Terug naar huis

Cruise MS Astoria- 50% korting voor de 2de persoon- De mooiste fjorden van Noorwegen

Noorwegen

vanaf € 1.690 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 10 Dagen / 9 Overnachtingen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
Cruise MS Astoria- 50% korting voor de 2de persoon- De mooiste fjorden van Noorwegen - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 2 personnes

 • Accompagnateur s’exprimant en français à bord

Reisroute
Wat wij goed vonden
 • Een cruise zonder vlucht; vertrek en retour vanuit Zeebrugge
 • Grootse landschappen in een wilde natuur
 • Navigatie in de Lysefjord met zijn mytische rots en in de prachtige Geirangerfjord
 • Muzikale avonden met Bruno Brel

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 woe 2 don 3 vri 4 zat € 1.690 terugreis op 13/07/2020 Kies 5 zon
6 maa 7 din 8 woe 9 don 10 vri 11 zat 12 zon
13 maa 14 din 15 woe 16 don 17 vri 18 zat 19 zon
20 maa 21 din 22 woe 23 don 24 vri 25 zat 26 zon
27 maa 28 din 29 woe 30 don 31 vri
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

 • Nederlandstalige begeleiders aan boord
 • Vervoer heen en terug naar Zeebrugge per luxe-autocar vauit de belangrijkste Belgische en Nederlandse steden
 • Alle overnachtingen aan boord van de MS Astoria in een kajuittype naar keuze
 • 9x ontbijt, 8x middagmaal, 9x diner
 • Water, wijn, thee of koffie tijdens de maaltijden aan boord
 • Haventaksen (€80), variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • Fooien voor het cruisepersoneel
 • Een uitgebreid programma aan voordrachten gebracht door onze voordrachtgevers
 • Alle activiteiten en animatie aan boord ( cocktail, Kapiteinsavond, shows)
 • Bagagedragers bij in- en ontscheping

 

Niet inbegrepen

 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs tijdens excursies
 • Excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Overige dranken
 • Alle verzekeringen

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Zeebrugge

  Transfer per luxe-autocar vanuit de belang­rijkste Belgische en Nederlandse steden naar Zeebrugge. Inscheping en afvaart om 18u00.

   

  diner 

 2. Dag 2

  Op zee

  Geniet van deze zeedag om deel te nemen aan de activiteiten aan boord.

   

  ontbijt - lunch - diner

 3. Dag 3

  Bergen

  Bergen is een waar juweeltje en één van de mooiste steden van Noorwegen. De don­kergroene bossen, het diepblauwe zeewa­ter en de felgekleurde houten huizen vor­men een kleurrijk en vrolijk geheel.

   

  EXCURSIE 1 (ong. 3u30): ONTDEKKING VAN BERGEN EN HET MUSEUM/HUIS VAN GRIEG

  De betoverende heuvel van Troldaugen verwacht u voor een bezoek aan het museum/huis van Grieg, de bekende componist. De residentie huis­vest vele souvenirs die hem ooit toebehoorden. Om deze belevenis compleet te maken wordt u nog vergast op een concert. We wandelen terug door de voormalige Duitse ‘Hanzestad’ van Bryggen, geklasseerd op de lijst van UNESCO werelderfgoed.

  Beperkt aantal plaatsen.

  Prijs per persoon: € 65

   

  EXCURSIE 2 (ong. 3u): PANORAMISCHE RONDRIT EN BEZOEK AAN DE BERG FLOYEN

  We komen voorbij Sandviken en Skuteviken, twee charmante dorpjes met witgeschilderde houten huisjes. Vervolgens begeven we ons naar het schier-eiland Eidsvag, vanwaar we een adembenemend zicht hebben op de omliggende eilanden. U ont­dekt verder het stadje via de Sint-Mariekerk, het oudste gebouw van de stad, de Hakonshallen en de Rosenkrantz toren, daterend van de 13de eeuw en verbouwd in 1560 (zicht van buitenaf). Verder gaat het via de ‘Duitse kaaien’ naar Bryggen, waar het vroegere ‘Hanzenverbond’ was gevestigd. We zien er nog de veelkleurige koopmanshuizen in de stijl van weleer. Voorbij de vissersmarkt nemen we de kabellift naar de berg Floyen, 300 meter hoger gelegen om daar het bezoek af te ronden met een adembenemend uitzicht.

