Terug naar huis

Dubai & Abu Dhabi, bijzondere woestijnmetropolen

Verenigde Arabische Emiraten

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Dubai & Abu Dhabi, bijzondere woestijnmetropolen - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Dubai, stad van contrasten
 • Oog voor Abu Dhabi: de majestueuze moskee en het fenomenale Louvre Abu Dhabi
 • Once in a lifetime: vier Oud & Nieuw in Dubai!
 • Ervaar de gouden woestijnduinen met een Arabische barbecue

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Dubai

  Vlucht naar Dubai. Bij aankomst transfer naar hotel Hyatt Place Wasl District**** waar je 5 nachten verblijft.

 2. 2e dag

  Dubai

  We ontdekken de metropool Dubai. Je start de dag in Dubai Marina, de moderne wijk die vlak aan het water is gelegen en die verrassend groen is in vergelijking met de rest van de stad. Een kort bezoek aan Palm Jumeirah en een fotostop aan het vermaarde Burj Al Arab hotel mogen zeker en vast niet ontbreken op je ontdekking van Dubai. Voor je het moderne inruilt voor het oude, authentieke Dubai stop je nog bij de Dubai Frame, een van de nieuwste publiekstrekkers in het emiraat. Na de middag maak je kennis met het fascinerende oude gedeelte van de stad. Een bezoek aan het Dubai Museum, gelegen in het 150 jaar oude Al Fahidi fort, geeft je een beter inzicht in de lokale geschiedenis. Je sluit de namiddag af met een bezoek aan de kruiden- en goudsouk. De geuren en de smaken in de kruidensouk zijn overweldigend. Je vindt hier makkelijk kruiden die je thuis bijna nergens kan vinden. De goudsouk is dan weer een aaneenschakeling van grote en kleine winkels die een ontzettend uitgebreid aanbod aan goud en juwelen hebben. ‘s Avonds gaan we naar de promenade tussen de Burj Khalifa en Dubai Mall. Waarom? Iedere avond na zonsondergang geniet je hier van de grootste fonteinenshow ter wereld. Het is een spectaculair klank- en lichtspel!

  ontbijt - middagmaal

  Dubai
 3. 3e dag

  Dubai

  Vrije dag. Neem een duik in het zwembad of ga zelf op ontdekking in Dubai. Je kan ter plaatse ook onze optionele excursie van een halve dag boeken naar het naburige emiraat Sharjah. Sharjah was in 1998 de Culturele Hoofdstad van de Arabische wereld wat een eerbetoon was aan de rijke geschiedenis van dit emiraat. ’s Avonds kan je optioneel een Dinner Dhow Cruise maken. Aan boord van een traditionele Arabische boot, een dhow, geniet je van een heerlijk buffetavondmaal terwijl de skyline van Dubai aan je voorbij gaat.

  Opmerking: tijdens de afreis van 28/12/19 wordt dit dagprogramma verplaatst naar dag 4. Dinner Dhow Cruise niet mogelijk om optioneel te boeken tijdens de afreis van 28/12/19.

  ontbijt

  Dubai
 4. 4e dag

  Dubai - Abu Dhabi - Dubai

  We laten Dubai voor heel even achter ons en gaan naar Abu Dhabi, hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Uiteraard bezoeken we hier de majestueuze Sheik Zayed moskee, vernoemd naar de grondlegger van de Emiraten. Het is niet alleen de duurste moskee ter wereld, zo’n 427 miljoen euro aan bouwkosten, maar ook een van de grootsten. In het immense bouwwerk kunnen zo’n 40.000 gelovigen tegelijk bidden. Vergeet je zonnebril zeker niet mee te nemen wat de binnenplaats bestaande uit spierwitte marmer is oogverblindend! Neem dit gerust letterlijk én figuurlijk. De binnenplaats is bovendien rijkelijk versierd met bloemmotieven, bladgoud en edelstenen. Een lust voor het oog! Ook het interieur is fenomenaal mooi. In de grootste gebedsruimte zie je namelijk het grootste handgeweven tapijt ter wereld en de grootste kroonluchter. In de namiddag brengen we een bezoek aan het Louvre Abu Dhabi, de culturele parel van het emiraat. In 2007 kwamen Abu Dhabi en Frankrijk overeen dat het emiraat een museum mocht openen dat dertig jaar lang de naam Louvre zou dragen. De bouw van het Louvre Abu Dhabi, ontworpen door de bekende architect Jean Nouvel, kostte meer dan een miljard euro en er werd tien jaar lang aan gebouwd. Het resultaat is werkelijk fenomenaal! Het spectaculaire complex bestaande uit 55 kleine gebouwen is overdekt door een gigantische koepel van metalen sterren. Werken uit alle tijdperken staan er tentoongesteld. Een rondleiding mag niet ontbreken! Na het stadsbezoek rijden we terug naar Dubai.

  Opmerking: tijdens de afreis van 28/12/19 wordt dit dagprogramma verplaatst naar dag 3.

  ontbijt - middagmaal

 5. 5e dag

  Dubai

  Geniet vandaag van een vrije voormiddag. Blaas even uit op het publieke strand van Jumeirah Beach, shop till you drop in Dubai Mall of ga op souvenirjacht in de souks. Vandaag is ook de perfecte dag om (mits een supplement) een bezoek te brengen aan het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa. Vanop verdieping 124, op zo’n 550 m hoogte, bewonder je de skyline van Dubai. In de namiddag staat er weer een leuke activiteit gepland: met jeeps trekken we de woestijn in! Hoewel het amper te geloven is, is de woestijn op slechts enkele tientallen kilometers verwijderd van de levendige stad. Eenmaal in de woestijn doen we aan ‘dunebashing’ over de toppen van de zandduinen. Je zult niet alleen een fabuleuze zonsondergang meemaken, maar ook genieten van een traditionele Arabische barbecue onder de sterrenhemel. Het is de perfecte afsluiter van deze reis!

  ontbijt - avondmaal

  ARETUARE
 6. 6e dag

  Dubai - Brussel

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Dubai voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Dubai

5

Hyatt Place Wasl District****

 


Aantal deelnermers

min. 10 personen, max. 25 personen


Boek op voorhand het bezoek aan Burj Khalifa

Altijd al het hoogste gebouw ter wereld willen bezoeken? Wees dan zeker van je plek en boek op voorhand je ticket (toegang tussen 8u30 en 10u00 op dag 5).
Prijs: € 41 per persoon (transfers niet inbegrepen)


Vier Oud & Nieuw in Dubai!

Net zoals alle grote wereldsteden sluit Dubai traditiegetrouw het jaar spectaculair af. Op verschillende plaatsen in de stad kan je een ongeziene vuurwerkshow bewonderen. Ieder jaar opnieuw wordt deze show groter en sensationeler: een niet te missen vertoning! Tijdens de afreis van 28/12/19 vier je Oud & Nieuw in Dubai.


Wereldweetjes

reisdocumenten:

internationaal paspoort 6 maanden geldig na retour, visum

inentingen:

geen

munteenheid:

de Verenigde Arabische Emiraten-dirham (AED)

tijdsverschil:

winter: +3, zomer +2

stroom:

220 volt

 


Opladen