Terug naar huis

De Loire, een koninklijke erfenis - MS Loire Princesse

Frankrijk

vanaf € 1.325 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 6 Dagen / 5 Overnachtingen
 • Exclusief vlucht
 • Verplaatsing niet inbegrepen
 • Vol Pension (Dranken niet inbegrepen)
De Loire, een koninklijke erfenis - MS Loire Princesse - TUI

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 din 2 woe 3 don 4 vri 5 zat 6 zon
7 maa 8 din 9 woe 10 don 11 vri 12 zat 13 zon
14 maa 15 din 16 woe 17 don 18 vri 19 zat 20 zon
21 maa 22 din 23 woe 24 don 25 vri 26 zat 27 zon
28 maa 29 din € 1.325 terugreis op 04/10/2020 Kies 30 woe
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

• 5 overnachtingen aan boord van de MS Loire Princesse (5 ankers)

in de kajuit van jouw keuze

• Volpension aan boord

• Drank bij de maaltijden en in de bar (uitgezonderd speciale drank)

• Galadiner en -avond

• Welkomstreceptie

• Gratis wifi in de loungebar

• Audiosysteem tijdens de excursies

• Reisbijstands-/repatriëringsverzekering

• Haventaksen

Niet inbegrepen

• Fooien voor het cruisepersoneel: aan boord te betalen

• Excursies (optionele excursieformule)

• Andere drank

• Persoonlijke uitgaven

• Alle andere verzekeringen

 

**Optioneel: 

• Klassieke excursieformule: € 233 p.p. op voorhand (€ 326 aan boord)

• Dynamische excursieformule: € 289 p.p. op voorhand (€ 407 aan boord)

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Nantes

  Inscheping om 18 uur. Voorstelling van de bemanning en welkomstreceptie. Voor deze reis raden we je aan om vooraf een excursieformule**  te boeken (zoals beschreven in dit programma) om geen enkele bezienswaardigheid te missen.

  Optionele excursie voor beide formules: boottocht op de Erdre, een van de mooiste rivieren van Frankrijk.

 2. Dag 2

  Nantes - Saint Nazaire

  Optionele excursies:

  Klassiek: tijdens een rondleiding door Nantes ontdek je de steegjes van Bouffay, de belangrijkste buurten van de stad waaronder de middeleeuwse wijk en het eiland Feydeau, de kaaien van Nantes en de winkelgalerij Pommeraye. De excursie wordt afgesloten met een bezoek aan het Kasteel van de Hertogen van Bretagne.

  Dynamisch: ontdek de “Machines de l’île” en de verborgen binnenplaatsen en straatjes van Nantes. Namiddag: optionele excursie voor beide formules: Saint-Nazaire, stad aan zee. De uitstap begint met een bezoek aan Escal’Atlantic en aan de scheepswerf van Saint-Nazaire. Tijdens een speciaal uitgestippeld parcours ontdek je de immense industriële site (108 ha), de verbazingwekkende logistiek en de spitstechnologie die worden gebruikt om gigantische schepen te bouwen. (Reserveren verplicht vóór vertrek. Alle deelnemers moeten bij het betreden van de site een geldige identiteitskaart voorleggen.)

  Daarna keer je terug naar het schip in Saint-Nazaire. Dansavond.

 3. Dag 3

  Saint-Nazaire - Ancenis

  Voormiddag: boottocht naar Ancenis. Namiddag: optionele excursies:

  Klassiek: de Muscadet-route en het middeleeuwse dorp Clisson. Je passeert langs verschillende wijnbouwdorpen en houdt halt in La Chapelle-Heulin en bij het Kasteel Cassemichère (of alternatief).

  Dynamisch: helikoptervlucht over de Loire (reserveren verplicht vóór vertrek bij je reisbureau, onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden en van beschikbaarheid op het ogenblik van de boeking). Tijdens de vlucht kan je Ancenis, zijn wijngaarden en zijn kasteel bewonderen, alsook de toren van Oudon, het kasteel van Clermont, het kasteel van La Turmelière …

  Avondanimatie.

