Terug naar huis

De schatten van Kreta

Griekenland

vanaf € 1.198 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 8 Dagen / 7 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
De schatten van Kreta - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 15 - max. 25 personen

 • Nederlandstalige/Engelstalige lokale gids van 2e tot en met 5e dag
  Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Paleis van Knossos en Museum
 • Verken het historisch lepra-eiland Spinalonga
 • Middeleeuwse steden Rethymnon en Chania
 • Traditionele kookles en lunch in Lassithi

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 din 2 woe 3 don 4 vri 5 zat 6 zon € 1.198 terugreis op 13/09/2020 Kies
7 maa 8 din 9 woe 10 don 11 vri 12 zat 13 zon
14 maa 15 din 16 woe 17 don 18 vri 19 zat 20 zon
21 maa 22 din 23 woe 24 don 25 vri 26 zat 27 zon
28 maa 29 din 30 woe
 • Laatste beschikbare plaatsen
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

- Nederlandstalige/Engelstalige lokale gids van 2e tot en met 5e dag
- Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
- rechtstreekse internationale vluchten met TUI fly
- lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
- alle overnachtingen in de vermelde hotels
- 7x ontbijt, 1x middagmaal
- boottocht naar Spinalonga
- bezoek aan Cretan Land Gallery, Bioaroma en de oude bakkerij van Mr Hatziparaskos
- bezoek aan Rethymnon en Chania
- kookles en lunch in Lassithi

Niet inbegrepen

- Persoonlijke uitgaven

- Annulerings-, bagage- en reisbijstandsverzekering

- Fooien voor de gids en chauffeur

- Bagageservice op de luchthaven en in de hotels

- Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek 'inbegrepen'

- Optionele excursies (ter plaatse te betalen)

- Verblijfstaks ter plaatse te betalen

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Heraklion

  Vertrek vanuit Brussel naar Kreta, het grootste eiland van Griekenland. Aankomst en transfer naar Gouves. Overnachting in hotel Hara Illios*** voor het volledige verblijf.

 2. 2e dag

  Heraklion - Knossos

  Na het uitgebreid ontbijt, vertrek naar het Griekse plaatsje Knossos, gelegen ten zuiden van Heraklion. Nog voor Heraklion de hoofdstad was van Kreta, was Knossos reeds een belangrijke stad in de regio. De opgravingen stammen uit de Minoïsche tijd. Veel archeologen zeggen dat Knossos een paleis was van Koning Minos, anderen zeggen dat het een tempel was. Het westelijke deel van het paleis was het officiële, het oostelijke deel waren de woonvertrekken. Na bezoek van de site bezoeken we de Cretan Land Gallery, waar je een uitgebreid gamma aan traditionele producten kan proeven. In de namiddag staat het Archeologisch Museum op het programma, gelegen in Heraklion. Het is een van de grootste musea in Griekenland en is vooral bekend voor de grote collectie Minoïsche kunst. Het museum herbergt de belangrijkste verzameling Minoïsche oudheden over de hele wereld. Vooraleer terug te keren naar het hotel, is er nog tijd om Heraklion te ontdekken op eigen ritme.

  ontbijt

 3. 3e dag

  Elounda - Spinalonga

  Na de goeie nachtrust en een lekker ontbijt gaat het richting Elounda, in het oosten van Kreta. Het dorp ligt op een tiental kilometer van Agios Nikolaos en is bekend van de tv-serie ‘Who pays the ferryman’. In de baai van Korthos ligt het eiland Spinalonga. Er werd geprobeerd om de Turkse bewoners te verjagen van het eiland, maar dat lukte niet. Toen besloot de regering om alle mensen met lepra te verbannen naar het Spinalonga. Omdat de bewoners van het eiland ervoor vreesden om besmet te geraken, zijn ze vertrokken. Dagelijks vertrekken boten van Elounda naar Spinalonga, waar je een rondleiding kan krijgen over het eiland. Op de terugweg wordt er nog gestopt in Agios Nikolaos bij Bioaroma. Dit artisanaal bedrijfje is gespecialiseerd in natuurlijke en biologische huidverzorging en cosmetica. Daarna terugrit naar het hotel.

  ontbijt

 4. 4e dag

  Rethymnon & Chania

  Vandaag rijden we naar westelijk Kreta. Rethymnon is een historische stad die ooit een eigen munteenheid had. Met Turkse en Venetiaanse invloeden loopt de stad over van cultuur en geschiedenis. Tussen de gezellige straten en steegjes zie je het warme, Griekse strand aan de Middellandse Zee liggen. Een korte stop in het oude stadsgedeelte brengt je bij de traditionele patisserie van meneer Hatziparaskos. Hier zie je nog de vakman het deeg uitspreiden met de hand. Proef de heerlijke baklava! Daarna bezoeken we de markthal van Chania, bekend voor zijn lederwaren en lokale producten. Het hoogtepunt van de dag is de oude Venetiaanse haven van Chania bij het oude centrum. Zowel in Rethymnon als in Chania krijg je wat vrije tijd om de slenteren door de smalle steegjes. Na een dag vol van geschiedenis en prachtige landschappen keren we terug naar het hotel in Gouves.

  ontbijt

 5. 5e dag

  Lassithi plateau

  Deze voormiddag breng je een bezoek aan het Lassithi plateau. Het Lassithi plateau telt bijna tienduizend windmolens. Je wordt in de dorpjes warm onthaald door de plaatselijke bevolking. Langs de typische dorpjes in het binnenland, klim je tot een hoogte van 3000m. Onderweg bewonder je de typische Griekse landschappen en typische tavernes. Het Keras-klooster, gewijd aan de Maagd Maria, is de eerste stop. Bewonder de Byzantijnse iconen en de muurschilderingen. Voor de lunch word je ‘ingewijd’ in de Griekse keuken tijdens een korte kookles van de vrouw des huizes. Ze toont je hoe je een traditionele kaas- of groententaart maakt. Uiteraard kan er geproefd worden! Geniet van de rest van de namiddag aan het zwembad van je hotel.

  ontbijt, middagmaal

 6. 6e-7e dag

  Gouves

  Vrije tijd om te genieten van het strand of het zwembad. Misschien wil je nog wel leuke zaken ontdekken op het prachtige eiland. Meer informatie over mogelijke excursies krijg je van je reisleider.

  ontbijt

 7. 8e dag

  Gouves - Heraklion - Brussel

  Ontbijt in het hotel en op het afgesproken tijdstip, transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten  Hotel
Gouves 7 Hara Illios***

 


Aantal deelnemers

min. 15 - max. 25 personen


Nuttige info

reisdocumenten identiteitskaart
inentingen geen
tijdsverchil geen

 


Opladen