Heeft u vragen over uw reis m.b.t. het Coronavirus (COVID-19)?

Meer info
Terug naar huis

De rijke cultuur van de Kaukasus

Armenië

vanaf € 1.859 /pers.;

 • 11 Dagen / 9 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volpension (dranken niet inbegrepen)
De rijke cultuur van de Kaukasus - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • Min. 15 personen, max. 20 personen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
  en 
  Engelstalige lokale gids

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • De hoofdstad Jerevan met haar rijke musea
 • Verblijf in de tuinstad Goris
 • Het schilderachtige Sevanmeer
 • Betoverende middeleeuwse kloosters en kerkjes
 • Lunch bij een lokale familie
 • IN DE KIJKER: In Jerevan verblijf je 4 nachten in het prachtige Grand Hotel Yerevan***** in het hart van de stad.

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 don 2 vri 3 zat 4 zon € 1.859 terugreis op 14/09/2022 Slechts 10 plaatsen beschikbaar Kies
5 maa 6 din 7 woe 8 don 9 vri 10 zat 11 zon
12 maa 13 din 14 woe 15 don 16 vri 17 zat 18 zon
19 maa 20 din 21 woe 22 don 23 vri 24 zat 25 zon
26 maa 27 din 28 woe 29 don 30 vri
 • Laatste beschikbare plaatsen
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Engelstalige lokale gids
 • Internationale vluchten met Austrian Airlines
 • Alle luchthaventaksen
 • Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 10x ontbijt, 9x middagmaal, 9x avondmaal
 • Toegangsgelden voor fort en kerk van Amberd, kloosters in Saghmosavank, Akhtala, Haghpat, Sanahin, Hagartsin, Goshavank, Tatev, Noravank, Khor Virap & Geghard, de Grotten van Areni, Karahunj, historisch museum in Jerevan, fort & museum van Erebuni in Jerevan, museum van de genocide in Jerevan, Matenadaran Museum in Jerevan, de musea in Garni en Zvarnots
 • Wijn- en brandydegustatie en degustatie kruidenthee
 • Kabellift naar het klooster van Tatev

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gids en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

Reisdagboek

 1. 1e dag

  Brussel - Jerevan

  Vlucht naar Jerevan.

  Armenië
 2. 2e dag

  Jerevan - Ashtarak - Sagmosavank - Amberd - Debed/Dzoraguet

  's Nachts aankomst in Jerevan en transfer naar het Grand Hotel Yerevan*****, waar je wat tijd hebt om uit te rusten. In de late voormiddag rijden we naar Saghmosavank voor een bezoek aan het klooster. Nadien gaat het naar het fort van Amberd, dat niet voor niets 'het fort in de wolken' genoemd wordt. Overnachting in hotel Concept**** by COAF in Debed of hotel Tufenkian Dzoraguet**** in Dzoraguet.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 3. 3e dag

  Debed/Dzoraguet - Akhtala - Haghpat - Sanahin - Odzun - Debed/Dzoraguet

  Vandaag staan de schitterende kloosters van Akhtala, Haghpat en Sanahin op het programma. De kloosters van Sanahin en Haghpat werden door UNESCO als Werelderfgoed uitgeroepen. De bochtige weg brengt ons langs een prachtig landschap van plateaus en bergflanken. Net zoals dat van Sanahin laat het klooster van Hagpat duidelijk zien hoe de Armeense religieuze bouwkunst ontstaan is uit het samensmelten van de Byzantijnse religieuze architectuur en de traditionele bouwkunst van de Kaukasus. Nog een bezoekje aan het rurale stadje Odzun met een degustatie van traditionele kruidenthee vooraleer we terugkeren naar het hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 4. 4e dag

  Debed/Dzoraguet - Hagartsin - Goshavank - Dilidzjan

  Na het ontbijt vertrekken we naar Hagartsin waar we het klooster bezoeken. Dit klooster werd gebouwd gedurende drie eeuwen en bevindt zich in de kloof van de Aghstev rivier. Daarna bezoeken we het 13e eeuwse Goshavank klooster. Verder richting Dilidzjan, ook wel het "Zwitserland van Armenië" genoemd. We verkennen Oud Dilidzjan. Avondmaal en overnachting in het hotel Best Western Paradise Dilijan****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 5. 5e dag

  Dilidzjan - Sevan - Noraduz - Selim - Karahunj - Goris

  Na het ontbijt vertrek richting Goris. Eerst houden we halt aan het Sevanmeer, prachtig gelegen op 2.000 m hoogte en omgeven door bergen. Vanop het schiereiland geniet je van een prachtig uitzicht over het meer. Noraduz staat als volgende op het programma. Je ontdekt er het uitgestrekte kerkhof met de typische khachkars of 'kruisstenen'. Na de lunch gaat het verder naar de karavanserai van Selim, opgericht om de vele handelaren en reizigers een veilige overnachtingsplek te geven. Vooraleer we Goris bereiken bezoeken we nog Karahunj, het Stonehenge van Armenië. Hier vinden we een cirkel van enorme rechtopstaande rotsblokken. Avondmaal en overnachting in hotel Mirhave*** in Goris.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Armenië
 6. 6e dag