 4. Dag 4

  Ancenis - Bouchemaine*** - Angers

  Boottocht naar Bouchemaine. Optionele excursies:

  KLASSIEK: je brengt een bezoek aan het middeleeuwse fort van Angers (13de eeuw) met zijn kolossale vestingmuren en ontdekt er het Wandtapijt van de Apocalyps, het grootste middeleeuwse wandtapijt ter wereld. Daarna maak je een wandeling door de stad van de kanunniken met zijn overblijfselen in romaanse en gotische Plantagenêt-stijl.

  DYNAMISCH: vertrek met de bus naar het kasteel van Brissac. Het kasteel van Brissac, het hoogste van alle koninklijke kastelen, telt zeven verdiepingen en 204 kamers, en heeft zijn bijnaam ‘Reus van de Loirevallei’ dus niet gestolen. Bezoek aan de wijnkelder en wijndegustatie.

  Avondanimatie.

 5. Dag 5

  Bouchemaine*** - Kastelen van de Loire - Ancenis

  Excursiedag met bezoek aan de kastelen van de Loire (inbegrepen). Vertrek met de bus naar het kasteel van Azay-le-Rideau. Volgende halte: Villandry voor de lunch en een wandeling in de tuinen van het kasteel van Villandry. Daarna gaat het richting Rigny-Ussé voor een bezoek aan het kasteel van Ussé. Terugreis naar Ancenis.

   

  Gala-avond. Boottocht naar Nantes.

 6. Dag 6

  Nantes

  Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 10 uur.

Nuttige informatie

Optioneel**

• Klassieke excursieformule: € 233 p.p. (€ 326 aan boord)

• Dynamische excursieformule: € 289 p.p. (€ 407 aan boord)


Riviercruiseschip

MS Loire Princesse (5 ankers)

Verblijf: kajuit op het hoofd- of bovendek

Voorzieningen: TV • badkamer met douche en toilet • handdoeken • haardroger • binnentelefoon • kluis • omkeerbare airconditioning • wifi

Faciliteiten: restaurant • loungebar met dansvloer

Sport en ontspanning: gym • zonnedek

Gegevens van de boot: bouwjaar: 2015 • Franse vlag • aantal dekken: 3 • aantal kajuiten: 48 • aantal passagiers: 96


Restaurant

Het restaurant bevindt zich op het hoofddek. Hier worden alle maaltijden tijdens de cruise geserveerd. Dankzij de grote panoramische ramen kun je tijdens de maaltijden van de prachtige landschappen blijven genieten.


Loungebar met dansvloer

De smaakvol en verfijnd ingerichte loungebar bevindt zich aan de voorkant van het schip en biedt een panoramisch uitzicht. Hier vinden de aperitiefspelletjes, de dansavonden en andere activiteiten plaats.


Gym

In de voormiddag kun je deelnemen aan een gymsessie op het zonnedek.


Zonnedek

Het zonnedek is de ideale plek om je te ontspannen! Het dek is uitgerust met zetels en ligstoelen om zalig te relaxen terwijl je van de prachtige landschappen geniet.


Het leven aan boord

Talen aan boord

De officiële talen aan boord van onze schepen zijn Frans en Engels.

De bemanningsleden en gidsen spreken vlot Frans en Engels. 

CroisiEurope telt immers meer dan 19 verschillende nationaliteiten onder haar werknemers (Fransen, Duitsers, Oostenrijkers, Hongaren, Spanjaarden, Italianen, Portugezen, Filipino’s …).

Aan boord worden de informatie en de berichten in het Frans en Engels meegedeeld. Ze kunnen eveneens in een andere taal meegedeeld worden, afhankelijk van de nationaliteit van de passagiers aan boord.

 

Activiteiten en animatie

Aan boord staan tal van activiteiten en animaties op het programma waaraan de passagiers naar eigen wens kunnen deelnemen.

Tijdens het aperitief organiseren onze animatoren in de loungebar spelletjes en quizzen.

Op het zonnedek, waar je met het gezin of met vrienden kunt kuieren of relaxen in de comfortabele ligstoelen, kun je elke voormiddag deelnemen aan een gymsessie. Zo blijf je fit terwijl je geniet van de prachtige landschappen.

Op bepaalde schepen, in Portugal, in Spanje, in Kroatië, op de Mekong (Indochine II) en in zuidelijk Afrika is er een zwembad op het zonnedek. 

