hun meest innovatieve projecten. Je kan met de metro terugkeren naar het hotel (niet inbegrepen), waardoor je zolang op de wereldtentoonstelling kan blijven als je wilt.

  ontbijt

  Opmerking wereldtentoonstelling: het excursiepakket met de wereldtentoonstelling van Dubai kan enkel bijgeboekt worden voor afreizen vanaf 30/10/21.

  Opmerking afreis 02/01/22: tijdens deze afreis wordt dit dagprogramma verplaatst naar dag 5.

  Dubai Marina
 5. 5e dag

  Dubai

  Vrije dag. Blaas even uit op het publieke strand van Jumeirah Beach of ontdek de vele shopmogelijkheden. Je kan ook de optionele excursie naar het naburige Emiraat Abu Dhabi boeken, op zo’n twee uur rijden van Dubai. Samen met een Engelstalige lokale gids bezoek je hier de majestueuze Sheik Zayed moskee. De oogverblindende binnenplaats van deze moskee bestaat uit spierwitte marmer, rijkelijk versierd met bloemmotieven, bladgoud en edelstenen. Een lust voor het oog! In de grootste gebedsruimte bewonder je het grootste handgeweven tapijt ter wereld én de grootste kroonluchter ter wereld. Na al dat moois ga je naar Heritage Village waar je een beeld krijgt van de cultuur en tradities van dit Emiraat. In de Marina Mall heb je vrije tijd om te gaan lunchen. Vervolgens maken we fotostops aan Emirates Palace, het presidentieel paleis Qasr Al Watan en het kunstmatig aangelegde eiland Yas. Terugrit naar Dubai.

  ontbijt

  Opmerking afreis 02/01/22: tijdens deze afreis wordt dit dagprogramma verplaatst naar dag 4.

  Abu Dhabi
 6. 6e dag

  Brussel - Dubai

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Dubai voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Dubai

Nuttige informatie

Hotel

5n in Dubai in hotel Centro Barsha***


Boek op voorhand het excursiepakket*

 • 2e dag: toegang tot het observatiedek van de Burj Kahlifa, net voor zonsondergang
 • 3e dag: woestijnsafari met een traditionele Arabische barbecue
 • 4e dag: wereldtentoonstelling van Dubai, inclusief de transfer van het hotel naar de expo-site (op 5e dag tijdens afreis 02/01/22), niet mogelijk tijdens afreizen van april 2021
   

* Het is niet mogelijk deze excursies ter plaatse te boeken.

€ 109 per persoon (afreizen in april 2021)
€ 159 per persoon (afreizen vanaf oktober 2021)


Boek op voorhand de excursie naar Abu Dhabi*

5e dag: volledige dag verkenning van Abu Dhabi met een Engelstalige lokale gids (op 4e dag tijdens afreis 02/01/22)

* Het is niet mogelijk deze excursie ter plaatse te boeken.

€ 99 per persoon


Aantal deelnemers

Min. 10 personen, max. 25 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦◊◊◊ 
Natuur ♦◊◊◊◊ 
Accommodatie ♦♦♦◊◊ 
Fysiek ♦♦◊◊◊ 


Bestemming

Verenigde Arabische Emiraten

Reisformaliteiten

 • Internationaal paspoort (min. 6 maanden geldig na aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten), in combinatie met een ticket voor een terug- of verdere reis
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie. 

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

De Verenigde Arabische Emiraten worden gekenmerkt door een woestijnklimaat met hete zomers en warme winters. De zomermaanden, van mei tot september, zijn te vermijden vanwege de extreme hitte. De maximum temperatuur in juli en augustus kan oplopen tot ver boven de 40 graden. In deze periode valt er praktisch geen druppel regen. De beste periode om de Emiraten te bezoeken, is de winterperiode, gaande van oktober tot en met april. Na de hete zomer dalen de temperaturen weer in oktober en november. De koelste maanden zijn december, januari en februari. Je kan je dan verwachten aan temperaturen van rond een aangename 25 °C. In maart en april begint de temperatuur terug op te lopen, maar de al te grote hitte blijft uit waardoor dit nog goede reismaanden zijn. Hoewel de hoeveelheden weinig voorstellen, kan het in de winterperiode al eens regenen. Doorgaans zijn het kleine regenbuien van een kwartiertje of een uurtje. En heel af en toe kan het enkele dagen grijs en regenachtig zijn.

Tijdsverschil

Zomer: + 2u
Winter: + 3u

Lokale munt

Dirham (AED)


Opladen