Terug naar huis

De wereld in een "baie" mooi land

Zuid-Afrika

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
De wereld in een "baie" mooi land - TUI

Bestemming

Zuid-Afrika

Algemeen

Aan de zuidpunt van het Afrikaanse continent ligt een uitgestrekt land, een wereld vol verscheidenheid. De mix van Afrika en Europa, de adembenemende natuurpracht, zinderende safari's, een kleurrijke bevolking en bruisende steden: Zuid-Afrika heeft het allemaal!
Zuid-Afrika is een bonte mengeling van prachtige, ongerepte natuur, veelzijdige fauna en flora, verschillende culturen en boeiende steden. Wie van de natuur houdt, komt ogen te kort: witte zandstranden, weidse woestijnen, indrukwekkende berglandschappen en subtropische streken. Zuid-Afrika is echt een 'wereld in één land', ook wat volkeren betreft. Verschillende zwarte bevolkingsgroepen, blanken, kleurlingen en Indiërs zorgen voor een immense culturele diversiteit en natuurlijk ook een gevarieerde keuken. In steden als Kaapstad en Stellenbosch getuigen huizen in Kaap-Hollandse en victoriaanse stijl van een koloniaal verleden. Zuid-Afrika telt heel wat wildparken en u kunt er de Grote Vijf observeren (de olifant, de leeuw, de buffel, de neushoorn en het luipaard) naast nog vele andere zoogdieren, vogels, reptielen en insecten. 
TUI biedt u de gelegenheid om deze Afrikaanse regio in al zijn schoonheid en complexiteit te ontdekken!

Praktische Informatie

Reisdocumenten

international paspoort, geldig 30 dagen na terugkeer, met minstens 2 lege pagina's. 
geboortecertificaat van je kinderen (tot 18 jaar).
Vanaf 1 juni 2015: Ouders die met kinderen jonger dan 18 jaar naar Zuid-Afrika reizen moeten een origineel geboortecertificaat of een gecertificeerde kopie van het kind bij zich hebben. Dit is verkrijgbaar bij de gemeente. Voor kinderen jonger dan 12 jaar geldt de KIDS-ID als alternatief voor het geboortecertificaat. Indien niet beide ouders meereizen, is ook een schriftelijke toestemming van de niet aanwezige ouder of ouder nodig, eveneens in het Engels. De Zuid-Afrikaanse overheid voorziet een model schriftelijke toestemming dat door haar ambassades of consulaten kan worden gecontroleerd. Voor meer info kan terecht op http://www.home-affairs.gov.za. 
Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be

Inentingen

geen speciale inentingen vereist, behalve voor mensen die uit gebieden met gele koorts komen. Malariatabletten worden aangeraden. 

Munteenheid

de Zuid-Afrikaanse rand (ZAR)

Tijdsverschil

winter: +1, zomer: 0 

Taal

Er zijn 11 officiële talen: Engels, Afrikaans en negen zwarte talen, waaronder isiXhosa en isiZuluReisdagboek

 1. Vertrek uit Brussel naar Johannesburg.

 2. Aankomst in Johannesburg en rit naar het Krugerpark. Je verblijft de volgende drie nachten in een lodge gelegen aan de rand van het park. Overnachting in hotel Nkambeni Safari Camp***.

 3. De Panoramaroute slingert zich door een prachtig berglandschap en langs de indrukwekkende Blyde River Canyon. Je maakt een stop aan enkele uitzichtpunten zoals Gods Window en de Three Rondavels. Bij Bourke's Luck Potholes zie je grillig gevormde rotsformaties. Overnachting in Nkambeni Safari Camp***.

  ontbijt

 4. Volledige dag safari in een open 4x4 voertuig doorheen het wereldberoemde Krugerpark, het bekendste en grootste wildpark van Zuid-Afrika. Misschien kom je wel oog in oog te staan met enkele leden van de Grote Vijf: leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn. Overnachting in Nkambeni Safari Camp***.

  ontbijt

 5. Swaziland is een klein onafhankelijk koninkrijkje dat geprangd ligt tussen Zuid-Afrika en Mozambique. Na de middag bezoek aan het Mantenga Cultural Village. In dit openluchtmuseum ervaar je het dagelijkse leven en de gewoontes van de traditionele Swazi. Overnachting in Swaziland in hotel Mantenga Lodge***.

  ontbijt

 6. Je rijdt verder door het glooiende landschap van Swaziland naar St. Lucia. Dit plaatsje aan de kust is gelegen naast het iSimangaliso Wetland Park, een beschermd natuurreservaat. In de namiddag boottocht op de lagune van St. Lucia. Vanop de eerste rij spot je gegarandeerd nijlpaarden. Overnachting in St.Lucia in de Amazulu Lodge****.

