Heeft u vragen over uw reis m.b.t. het Coronavirus (COVID-19)?

Meer info
Terug naar huis

De wereld in een ''baie'' mooi land (vertrek 20/11 - Air Belgium)

Zuid-Afrika

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 027 178 660
De wereld in een ''baie'' mooi land (vertrek 20/11 - Air Belgium) - TUI

Samenvatting

Wat wij goed vonden
 • Safari in het wereldberoemde Krugerpark
 • Vergezichten langs de Panoramaroute
 • Kaapstad, de bruisende metropool
 • Ontmoet de pinguïns in Betty’s Bay
 • Ervaar het dagelijkse leven in een zoeloe gemeenschap
 • IN DE KIJKER: lunch aan Kaappunt met fantastisch uitzicht over de oceaan

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Johannesburg

  Vertrek uit Brussel naar Johannesburg.

 2. 2e dag

  Johannesburg - Machadodorp

  Bij aankomst worden we in Johannesburg verwelkomd door de lokale gids. We rijden naar onze eerste overnachtingsplaats op Afrikaanse bodem, met een stop aan een kleurrijk Ndebele dorp. Overnachting in Kloppenheim Country Estate*** of Hannah Lodge***.

  Ndebele vrouw
 3. 3e dag

  Panoramaroute

  De Panoramaroute slingert zich door een prachtig berglandschap langs de Blyde River Canyon. Je maakt een stop aan enkele uitzichtpunten zoals God’s Window en de Three Rondavels. Bij Bourke's Luck Potholes zie je grillig gevormde rotsformaties. In Graskop kan je optioneel met een glazen lift diep afdalen in een groene kloof. Overnachting in Umbhaba Eco Lodge***+ of Sanbonani ***+.

  ontbijt

  Panoramaroute
 4. 4e dag

  Krugerpark

  Volledige dag safari in een open 4x4 voertuig doorheen het Krugerpark, het bekendste en grootste wildpark van Zuid-Afrika. Misschien kom je wel oog in oog te staan met enkele leden van ‘the big five’. Overnachting in Umbhaba Eco Lodge***+ of Sanbonani***+.

  ontbijt

  Krugerpark
 5. 5e dag

  Hazyview - Eswatini

  Eswatini is een klein onafhankelijk koninkrijkje dat geprangd ligt tussen Zuid-Afrika en Mozambique. In het voormalige Swaziland bezoek je een glasblazerij. Overnachting in Mantenga Lodge*** of Maguga lodge***, gelegen in de groene Ezulwini vallei.

  ontbijt

  Eswatini
 6. 6e dag

  Eswatini - St. Lucia

  Je rijdt door het glooiende landschap van Eswatini naar St. Lucia. Dit plaatsje aan de kust is gelegen naast het iSimangaliso Wetland Park, een beschermd natuurreservaat. In de namiddag boottocht op de lagune van St. Lucia. Vanop de eerste rij spot je gegarandeerd nijlpaarden. Overnachting in Forest Lodge***.

  ontbijt

  Saint Lucia
 7. 7e dag

  St. Lucia

  Vrije voormiddag om een strandwandeling te maken of om deel te nemen aan een optionele excursie. Onze tip: maak een safari naar het Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve. In de namiddag worden we verwelkomd door een lokale zoeloe gemeenschap. Ze gidsen je al wandelend door hun dorp. Je draagt ook je steentje bij aan de natuur door als groep een boom te planten. Overnachting in Forest Lodge***.

  ontbijt

  Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve
 8. 8e dag

  St. Lucia - Durban - Kaapstad - Stellenbosch

  Transfer naar de luchthaven van Durban en vlucht naar Kaapstad. Bij aankomst verder naar het gezellige Stellenbosch in de wijnregio. Overnachting in Stellenbosch Hotel***.

  ontbijt

  Stellenbosch
 9. 9e dag

  Stellenbosch - Oudtshoorn

  Wandel nog even in Stellenbosch vooraleer te vertrekken naar Oudtshoorn. We volgen de Route 62 langs wijngaarden, prachtige bergpassen en pittoreske dorpjes. Onderweg stop je aan één van de wijndomeinen in Robertson om er al proevend kennis te maken met Zuid-Afrika’s lekkerste exportproduct. Overnachting in Mooiplaas Guesthouse****.

  ontbijt

  Wijnlanden
 10. 10e dag

  Oudtshoorn - Tsitsikamma

  Bezoek in de voormiddag optioneel de Cango grotten met zijn indrukwekkende druipsteenformaties. Je ontdekt ook waarom Oudtshoorn de hoofdstad van de struisvogels wordt genoemd. Op een boerderij zie je verschillende soorten en kan je ze voederen. Rit naar Tsitsikamma, een natuurpark waar de ruige oceaan en het groene regenwoud mekaar tegenkomen. Overnachting in Tsitsikamma Village Inn*** of Tsitsikamma Lodge***.

  ontbijt

  Oudtshoorn
 11. 11e dag

  Tsitsikamma

  Bewonder de Big Tree of “grootboom” en wandel over de hangbrug aan de monding van de Storms rivier. Vrije namiddag om door de boomtoppen te glijden tijdens een canopy tour (optioneel). Overnachting in Tsitsikamma Village Inn*** of Tsitsikamma Lodge***.

