Terug naar huis

De wondere wereld van de Maya's in Yucatán

Mexico

vanaf € 2.071 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 13 Dagen / 11 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
De wondere wereld van de Maya's in Yucatán - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Koloniale charme in het witte stadje Mérida
 • Uitgebreid bezoek aan Palenque
 • Zwemmen in een cenote
 • Wereldwonder Chichén Itzá bij zonsopgang

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 zat 2 zon
3 maa € 2.071 terugreis op 15/02/2020 Kies 4 din 5 woe 6 don 7 vri 8 zat 9 zon
10 maa 11 din 12 woe 13 don 14 vri 15 zat 16 zon
17 maa 18 din 19 woe 20 don 21 vri 22 zat 23 zon
24 maa 25 din 26 woe 27 don 28 vri 29 zat
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

- Nederlandstalige lokale gids

- Internationale vluchten met TUI fly incl. bagage & maaltijden

- Alle luchthaventaksen op het ticket

- Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning

- Alle vermelde lokale transfers

- Toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden

- Alle overnachtingen

- Maaltijden: volgens programma 

- Alle lokale taksen

Niet inbegrepen

- Persoonlijke uitgaven
- Alle verzekeringen
- Fooien voor de gids en chauffeur
 

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Cancún

  Vertrek naar Cancún. Bij aankomst word je opgewacht door de lokale Nederlandstalige gids. Transfer naar het hotel.

   

 2. 2e dag

  Cancún – Ria Lagartos – Chichén Itzá

  Na het ontbijt vertrek in westelijke richting naar het natuurreservaat Ria Lagartos. In een kleine motorboot vaar je doorheen de mangroves, op zoek naar flamingo's, pelikanen, reigers en zelfs krokodillen. Na de middag gaat het verder richting Chichén Itzá. Overnachting in hotel Villas Arqueologicas*** dat op wandelafstand van Chichén Itzá gelegen is.

  ontbijt

   

 3. 3e dag

  Chichén Itzá – Mérida

  Vroeg uit de veren voor één van de hoogtepunten van de reis. Nog voor de site opent voor het grote publiek, geniet je het exclusieve voorrecht om dit indrukwekkende wereldwonder bij zonsopgang te bewonderen. De Kukulcán trappenpyramide is het symbool van Chichén Itzá, die in het Maya tijdperk fungeerde als kalender. Na het bezoek keer je terug naar het hotel voor het ontbijt. Vertrek naar Mérida. Onderweg wordt nog een stop gemaakt aan een cenote voor een verfrissende duik. Deze natuurlijke waterpoelen in de jungle zijn typisch voor deze regio. Ook een bezoek aan het gele franciscaner klooster Izamal mag niet ontbreken. Overnachting in Mérida in hotel el Castellano***.


  ontbijt

 4. 4e dag

  Mérida

  Ganse dag om de charmante hoofdstad van Yucatán te ontdekken. Onder begeleiding van een gids verken je de 'witte stad' met o.a. het Nationaal Paleis, de Paseo de Montejo, el Monumento de la Patria en la Casa de Montejo. De namiddag is vrij om de stad op eigen ritme verder te verkennen. Om de dag af te sluiten geniet je van een traditioneel Taco avondmaal. Overnachting in hotel el Castellano***.

  ontbijt - avondmaal 

   

 5. 5e dag

  Mérida – Uxmal - Campeche

  Uxmal ligt middenin het regenwoud en was één van de grootste steden van de Maya's. In totaal zijn er dan ook een 150-tal gebouwen te bezichtigen waarvan er een groot deel heel goed bewaard zijn. Het opvallendste gebouw is zonder twijfel de bijna 40 meter hoge ovaalvormige Piramide van de Tovenaar die pal in het midden van het ceremoniële centrum staat. Na het middagmaal vertrek naar Campeche. Overnachting in hotel Plaza Campeche****.
   

