Heeft u vragen over uw reis m.b.t. het Coronavirus (COVID-19)?

Meer info
Terug naar huis

Cruise & fly Turkije en Mykonos - Costa Venezia

Griekenland

vanaf € 1.025 /pers.;

 • 8 Dagen / 7 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volpension (dranken niet inbegrepen)
Cruise & fly Turkije en Mykonos - Costa Venezia - TUI

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 zat 2 zon
3 maa 4 din 5 woe 6 don 7 vri 8 zat 9 zon
10 maa 11 din 12 woe 13 don 14 vri 15 zat 16 zon
17 maa 18 din 19 woe 20 don 21 vri 22 zat 23 zon
24 maa 25 din 26 woe 27 don 28 vri 29 zat 30 zon € 1.025 terugreis op 06/11/2022 Kies
31 maa
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

 • Internationale vluchten vanuit BRU inclusief ruimbagage
 • Transfers luchthaven-haven en haven-luchthaven
 • 7 nachten aan boord van Costa Venezia in de gekozen categorie
 • Verzorging aan boord op basis van volpension
 • Fooien voor het cruisepersoneel
 • Havengelden en -taksen
 • Costa Relax (Covid) insurance policy. Let op! Dit is geen reisverzekering 
 • Het beschreven vaarprogramma

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Overige verzekeringen

Reisdagboek

 1. 1e Dag

  Brussel - Istanbul

  Vandaag neem je een vlucht vanuit Brussel naar Istanbul. Bij aankomst brengt de transfer je van de luchthaven naar de haven van Istanbul en ga je aan boord van de Costa Venezia.

 2. 2e Dag

  Istanbul, Turkije

  De unieke ligging in zowel de Europese als de Aziatische wereld, beide continenten slechts gescheiden door de Bosporus, geeft Istanbul zowel een westerse als oosterse 'duizend-en-één-nacht' sfeer. Kerken, moskeeën, paleizen, kleur- en geur­rijke bazaars, de beroemde hangbrug over de Bosporus, de Blauwe Moskee, het prachtige Topkapi paleis en de eeuwenoude en oersterke Aya Sofia... een heerlijke smeltkroes van oude culturen!

 3. 3e Dag

  Izmir, Turkije

  Izmir is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, gelegen in het westen van Turkije aan de Egeïsche Zee. De tevens belangrijkste havenstad van de Egeïsche Kust is de derde grootste stad van Turkije en heeft dan ook tal van bezienswaardigheden. De stad ligt op heuvels en biedt een panoramisch uitzicht over de Golf van Izmir. Breng een bezoek aan de Agora waar de Romeinse ruïnes van de voormalige stad Smyrna te vinden zijn of maak een wandeling over dé promenade van Izmir, Kordon. Neem ook een kijkje op de bekendste bazaar van Izmir, de Kemeralti Market en geniet er van de kleurrijke straatjes vol winkels, restaurants en historische bezienswaardigheden.

 4. 4e Dag

  Bodrum, Turkije

  Bodrum is een gezellige en moderne badplaats gelegen aan een prachtige baai. Het middeleeuwse kasteel staat centraal in het gezellige centrum vol met smalle straatjes, winkeltjes en restaurantjes. Aan het centrum ligt een grote jachthaven met kleurrijke visserbootjes, gülets en prachtige jachten. Bij de haven ligt een modern winkelcentrum ’Marina’ met gelijknamige club. Het uitgaansleven van Bodrum is bruisend en staat bekend om bekende clubs als Kuba, de Catamaran en Halikarnas.

 5. 5e Dag

  Mykonos, Griekenland

  Zon, zee en strand: je vindt het allemaal op het Griekse eiland Mykonos. Dit kleine, maar mondaine eiland telt maar liefst meer dan 800 verschillende kapelletjes en kerkjes. Een kleur die je op dit eiland veel zal tegenkomen is wit. De inwoners van het eiland zijn gek op het contrast van wit met felle kleuren. Hoe witter het gebouw, het huis of de kerk, hoe beter. Op zo’n 2,5 kilometer afstand van Mykonos bevindt zich Delos, een klein onbewoond eiland. Dit eiland is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Griekenland. Je vindt hier resten van monumenten uit 300 voor Christus! Mykonos-stad, de hoofdplaats van het eiland, is een romantische stad. Wandel door de nauwe straatjes, steegjes en gezellige pleintjes. Tevens vind je hier de beroemde windmolens met rieten daken.