  Prijs per persoon: € 60

   

  ontbijt - lunch - diner

 4. Dag 4

  Geiranger

  De Geiranger fjord is met zijn lengte van 15 km wellicht de meest bekende fjord van Noorwegen. Met zijn enorme granie­ten flanken en hun witte toppen, zijn bor­relende watervallen en zijn uitgestrekte groene vlaktes bezaaid met houten huis­jes geniet u van een adembenemend landschap, één van de mooiste in het land.

   

  EXCURSIE 3 (ong. 4u): DE ARENDSWEG EN DE VALLEI VAN HERDAL

  De excursie vangt aan met een onvergetelijke afdaling per bus via 11 haarspeldbochten. Bij aankomst aan de beroemde Arendsbocht, kan u genieten van een magnifiek zicht op de ‘Zeven Zusters-watervallen’. Vervolgens zetten we onze weg verder door landschappen vol besneeuwde bergen en immer groene valleien om dan Eids­dal te bereiken, in de Storfjord gelegen. Vanuit Ytterdal wandelt u heuvelopwaarts naar de bekende zomerboerderij, Herdalssetra, waar u van lokale streek producten kan proeven.

  Combineerbaar met EXCURSIE 5

  Prijs per persoon: € 110

   

  EXCURSIE 4 (ong. 3u): BEKLIMMING VAN DE DALSNIBBA BERG

  Om de top van de Dalsnibba berg te bereiken op een hoogte van 1.495m, vangt u de wandeling aan via Nibbevegen. Gedurende het ganse traject kan u de vele vergezichten bewonderen. Het donkere wa­ter omringd door duizelingwekkende kliffen zorgt voor een mystieke sfeer. Wanneer u op een hoogte van 1.000m het Djupvatnet meer hebt bereikt, ver-andert ook de natuur. Terwijl u verder klimt naar de top ontdekt u er een landschap van ruwe rotsen, ijs en sneeuw. Via dezelfde weg keren we terug naar beneden, maar houden wel halt bij het chalet van Djupvatnet, gelegen aan het gelijknamige meer, om er te genieten van een lekker stuk gebak.

  Prijs per persoon: € 80

   

  EXCURSIE 5 (ong. 1u): DE GEIRANGER FJORD PER ZODIAC

  Uw excursie vangt aan met een kleine wandeling van 200m om vervolgens te genieten van een buiten­gewone ervaring: het adembenemende bezoek van de Geiranger fjord aan boord van een zodiac. Op deze manier benadert u de watervallen op een spectaculaire wijze en hebt u tevens zicht op de fjord zelf. Deze landschappen zijn door UNESCO bescher­md. U ontwaart de boerderijen waar de inwoners een honderdtal jaar geleden woonden & werkten. (Geschikte kledij & veiligheidsinstructies vooraf aan de excursie zijn voorzien, minimum leeftijd voor deze excursie is 6 jaar).

  Combineerbaar met EXCURSIE 3

  Beperkt aantal plaatsen, excursie in het Engels gegidst.

  Prijs per persoon: € 100  ontbijt - lunch - diner
   

 5. Dag 5

  Ålesund

  Nadat Alesund tot as was herleid na een alles verwoestende brand in 1904 werd de stad heropgebouwd. U kan er nu de opmer­kelijke ‘Art nouveau’ bouwstijl bewon­deren in de meer dan 300 gebouwen die samen één van meest opmerkelijke stede-lijke landschappen van deze architecturale stroming in Europa vormen.

   

  EXCURSIE 6 (ong. 2u): ART NOUVEAU WANDELING DOOR ALESUND

  Dit mooie kleine kuststadje leent er zicht toe om te voet ontdekt te worden. Samen met uw gids wandelt u door de kleine, kronkelende straatjes en verneemt u meer over het unieke architecturale patrimonium van Alesund. U bezoekt er het Art Nouveau Centrum om er meer te vernemen over deze artistieke en ar­chitecturale beweging aan de hand van voorwerpen en gebouwen. Dankzij een boeiend multimediapro­gramma kan u door middel van video’s, foto’s en animatie allerhande, de evolutie meemaken van voor de ramp in 1904 en de wederopbouw nadien.