  ontbijt

  Tsitsikamma
 12. 12e dag

  Tsitsikamma - Arniston

  Rit langsheen de Tuinroute naar Knysna waar je een stop maakt aan de Knysna Heads. Deze twee zandstenen kliffen scheiden de oceaan van de lagune. Bezoek ook het gezellige Waterfront. Je eindigt de dag in Arniston, een klein vissersdorp gelegen aan de oceaan. Overnachting in Arniston Hotel****.

  ontbijt
  Knysna
 13. 13e dag

  Arniston - Kaapstad

  Je maakt een stop in Hermanus. Tussen juni en december bestaat de kans dat je walvissen ziet zwemmen en spelen vanaf de kustlijn. In Betty’s Bay ontmoet je de schattige Zuid-Afrikaanse pinguïns. Op naar de eindbestemming, Kaapstad. Bij helder weer rijden we naar de top van Signal Hill met een spectaculair uitzicht over de stad. Overnachting in hotel Holiday Inn Express***.

  ontbijt

  Betty's Bay
 14. 14e dag

  Kaapstad

  Vandaag ontdek je de moederstad op je eigen ritme. Een dubbeldekker bus rijdt langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Onderweg kan je op verschillende plaatsen onbeperkt op- en afstappen. Niet te missen zijn de Tafelberg, de kleurrijke Bo-Kaap en het V&A Waterfront. Overnachting in hotel Holiday Inn Express***.

  ontbijt

  Bo Kaap
 15. 15e dag

  Kaapstad

  Bezoek aan het Kaaps Schiereiland. Kaap de Goede Hoop en Cape Point zijn gelegen in een natuurreservaat aan het meest zuidelijke punt waar het uitzicht adembenemend is. Rest van de namiddag vrij. Overnachting in hotel Holiday Inn Express***.

  ontbijt, middagmaal

  12 apostelen
 16. 16e dag

  Kaapstad - Brussel

  Vrije voormiddag. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

 17. 17e dag

  Brussel

  Aankomst in België.

Nuttige informatie

Hotels

 • 1n in Machadodorp in Kloppenheim Country Estate*** of Hannah Lodge *** (10/07)
 • 2n in Hazyview in Umbhaba Eco Lodge***+ of Sanbonani (20/11)
 • 1n in Eswatini in Mantenga Lodge*** of Maguga Lodge*** (24/07, 31/07 en 06/11)
 • 2n in Saint Lucia in hotel Forest Lodge***
 • 1n in Stellenbosch in Stellenbosch Hotel***
 • 1n in Oudtshoorn in Mooiplaas Guesthouse****
 • 2n in Tsitsikamma in Tsitsikamma Village Inn*** of Tsitsikamma Lodge*** (06/11)
 • 1n in Arniston in Arniston hotel****
 • 3n in Kaapstad in Holiday Inn Express City Centre***

Boek op voorhand je excursiepakket*

 • 7e dag: Boek een safari bij ochtendgloren in het oudste wildpark van Zuid-Afrika. Hluhluwe staat bekend om zijn neushoornpopulatie. De game drive duurt een 4-tal uur. Je wordt opgehaald in het hotel om 5u00.
 • 10e dag: Maak een wandeling in de Cango grotten vol gangen en zalen met indrukwekkende druipsteenformaties. De tour duurt 1 uur.

*De begeleiding tijdens de excursies is in het Engels.

€ 95 per persoon


Aantal deelnemers

Min. 11 personen, max. 25 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦◊◊ 
Natuur ♦♦♦♦◊ 
Accommodatie ♦♦♦◊◊ 
Fysiek ♦♦♦◊◊ 


Bestemming

Zuid-Afrika

Reisformaliteiten

 • Internationaal paspoort (min. 30 dagen geldig na vertrek uit Zuid-Afrika) met min. 2 lege pagina’s.
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties.
 • Het innemen van malariatabletten wordt sterk aangeraden van september tot en met mei in het uiterste noorden en noordoosten van het land (met inbegrip van het Kruger National Park). Er is geen malariarisico in de zuidelijke helft van het land.
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Dankzij het zachte klimaat is Zuid-Afrika het hele jaar door bereisbaar. Door zijn grootte kent het land verschillende klimaatzones. De periode van oktober tot eind april is het meest geschikt om de zuidelijke regio rond Kaapstad te bezoeken. Dan is het er warm en droog, vergelijkbaar met de zomers in Spanje. In de noordelijke regio’s is er in deze periode meer kans op neerslag. Het ideale seizoen voor een bezoek aan een wildpark, zoals Kruger is van mei tot eind september. Er valt dan zo goed als geen neerslag, waardoor dieren makkelijker te spotten zijn. Overdag geniet je van aangename temperaturen. ’s Avonds en ’s nachts koelt het af. In de Kaapregio dien je in deze periode rekening te houden met kans op neerslag. Wil je graag het hele land doorreizen? Kies dan voor de overgangsmaanden (maart–mei of september–november).

Tijdsverschil

Zomer: geen tijdsverschil
Winter: + 1u 

Lokale munt

Zuid-Afrikaanse rand (ZAR)


Opladen