 6. 6e Dag

  Piraeus, Athene, Griekenland

  Piraeus is al sinds de oudheid de havenstad van Athene en ligt op ongeveer half uur rijden van het stadscentrum. Vanuit Piraeus kun je gemakkelijk op ontdekkingstocht naar de eeuwenoude stad Athene. Niet te missen is de wereldberoemde Akropolis, gelegen op een heuvel middenin Athene, met een prachtig uitzicht over de stad. Een ander hoogtepunt van de stad is de tempel van de Olympische Zeus. Ook het monument van de onbekende soldaat, het archeologisch museum en het parlementsgebouw zijn zeker de moeite waard. Naast de historische monumenten biedt de stad ook prachtige pleinen, kleine steegjes en typische Griekse tavernes.

 7. 7e Dag

  Op zee

  Vandaag heb je alle tijd om te genieten van de faciliteiten aan boord van het schip. Lees je een boek bij het zwembad? Of ga je voor een ontspannende behandeling in de spa?

 8. 8e Dag

  Istanbul, Turkije - Brussel

  Vandaag meert het schip opnieuw aan in Istanbul. De transfer brengt je van de haven naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel. 

 9. Vaarschema's en vaartijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Informatie m.b.t. excursies is onder voorbehoud van wijzigingen. Excursies aan boord zijn facultatief. Bij het boeken van de cruise ontvang je het reserveringsnummer van de cruiserederij. Hiermee kun je online via de website van de cruise-rederij excursies reserveren. Betalingen van deze excursies geschieden rechtstreeks aan de rederij of aan boord. Excursies kunnen niet via de website van TUI worden gereserveerd.

Nuttige informatie

Costa Relax

-


Goed om te weten

 • Je dient te beschikken over een geldig paspoort dat na thuiskomst nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn
 • Costa Cruises treft diverse maatregelen omtrent het COVID-19 virus. Raadpleeg de website van de rederij voor vertrek voor meer informatie
 • Eventuele uitgaven aan boord betaal je met je boordpas. Deze boordpas is tevens de sleutel van je hut en vormt je toegangsbewijs tot het schip
 • De valuta aan boord is Euro
 • De voertaal aan boord is Engels
 • De dresscode is smart casual, er zijn geen formele avonden
 • Rederijen bieden diverse mogelijkheden voor mindervalide gasten. Neem hiervoor contact op met één van onze reisadviseurs
 • Het wordt zwangere vrouwen aangeraden een arts te raadplegen voor zij een reis ondernemen, ongeacht het stadium waarin de zwangerschap zich bevindt. Vrouwen die op de einddatum van de cruise 24 weken of langer zwanger zijn, worden niet geaccepteerd door de rederij. Vrouwen die tot 23 weken zwanger zijn op het moment van inscheping moeten een medische verklaring overhandigen waaruit blijkt dat zij in staat zijn om te reizen

Het Schip

Costa Venezia

Welkom aan boord van het nieuwe schip Costa Venezia! Dineer in één van de vele restaurants of kom volledig tot rust in de spa. Tijdens deze cruise vaar je in 8 dagen langs de mooiste kuststeden van Turkije, het eiland Mykonos en de historische stad Athene. Met als beginpunt: Istanbul. In deze stad van 'duizend-en-één-nacht' verblijf je zelfs twee dagen. Genoeg tijd om de stad te verkennen. Vervolgens varen we naar Izmir, de hoofdstad van de gelijknamige provincie en bezoeken we ook Bodrum, de gezellige en moderne badplaats gelegen aan een prachtige baai. Het middeleeuwse kasteel is zeker een bezoekje waard. Op Mykonos geniet je van zon, zee en strand en in Athene mag een bezoek aan de wereldberoemde Akropolis zeker niet ontbreken.


Coronamaatregelen

Let op: je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk om de juiste maatregelen te treffen

Maatregelen TUI

 

Maatregelen Costa Cruises

Check de website:  https://www.costacruises.nl/

Gezondheids- en veiligheidsmaatregelen: https://www.costacruises.nl/safety-protocol.html

 


In- en ontscheping

De inscheping begint op het tijdstip vermeld in het reisprogramma. Vóór je aan boord gaat, zullen je reisdocumenten en de geldigheid van je identiteitsbewijs worden gecontroleerd. Aan boord ontvang je instructies voor de ontscheping. Zorg ervoor dat je op tijd bent, want het schip wacht niet.

Wegens onvoorziene omstandigheden, zoals een hoge waterstand of lange wachttijden in de havens/aan de sluizen, is het mogelijk dat het tijdstip van de in- en ontscheping aangepast moet worden. De vaarschema’s zijn steeds onder voorbehoud van wijzigingen.


Reisdocumenten

Het is de verantwoordelijkheid van de reizigers om ervoor te zorgen dat hij of zij de nodige reisdocumenten bij zich hebben en op de hoogte zijn van de nodige reisformaliteiten in binnen- en buitenland.