  Prijs per persoon: € 40

   

  EXCURSIE 7 (ong. 3u): PANORAMISCHE RONDRIT DOOR ALESUND & DE EILANDEN GISKE EN GODOY

  Per autocar rijden we naar het centrum van Ale­sund om er de ornamenten en kleurrijke façades in Art Nouveau stijl te bewonderen. Vervolgens bege­ven we ons naar de top van de berg Aksla, in het centrum van de stad, om van daar een blik te wer­pen op de ons omringende eilanden. We verlaten de stad via de indrukwekkende onderzeese tunnels welke de eilanden verbinden met het vasteland. Het eiland Giske is gekend als geboorteplek van koning Rollon, stichter van Noorwegen. U komt voorbij een Romaanse kapel daterend uit de 12de eeuw. Van daar gaat het naar Godoy, waar we het charmante vissersdorp Alnes bezoeken, tevens bekend om zijn vuurtoren. We keren terug naar ons schip door de onderzeese tunnels.

  Prijs per persoon: € 75

   


  ontbijt - lunch - diner

 6. Dag 6

  Olden

  Olden is een klein en charmant stadje welke aan de voet van de Nordfjord is gele­gen. De natuur bestaat uit vredige valleien doorspekt met pittoreske boerderijen die fel contrasteren met de immensiteit van de gigantische witte gletsjers en de krachtige watervallen.

   

  EXCURSIE 8 (ong. 4u):

  LOEN EN KJENNDAL

  Bij het vertrek per autocar uit Olden rijden we door de Kjenndal vallei, bekend omwille van zijn nog wilde natuur, hoge bergplateaus en uiteraard zijn indrukwekkende groene meer, Loen. Bij aankomst te Kjenndal is het slechts enkele minuten wande­len tot aan de gletsjer. Vervolgens rijden we verder naar een klein restaurant aan de oever van het meer, waar u vergast wordt op een koffie met een wafel. Tot slot gaan we aan boord van een lokaal schip om het meer over te steken en te genieten van de natuur onderweg met zijn gletsjertongen en andere indrukwekkende landschappen.

  Combineerbaar met EXCURSIE 10

  Prijs per persoon: € 90

   

  EXCURSIE 9 (ong. 4u): WANDELING OP DE BRIKSDAL GLETSJER

  De Briksdal gletsjer is een zijarm van Jostedal glets­jer, de grootste gletsjer van continentaal Europa. Va­nuit Olden rijden we langs de Stryn rivier, bekend om zijn zalmvisvangst, verder in de richting van Mountain Lodge. Van hieruit gaat het te voet verder en na een klein uurtje stappen kan u de gletsjer be­reiken. Het wandelpad strekt zich uit langs de oevers van de rivier en loopt via enkele watervallen. Het laatste deel van de wandeling gaat via een morene (wandelpad gevormd door gletsjer sediment) en eindigt aan een met ijs bedekt meer. Na deze tocht wordt u vergast op een kleine versnapering onder de vorm van huisbereide cake. Indien u niet de volle­dige wandeling wenst te maken dan kan u een “troll car” reserveren (supplement van +/- 250 NOK, op voorhand te reserveren). Op deze manier beperkt u het wandelen tot slechts 10 minuten.

  Prijs per persoon: € 70

   

  EXCURSIE 10 (ong. 1u): OLDEN VANUIT DE LUCHT GEZIEN

  Na een traject van 15 minuten komt u aan op de he­liport van Sol, van waar u vertrekt voor een onver­getelijk avontuur. Een helikoptervlucht van 20 minuten biedt u de kans om Olden en al zijn hoog­tepunten te ontdekken vanuit de lucht. De pracht van Olden, de Jostedal gletsjer en zijn vele zijarmen onder andere de Briksdal gletsjer, de volledige om­geving van de stad alsook het prachtige meer.

  Combineerbaar met EXCURSIE 3

  Beperkt aantal plaatsen, excursie in het Engels gegidst. Prijs per persoon: € 300

   

  ontbijt - lunch - diner

 7. Dag 7

  Vik - Flåm

  In Vik staat een prachtige houten kerk eve­nals één van de oudste stenen kerken van het koninkrijk. Het kleine stadje bevindt zich aan het einde van de smalle fjord, Flåm en ook hier is het genieten van de landschap­pen van hoge flanken, watervallen en oude boerderijen. De ontscheping voor de passa­giers die deelnemen aan Excursie 11 zal in Vik gebeuren. Vervolgens varen we verder naar Flåm.