Op sommige avonden kan er gedanst worden in de loungebar. Staan eveneens op het programma: een muzikale avond, optredens van folkloristische bands of zangers, een optreden van bemanningsleden met verborgen talenten, een gala-avond … Het aanbod aan boord is gevarieerd en kwaliteitsvol.

 

Gala-avond

De gala-avond is een onmisbare traditie in de wereld van de cruises. Op deze avond wil iedereen er piekfijn uitzien, maar er is geen specifieke dresscode. De volledige bemanning, van matroos tot kapitein, stelt zich in groot tenue voor aan de gasten die uitgenodigd worden om deel te nemen aan het aperitief in aanwezigheid van de kapitein, de purser, de chef-kok en de bootmanagers.

Tijdens deze avond haalt de chef-kok alles uit de kast om zijn gasten te bekoren. Zijn zeer verfijnde gerechten zijn een eerbetoon aan de Franse gastronomie en de knowhow van CroisiEurope.

Na het diner kan er gedanst worden in de loungebar.

 

Betalen aan boord

Aan boord van de schepen aanvaardt CroisiEurope enkel euro’s. We aanvaarden geen Britse pond, Amerikaanse dollar noch eender welke andere vreemde munt.

We aanvaarden ook geen reischeques aan boord van de schepen. Zorg ervoor dat je vóór het inschepen euro’s bijhebt, zodat je al je uitgaven kunt betalen.
CroisiEurope aanvaardt American Express, Visa en MasterCard. Je kan contact opnemen met je bank of met de instelling die de creditcard heeft uitgegeven, om hen te melden dat je op reis gaat naar het buitenland.

 

Fooien

Een fooi tussen € 5 en € 10 per dag en per persoon is een gemiddelde, maar elke passagier is natuurlijk vrij om te geven wat hij wil (ter plaatse te betalen). 

 

Personen met beperkte mobiliteit

Deze cruise is NIET geschikt voor personen met beperkte mobiliteit, er zijn geen liften of aangepaste kajuiten aan boord.

 

In- en ontscheping

De inscheping begint op het tijdstip vermeld in het reisprogramma. Vóór je aan boord gaat, zullen je reisdocumenten en de geldigheid van je identiteitsbewijs worden gecontroleerd. Aan boord ontvang je instructies voor de ontscheping. Zorg ervoor dat je op tijd bent, want het schip wacht niet.

Wegens onvoorziene omstandigheden, zoals een hoge waterstand of lange wachttijden in de havens/aan de sluizen, is het mogelijk dat het tijdstip van de in- en ontscheping aangepast moet worden. De vaarschema’s zijn steeds onder voorbehoud van wijzigingen.
Het kan gebeuren dat het schip in de haven naast een ander riviercruiseschip ligt. Bij het in- en ontschepen is het dus mogelijk dat je via een ander schip moet passeren. Hou er in dat geval ook rekening mee dat het zicht vanuit je kajuit mogelijk belemmerd is.

 

Dresscode

 

Kies overdag en tijdens de excursies voor praktische en gemakkelijke kleding en voor schoenen met platte zolen. In de restaurants is nette kleding gewenst maar niet verplicht. Wanneer je tijdens de excursies religieuze plaatsen bezoekt, raden we je aan gepaste kleding te dragen.

 

Vervroegd of vertraagd vertrek, of wijziging van vaarroute

Omwille van de weersomstandigheden of in geval van overmacht kan de rederij met het oog op de veiligheid van de passagiers en de bemanning beslissen de vaarroute kort voor het vertrek of tijdens de reis te wijzigen.


Reisdocumenten

Je hebt een geldige identiteitskaart nodig.

Bovenstaande info is enkel van toepassing op reizigers met de Belgische nationaliteit, reizigers met andere nationaliteiten dienen zich bij de ambassade te informeren.

Zonder geldige reisdocumenten wordt de toegang tot het schip ge­weigerd, zonder terugbetaling van de kosten van de reis. Voor paspoort- en visa-informatie: http://diplomatie.belgium.be of ga langs bij uw TUI Shop.

 


Vervroegd of vertraagd vertrek, of wijziging van vaarroute

Omwille van de weersomstandigheden of in geval van overmacht kan de rederij met het oog op de veiligheid van de passagiers en de bemanning beslissen de vaarroute kort voor het vertrek of tijdens de reis te wijzigen.


Opladen