Heel belangrijk dat de reizigers de reisdocumenten goed lezen en de nodige acties ondernemen om in orde te zijn.

 

Algemeen reisadvies

De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken beschikt over de meest actuele informatie inzake veiligheid en gezondheid op de verschillende bestemmingen. Voor het meest actuele reisadvies (met inbegrip van adviezen inzake veiligheid, lokale wetgeving en reisformaliteiten) kan u de volgende website consulteren : http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

Een reisadvies kan wijzigen, u wordt derhalve verzocht op geregelde tijdstippen na te gaan of er een wijziging van het reisadvies werd doorgevoerd.

U kan zich bovendien registreren op de website https://travellersonline.diplomatie.be. Voor meer informatie hieromtrent verwijzen wij u door naar deze website.

 

Belangrijk: Aangepaste reisformaliteiten tijdens deze Covid-19 periode

Vereiste reisdocumenten:

Reizen is in deze tijd net even anders dan u gewend bent. Een goede voorbereiding is daarbij van groot belang.

Op https://www.tui.be/nl/reisdocumenten-corona, hebben we de belangrijkste informatie voor u verzameld en

adviseren u deze goed door te lezen. We doen ons best om deze informatie zoveel mogelijk bij te werken, maar

we rekenen erop dat u zich ook voorafgaand uw reis informeert. Het is de verantwoordelijkheid van elke reiziger

om ervoor te zorgen dat hij of zij de nodige reisdocumenten bij zich heeft en op de hoogte is van de nodige

reisformaliteiten in binnen- en buitenland.

 

 

Bovenstaande info is steeds onder voorbehoud van wijzigingen.


Bestemming

Griekenland

Reisformaliteiten

 • Geldige Belgische identiteitskaart of internationaal paspoort
 • Voor de meest recente informatie, raadpleeg tijdig https://diplomatie.belgium.be.
 • Voor cruises gelden soms andere regels opgelegd door de cruiserederij. Lees aandachtig bovenstaande productinformatie.

Gezondheid

 • Geen verplichte, wel aanbevolen vaccinaties
 • Raadpleeg tijdig https://www.wanda.be/nl voor meer gedetailleerde info of consulteer je arts.

Klimaat & beste reisperiode

Griekenland geniet grotendeels van een mediterraan klimaat met warme, lange zomers en zachte winters. De beste reisperiode loopt van midden mei tot midden september. Tijdens deze periode moet je het minst de paraplu boven halen. Bovendien lopen de temperaturen op tot 36 °C, en soms zelfs hoger. De wind aan de kusten zorgt voor de nodige verkoeling. De hoogste temperaturen worden gemeten in het binnenland en Athene. De Dodekanesos en de Egeïsche eilanden zijn over het algemeen het natst.

Tijdsverschil

Zomer & winter: + 1u

Lokale munt

Euro (EUR)


Verblijf

Kamers

De kajuiten

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende kajuitcategorieën die we in ons aanbod hebben. Per categorie worden de meestgestelde vragen over de kajuit beantwoord, zoals: Hoe groot is de kajuit? Zo kan je makkelijk en snel de kajuit kiezen die het beste bij jou past.


De beschikbaarheid van de getoonde kajuiten is afhankelijk van je reisgezelschap en de gewenste vertrekdatum. De afbeeldingen geven een indicatie van het kamertype, naast de inrichting kan ook het uitzicht afwijken.

 

De indeling en ligging van de kajuiten wordt bepaald door de rederij. In je reispapieren ontvang je het kajuitnummer.

Het is mogelijk dat uw kajuitnummer pas kort voor vertrek (in de reisdocumenten) of soms zelfs pas bij inscheping bekend gemaakt wordt.

 

Binnenkajuit cat IC

 • Airconditioning, Douche, Zitje, Föhn, Minibar, Geen Raam, Roomservice, Kluisje, Telefoon, Televisie, Toilet
 • Geen Balkon
 • Aantal personen max. 4
 • Grootte hut circa 14 m²

Buitenkajuit cat. EP

 • Airconditioning, douche, Zitje, Föhn, Minibar, Raam, Roomservice, Kluisje, Telefoon, Televisie, Toilet
 • Geen Balkon
 • Aantal personen Max. 4
 • Grootte hut circa 15-20 m²

Balkonkajuit cat 

 • Airconditioning, Douche, Zitje, Föhn, Minibar (Tegen betaling), Raam, Roomservice, Kluisje, Telefoon, Televisie, Toilet
 • Aantal personen Max. 4
 • Grootte hut circa 16 m² incl. balkon

Opladen