   

  EXCURSIE 11 (ong. 7u30): DE TREINRIT VAN FLÅM (inclusief ontbijt)

  Vanaf Vik vertrekken we met de bus in de richting van de houten kerk van Hopperstad. We bezoeken deze kerk welke werd gebouwd in 1130. Vervolgens steken we het Vikafjell gebergte over, van waar u een prachtig zicht hebt op het Myrksdalvatnet meer en de spectaculaire waterval van Tvinde. Bij aankomst te Voss wordt u een lunch in Noorse stijl aangeboden. In de namiddag nemen we de trein tot in Myrdal en vandaar terug tot in Flåm met het unieke treinstel.

  Beperkt aantal plaatsen. Prijs per persoon: € 160

   

  EXCURSIE 12 (ong. 2u30): AURLAND EN DE SOGNEFJORD

  Vanaf Flåm vertrekken we per autocar langs de indrukwekkende Sognefjord in de richting van Aurland, een authentiek, traditioneel stadje opge­bouwd rondom de kerk uit de 13de eeuw. Fotostop voorzien ter hoogte van Stegastein, 650m boven de zeespiegel. Dit uitkijkpunt met zijn unieke bouw-stijl zal u een onvergetelijke ervaring bezorgen en tevens zicht bieden op één van de meest indrukwek­kende fjorden ter wereld. Vrije tijd voorzien om de stad te ontdekken.

  Prijs per persoon: € 60   ontbijt - lunch - diner

 8. Dag 8

  Stavanger

  In de voormiddag varen we in de zuidelijke wateren, in de richting van de wondermooie baai van Stavanger. De 4de stad van Noor-wegen en ook wel het hart van de olie-indus­trie, toch wel de grootste rijkdom van het land. U kan er door de straatjes kuieren langs de wit­geschilderde huizen in hun typische bouwstijl.

   

  EXCURSIE 13 (ong. 3u30): STADSRONDRIT STAVANGER

  Vertrek via het havengebied met zijn pittores­ke vismarkt in de richting van ‘Swords in rock’, een monument ter herdenking aan de Slag om Herfsfjord, toen Viking koning Harald Fairhair, Noorwegen tot één koninkrijk wist te verenigen. We houden halt bij het uitzichtpunt Ullandhaug voor een schitterend uitzicht op de Harfsfjord. We vervolgen de excursie in het Noors Petroleum Mu­seum, een modern en interactief museum rond de productie en de verwerking van olie en gas. Uw excursie eindigt met een bezoek aan de im­posante kathedraal van Stavanger in Anglo-Nor­mandische stijl uit de 12de eeuw.

  Prijs per persoon: € 75

   

  EXCURSIE 14 (ong. 2u30):

  BOOTTOCHT IN DE LYSEFJORD

  Via een korte wandeling komen we bij de rond­vaartboot waarmee u de archipel van Stavanger en de Lysefjord zal ontdekken en kan kennis maken met de manier van leven van de Noren in deze streek. Bewonder de prachtige huizen, vakantiewo­ningen en plezierboten langs de oevers van het wa­ter. U laveert tussen kleine idyllische eilanden en bereikt de Lysefjord, bekend om zijn steile klif de “Preikestolen” (Preekstoel), een buitengewone ste­nen plaat die van op een hoogte van meer dan 600 m de fjord domineert. Met een beetje geluk kan u een kolonie zeeleeuwen ontwaren in de fjord.

  Prijs per persoon: € 110

   

  EXCURSIE 15 (ong. 3u): STADSWANDELING IN STAVANGER

  U wandelt onmiddellijk naar de imposante kathe­draal van Stavanger in Anglo-Normandische stijl uit de 12de eeuw, één van de weinige Noorse kathe­dralen die haar oorspronkelijke design heeft behou­den (zicht van buitenaf). Verder gaat het naar de oude stad, met zijn 150 houten huizen uit de 18de en 19de eeuw, tegenwoordig beschermd door de Noorse wetgeving. In één van deze huizen bezoekt u het conservenblik museum. Vergeet ook niet om te proeven van de gerookte sprot, een lokale lekkernij, die geruime tijd aan de rijkdom van de stad heeft bijgedragen. U struint gezellig doorheen de oude haven en zijn kleurrijke houten huisjes.

  Prijs per persoon: € 55

   

  ontbijt - lunch - diner

 9. Dag 9

  Op zee

  Geniet van deze zeedag om deel te nemen aan de activiteiten aan boord.