  ontbijt - middagmaal 

 6. 6e dag

  Campeche – Palenque

  Vandaag ga je op pad in het gezellige centrum van Campeche. Achter zijn eeuwenoude stadsmuur schuilen mooie bouwwerken. De imposante kathedraal en pastelkleurige huizen zullen je zeker kunnen bekoren. Daarna verlaat je het schiereiland Yucatán voor een 5 uur durende rit naar het stadje Palenque in de deelstaat Chiapas. Middagmaal onderweg. Overnachting in Hotel Misión***.
   

  ontbijt - middagmaal 

 7. 7e dag

  Palenque

  Palenque ligt idyllisch in het midden van het tropisch woud. Het is voor vele reizigers het absolute hoogtepunt van hun rondreis in Mexico. Dool rond op deze magische plek en beklim één van de tempels van waar je een prachtig uitzicht hebt op de Mayastad en het omliggende woud. Archeologen zijn ervan overtuigd dat nog niet alle tempels zijn blootgelegd en dat er nog duizenden schatten begraven liggen in de Mexicaanse jungle. Op het heetst van de dag zoek je verkoeling aan de watervallen van Welib Ha. Overnachting in hotel Misión***.

  ontbijt

 8. 8e dag

  Palenque - Becán - Chetumal

  Vandaag vertrekken we voor de langste rit in het programma. Onderweg bezoek je nog de site van Becán. Dit is een minder bekende site, waar door het kleine bezoekersaantal vooral de stilte opvalt. Nadien reis je verder naar Chetumal, gelegen aan de rivier Hondo die de natuurlijke grens vormt met Belize. Het middagmaal is inbegrepen. Overnachting in hotel Capital Plaza Chetumal****.

  ontbijt - middagmaal 

 9. 9e dag

  Chetumal - Tulúm – Playa del Carmen

  Net ten noorden van Chetumal bevindt zich de Laguna Bacalar. Het wordt ook wel het meer van de zeven kleuren genoemd. We maken hier een stop om de prachtige kleur van het meer te bewonderen. Daarna gaat de rit verder naar Tulúm, een Maya site die vooral door zijn unieke ligging op de rand van een klif aan de Caraïbische zee bijzonder geliefd is. De combinatie van de tempels, het hagelwitte strand en de azuurblauwe zee vormen de perfecte setting voor prachtige foto’s. En hiermee komt er een einde aan onze rondreis langs de Maya cultuur in Yucatán. Overnachting: BlueBay Grand Esmeralda**** dat prachtig gelegen is aan het strand.

  ontbijt - avondmaal 

 10. 10e-11e dag

  Playa del Carmen

  Twee volle dagen om na te genieten van alles wat je de voorbije week hebt beleefd. Je verblijft in all inclusive en wordt op je wenken bediend. Ga snorkelen of kayakken in het heldere water, leef je uit op de tennisterreinen of doe gewoon zalig niets. De keuze is aan jou! Overnachting: BlueBay Grand Esmeralda****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal 

   

 11. 12e dag

  Playa del Carmen - Brussel

  Transfer naar Cancún voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

 12. 13e dag

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

   

Nuttige informatie

Hotels

 

Plaats

Nachten

Hotel

Cancún

1

La Quinta Inn**** 

Chichén Itzá

1

Villas Arqueologicas***  

Mérida

2

El Castellano*** 

Campeche

1

Plaza Campeche****  

Palenque

2

Misión***  

Chetumal

1

Capital Plaza Chetumal**** 

Playa del Carmen

3

BlueBay Grand Esmeralda****  

 


Aantal deelnemers

Min. 10 personen, max. 25 personen 


Opmerking

In de regio van Playa del Carmen en Cancún kunnen stromingen en weersomstandigheden er voor zorgen dat het strand soms gedeeltelijk of geheel wegspoelt en dat er zeewier op het strand aanspoelt. Hierdoor kan je dan niet altijd de zee (goed) in. De natuur laat zich niet leiden: het is niet te voorspellen en ook niet gebonden aan bepaalde periodes of seizoenen. Spoelt er zeewier aan? Dan doen de hotels er alles aan om dit zo snel mogelijk op te ruimen. 


Opladen