Terug naar huis

De schoonheid van de Lofoten

Noorwegen

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
De schoonheid van de Lofoten - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Ontdek het bruisende Tromsø
 • Geniet van de ongerepte natuur op de Lofoten-eilanden
 • Typische vissersdorpjes met gekleurde huizen
 • Met een ‘RIB boat’ naar de Trollfjord

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Tromsø

  Vlucht van Brussel naar Tromsø. Aankomst in deze bruisende stad met een rijke cultuur en geschiedenis! Noorwegen is een van de weinige landen waar je zowel bergen, spectaculaire fjorden en gletsjers kan bewonderen. Het land heeft ook ontelbare rivieren, meren en watervallen. “Velkommen til Norge!” Overnachting in Tromsø in hotel Thon Tromsø*** of Smart Hotel Tromsø***.

   

 2. 2e dag

  Tromsø

  Volledige dag om Tromsø, het ‘Parijs van het Noorden’, te ontdekken. We nemen de kabelbaan naar Fjellheisen, het hoogste punt in Tromsø, 421 meter boven de zeespiegel. Vanop het panoramadek geniet je van een spectaculair uitzicht over Tromsø, de vele eilandjes, de fjorden en de zee. Nadien is het tijd om de sfeer op te snuiven in het stadscentrum. Zeker de moeite waard om te bezoeken, is de bijzondere IJszeekathedraal. Anders dan de naam doet vermoeden is het geen kathedraal maar een kerk. Het unieke ontwerp van de kerk symboliseert de ijsbergen, de poolnachten en het poollicht. In het Poolmuseum leer je alles over het Poolgebied en Spitsbergen en in Polaria ontdek je de Noorse onderwaterwereld. Overnachting in Tromsø in hotel Thon Tromsø*** of Smart Hotel Tromsø***.

  ontbijt

   

 3. 3e dag

  Tromsø - eiland Senja - Andenes

  Na het ontbijtbuffet nemen we de ferry van Brennsholmen naar Botnhamn, op het eiland Senja. Het idyllische eiland Senja is het tweede grootste eiland van Noorwegen. Laat je hier overweldigen door de ongerepte natuur, ruige landschappen, liefelijke vissersdorpjes en heldere lucht. Vanuit Gryllefjord nemen we de ferry naar Andenes, een stad op Vesterålen. De archipel Vesterålen ligt ten noorden van de Lofoten en is bekend om zijn witte stranden en de uit zee steil oprijzende bergtoppen. We maken een korte stadsrondrit in Andenes. De grootste bron van inkomsten voor de lokale bevolking is hier uiteraard de visvangst. Overnachting in Andenes in hotel Thon Andrikken***, Grønnbuene Hotel**+ of in Sortland in Hotel Sortland***

  ontbijt

   

 4. 4e dag

  Andenes - Svolvær

  De archipel Vesterålen is gekend om zijn grote populatie aan walvissen. Dankzij de voedselrijke omgeving laten walvissen zich hier het hele jaar door graag zien. Na het ontbijt heb je dan ook de mogelijkheid om optioneel het Whale Safari Museum te bezoeken met aansluitend een bijzondere walvissafari. Met wat geluk spot je de machtige potvis. Vervolgens rijden we naar Melbu waar we de ferry nemen naar Fiskebøl en rijden we naar Svolvær op de Lofoten-archipel. Ben je klaar voor een unieke ervaring? Met een ‘RIB boat’, een grote rubberen boot, varen we naar de Trollfjord. Dit fjord van 100 meter breed en 2 km lang heeft een extreem nauwe ingang en steile oprijzende rotswanden. Hier word je zonder twijfel overweldigd door de landschappen waar Noorwegen zo bekend om staat! Overnachting in Thon Hotel Lofoten*** of Vesterålen Kysthotel***.

  ontbijt

   

 5. 5e dag

  Svolvær - Lofoten - Svolvær

  Na het ontbijt ontdek je een van de mooiste eilandengroepen ter wereld, de Lofoten. Deze eilandengroep is zo’n 140 km lang en heeft heel wat moois in petto: schilderachtige vissersdorpjes, steile bergen die overgaan in stranden met geel zand en helder water. Alles is hier prachtig én ongerept. We bezoeken Nusfjord, een van de oudste en best bewaarde vissersdorpen in Noorwegen. Zeker de moeite waard!  Ook bezichtigen we het Lofotr Museum. Overnachting in Thon Hotel Lofoten*** of Vesterålen Kysthotel***.

  ontbijt

   

 6. 6e dag

  Svolvær - Leknes - Reine - Å - Moskenes - Bodø

  We verlaten de Lofoten via de kleine dorpjes van Reine en Å. Het dorpje Reine staat bekend voor zijn rode met witte vissershutten aan de rand van de kustlijn. Vervolgens nemen we een vier uur durende ferryovertocht van Moskenes naar Bodø. Onderweg is het intens genieten van het fenomenale landschap van de Vestfjord. Overnachting in Bodø in Thon Hotel Nordlys***, Scandic Bodø**** of Scandic Havet****.

  ontbijt

   

 7. 7e dag

  Bodø - Brussel

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Bodø voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

   

Nuttige informatie

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Tromsø

2

Thon Tromsø*** of Smart Hotel Tromsø***

Andenes

1

Thon Andrikken***, Grønnbuene Hotel**+ of Hotel Sortland***

Svolvær

2

Thon Hotel Lofoten*** of Vesterålen Kysthotel***

Bodø

1

Thon Hotel Nordlys***, Scandic Bodø**** of Scandic Havet****

 

   

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 25 personen

 


Wereldweetjes

 

reisdocumenten:

identiteitskaart

inentingen:

geen

munteenheid:

de Noorse kroon (NOK)

tijdsverschil:

geen

stroom:

220 volt

 

 


Opladen