   

  ontbijt - lunch - diner

 10. Dag 10

  Zeebrugge

  Ontscheping na het ontbijt. Per luxe-auto­car wordt u teruggebracht naar uw opstap­plaats.


  ontbijt

Nuttige informatie

Belangrijk

Belangrijk:

Alle excursies zijn facultatief en betalend. De prijzen van de excursies zijn indicatief en onder voorbehoud van wijzigingen. De prijzen voor 2020 zullen in september 2019 bekend zijn. Bedankt om ons te raadplegen. Door weersomstandigheden kunnen de excursies en de vaarroutes aangepast worden. Alleen de kapitein is bevoegd deze beslissingen te nemen. Het programma kan gewijzigd worden als gevolg van culturele evenementen of omwille van technische redenen.

*Ontscheping met sloepen


Opmerkingen

De vaarroute is steeds onder voorbehoud en onderhevig aan veranderingen.

 

Opstapplaatsen en afstapplaatsen voor de transfer naar Zeebrugge:

Vanuit België:

-          Antwerpen

-          Brussel

-          Gent

-          Luik

-          Moeskroen

 

Oostende, Charleroi, Bergen, Hasselt en Namen (op basis van minimum 15 deelnemers).

Vanuit Nederland: Breda, Utrecht (op basis van minimum 15 deelnemers).


Het schip

MS Astoria

Onlangs gerenoveerd, behoudt de Astoria de charme van traditionele schepen met een ziel en biedt het een warme en gezellige omgeving dankzij de vele ruimtes. Perfect aangepast voor kustnavigatie, maar ook op volle zee. De Astoria kan gemakkelijk aanmeren in de havens en de ontscheping gaat vrij snel. Op deze manier kunt u optimaal genieten van het ontdekken van de culturele bezienswaardigheden tijdens het aanleggen in de havens.

Met een maximum van 500 passagiers blijft de Astoria een charmant cruiseschip op mensenmaat dat garant staat voor intimiteit en rust. Vanaf de buitendekken kunt u genieten van de uitzichten en u heerlijk ontspannen. De buitenruimtes op de dekken Promenade, Calypso, Navigators en Observation zijn uitgerust met comfortabele ligstoelen, een klein zwembad en een gezellig bar met terras. Alles nodigt uit tot gezelligheid en gemoedelijkheid.

 

Faciliteiten: restaurant • bars • liften • discotheek • winkel • kapper

Sport en ontspanning: theater • fitness • wellness • zwembad

Specificaties schip: bouwjaar: 1948 (gerenoveerd in 1994) • vlag: Portugal • dekken: 8 • aantal kajuiten: 259 • aantal passagiers: 500


Restaurant

Geniet van de verfijnde keuken in het prachtige Art Deco geïnspireerde restaurant, waarvan het interieur de traditie van de grote brasseries oproept. U kunt er uw ontbijt nemen in de vorm van een rijkelijk geserveerd buffet. De lunch en het avondmaal worden à la carte geserveerd, aan prachtige gedekte tafels. Voor het avondmaal neemt u plaats aan uw vooraf gereserveerde tafel. U heeft de keuze uit 2 diensten (volgens beschikbaarheid). De menu’s zijn in het Nederlands. Het Lotus buffet verwelkomt u ook voor uw ontbijt en lunch in buffetvorm. U kunt zowel binnen als buiten de maaltijd gebruiken.


Formaliteiten

Formaliteiten voor Belgische nationaliteit: identiteitskaart of paspoort geldig tijdens de reis


Verblijf

Kamers

De kajuiten

Verdeeld over 11 verschillende categorieën op 5 passagiersdekken, hebben de 259 buiten- en binnenkajuiten een oppervlakte van 12 tot 18 m². De Astoria biedt een ruime keuze aan kajuiten, allemaal goed uitgerust en comfortabel met twee aparte bedden (waarvan de meeste tegen elkaar geplaatst kunnen worden). De Deluxe Balkon Suites, met een oppervlakte van 30 m², beschikken over een aparte ruime zithoek met toegang tot uw privé balkon. De categorieën Junior Suite en Suite Deluxe Balkon zijn uitgerust met een jacuzzi.

 

Verblijf: standaard binnenkajuit • buitenkajuit superieur patrijspoort • suite deluxe balkon

 

Faciliteiten in elke kajuit: TV • badkamer met bad en WC • haardroger • kluis • airconditioning

Opladen