  Goris - Khndzoresk - Tatev - Goris

  Rit naar Khndzoresk, de tot 1958 bewoonde grottenstad die er nu verlaten bij ligt. Daarna breng je een bezoek aan Tatev, waar je het klooster van Tatev bezoekt, het belangrijkste historische monument van de provincie Siunik. Op de binnenplaats van het klooster staat het Gavazan, een zuil van wel 8 m. hoog. Tussen 1390 en 1453 was dit klooster de zetel van de universiteit van Tatev en werd het beschouwd als een van de belangrijkste middeleeuwse centra voor wetenschappen. Het middagmaal wordt verzorgd door een lokale familie te Tatev. Terugrit naar Goris. Avondmaal en overnachting in hotel Mirhave*** in Goris.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Armenië
 7. 7e dag

  Goris - Noravank - Khor Virap - Jerevan

  Vertrek naar het klooster van Noravank, een van de meest opmerkelijke middeleeuwse monumenten. Na de lunch gaat het naar de Grotten van Areni, waar enkele jaren geleden een van de oudste wijnmakerijen werd ontdekt. Daarna bezoek aan de kerk en het klooster van Khor Virap, gelegen op een heuvel met een schitterend uitzicht op de Ararat, ook wel de graanschuur van Armenië genoemd. Dit klooster is een van de heiligste plaatsen van de Armeens-Apostolische Kerk. Aankomst in Jerevan. Overnachting in het Grand Hotel Yerevan*****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Armenië
 8. 8e dag

  Jerevan - Zvartnots - Echmiatsine - Jerevan

  Na het ontbijt vertrek naar Zvartnots, waar de ruïnes van de oudste kerk van Armenië liggen. Verder naar Echmiatsine, de thuishaven van de Armeense christenen. Nadat het christendom werd uitgeroepen tot staatsgodsdienst werd Vagarshapat in 301 het religieuze centrum van het land. De patriarch van de Armeense Kerk heeft zijn zetel in de kathedraal die de naam Echmiatsine ('Afdaling van de Zoon') draagt en die volgens de legende gebouwd werd op de plek die door Christus zelf aan de Heilige Gregorius werd getoond. Je woont hier een deel van een Armeense misviering bij. Lunch en verder naar Jerevan waar je nog het Historisch Museum en de openluchtmarkt Vernissage bezoekt. Rest van de dag vrij. Overnachting in het hotel.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Armenië
 9. 9e dag

  Jerevan - Garni - Gueghard - Jerevan

  Vertrek naar Garni voor een bezoek aan de tempel, het enige hellenistische monument in Armenië. Het gebouw staat op een driehoekig plateau en die vorm is ook in de constructie overgenomen. Op enkele kilometers van Garni ligt het klooster van Gueghard, wat 'lans' betekent. Hier werd vroeger immers de lans bewaard waarmee een Romeinse soldaat Christus zou hebben doorboord. Hedendaags ligt het relikwie in Echmiatsine. Terug naar Jerevan voor een bezoek aan de Blauwe Moskee en een distilleerderij van brandy. Overnachting in het hotel.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 10. 10e dag

  Jerevan

  Vandaag bezoek je de burcht van Erebuni en in het museum van de Armeense Genocide en de bijhorende herdenkingsruimte maak je kennis met de tragische geschiedenis van het land. Vervolgens gaat het naar het Matenadaran Museum waar duizenden manuscripten te bewonderen vallen. Afscheidsdiner in Jerevan. Overnachting in het hotel.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Matenadaran
 11. 11e dag

  Jerevan - Brussel

  Ontbijtpakket. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Armenië

Nuttige informatie

Hotels

 • 2n in Debed of Dzoraget in hotel Concept**** by COAF of hotel Tufenkian Dzoraguet****
 • 1n in Dilidzjan in hotel Best Western Paradise Dilijan****
 • 2n in Goris in hotel Mirhave*** 
 • 4n in Jerevan in hotel Grand Hotel Yerevan*****

Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 20 personen


TUI paspoort

Cultuur ♦♦♦♦◊
Natuur ♦♦♦♦◊
Accommodatie ♦♦♦♦◊
Fysiek ♦♦♦◊◊


Bestemming

Armenië

Reisformaliteiten

 • Geldig internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Armenië wordt over het algemeen gekenmerkt door een landklimaat met warme zomers en koude winters. Om de zomerse hitte en de extreme winterkoude te vermijden, kan je best in het voor- of najaar naar Armenië reizen. In de maanden mei, juni, september en oktober geniet je dan van weinig neerslag en aangename temperaturen die variëren tussen 20 en 27 °C.

Tijdsverschil

Zomer: + 2u
Winter: + 3u

Lokale munt

Armeense dram (AMD)


Opladen