  ontbijt

 7. Vrije dag om de omgeving te ontdekken.

  Onze tip: maak een safari naar het Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve, bekend om zijn neushoorns, of het iSimangaliso Wetland Park. Deze excursies zijn niet inbegrepen. Overnachting in St. Lucia in de Amazulu Lodge****.

  ontbijt

 8. Transfer naar de luchthaven van Durban en binnenlandse vlucht naar Kaapstad. Overnachting in Kaapstad in hotel Holiday Inn Express Cape Town City Centre***.

  ontbijt

 9. Vandaag ontdek je Kaapstad op je eigen ritme. Een dubbeldekker bus rijdt langs de belangrijkste bezienswaardigheden en onderweg kan je op verschillende plaatsen onbeperkt op- en afstappen. Aan boord krijg je uitleg in het Engels. Zeker niet te missen zijn de Tafelberg, de kleurrijke Bo-Kaap en het V&A Waterfront. Overnachting in Kaapstad in hotel Holiday Inn Express Cape Town City Centre***.

  ontbijt

 10. Bezoek aan het Kaaps Schiereiland. Kaap de Goede Hoop en Cape Point zijn gelegen in een natuurreservaat aan het meest zuidelijke punt waar het uitzicht adembenemend is. Vanuit Houtbaai maak je bij goed weer een boottocht naar Duiker Island om een kolonie pelsrobben van dichtbij te bewonderen. Nadien verder naar Montagu. Overnachting in Montagu in het Montagu Country Hotel****.

  ontbijt - middagmaal

 11. Via de pittoreske Route 62 reis je verder naar Calitzdorp, dat vooral bekend is voor het produceren van portwijnen. Er is een degustatie voorzien in een van de wijnkelders. In Oudtshoorn bezoek je een struisvogelboerderij. Overnachting in Oudtshoorn in het Mooiplaas Guesthouse****.

  ontbijt

 12. 's Morgens bezoek aan de Cango Caves met zijn indrukwekkende druipsteenformaties. Nadien rij je verder naar Tsitsikamma. Overnachting in Storms River in het Tsitsikamma Village Inn***.

  ontbijt

 13. In het Tsitsikamma National Park groeien bomen die meer dan 800 jaar oud zijn waarvan de Big Tree de bekendste is. Het uitzicht aan de brug over de Stormsrivier is indrukwekkend. Vrije namiddag. Overnachting in Storms River in het Tsitsikamma Village Inn***.

  ontbijt

 14. Rit langsheen de Tuinroute naar Knysna waar je een stop maakt aan het Waterfront en de Knysna Heads. Dit zijn twee zandstenen kliffen die de stad beschermen tegen de zee. Je eindigt de dag in Arniston, een klein vissersdorp gelegen aan de oceaan. 's Avonds geniet je van een typische vismaaltijd. Overnachting in Arniston in het Arniston Hotel****.

  ontbijt - avondmaal

 15. Je maakt een stop in Hermanus. Tussen juni en december bestaat de kans dat je walivssen ziet zwemmen en spelen vanaf de kustlijn. In Betty's Bay bevindt zich een broedplaats van een kolonie pinguïns. Een ontmoeting met deze dieren is een bijzondere ervaring. Rit naar de luchthaven van Kaapstad waar de reis eindigt.

  ontbijt

 16. Aankomst in Brussel.

Nuttige informatie

Hotels

Hotel - Nachten - Plaats
 

Nkambeni Safari Camp *** - 3 - Krugerpark
Mantenga Lodge / Lugogo Sun *** - 1 - Swaziland
Amazulu Lodge of Elephant Lake Hotel ****/*** - 2 - St. Lucia
Holiday Inn Express *** - 2 - Kaapstad
Montagu Country Hotel **** - 1 - Montagu
Mooiplaas Guesthouse **** - 1 - Oudtshoorn
Tsitsikamma Village Inn *** - 2 - Tsitsikamma
Arniston Spa Hotel **** - 1 - Arniston


aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen


wereldweetjes

reisdocumenten:

internationaal paspoort geldig 30 dagen na terugkeer, met minstens 2 lege bladzijden.

 

geboortecertificaat van je kinderen als deze meereizen (tot 18 jaar).

inentingen:

malariatabletten worden aangeraden

 

Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

munteenheid:

de Zuid-Afrikaanse rand (ZAR)

tijdsverschil:

winter: +1, zomer: 0

stroom:

220 volt

 


Opladen